Dodaj do ulubionych

Wszysko co wiymy o PIGWOCE

IP: *.dip.t-dialin.net 17.09.03, 17:46
To kaj stoi gotowy eliksir to juz wszyske wtajymniczone wiedzom.

A tera czas na doguymbne sztudiowanie:


www.ogrodnik.pl/ogrody/ogrody_13_30.asp
Obserwuj wątek
    • kolcero o drugim waznym skladniku 17.09.03, 17:55
      np.
      www.lancutdistillery.polishvodka.com.pl/nowa/bdama.htm
    • Gość: Szwager Re: Wszysko co wiymy o PIGWOCE IP: *.dip.t-dialin.net 17.09.03, 17:58
      www.wino.art.pl/forum/viewthread.php?tid=737&page=1#bottom
      • Gość: Szwager Re: Wszysko co wiymy o PIGWOCE IP: *.dip.t-dialin.net 17.09.03, 18:30
        www.wino.art.pl/forum/viewthread.php?tid=95
    • Gość: Rumcajs oswiecony Re: Wszysko co wiymy o PIGWOCE IP: 80.72.65.* 17.09.03, 17:58
      In Chaenomeles veritas ;o)))
      To teraz, zeby byl komplet zapraszam mistrzynie C. do zamieszczenia wlasciwego
      przepisu na wlasciwym miejscu.
      • Gość: Rumcajs Re: Wszysko co wiymy o PIGWOCE IP: 80.72.65.* 17.09.03, 18:06
        Ciupazke zab boli, wiec pozwalam sobie zacytowac Jej przepis na Pigwowecke (bo
        jeszcze nam cos przeoczy):


        • Re: CURAMIN uod Ciupazki - pigwówecka IP: *.it-net.pl
        Gość: Ciupazka 09.09.2003 19:28 odpowiedz na list


        ...Ino patrzeć, jak bede miała nalot na chałupe... Juz widzem kolyjke pod
        drzwiami wejściowymi...Kozdy z cyrpokiym takim, jakim Hanysom podali
        zyntyce. Lepiyj wos zaprose na tom zyntyce na Gubałowke do bacówki i na
        oscypki. Skąd telo pigwy i ka nazbiyrać? Jak zrobie syćkiego 3-4 litry, to
        dlo przednik gości wystarcy. Dlo wos napewno bee.

        A co wom radze? Radze wom, pokiela jesce pigwe nondziecie, wartko pozbiyrać(
        przed przymrozkmi), jesce warcyj jom pokroić i odpestkować, w drobne ósemecki
        pokroić i do gąsiąrka kolejno: cukier, pigwa- cukier-pigwa-cukier. Zacynać
        cukrem i końcyć cukrem, ftorego nie trza załować( stęż. cukru w soku mo być
        ok. 60%, bo inacyj pódzie fermentacja) Wstrząsać gąsiorkiem co drugi dziyń,
        tak coby syćki cukier sie ozpuściył, potrzymać 3-4 tyźnie i po miesiącu wloć
        spiritus vini 96%v/v telo, coby otrzymać ok 40% stęż. alkoholu w nolewce.
        Zahurdzić(zamiysać) i ostawić zaś na miesiąc, co roz to miysajęcy
        zawartość gąsiorka. Po tym casie odsącyć do flasek i niek se stoi. Im
        dłuzyj stoi, tym lepsy trunek. (conojmniyj 3-5 miesięcy). Trzymać w ciymnym
        miyjscu, coby nifto nie widzioł... Prawie na święta bee gotowo... A jak jo
        dotrzymała do lata, to mozecie wiedzieć, jaki se mnie pijok, hehe. Nei,
        jesce zawiezłak jom dlo Hanysów na spotkanie, ba haj! I tam sie jom
        wyduldało ze smakiem. A towarzystwa do tego nie brakowało, ba jako! Nei ni
        ma...Kolor roz, smak dwa moja pigwówecka ma.
        Telo.Pozdr
        • Gość: Ciupazka Re: Wszysko co wiymy o PIGWOCE IP: 212.182.27.* 17.09.03, 18:22
          Nei z tak małego pigwowca zrobiyla sie na mój dusiu wielgo sprawa. Sami
          widzicie, zeście sie nieźle dokształciyli i nksyk tyz. Watpliwosci syckie, cy
          syćkie? rozwiane i do roboty... apote na spotkaniu forumowicow , wyprgujymy,
          cyjo nolepso, hehe. Kolcero przywozi Biolom Dame,z tego tak wynikło. Dobre i
          to. Telo. Pozdr. Śmioć mi sie fce , ze tyn temat tak wos zafrapowoł. Hej!!!
          • Gość: Szwager Zafrapowany frup IP: *.dip.t-dialin.net 17.09.03, 18:24
            Frupowac znaczy korkowac

