Gość: Szwager IP: *.dip.t-dialin.net 17.09.03, 17:46 To kaj stoi gotowy eliksir to juz wszyske wtajymniczone wiedzom. A tera czas na doguymbne sztudiowanie: www.ogrodnik.pl/ogrody/ogrody_13_30.asp Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kolcero o drugim waznym skladniku 17.09.03, 17:55 np. www.lancutdistillery.polishvodka.com.pl/nowa/bdama.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: Wszysko co wiymy o PIGWOCE IP: *.dip.t-dialin.net 17.09.03, 17:58 www.wino.art.pl/forum/viewthread.php?tid=737&page=1#bottom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: Wszysko co wiymy o PIGWOCE IP: *.dip.t-dialin.net 17.09.03, 18:30 www.wino.art.pl/forum/viewthread.php?tid=95 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumcajs oswiecony Re: Wszysko co wiymy o PIGWOCE IP: 80.72.65.* 17.09.03, 17:58 In Chaenomeles veritas ;o))) To teraz, zeby byl komplet zapraszam mistrzynie C. do zamieszczenia wlasciwego przepisu na wlasciwym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumcajs Re: Wszysko co wiymy o PIGWOCE IP: 80.72.65.* 17.09.03, 18:06 Ciupazke zab boli, wiec pozwalam sobie zacytowac Jej przepis na Pigwowecke (bo jeszcze nam cos przeoczy): • Re: CURAMIN uod Ciupazki - pigwówecka IP: *.it-net.pl Gość: Ciupazka 09.09.2003 19:28 odpowiedz na list ...Ino patrzeć, jak bede miała nalot na chałupe... Juz widzem kolyjke pod drzwiami wejściowymi...Kozdy z cyrpokiym takim, jakim Hanysom podali zyntyce. Lepiyj wos zaprose na tom zyntyce na Gubałowke do bacówki i na oscypki. Skąd telo pigwy i ka nazbiyrać? Jak zrobie syćkiego 3-4 litry, to dlo przednik gości wystarcy. Dlo wos napewno bee. A co wom radze? Radze wom, pokiela jesce pigwe nondziecie, wartko pozbiyrać( przed przymrozkmi), jesce warcyj jom pokroić i odpestkować, w drobne ósemecki pokroić i do gąsiąrka kolejno: cukier, pigwa- cukier-pigwa-cukier. Zacynać cukrem i końcyć cukrem, ftorego nie trza załować( stęż. cukru w soku mo być ok. 60%, bo inacyj pódzie fermentacja) Wstrząsać gąsiorkiem co drugi dziyń, tak coby syćki cukier sie ozpuściył, potrzymać 3-4 tyźnie i po miesiącu wloć spiritus vini 96%v/v telo, coby otrzymać ok 40% stęż. alkoholu w nolewce. Zahurdzić(zamiysać) i ostawić zaś na miesiąc, co roz to miysajęcy zawartość gąsiorka. Po tym casie odsącyć do flasek i niek se stoi. Im dłuzyj stoi, tym lepsy trunek. (conojmniyj 3-5 miesięcy). Trzymać w ciymnym miyjscu, coby nifto nie widzioł... Prawie na święta bee gotowo... A jak jo dotrzymała do lata, to mozecie wiedzieć, jaki se mnie pijok, hehe. Nei, jesce zawiezłak jom dlo Hanysów na spotkanie, ba haj! I tam sie jom wyduldało ze smakiem. A towarzystwa do tego nie brakowało, ba jako! Nei ni ma...Kolor roz, smak dwa moja pigwówecka ma. Telo.Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: Wszysko co wiymy o PIGWOCE IP: 212.182.27.* 17.09.03, 18:22 Nei z tak małego pigwowca zrobiyla sie na mój dusiu wielgo sprawa. Sami widzicie, zeście sie nieźle dokształciyli i nksyk tyz. Watpliwosci syckie, cy syćkie? rozwiane i do roboty... apote na spotkaniu forumowicow , wyprgujymy, cyjo nolepso, hehe. Kolcero przywozi Biolom Dame,z tego tak wynikło. Dobre i to. Telo. Pozdr. Śmioć mi sie fce , ze tyn temat tak wos zafrapowoł. Hej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Zafrapowany frup IP: *.dip.t-dialin.net 17.09.03, 18:24 Frupowac znaczy korkowac Mosz recht, jak dugo ta PIGWOWKA bydzie zafrupowano, tak dugo mogymy jeszcze spokojnie nynac. Odpowiedz Link Zgłoś
kolcero Re: Wszysko co wiymy o PIGWOCE 17.09.03, 18:35 Niech bedzie Biala Dama. Przynajmniej bedzie alibi jak bedziemy mieli pozniej jakies wizje ;)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: Wszysko co wiymy o PIGWOCE IP: 212.182.27.* 17.09.03, 18:37 Te wizje to białe myszki? Juz jo wos wylycem ś nik! !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: Wszysko co wiymy o PIGWOCE IP: *.dip.t-dialin.net 17.09.03, 18:22 Pigwowiec nie tylko zdobi Często bywa mylony z pigwą, ale to tylko podobieństwo nazw. Wystarczy przyjrzeć się obu roślinom, by już nigdy ich ze sobą nie pomieszać. Pigwa jest drzewem o białych kwiatach, podobnych do jabłoni, a pigwiwiec raczej niskim krzewem ozdobnym, kwitnącym w płomiennych barwach. Dzięki dekoracyjnym kwiatom i liściom jest jednym z najpopularniejszych krzewów zarówno w ogrodach, jak w parkach. Krzewy wyrastają do 1-1,5 m, są rozłożyste. Ich długie, pokryte cierniami pędy dobrze pokrywają ziemię, uniemożliwiają wzrost chwastów. Kwiaty pojawiają w się kwietniu lub maju. Nie tylko ich uroda powoduje, że pigwowce są tak chętnie sadzone. Od września do października pojawiają się owoce - nie zbyt duże, silnie pachnące i twarde, złote "jabuszka". Wprawdzie nie nadają się do jedzenia na surowo, ale ich przetwory, np. dżemy, zawierają dużo witaminy C oraz garbniki i związki mineralne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: Wszysko co wiymy o PIGWOCE IP: *.dip.t-dialin.net 17.09.03, 18:33 Należy przygotować kilogram świeżych owoców, następnie zalać je litrem 70- proc. alkoholu. W zależności od owocu trzeba odczekać 4 lub 6 tygodni (np. pigwowcówka, tj. nalewka z owoców pigwowca), by móc zlać wywar do szklanego naczynia. Owoce zasypuje się kilogramem cukru i odstawia na kolejny miesiąc lub 6 tygodni. Gdy mija ten okres, wreszcie można połączyć likier, powstały z zasypanych cukrem owoców, z przygotowaną wcześniej nalewką, pamiętając o proporcjach, by dobrać najlepszy smak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Jeszcze jedyn przepis IP: *.dip.t-dialin.net 17.09.03, 18:37 Pokrojone owoce wrzuca do sloja i zasypuje cukrem. Wytworzony syrop zlewa do butelek i chowa w ciemne miejsce - wykorzystujem to jako syrop do herbaty na zime - zawiera duzo witaminy C wiec na przeziebienia jak znalazl a tak poza tym nadaje wspanialy smak herbacie. Moja ulubiona herbata zimowa to troche soku malinowego, troche z aroni i troche z pigwy, to zalac czarna mocna herbata - pycha. Pozostale owoce tata zalewa spirytusem i czeka az "naciagnie" - powstaje super nalewka ktora cala rodzinka uwielbia. W zaleznosci od mocy tegoz uzupelnia woda...ostatnio mu chyba wyszlo z 60% wiec rozgrzewalo jak nie wiem. Generalnie jest to bardzo dobre w smaku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: Jeszcze jedyn przepis IP: 212.182.27.* 17.09.03, 18:44 Tak, tak, malina, aronia , pigwa te soczki zawsze robię i mam zapas, ale przyznam sie, ze nie robiłam mieszanek! Piwniczka moja pęka w szwach, dobrze, ze nikt mnie nie pyta: po co ci tyle i aż tyle. Wszystko do lata znika... A smaki... super. Przyznam się , ze nie mogę pić wszelkich soków z konserwantami. Od razu je wyczuwam, to nie to... No to smacznego na zimowe wieczory! Odpowiedz Link Zgłoś