            Mosz recht, jak dugo ta PIGWOWKA bydzie zafrupowano, tak dugo mogymy jeszcze
            spokojnie nynac.
          • kolcero Re: Wszysko co wiymy o PIGWOCE 17.09.03, 18:35
            Niech bedzie Biala Dama. Przynajmniej bedzie alibi jak bedziemy mieli pozniej
            jakies wizje ;))))))
            • Gość: Ciupazka Re: Wszysko co wiymy o PIGWOCE IP: 212.182.27.* 17.09.03, 18:37
              Te wizje to białe myszki? Juz jo wos wylycem ś nik! !!
    • Gość: Szwager Re: Wszysko co wiymy o PIGWOCE IP: *.dip.t-dialin.net 17.09.03, 18:22
      Pigwowiec nie tylko zdobi
      Często bywa mylony z pigwą, ale to tylko podobieństwo nazw. Wystarczy
      przyjrzeć się obu roślinom, by już nigdy ich ze sobą nie pomieszać. Pigwa jest
      drzewem o białych kwiatach, podobnych do jabłoni, a pigwiwiec raczej niskim
      krzewem ozdobnym, kwitnącym w płomiennych barwach. Dzięki dekoracyjnym kwiatom
      i liściom jest jednym z najpopularniejszych krzewów zarówno w ogrodach, jak w
      parkach. Krzewy wyrastają do 1-1,5 m, są rozłożyste. Ich długie, pokryte
      cierniami pędy dobrze pokrywają ziemię, uniemożliwiają wzrost chwastów. Kwiaty
      pojawiają w się kwietniu lub maju. Nie tylko ich uroda powoduje, że pigwowce
      są tak chętnie sadzone. Od września do października pojawiają się owoce - nie
      zbyt duże, silnie pachnące i twarde, złote "jabuszka". Wprawdzie nie nadają
      się do jedzenia na surowo, ale ich przetwory, np. dżemy, zawierają dużo
      witaminy C oraz garbniki i związki mineralne.
      • Gość: Szwager Re: Wszysko co wiymy o PIGWOCE IP: *.dip.t-dialin.net 17.09.03, 18:33
        Należy przygotować kilogram świeżych owoców, następnie zalać je litrem 70-
        proc. alkoholu. W zależności od owocu trzeba odczekać 4 lub 6 tygodni (np.
        pigwowcówka, tj. nalewka z owoców pigwowca), by móc zlać wywar do szklanego
        naczynia. Owoce zasypuje się kilogramem cukru i odstawia na kolejny miesiąc
        lub 6 tygodni. Gdy mija ten okres, wreszcie można połączyć likier, powstały z
        zasypanych cukrem owoców, z przygotowaną wcześniej nalewką, pamiętając o
        proporcjach, by dobrać najlepszy smak
        • Gość: Szwager Jeszcze jedyn przepis IP: *.dip.t-dialin.net 17.09.03, 18:37
          Pokrojone owoce wrzuca do sloja i zasypuje cukrem. Wytworzony syrop
          zlewa do butelek i chowa w ciemne miejsce - wykorzystujem to jako syrop
          do herbaty na zime - zawiera duzo witaminy C wiec na przeziebienia jak
          znalazl a tak poza tym nadaje wspanialy smak herbacie. Moja ulubiona
          herbata zimowa to troche soku malinowego, troche z aroni i troche z
          pigwy, to zalac czarna mocna herbata - pycha.
          Pozostale owoce tata zalewa spirytusem i czeka az "naciagnie" - powstaje
          super nalewka ktora cala rodzinka uwielbia. W zaleznosci od mocy tegoz
          uzupelnia woda...ostatnio mu chyba wyszlo z 60% wiec rozgrzewalo jak nie
          wiem. Generalnie jest to bardzo dobre w smaku.
          • Gość: Ciupazka Re: Jeszcze jedyn przepis IP: 212.182.27.* 17.09.03, 18:44
            Tak, tak, malina, aronia , pigwa te soczki zawsze robię i mam zapas, ale
            przyznam sie, ze nie robiłam mieszanek! Piwniczka moja pęka w szwach, dobrze,
            ze nikt mnie nie pyta: po co ci tyle i aż tyle. Wszystko do lata znika... A
            smaki... super. Przyznam się , ze nie mogę pić wszelkich soków z
            konserwantami. Od razu je wyczuwam, to nie to... No to smacznego na zimowe
            wieczory!
            • kolcero Re: Jeszcze jedyn przepis 17.09.03, 19:20
              Gość portalu: Ciupazka napisał(a):

              Piwniczka moja pęka w szwach, dobrze,


              A wlasnie, jakis plan piwniczki by sie przydal, zeby po ciemku wiekszych szkod
              w sokach nie zrobic :)))
          • Gość: ola Re: Jeszcze jedyn przepis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.03, 07:59
            A zalewa wodą przegotowaną, czy kranówą, czy też mineralną?
            • kolcero Re: Jeszcze jedyn przepis 19.09.03, 08:06
              Gość portalu: ola napisał(a):

              > A zalewa wodą przegotowaną, czy kranówą, czy też mineralną?

              Warto sie rowniez zastanowic nad brakiem polskich znakow w poscie Szwagra ;))
              • Gość: ola Re: Jeszcze jedyn przepis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.03, 08:17
                kolcero napisał:

                > Gość portalu: ola napisał(a):
                >
                > > A zalewa wodą przegotowaną, czy kranówą, czy też mineralną?
                >
                > Warto sie rowniez zastanowic nad brakiem polskich znakow w poscie Szwagra ;))
                Pewnie tak.
                Ale z tą wodą to też ważne ;-)
                • kolcero Re: Jeszcze jedyn przepis 19.09.03, 08:23
                  Tak, bo dalej nie wiadomo czy ta WODA miala byc prze "O" czy przez "Ó" ;))
                  • Gość: Szwager Re: Jeszcze jedyn przepis IP: *.dip.t-dialin.net 19.09.03, 08:28
                    A mie sie zdo ize Ola jeszcze niy pioua nigdy nalywkow
                    • kolcero Re: Jeszcze jedyn przepis 19.09.03, 08:34
                      Gość portalu: Szwager napisał(a):

                      > A mie sie zdo ize Ola jeszcze niy pioua nigdy nalywkow

                      No i jak sie bedzie zastanawiaa jaka wode uzyc- to nic sie nie zmieni w tej
                      materii ;-D
                    • Gość: ola Re: Jeszcze jedyn przepis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.03, 08:36
                      Gość portalu: Szwager napisał(a):

                      > A mie sie zdo ize Ola jeszcze niy pioua nigdy nalywkow
                      Piła, piła, ale dawno i zapomniała.
                      Wypiję na polepszenie tej pamięci.
                      A TY nie wiesz jaką wodę Tata dolewa, bo tylko do konsumpcji masz wkład ;-)
                  • Gość: ola Re: Jeszcze jedyn przepis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.03, 08:32
                    kolcero napisał:

                    > Tak, bo dalej nie wiadomo czy ta WODA miala byc prze "O" czy przez "Ó" ;))
                    Mnie cały czas chodzi o wodę, ale efektem wymieszania prawdopodobnie będzie
                    wóda.;-) Od czegoś trzeba zacząć, no nie?
                    • Gość: Szwager Re: Jeszcze jedyn przepis IP: *.dip.t-dialin.net 19.09.03, 08:35
                      Dobra, keby Ci ty szpirytus bou za mocny to poza inkszymi skuadnikami dolyj
                      trocha przegotowanyj wody.

                      Utlynionyj niy probowac dolywac ale!!!
                      • Gość: ola Re: Jeszcze jedyn przepis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.03, 08:40
                        Gość portalu: Szwager napisał(a):

                        > Dobra, keby Ci ty szpirytus bou za mocny to poza inkszymi skuadnikami dolyj
                        > trocha przegotowanyj wody.
                        >
                        > Utlynionyj niy probowac dolywac ale!!!
                        No nareszcie jakieś konkrety.
                        Przynajmniej w części tego listu ;-)
                    • kolcero Re: Jeszcze jedyn przepis 19.09.03, 08:36
                      Ale tak sobie kombinuje,ze zla woda mozesz zepsuc przyszla wódke. A
                      rozcienczajac spirytus wódka- szanse na to masz niewielkie :)))
                      • Gość: Szwager Re: Jeszcze jedyn przepis IP: *.dip.t-dialin.net 19.09.03, 08:39
                        Ha, kebys widziou co jo wczora dodou do mojyj orzechowki
                        (szpirytus+orzechy+cuker)? Jo tam wczora wlou jeszcze "halba".