kolcero Re: Jeszcze jedyn przepis 17.09.03, 19:20 Gość portalu: Ciupazka napisał(a): Piwniczka moja pęka w szwach, dobrze, A wlasnie, jakis plan piwniczki by sie przydal, zeby po ciemku wiekszych szkod w sokach nie zrobic :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Jeszcze jedyn przepis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.03, 07:59 A zalewa wodą przegotowaną, czy kranówą, czy też mineralną? Odpowiedz Link Zgłoś
kolcero Re: Jeszcze jedyn przepis 19.09.03, 08:06 Gość portalu: ola napisał(a): > A zalewa wodą przegotowaną, czy kranówą, czy też mineralną? Warto sie rowniez zastanowic nad brakiem polskich znakow w poscie Szwagra ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Jeszcze jedyn przepis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.03, 08:17 kolcero napisał: > Gość portalu: ola napisał(a): > > > A zalewa wodą przegotowaną, czy kranówą, czy też mineralną? > > Warto sie rowniez zastanowic nad brakiem polskich znakow w poscie Szwagra ;)) Pewnie tak. Ale z tą wodą to też ważne ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kolcero Re: Jeszcze jedyn przepis 19.09.03, 08:23 Tak, bo dalej nie wiadomo czy ta WODA miala byc prze "O" czy przez "Ó" ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: Jeszcze jedyn przepis IP: *.dip.t-dialin.net 19.09.03, 08:28 A mie sie zdo ize Ola jeszcze niy pioua nigdy nalywkow Odpowiedz Link Zgłoś
kolcero Re: Jeszcze jedyn przepis 19.09.03, 08:34 Gość portalu: Szwager napisał(a): > A mie sie zdo ize Ola jeszcze niy pioua nigdy nalywkow No i jak sie bedzie zastanawiaa jaka wode uzyc- to nic sie nie zmieni w tej materii ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Jeszcze jedyn przepis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.03, 08:36 Gość portalu: Szwager napisał(a): > A mie sie zdo ize Ola jeszcze niy pioua nigdy nalywkow Piła, piła, ale dawno i zapomniała. Wypiję na polepszenie tej pamięci. A TY nie wiesz jaką wodę Tata dolewa, bo tylko do konsumpcji masz wkład ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Jeszcze jedyn przepis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.03, 08:32 kolcero napisał: > Tak, bo dalej nie wiadomo czy ta WODA miala byc prze "O" czy przez "Ó" ;)) Mnie cały czas chodzi o wodę, ale efektem wymieszania prawdopodobnie będzie wóda.;-) Od czegoś trzeba zacząć, no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: Jeszcze jedyn przepis IP: *.dip.t-dialin.net 19.09.03, 08:35 Dobra, keby Ci ty szpirytus bou za mocny to poza inkszymi skuadnikami dolyj trocha przegotowanyj wody. Utlynionyj niy probowac dolywac ale!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Jeszcze jedyn przepis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.03, 08:40 Gość portalu: Szwager napisał(a): > Dobra, keby Ci ty szpirytus bou za mocny to poza inkszymi skuadnikami dolyj > trocha przegotowanyj wody. > > Utlynionyj niy probowac dolywac ale!!! No nareszcie jakieś konkrety. Przynajmniej w części tego listu ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kolcero Re: Jeszcze jedyn przepis 19.09.03, 08:36 Ale tak sobie kombinuje,ze zla woda mozesz zepsuc przyszla wódke. A rozcienczajac spirytus wódka- szanse na to masz niewielkie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: Jeszcze jedyn przepis IP: *.dip.t-dialin.net 19.09.03, 08:39 Ha, kebys widziou co jo wczora dodou do mojyj orzechowki (szpirytus+orzechy+cuker)? Jo tam wczora wlou jeszcze "halba". ps halba po naszymu to je pou litra gorzouy Aaaa! A wiycie jaki je slonski napoj alkoholowy na "K"" (kery sie zaczyno na litera "K")? Kolcero, "pierdouo sasko" niy podpowiadej! Odpowiedz Link Zgłoś
kolcero Re: Jeszcze jedyn przepis 19.09.03, 08:41 Gość portalu: Szwager napisał(a): > Kolcero, "pierdouo sasko" niy podpowiadej! Wypraszam sobie!!! Ja jestem "pierdola foniczna" :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: Jeszcze jedyn przepis IP: *.dip.t-dialin.net 19.09.03, 08:41 ourajt, niych ci bydzie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Jeszcze jedyn przepis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.03, 08:45 Gość portalu: Szwager napisał(a): > Ha, kebys widziou co jo wczora dodou do mojyj orzechowki > (szpirytus+orzechy+cuker)? Jo tam wczora wlou jeszcze "halba". > > > ps > > halba po naszymu to je pou litra gorzouy > > > Aaaa! > > A wiycie jaki je slonski napoj alkoholowy na "K"" (kery sie zaczyno na > litera "K")? > > Kolcero, "pierdouo sasko" niy podpowiadej! Kefir? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: Jeszcze jedyn przepis IP: *.dip.t-dialin.net 19.09.03, 08:48 Cooo? Downoch sie tak niy usmiou? Udou Ci sie tyn wic Jak niywiysz to nastympno zagadka. A jaki je slonski napoj alkoholowy na "D"? Odpowiedz Link Zgłoś
kolcero Re: Jeszcze jedyn przepis 19.09.03, 08:50 > Kefir? :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: Jeszcze jedyn przepis IP: *.dip.t-dialin.net 19.09.03, 08:51 o mauy figel bych sleciou ze ryczki Odpowiedz Link Zgłoś
kolcero Re: Jeszcze jedyn przepis 19.09.03, 08:53 Dziewczyny to maja fantazje :))))) Albo Slask ma TAKI wizerunek???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Jeszcze jedyn przepis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.03, 08:57 kolcero napisał: > Dziewczyny to maja fantazje :))))) > Albo Slask ma TAKI wizerunek???? Nieważny obrazek,tu chodzi o napój ;-) A fantazja, no cóż.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Jeszcze jedyn przepis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.03, 08:55 Gość portalu: Szwager napisał(a): > o mauy figel bych sleciou ze ryczki liczą się chęci. Myślałam nad tym 4 minuty ;-) trzymaj się czegoś, bo może jesszcze coś wymyślę. Odpowiedz Link Zgłoś
kolcero Re: Jeszcze jedyn przepis 19.09.03, 08:59 Nie Szwager, lepiej jej od razu powiuedz, bo jak znow cos wymysli to moze byc kiepsko z naszymi brzuchami :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: Jeszcze jedyn przepis IP: *.dip.t-dialin.net 19.09.03, 09:00 No to cobych z tyj ryczki richtik niy sleciou to Ci odpowia. Odp. nr.1 - Kista pifffa Odp. nr.2 - Dwie kisty pifffa Odpowiedz Link Zgłoś
kolcero Re: Jeszcze jedyn przepis 19.09.03, 09:02 A juz myslalem ze: 1. Kefir 2. Duo-pack kefira :))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Jeszcze jedyn przepis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.03, 09:08 kolcero napisał: > A juz myslalem ze: > 1. Kefir > 2. Duo-pack kefira > :))))))))) To nie byłby śląski napój, tylko ang- śląski Ale rano, why not? Odpowiedz Link Zgłoś
kolcero Re: Jeszcze jedyn przepis 19.09.03, 09:11 Jestem pierdola foniczna, ale kobiety to przegadac sie nie da !!!! Buuuuuuuu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Jeszcze jedyn przepis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.03, 09:13 kolcero napisał: > Jestem pierdola foniczna, ale kobiety to przegadac sie nie da !!!! > > Buuuuuuuu Toś Ty chyba pierdoły nie widział.... Odpowiedz Link Zgłoś