                        ps

                        halba po naszymu to je pou litra gorzouy


                        Aaaa!

                        A wiycie jaki je slonski napoj alkoholowy na "K"" (kery sie zaczyno na
                        litera "K")?

                        Kolcero, "pierdouo sasko" niy podpowiadej!
                        • kolcero Re: Jeszcze jedyn przepis 19.09.03, 08:41
                          Gość portalu: Szwager napisał(a):

                          > Kolcero, "pierdouo sasko" niy podpowiadej!

                          Wypraszam sobie!!! Ja jestem "pierdola foniczna" :)))))
                          • Gość: Szwager Re: Jeszcze jedyn przepis IP: *.dip.t-dialin.net 19.09.03, 08:41
                            ourajt, niych ci bydzie!!!
                        • Gość: ola Re: Jeszcze jedyn przepis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.03, 08:45
                          Gość portalu: Szwager napisał(a):

                          > Ha, kebys widziou co jo wczora dodou do mojyj orzechowki
                          > (szpirytus+orzechy+cuker)? Jo tam wczora wlou jeszcze "halba".
                          >
                          >
                          > ps
                          >
                          > halba po naszymu to je pou litra gorzouy
                          >
                          >
                          > Aaaa!
                          >
                          > A wiycie jaki je slonski napoj alkoholowy na "K"" (kery sie zaczyno na
                          > litera "K")?
                          >
                          > Kolcero, "pierdouo sasko" niy podpowiadej!

                          Kefir?
                          • Gość: Szwager Re: Jeszcze jedyn przepis IP: *.dip.t-dialin.net 19.09.03, 08:48
                            Cooo? Downoch sie tak niy usmiou? Udou Ci sie tyn wic

                            Jak niywiysz to nastympno zagadka. A jaki je slonski napoj alkoholowy na "D"?
                          • kolcero Re: Jeszcze jedyn przepis 19.09.03, 08:50
                            > Kefir?


                            :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
                            • Gość: Szwager Re: Jeszcze jedyn przepis IP: *.dip.t-dialin.net 19.09.03, 08:51
                              o mauy figel bych sleciou ze ryczki
                              • kolcero Re: Jeszcze jedyn przepis 19.09.03, 08:53
                                Dziewczyny to maja fantazje :)))))
                                Albo Slask ma TAKI wizerunek????
                                • Gość: ola Re: Jeszcze jedyn przepis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.03, 08:57
                                  kolcero napisał:

                                  > Dziewczyny to maja fantazje :)))))
                                  > Albo Slask ma TAKI wizerunek????

                                  Nieważny obrazek,tu chodzi o napój ;-)
                                  A fantazja, no cóż....
                              • Gość: ola Re: Jeszcze jedyn przepis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.03, 08:55
                                Gość portalu: Szwager napisał(a):

                                > o mauy figel bych sleciou ze ryczki

                                liczą się chęci.
                                Myślałam nad tym 4 minuty ;-)
                                trzymaj się czegoś, bo może jesszcze coś wymyślę.
                                • kolcero Re: Jeszcze jedyn przepis 19.09.03, 08:59
                                  Nie Szwager, lepiej jej od razu powiuedz, bo jak znow cos wymysli to moze byc
                                  kiepsko z naszymi brzuchami :)))))
                                • Gość: Szwager Re: Jeszcze jedyn przepis IP: *.dip.t-dialin.net 19.09.03, 09:00
                                  No to cobych z tyj ryczki richtik niy sleciou to Ci odpowia.

                                  Odp. nr.1 - Kista pifffa

                                  Odp. nr.2 - Dwie kisty pifffa
                                  • kolcero Re: Jeszcze jedyn przepis 19.09.03, 09:02
                                    A juz myslalem ze:
                                    1. Kefir
                                    2. Duo-pack kefira
                                    :)))))))))
                                    • Gość: ola Re: Jeszcze jedyn przepis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.03, 09:08
                                      kolcero napisał:

                                      > A juz myslalem ze:
                                      > 1. Kefir
                                      > 2. Duo-pack kefira
                                      > :)))))))))

                                      To nie byłby śląski napój, tylko ang- śląski
                                      Ale rano, why not?
                                      • kolcero Re: Jeszcze jedyn przepis 19.09.03, 09:11
                                        Jestem pierdola foniczna, ale kobiety to przegadac sie nie da !!!!

                                        Buuuuuuuu
                                        • Gość: ola Re: Jeszcze jedyn przepis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.03, 09:13
                                          kolcero napisał:

                                          > Jestem pierdola foniczna, ale kobiety to przegadac sie nie da !!!!
                                          >
                                          > Buuuuuuuu

                                          Toś Ty chyba pierdoły nie widział....
                                          • kolcero Re: Jeszcze jedyn przepis 19.09.03, 09:16
                                            hihihiiiih
                                            ale jak bedziesz nas tutaj sciemnial to Ci pigwowki opadna :(((
                                            • Gość: Szwager Re: Jeszcze jedyn przepis IP: *.dip.t-dialin.net 19.09.03, 09:19
                                              hi,hi,hi!!!
                                  • Gość: ola Re: Jeszcze jedyn przepis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.03, 09:05
                                    Gość portalu: Szwager napisał(a):

                                    > No to cobych z tyj ryczki richtik niy sleciou to Ci odpowia.
                                    >
                                    > Odp. nr.1 - Kista pifffa
                                    >
                                    > Odp. nr.2 - Dwie kisty pifffa

                                    Odp. nr2 jest niezgodna z pytaniem, bo musiałoby być na "D" ;-))))
                                    A to już inna zagadka....
                                    • Gość: Szwager Re: Jeszcze jedyn przepis IP: *.dip.t-dialin.net 19.09.03, 09:07
                                      Wiysz co, tera zech sleciou ze tyj ryczki!!!
                                      • Gość: ola Re: Jeszcze jedyn przepis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.03, 09:11
                                        Gość portalu: Szwager napisał(a):

                                        > Wiysz co, tera zech sleciou ze tyj ryczki!!!

                                        Nie tłumaczyłeś co to " ryczka",ale popatrz jaka jestem domyślna.
                                        Ale nie nakryłeś się nogami? ;-)
                                        • Gość: Szwager Re: Jeszcze jedyn przepis IP: *.dip.t-dialin.net 19.09.03, 09:16
                                          Ryczka to napewno niyma hoker abo stouek, ryczka to je take mauo krzeseuko na
                                          kerym sie "za bajtla" szuo zicnonc(siednonc) i sie pucowauo fatrowi szczewiki.

                                          hoker - taboret

                                          stouek - krzesuo

                                          fater - tata

                                          szczewiki - buty

                                          pucowac - czascic

                                          zapomniouch co jeszcze?
                                          • kolcero Re: Jeszcze jedyn przepis 19.09.03, 09:20
                                            a na starosc wygodniej z niej obierac kartofle :)))
                                            • Gość: ola Re: Jeszcze jedyn przepis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.03, 09:23
                                              kolcero napisał:

                                              > a na starosc wygodniej z niej obierac kartofle :)))

                                              u nas się mówi kartofle ;-)
                                          • Gość: ola Re: Jeszcze jedyn przepis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.03, 09:22
                                            Gość portalu: Szwager napisał(a):

                                            > Ryczka to napewno niyma hoker abo stouek, ryczka to je take mauo krzeseuko na
                                            > kerym sie "za bajtla" szuo zicnonc(siednonc) i sie pucowauo fatrowi szczewiki.
                                            >
                                            > hoker - taboret
                                            >
                                            > stouek - krzesuo
                                            >
                                            > fater - tata
                                            >
                                            > szczewiki - buty
                                            >
                                            > pucowac - czascic
                                            >
                                            > zapomniouch co jeszcze?

                                            translator z Ciebie
                                            chowałam się koło Śląska, więc troszkę rozumiem, ale Ty to zawodowiec, ale nie
                                            Leon. Co oczywiście Cię nie dyskwalifikuje ;-)
                                            • kolcero OLA! 19.09.03, 09:23
                                              Mam prosbe, mozesz byc jutro wieczorem online.
                                              Moge potrzebowac pomocy w dobijaniu do 6000 :))) A jestes dobra :)))
                                              • Gość: Szwager Re: OLA! IP: *.dip.t-dialin.net 19.09.03, 09:27
                                                no mo "Dzioucha" godane jak "Pieron"!!!

                                                Nawet wiy ize sie u nos na kartofle "kartofle" godo, he,he!
                                                • Gość: ola Re: OLA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.03, 09:30
                                                  Gość portalu: Szwager napisał(a):

                                                  > no mo "Dzioucha" godane jak "Pieron"!!!
                                                  >
                                                  > Nawet wiy ize sie u nos na kartofle "kartofle" godo, he,he!