kolcero Re: Jeszcze jedyn przepis 19.09.03, 09:16 hihihiiiih ale jak bedziesz nas tutaj sciemnial to Ci pigwowki opadna :((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: Jeszcze jedyn przepis IP: *.dip.t-dialin.net 19.09.03, 09:19 hi,hi,hi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Jeszcze jedyn przepis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.03, 09:05 Gość portalu: Szwager napisał(a): > No to cobych z tyj ryczki richtik niy sleciou to Ci odpowia. > > Odp. nr.1 - Kista pifffa > > Odp. nr.2 - Dwie kisty pifffa Odp. nr2 jest niezgodna z pytaniem, bo musiałoby być na "D" ;-)))) A to już inna zagadka.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: Jeszcze jedyn przepis IP: *.dip.t-dialin.net 19.09.03, 09:07 Wiysz co, tera zech sleciou ze tyj ryczki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Jeszcze jedyn przepis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.03, 09:11 Gość portalu: Szwager napisał(a): > Wiysz co, tera zech sleciou ze tyj ryczki!!! Nie tłumaczyłeś co to " ryczka",ale popatrz jaka jestem domyślna. Ale nie nakryłeś się nogami? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: Jeszcze jedyn przepis IP: *.dip.t-dialin.net 19.09.03, 09:16 Ryczka to napewno niyma hoker abo stouek, ryczka to je take mauo krzeseuko na kerym sie "za bajtla" szuo zicnonc(siednonc) i sie pucowauo fatrowi szczewiki. hoker - taboret stouek - krzesuo fater - tata szczewiki - buty pucowac - czascic zapomniouch co jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
kolcero Re: Jeszcze jedyn przepis 19.09.03, 09:20 a na starosc wygodniej z niej obierac kartofle :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Jeszcze jedyn przepis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.03, 09:23 kolcero napisał: > a na starosc wygodniej z niej obierac kartofle :))) u nas się mówi kartofle ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Jeszcze jedyn przepis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.03, 09:22 Gość portalu: Szwager napisał(a): > Ryczka to napewno niyma hoker abo stouek, ryczka to je take mauo krzeseuko na > kerym sie "za bajtla" szuo zicnonc(siednonc) i sie pucowauo fatrowi szczewiki. > > hoker - taboret > > stouek - krzesuo > > fater - tata > > szczewiki - buty > > pucowac - czascic > > zapomniouch co jeszcze? translator z Ciebie chowałam się koło Śląska, więc troszkę rozumiem, ale Ty to zawodowiec, ale nie Leon. Co oczywiście Cię nie dyskwalifikuje ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kolcero OLA! 19.09.03, 09:23 Mam prosbe, mozesz byc jutro wieczorem online. Moge potrzebowac pomocy w dobijaniu do 6000 :))) A jestes dobra :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: OLA! IP: *.dip.t-dialin.net 19.09.03, 09:27 no mo "Dzioucha" godane jak "Pieron"!!! Nawet wiy ize sie u nos na kartofle "kartofle" godo, he,he! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: OLA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.03, 09:30 Gość portalu: Szwager napisał(a): > no mo "Dzioucha" godane jak "Pieron"!!! > > Nawet wiy ize sie u nos na kartofle "kartofle" godo, he,he! O grulach też wiem, i to nawet pasuje do tego foruma :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: OLA! IP: *.dip.t-dialin.net 19.09.03, 09:31 Czekej ino jak sam Ciupazka zafyrto odniyj godkom, to dopiyro sie na pocisz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: OLA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.03, 09:27 kolcero napisał: > Mam prosbe, mozesz byc jutro wieczorem online. > Moge potrzebowac pomocy w dobijaniu do 6000 :))) A jestes dobra :))) Być może, być może... Duchem zawsze jestem na forum Z. Czytam Was często. A 6000 to dobra liczba... Odpowiedz Link Zgłoś
kolcero Re: OLA! 19.09.03, 09:31 > A 6000 to dobra liczba... I musze ja osiagnac w zamierzonym czasie bo mnie Rumcajs zameczy ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
kolcero to tez sie przyda 17.09.03, 19:23 w kancu nie zawsze pijamy z posłami : www.restaurants.pl/stary/savoir/kieliszki1.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: to tez sie przyda IP: *.dip.t-dialin.net 17.09.03, 19:34 Widza ize by z nos boua dobro kompanija! Odpowiedz Link Zgłoś
kolcero Re: to tez sie przyda 17.09.03, 19:45 Gość portalu: Szwager napisał(a): > Widza ize by z nos boua dobro kompanija! Na razie prawie wirtualna, ale od czegos trzeba zaczac :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: to tez sie przyda IP: *.it-net.pl 17.09.03, 21:01 Wy jescze macie siłę? Jak widać na was można liczyć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumcajs KOCHANI !!! IP: 80.72.65.* 18.09.03, 14:37 Toz to cala PIGWOLOGIA !!! ;O))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: KOCHANI !!! IP: *.it-net.pl 18.09.03, 16:46 Hehe, teroz ...kochani....na gotowe!!! A jo jesce ś niom narobiom, przeklyntom pigwom... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumcajs Re: KOCHANI !!! IP: 80.72.65.* 18.09.03, 17:13 Gość portalu: Ciupazka napisał(a): > Hehe, teroz ...kochani....na gotowe!!! Alez Ciupazko! To tylko wyraz podziwu nad Wasza wiedza w dziedzinie pigwologii i skruchy z powodu mojej ciemnoty! A Ty tak od razu huzia na Joz..., pardon - Rumcajsika... Buuuuuuuuuuuuuuuu ;o((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
kolcero Re: KOCHANI !!! 18.09.03, 17:22 Gość portalu: Ciupazka napisał(a): > Hehe, teroz ...kochani....na gotowe!!! A jo jesce ś niom narobiom, > przeklyntom pigwom... jak to lecialo??? "Jeszcze tak wielu nie zawdzieczalo tak wiele tej jednej"??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumcajs Re: KOCHANI !!! IP: 80.72.65.* 18.09.03, 17:25 Parafraza Churchila! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager squitowanie IP: *.dip.t-dialin.net 18.09.03, 18:02 Zapomniouch ale pedziec ize u nos na pigwa godo sie quita(kwita). Pamiyntom jak ouma od mojyj mama zawsze robioua z tego dobry kompot. Ale pigwowca- quitowca-kwitowca jakos niy pamiyntom, hehe! ps po niymiecku Quitte Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: squitowanie IP: *.dip.t-dialin.net 19.09.03, 08:50 O jednym ale my zapomnieli! Tak sie prawie zastanowiom co by bouo nojlepszom zagrychom do PIGWOWKI? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: squitowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.03, 09:02 Gość portalu: Szwager napisał(a): > O jednym ale my zapomnieli! > > Tak sie prawie zastanowiom co by bouo nojlepszom zagrychom do PIGWOWKI? Eksperymentuj. A na wiosnę możemy porównać doświadczenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: squitowanie IP: *.dip.t-dialin.net 19.09.03, 09:08 Wiosna, wiosna, hm? Czymu prawie gynau na wiosna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: squitowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.03, 09:14 Gość portalu: Szwager napisał(a): > Wiosna, wiosna, hm? Czymu prawie gynau na wiosna? > > No, bo zanim się przegryzie.... I zanim się wysączy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: squitowanie IP: *.dip.t-dialin.net 19.09.03, 09:18 Aaaa! Ja, to jednak znosz sie na gorzoukach?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: squitowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.03, 09:24 Gość portalu: Szwager napisał(a): > Aaaa! Ja, to jednak znosz sie na gorzoukach?! To tylko teoria, ale robi wrażenie, no nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: Wszysko co wiymy o PIGWOCE IP: *.dip.t-dialin.net 19.09.03, 09:29 Jak widac temat PIGWOWKI zyje juz swoim wuasnym zyciym. Ciekawe co nos tu jeszcze czeko Ciupazko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: Wszysko co wiymy o PIGWOCE IP: *.it-net.pl 19.09.03, 09:38 A cego sie spodziywocie, he? Zbójnicy, porzemytnicy, jesce do tego pijoki, hehew. Mom swoje zdanie o wos juz od downa i co wy na to? He? Telo. A teroz załózcie se wątek cego nie wiycie o pigwówce... i sie nie dowiycie, hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
kolcero Re: Wszysko co wiymy o PIGWOCE 19.09.03, 09:43 Gość portalu: Ciupazka napisał(a): > A cego sie spodziywocie, he? Zbójnicy, porzemytnicy, jesce do tego pijoki, > hehew. Mom swoje zdanie o wos juz od downa i co wy na to? He? Telo. A > teroz załózcie se wątek cego nie wiycie o pigwówce... i sie nie dowiycie, > hehe. Swego czasu wykonywalem obowiazki szpiega przemyslowego :)))) No jak mi pigwoweczka mila- zmuszasz mnie do tego!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: Wszysko co wiymy o PIGWOCE IP: *.dip.t-dialin.net 19.09.03, 09:46 Nooo! Jo je swiadkym ize Cie zmuszo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: Wszysko co wiymy o PIGWOCE IP: *.dip.t-dialin.net 19.09.03, 09:45 A jednak ech Cie sprowokowou cobys cosik padaua, ino czego my dalyj o PIGWOWCE niy wiymy, to niywiymy kaj je plan pywnicy, jako mosz pojymnosc pywnicy, no i z tym kluczym to tysz niyma to tak ganc klar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumcajs Re: Wszysko co wiymy o PIGWOCE IP: 80.72.65.* 19.09.03, 16:49 Kolcerku! Nie nadwerezaj sie tak bo przepukliny dostaniesz i z wtedy - z pigwowecki nici, a my z kolei nadwerezymy sobie rece od wznoszenia toastow za Twoje zdrowie! ;o))) Odpowiedz Link Zgłoś
kolcero Re: Wszysko co wiymy o PIGWOCE 19.09.03, 19:32 Dziekuje Rumcajsku :)) Lza sie w oku kreci, ze jest ktos kto przynajmniej deklaruje toast za moje zdrowie ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumcajs Re: Wszysko co wiymy o PIGWOCE IP: 80.72.65.* 19.09.03, 22:59 Ciesze sie mimo zes taki zajadziasty i lasy na Ciupazcyna pigwowecke. Jestem dzis na pare godzinek i postaram sie byc i jutro wieczorem - moze dociagniemy do 6000. A ty cwancygiery niek spiom! My zas` zrobimy sobie netsieste (party, happening, zlot, biesiada, itd.). Zamiast niedojrzalej pigwowki (znam rezultaty kosztowania niedojrzalych napojow - potem sprzatam, beeeeeee) zaserwujemy sobie cos dojrzalego - co dusza zapragnie. No nie? ;o))) Odpowiedz Link Zgłoś
kolcero Re: Wszysko co wiymy o PIGWOCE 20.09.03, 21:55 Wiem juz prawie wszystko, a bede wiedzial wszystko jak jutro przerobie te zolte buraki o ile sa pigwami :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Wszysko co wiymy o PIGWOCE 20.09.03, 21:58 A jednak??? U mnie na krzockach jesce troche wisi, hale som zielone. Trzy baniacki 3 litrowe juz stojom. Jesce nigdy tak duzo nie robiyłak...Narosło w tym ciepłym lecie w pierniki owoców pigwowca Odpowiedz Link Zgłoś
kolcero Re: Wszysko co wiymy o PIGWOCE 20.09.03, 22:00 Takie male, zolte i slicznie pachna??? To to??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CIupazka Re: Wszysko co wiymy o PIGWOCE IP: *.it-net.pl 09.02.05, 13:24 KOniyc z pigwówkami! POST! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumcajs Re: Wszysko co wiymy o PIGWOCE IP: 80.72.65.* 20.09.03, 21:59 A jednak znalazles material na Pigwowecke! ;o))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumcajs Re: Wszysko co wiymy o PIGWOCE IP: 80.72.65.* 20.09.03, 22:08 Ciupazko! Z tego co wiem to akurat to lato - w porownaniu z wieloma poprzednimi, wydalo najsmaczniejsze owoce w wielu miejscach Europy. Juz dawno nie jadlem tak slodkich i aromatycznych winogron. ;o))) Odpowiedz Link Zgłoś
kolcero Re: Wszysko co wiymy o PIGWOCE 20.09.03, 22:17 Gość portalu: Rumcajs napisał(a): > Ciupazko! Z tego co wiem to akurat to lato - w porownaniu z wieloma > poprzednimi, wydalo najsmaczniejsze owoce w wielu miejscach Europy. Juz dawno > nie jadlem tak slodkich i aromatycznych winogron. ;o))) A wiesz jakie kartofle w Pyrlandii???? ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumcajs Re: Wszysko co wiymy o PIGWOCE IP: 80.72.65.* 20.09.03, 22:21 kolcero napisał: > A wiesz jakie kartofle w Pyrlandii???? ;)))) A pomidorki?... Smak "sloneczny"! ;o))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: Wszysko co wiymy o PIGWOCE IP: *.it-net.pl 06.05.04, 11:12 Pigwowiec to nie z rodzinby Solanaceae... tylko Rosaceae. Zjechaliście w psiankowate? Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Wszysko co wiymy o PIGWOWCE 28.07.04, 12:20 Cas na nolewecki, nie ino z pigwowca, a pigwówecka podzie niedługo w ruch.... Pocytojcie , zakiela sie jyj napijycie, haj. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Wszysko co wiymy o PIGWOWCE 03.10.04, 15:49 Czas zebrac owoce pigwowca i wedle życzenia robimy z nich co chemy. Przepisy są tu zebrane, dzieki za to wszystkim Forumowiczom. Do roboty nietoty! Teraz ja sie wpraszam na Wasze nalewki, wina, i co tam jeszvze. Hej! Telo.Pozdr. p.s. na mnie też owoce pigwowca czekają i żegnam. Samo się nie zrobi. Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: Wszysko co wiymy o PIGWOWCE 03.10.04, 22:49 foto.nwgw.de/thumbnails.php?album=124 Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Wszysko co wiymy o PIGWOWCE 03.10.04, 23:20 Ja mam zlocistą odmianę, hale tyn tyz znom, piykne Ci te zdjecia wyszły, zwłosca nr 7Widze, ze o pigwie bocys... Hehe. Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Wszystko co wiymy o PIGWÓWCE 28.10.04, 10:26 Uffff. pigwówecki rządkiym stojom , niek se dojrzywajom i na przednik gości cekajom. A wyście co naryktowali, he? Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Wszysko co wiymy o PIGWOCE 21.05.05, 10:50 Pigwowiec piyknie kwitnie, a cy owoce bedom, moze cieplej pscoły góniom, moze i zapylom... Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Wszysko co wiymy o PIGWOCE 02.10.05, 16:23 Troskeik urosło i porządek pomalućku ś nimi na działce robimy, jednym słowem wiymy, wiymy i nolewecki robimy, juz w gąsiorkak stojom. A u Wos stoi coś? Odpowiedz Link Zgłoś