                                                  O grulach też wiem, i to nawet pasuje do tego foruma :-)
                                                  • Gość: Szwager Re: OLA! IP: *.dip.t-dialin.net 19.09.03, 09:31
                                                    Czekej ino jak sam Ciupazka zafyrto odniyj godkom, to dopiyro sie na pocisz!
                                              • Gość: ola Re: OLA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.03, 09:27
                                                kolcero napisał:

                                                > Mam prosbe, mozesz byc jutro wieczorem online.
                                                > Moge potrzebowac pomocy w dobijaniu do 6000 :))) A jestes dobra :)))

                                                Być może, być może...
                                                Duchem zawsze jestem na forum Z.
                                                Czytam Was często.
                                                A 6000 to dobra liczba...
                                                • kolcero Re: OLA! 19.09.03, 09:31
                                                  > A 6000 to dobra liczba...

                                                  I musze ja osiagnac w zamierzonym czasie bo mnie Rumcajs zameczy ;))))
    • kolcero to tez sie przyda 17.09.03, 19:23
      w kancu nie zawsze pijamy z posłami :
      www.restaurants.pl/stary/savoir/kieliszki1.htm
      • Gość: Szwager Re: to tez sie przyda IP: *.dip.t-dialin.net 17.09.03, 19:34
        Widza ize by z nos boua dobro kompanija!
        • kolcero Re: to tez sie przyda 17.09.03, 19:45
          Gość portalu: Szwager napisał(a):

          > Widza ize by z nos boua dobro kompanija!

          Na razie prawie wirtualna, ale od czegos trzeba zaczac :))
          • Gość: Ciupazka Re: to tez sie przyda IP: *.it-net.pl 17.09.03, 21:01
            Wy jescze macie siłę? Jak widać na was można liczyć!
            • kolcero Re: to tez sie przyda 17.09.03, 21:05
              ...do kropli ostatniej... ;)))
              • Gość: Rumcajs KOCHANI !!! IP: 80.72.65.* 18.09.03, 14:37
                Toz to cala PIGWOLOGIA !!! ;O)))
                • Gość: Ciupazka Re: KOCHANI !!! IP: *.it-net.pl 18.09.03, 16:46
                  Hehe, teroz ...kochani....na gotowe!!! A jo jesce ś niom narobiom,
                  przeklyntom pigwom...
                  • Gość: Rumcajs Re: KOCHANI !!! IP: 80.72.65.* 18.09.03, 17:13
                    Gość portalu: Ciupazka napisał(a):

                    > Hehe, teroz ...kochani....na gotowe!!!


                    Alez Ciupazko! To tylko wyraz podziwu nad Wasza wiedza w dziedzinie pigwologii
                    i skruchy z powodu mojej ciemnoty! A Ty tak od razu huzia na Joz..., pardon -
                    Rumcajsika... Buuuuuuuuuuuuuuuu ;o(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
                  • kolcero Re: KOCHANI !!! 18.09.03, 17:22
                    Gość portalu: Ciupazka napisał(a):

                    > Hehe, teroz ...kochani....na gotowe!!! A jo jesce ś niom narobiom,
                    > przeklyntom pigwom...

                    jak to lecialo??? "Jeszcze tak wielu nie zawdzieczalo tak wiele tej jednej"???
                    • Gość: Rumcajs Re: KOCHANI !!! IP: 80.72.65.* 18.09.03, 17:25
                      Parafraza Churchila!
    • Gość: Szwager squitowanie IP: *.dip.t-dialin.net 18.09.03, 18:02
      Zapomniouch ale pedziec ize u nos na pigwa godo sie quita(kwita). Pamiyntom
      jak ouma od mojyj mama zawsze robioua z tego dobry kompot. Ale pigwowca-
      quitowca-kwitowca jakos niy pamiyntom, hehe!

      ps

      po niymiecku Quitte
      • Gość: Szwager Re: squitowanie IP: *.dip.t-dialin.net 19.09.03, 08:50
        O jednym ale my zapomnieli!

        Tak sie prawie zastanowiom co by bouo nojlepszom zagrychom do PIGWOWKI?
        • Gość: ola Re: squitowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.03, 09:02
          Gość portalu: Szwager napisał(a):

          > O jednym ale my zapomnieli!
          >
          > Tak sie prawie zastanowiom co by bouo nojlepszom zagrychom do PIGWOWKI?

          Eksperymentuj.
          A na wiosnę możemy porównać doświadczenia
          • Gość: Szwager Re: squitowanie IP: *.dip.t-dialin.net 19.09.03, 09:08
            Wiosna, wiosna, hm? Czymu prawie gynau na wiosna?


            • Gość: ola Re: squitowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.03, 09:14
              Gość portalu: Szwager napisał(a):

              > Wiosna, wiosna, hm? Czymu prawie gynau na wiosna?
              >
              >
              No, bo zanim się przegryzie....
              I zanim się wysączy...
              • Gość: Szwager Re: squitowanie IP: *.dip.t-dialin.net 19.09.03, 09:18
                Aaaa! Ja, to jednak znosz sie na gorzoukach?!
                • Gość: ola Re: squitowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.03, 09:24
                  Gość portalu: Szwager napisał(a):

                  > Aaaa! Ja, to jednak znosz sie na gorzoukach?!

                  To tylko teoria, ale robi wrażenie, no nie ?
    • Gość: Szwager Re: Wszysko co wiymy o PIGWOCE IP: *.dip.t-dialin.net 19.09.03, 09:29
      Jak widac temat PIGWOWKI zyje juz swoim wuasnym zyciym.
      Ciekawe co nos tu jeszcze czeko Ciupazko?
      • Gość: Ciupazka Re: Wszysko co wiymy o PIGWOCE IP: *.it-net.pl 19.09.03, 09:38
        A cego sie spodziywocie, he? Zbójnicy, porzemytnicy, jesce do tego pijoki,
        hehew. Mom swoje zdanie o wos juz od downa i co wy na to? He? Telo. A
        teroz załózcie se wątek cego nie wiycie o pigwówce... i sie nie dowiycie,
        hehe.
        • kolcero Re: Wszysko co wiymy o PIGWOCE 19.09.03, 09:43
          Gość portalu: Ciupazka napisał(a):

          > A cego sie spodziywocie, he? Zbójnicy, porzemytnicy, jesce do tego pijoki,
          > hehew. Mom swoje zdanie o wos juz od downa i co wy na to? He? Telo. A
          > teroz załózcie se wątek cego nie wiycie o pigwówce... i sie nie dowiycie,
          > hehe.

          Swego czasu wykonywalem obowiazki szpiega przemyslowego :))))
          No jak mi pigwoweczka mila- zmuszasz mnie do tego!!!!
          • Gość: Szwager Re: Wszysko co wiymy o PIGWOCE IP: *.dip.t-dialin.net 19.09.03, 09:46
            Nooo! Jo je swiadkym ize Cie zmuszo!!!
        • Gość: Szwager Re: Wszysko co wiymy o PIGWOCE IP: *.dip.t-dialin.net 19.09.03, 09:45
          A jednak ech Cie sprowokowou cobys cosik padaua, ino czego my dalyj o PIGWOWCE
          niy wiymy, to niywiymy kaj je plan pywnicy, jako mosz pojymnosc pywnicy, no i
          z tym kluczym to tysz niyma to tak ganc klar.
          • Gość: Rumcajs Re: Wszysko co wiymy o PIGWOCE IP: 80.72.65.* 19.09.03, 16:49
            Kolcerku! Nie nadwerezaj sie tak bo przepukliny dostaniesz i z wtedy - z
            pigwowecki nici, a my z kolei nadwerezymy sobie rece od wznoszenia toastow za
            Twoje zdrowie! ;o)))
            • kolcero Re: Wszysko co wiymy o PIGWOCE 19.09.03, 19:32
              Dziekuje Rumcajsku :)) Lza sie w oku kreci, ze jest ktos kto przynajmniej
              deklaruje toast za moje zdrowie ;)))
              • Gość: Rumcajs Re: Wszysko co wiymy o PIGWOCE IP: 80.72.65.* 19.09.03, 22:59
                Ciesze sie mimo zes taki zajadziasty i lasy na Ciupazcyna pigwowecke. Jestem
                dzis na pare godzinek i postaram sie byc i jutro wieczorem - moze dociagniemy
                do 6000. A ty cwancygiery niek spiom! My zas` zrobimy sobie netsieste (party,
                happening, zlot, biesiada, itd.). Zamiast niedojrzalej pigwowki (znam rezultaty
                kosztowania niedojrzalych napojow - potem sprzatam, beeeeeee) zaserwujemy sobie
                cos dojrzalego - co dusza zapragnie. No nie? ;o)))
    • kolcero Re: Wszysko co wiymy o PIGWOCE 20.09.03, 21:55
      Wiem juz prawie wszystko, a bede wiedzial wszystko jak jutro przerobie te zolte
      buraki o ile sa pigwami :))))
      • ciupazka Re: Wszysko co wiymy o PIGWOCE 20.09.03, 21:58
        A jednak??? U mnie na krzockach jesce troche wisi, hale som zielone. Trzy
        baniacki 3 litrowe juz stojom. Jesce nigdy tak duzo nie
        robiyłak...Narosło w tym ciepłym lecie w pierniki owoców pigwowca
        • kolcero Re: Wszysko co wiymy o PIGWOCE 20.09.03, 22:00
          Takie male, zolte i slicznie pachna??? To to???
          • Gość: CIupazka Re: Wszysko co wiymy o PIGWOCE IP: *.it-net.pl 09.02.05, 13:24
            KOniyc z pigwówkami! POST!
      • Gość: Rumcajs Re: Wszysko co wiymy o PIGWOCE IP: 80.72.65.* 20.09.03, 21:59
        A jednak znalazles material na Pigwowecke! ;o)))
        • Gość: Rumcajs Re: Wszysko co wiymy o PIGWOCE IP: 80.72.65.* 20.09.03, 22:08
          Ciupazko! Z tego co wiem to akurat to lato - w porownaniu z wieloma
          poprzednimi, wydalo najsmaczniejsze owoce w wielu miejscach Europy. Juz dawno
          nie jadlem tak slodkich i aromatycznych winogron. ;o)))
          • kolcero Re: Wszysko co wiymy o PIGWOCE 20.09.03, 22:17
            Gość portalu: Rumcajs napisał(a):

            > Ciupazko! Z tego co wiem to akurat to lato - w porownaniu z wieloma
            > poprzednimi, wydalo najsmaczniejsze owoce w wielu miejscach Europy. Juz dawno
            > nie jadlem tak slodkich i aromatycznych winogron. ;o)))

            A wiesz jakie kartofle w Pyrlandii???? ;))))
            • Gość: Rumcajs Re: Wszysko co wiymy o PIGWOCE IP: 80.72.65.* 20.09.03, 22:21
              kolcero napisał:
              > A wiesz jakie kartofle w Pyrlandii???? ;))))


              A pomidorki?... Smak "sloneczny"! ;o)))
              • Gość: Ciupazka Re: Wszysko co wiymy o PIGWOCE IP: *.it-net.pl 06.05.04, 11:12
                Pigwowiec to nie z rodzinby Solanaceae... tylko Rosaceae. Zjechaliście w
                psiankowate?
                • ciupazka Re: Wszysko co wiymy o PIGWOWCE 28.07.04, 12:20
                  Cas na nolewecki, nie ino z pigwowca, a pigwówecka podzie niedługo w
                  ruch.... Pocytojcie , zakiela sie jyj napijycie, haj.
                  • ciupazka Re: Wszysko co wiymy o PIGWOWCE 03.10.04, 15:49
                    Czas zebrac owoce pigwowca i wedle życzenia robimy z nich co chemy.
                    Przepisy są tu zebrane, dzieki za to wszystkim Forumowiczom. Do roboty
                    nietoty! Teraz ja sie wpraszam na Wasze nalewki, wina, i co tam
                    jeszvze. Hej!
                    Telo.Pozdr.
                    p.s. na mnie też owoce pigwowca czekają i żegnam. Samo się nie zrobi.
                    • hanys_hans Re: Wszysko co wiymy o PIGWOWCE 03.10.04, 22:49
                      foto.nwgw.de/thumbnails.php?album=124
                      • ciupazka Re: Wszysko co wiymy o PIGWOWCE 03.10.04, 23:20
                        Ja mam zlocistą odmianę, hale tyn tyz znom, piykne Ci te zdjecia wyszły,
                        zwłosca nr 7Widze, ze o pigwie bocys... Hehe. Hej!
                        • ciupazka Re: Wszystko co wiymy o PIGWÓWCE 28.10.04, 10:26
                          Uffff. pigwówecki rządkiym stojom , niek se dojrzywajom i na przednik gości
                          cekajom. A wyście co naryktowali, he?
            • ciupazka Re: Wszysko co wiymy o PIGWOCE 21.05.05, 10:50
              Pigwowiec piyknie kwitnie, a cy owoce bedom, moze cieplej pscoły góniom,
              moze i zapylom...
              • ciupazka Re: Wszysko co wiymy o PIGWOCE 02.10.05, 16:23
                Troskeik urosło i porządek pomalućku ś nimi na działce robimy, jednym
                słowem wiymy, wiymy i nolewecki robimy, juz w gąsiorkak stojom. A u Wos
                stoi coś?

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka