Gość: mietek IP: *.mm.pl 16.03.03, 21:43 O tej porze już pachniała ziemia... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: okropna_gaduła Re: Mościce - o-le! IP: *.west.tarnow.pl 16.03.03, 22:15 Czym pachniała? związkami azotu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gomez Re: Mościce - o-le! IP: *.solutions.net.pl 17.03.03, 08:17 ona pachnie czyms ciezkim do sprecyzowania ,oczekiwaniem chyba na cos czego jeszcze nie ma ale co ,jest piekne i nadejdzie nieuchronnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okropna_gaduła Re: Mościce - o-le! IP: *.west.tarnow.pl 17.03.03, 17:01 No dobra.Ale w Mościcach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gomez Re: sadystka :) IP: *.solutions.net.pl 17.03.03, 18:03 nie znecaj sie nad ,Mietkiem okropna w tym momecie gadulo.-o-le to jek przeciagly Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okropna_gaduła Re: uchowaj Boże! IP: *.west.tarnow.pl 17.03.03, 20:24 Ja tylko chciałam doprecyzować.Rozumiem,że u Mietka pachną wspomnienia .To se już ne vrati! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antek Re: Mościce - o-le! IP: *.lodz.mm.pl 18.03.03, 17:22 Tak, właśnie! W Mościcach,niedobra wróżko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gomez Re: Mościce - o-le! IP: *.solutions.net.pl 18.03.03, 17:39 mowcie co chcecie a ja i tak jestem za tarnowia;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bronek Re: Mościce - o-le! IP: *.mm.pl 18.03.03, 17:57 Ja oczywiscie za Unią / nie mylić z jewropejską/. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okropna_gaduła Re: Mościce - o-le! IP: *.west.tarnow.pl 18.03.03, 22:21 Rozumiem że to komplement:jestem czarująca... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antek Re: Mościce - o-le! IP: *.lodz.mm.pl 19.03.03, 00:06 Powiem więcej! - jesteś STRRRASZNIE czarująca! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mietek Re: Mościce - o-le! IP: *.mm.pl 18.03.03, 09:51 Gdybym miał na myśli te,no tam eeeeeee związki azotu,użylbym okreslen: - śmierdzi - jedzie - swądzi - cuchnie - niemiło pachnie - capi - wali po nozdrzach - rąbie na pwno nie doyczą one naszej kochanej mościckiej ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gomez Re: Mościce - o-le! IP: *.solutions.net.pl 18.03.03, 18:55 a do murczka na piwo to ktory z kolegow chodzil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okropna_gaduła Re: Mościce - o-le! IP: *.west.tarnow.pl 20.03.03, 00:08 Oni się chyba rozmnożyli w tej Łodzi.Wygląda na to że na piwo chodził jeden ( i ten sam) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bronek Re: Mościce - o-le! IP: *.mm.pl 19.03.03, 11:20 Jak żem swego czasu jechol do woja przes Tarnow,to przed nim byl jakis Tarnow - Zachodni.No to co f koncu? Moscice czy Tarnow -Zachodni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cesiek Re: Mościce - o-le! IP: *.mm.pl 19.03.03, 15:05 To jest nic. Jak ja przed wojną jechałem na targ do Pilzna,to mijałem ze swojej lewej strony Śwircków ,czy soś takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodek Re: Mościce - o-le! IP: *.mm.pl 20.03.03, 12:45 Chłopaki! To jest nic! Jak mnie wysłali z Chorzowa-Batorego na delegację na Kapro / musiałem pospawać taką rurkę do naszej rurki/,to dwa dni łaziłem wokół Tarnowa i okolic na nogach /bo skończyła mi się delegacja/ i nie moglem tam trafić,bo na delegacji był adres:Tarnów 3,a wszyscy gadali o jakiś Mościcach lub Świerczkowie. W końcu rurki nie pospawałem / musiałem sprzedać za 2 bułki/ale to nie koniec, bo wędrując po opłotkach poznałem pewną,litościwą panienkę,która szybko zgodziła sie za mnie wyjść i tak już zostało. Jakie to czasem ludzkie losy są pokręcone. Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: Mościce - o-le! 20.03.03, 14:47 To zonie ta rurke sprzedales?Za dwie bulki?hihihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodek Re: Mościce - o-le! IP: *.mm.pl 20.03.03, 23:52 Nie. Żle. Nie tak było. Zanim sprzedałem tę rurkę,to ta panienka jeszcze była panienką i o niczym nie miała pojęcia. / tzn nie o tym ,o czym myślisz.Bo jeśli myślisz o tym, o czym ja myslę,to jesteś b.nieprzyzwoita/.Dpiero później po sprzedaniu tej rurki i zakupie bułek / i szczęśliwym ich spożyciu/ sprawy potoczyły sie jak wyżej opisałem i na co mam świadków. Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: Mościce - o-le! 21.03.03, 00:36 To jestem tak samo nieprzyzwoita jak Ty:) Mam nadzieje ze masz rozniez poczucie humoru nie mniejsze niz moje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodek Re: Mościce - o-le! IP: *.mm.pl 21.03.03, 15:00 Nie wiem co tu ma do rzeczy poczucie humoru. Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: Mościce - o-le! 21.03.03, 22:42 Dobrze przywoluje sie juz do porzadku...zero humoru..zero nieprzyzwoitosci. Odpowiedz Link Zgłoś
teklat Re: Mościce - o-le! 21.03.03, 23:22 tradycja1 napisała: > Dobrze przywoluje sie juz do porzadku...zero humoru..zero nieprzyzwoitosci. e tam, Tradycjo, a tak dobrze sie zapowiadalo! Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: Mościce - o-le! 21.03.03, 23:32 Normalnie mnie zgasil....Ci wczorajsi mezczyni.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodek Re: Mościce - o-le! IP: *.mm.pl 22.03.03, 11:27 Przepraszam. Nie chciałem. Miałem zły dzień / wylałem sobie piwo na kolana/. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gomez Re:niby nic odkrywczego ale IP: *.solutions.net.pl 22.03.03, 12:43 przyslowie mowi co bylo a nie jest nie pisze sie w rejestr.ale pieknie dzisiaj choc chlodno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: Mościce - o-le! IP: *.mm.pl 22.03.03, 13:02 Hey Dodek! Co Ty? Nie zauważyłeś,że Tradycja number one próbowała Cię tego no zdeklas...,zdemobil..,zdenuncj...,zdegener...,zdemater...,zdeminimal... zderewitaliz...,zdeprecj...,no dooobra.Obrazić? Musisz to sprawdzić. Trzymaj się! Odpowiedz Link Zgłoś
teklat Re: Mościce - o-le! 22.03.03, 15:19 Gość portalu: edek napisał(a): > Hey Dodek! > Co Ty? > Nie zauważyłeś,że Tradycja number one próbowała Cię tego no > zdeklas...,zdemobil..,zdenuncj...,zdegener...,zdemater...,zdeminimal... > zderewitaliz...,zdeprecj...,no dooobra.Obrazić? > Musisz to sprawdzić. > Trzymaj się! Hej Tradycjo, ktos chce cos sprawdzac, zarzucajac Ci cos, czego nie moze blizej sprecyzowac... Trzymaj sie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodek Re: Mościce - o-le! IP: *.mm.pl 22.03.03, 16:55 OOOOOOOO przepraszam! Jestem całkiem dzisiejszy. Ale kindersztubę mam przedwczorajszą. Maniery wczorajsze. A kondycję jutrzejszą! Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: Mościce - o-le! 22.03.03, 17:54 O rany....dajcie na luz...Edek a ty adwokatem Dodka jestes z tej samej kancelarii piszecie? Nikogo nie chcialam obrazic....trzeba byc elastycznym, na rozne tematy sie pisze. Ot lekka gra slow,zniesmaczyla Cie?...pomysl jaki bym miala cel kogos obrarzac? Teklat przybij 5 za babska solidarnosc. Dodek czy Ciebie to urazilo?Jak tak to:I'm sorry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felek Re: Mościce - o-le! IP: *.mm.pl 22.03.03, 20:14 Ja tam nic do nikogo nie mam i nie lubię się wtącać,gdy inteligentni ludzie rozmawiają,ale obrażam się,gdy ktoś OBRARZA moją ukochaną ortografię. PS.jusz wiency do was nia zajżę. Za to. Odpowiedz Link Zgłoś
teklat Re: Mościce - o-le! 22.03.03, 20:23 Gość portalu: felek napisał(a): > Ja tam nic do nikogo nie mam i nie lubię się wtącać,gdy inteligentni ludzie > rozmawiają,ale obrażam się,gdy ktoś > OBRARZA > moją ukochaną ortografię. > PS.jusz wiency do was nia zajżę. > Za to. Felek z wozu, koniom lzej.... Purysta ortograficzny sie znalazl! A po przecinku, drogi Felku, stawia sie spacje! (jesli juz jestes tak staranny w pismie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felek Re: Mościce - o-le! IP: *.mm.pl 22.03.03, 20:45 Po którym to było przecinku? Muszę natychmiast sprawdzić!PS.Nie mówi się spacje tylko spacjĘ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gomez Re: Mościce - o-le! IP: *.solutions.net.pl 22.03.03, 20:56 pomylujte pane Odpowiedz Link Zgłoś
teklat Re: Mościce - o-le! 22.03.03, 21:11 Gość portalu: felek napisał(a): > Po którym to było przecinku? > Muszę natychmiast sprawdzić!PS.Nie mówi się > spacje > tylko spacjĘ! OOOOOO?!?!? Jeszcze tu jestes? Nie wiem, czy zauwazyles, drogi Felku, ze ja w ogole nie uzywam polskich znakow (sa tacy na roznych forach i bywaja tam tolerowani, a nawet przyjmowani z honorami, podobnie jak ci, ktorym zdarzaja sie drobne potkniecia ortograficzne, stylistyczne etc. - bo komuz sie to nie zdarza?). Gdybym uzywala polskich znakow, to pewnie i w innych wyrazach mojej poprzedniej wypowiedzi bym je umiescila. Zapomniales rowniez zrobic spacjĘ po wykrzykniku. Horrendum! P.S. - polecam Twoje uwadze, drogi Felku pisownie skrotu "post scriptum"... tak sie to pisze, jak ja napisalam, niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
teklat Re: Mościce - o-le! 22.03.03, 20:20 tradycja1 napisała: ? > Teklat przybij 5 za babska solidarnosc. Przybijam!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mietek Re: Mościce - o-le! IP: *.mm.pl 23.03.03, 08:36 Wy se śpicie,a ja muszę podciągać! Do roboty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mietek Re: Mościce - o-le! IP: *.mm.pl 23.03.03, 09:57 Do: antek,bronek,cesiek,edek,felek. Chłopaki! Ma być miło! Rozmawiać kurtularnie na wszystkie tematy! Przymykać oczy na małe uszczypliwości. Nie zwracać uwagi na średnie błędy. Ignorować duże potknięcia. Mówić dużo o wiośnie / temat na czasie/,o szkole /życia/,pracy / co to?/, żużlu / potem/,teatrze /ale bez przesady/,pękniętej rurze / nasza specjalność/, wiośnie / już było!/,i w ogóle. PISI.Czasem wyjdzcie na spacer! Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: Mościce - o-le! 23.03.03, 16:23 A ja sie zajme moja ortografia,to moze glupoty mi do glowy przychodzic nie beda.10x przeczytam post zanim wysle,poki co mocno sie czerwienie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodek Re: Mościce - o-le! IP: *.mm.pl 23.03.03, 19:03 Pierwsza wina darowina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okropna_gaduła Re: Mościce - o-le! IP: *.west.tarnow.pl 23.03.03, 20:37 Masz rację Mietku!Zrób z nimi porządek bo zanadto się rozbrykali. Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: Mościce - o-le! 23.03.03, 22:38 Gadula czy az tak bardzo?Ja juz od dzis nabieram wiecej sluzbowosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mietek Re: Mościce - o-le! IP: *.mm.pl 23.03.03, 22:46 W/w służbowość będzie Ci potrzebna jtro od godz 7 - 15. Tutaj / tzn w dobrym towarzystwie/ możesz pozwolić sobie na to,na co nie możesz sobie pozwolić między 7-15. Nawet niewinny ,lecz uroczy błądek doda Ci uroku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodek Re: Mościce - o-le! IP: *.mm.pl 24.03.03, 10:57 Do Gomeza pytania. Trochę mi wstyd,ale nie pamiętam,gzie piło się piwo u Murczka. Ja robiłem na Kaprze i chyba w tamtym rejonie był ten przybytek. Nie moglem niestety zbyt często pokonywać jego gościnnych progów ze względów jedynie merkantylnych. Po zawodówce na stażu miałem 950 zł na rękę. Piwo było po 3.6 co daje 264 piwa miesięcznie,albo 9 dzienie. To zbyt mało jak na moje morzliwości i marzenia. Nie chciałem się denerwować i chodziłem do byka raz w tygodniu,ale już na cały dzień.Aż do ostatniego gościa. Dziś,kiedy piwo jest tańsze,ogólnie dostępne,a ja jestem obrzydliwie zamożnym człowiekiem - przestałem pić piwo. Już nie ma tych emocji jak dawniej. Poda - nie poda. Zakręci czy nie zakręci Da bez konsumpcji jedno - czy uda się wydębić dwa. Ciepłe będzie - czy b.ciepłe. Dolane czy nie dolane. W kuflu czy w cienkim szkle. Pełne,jasne czy cajgowe. Pasteryzowane czy nie pasteryzowane. Resztki z wczorajszej niedopitej beczki czy świeżutkie z aktualnie otwartej . Szybko podane czy z łaski za 15 minut. Z muchą czy bez. Starczy forsy czy trzeba będzie pożyczyć / ale od kogo?/. czy będzie jutro kac czy nie będzie. Czy trafię do domu czy nie trafię. Przepraszam ,ale muszę kończyć. Zaczyna mi kipieć kaszka / bez soli/. Lecę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gomez Re: Mościce - o-le! IP: *.solutions.net.pl 24.03.03, 16:46 za skrzyzowaniem jadac od Moscic w prawo na kapro stala taka zielona budka to wlasnie murczek.dawno temu pracowalem na ec2.mialem po drodze szczegolnie z kolegami po wyplacie.milo bylo kameralnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gienek Re: Mościce - o-le! IP: *.mm.pl 26.03.03, 09:36 Ta.Teraz sobie przypominam. Rzadko tam zaglądałem,bo nas wozili elegancko osinobusem do roboty i z powrotem. Tak jest.Jak się skręciło w prawo z Lipowej to gdzieś po 400 m po lewej stronie stała taka budka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gienek Re: Mościce - o-le! IP: *.mm.pl 25.03.03, 10:43 Panowie! Ale jaja! Świat jest mały! Dodek! Ty robiłeś na Kaprze?Kiedy?Napisz proszę! Gomez! Ty robiłeś na EC II? Kiedy?Napisz proszę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gomez Re: Mościce - o-le! IP: *.solutions.net.pl 25.03.03, 13:35 jesli omnie chodzi to platalem sie tam od roku 83 do 91.fajnie bylo Dunajec blisko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gienek Re: Mościce - o-le! IP: *.mm.pl 26.03.03, 14:26 No to Świat jest jednak mały. Ja robiłem na ECII pół roku w 1970r. u automatyków - pomiarowców. Najszybciej czas płynął na kotłach,bo od samej obecności zamykały się oczy i każdy wpadał w objęcia Morfeusza. Nasz brugadzista był w tym mistrzem. Ponieważ był chłoporobotnikiem,nie miał sił do roboty - musiał odespywać. Siadał naprzeciwko aparatów pomiarowych i spał z otwartymi oczami. Czekał niby na odpowiedź układu / ale tylko do 14.30/. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodek Re: Mościce - o-le! IP: *.mm.pl 25.03.03, 22:37 Wtedy co żem wsiakł z tą rurka koło Kapra,to było za Gomułki. tera jestem na rencie / rura spadła mi na duży palec u nogi - chyba lewej/. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gienek Re: Mościce - o-le! IP: *.mm.pl 27.03.03, 10:11 Dodek! Przepraszam za niedyskretne pytanie,ale to jest dla mnie b.ważne. Czy Ty masz kłapciate uszy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gienek Re: Mościce - o-le! IP: *.mm.pl 27.03.03, 21:42 Dodek! A czy masz jedną nóżkę bardziej niż drugą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodek Re: Mościce - o-le! IP: *.mm.pl 28.03.03, 08:49 Tak. A czemu pytasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gienek Re: Mościce - o-le! IP: *.mm.pl 29.03.03, 10:03 Jeszcze jedno: czy kroisz chleb lewą ręką,nie lubisz budyniu czekoladowego,jesteś uczulony na pyłki traw,byłeś słaby z historii,podwalałeś się do tej Zośki spod nowego lasu,marzyłeś cały czas o rowerze,spałeś w czapce i czy masz Dodek na imię? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodek Re: Mościce - o-le! IP: *.mm.pl 30.03.03, 23:36 Tak,tak,tak!!! Gienek! Czy Ty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gienek Re: Mościce - o-le! IP: *.mm.pl 31.03.03, 14:30 Bracie!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: Mościce - o-le! IP: *.mm.pl 02.04.03, 11:09 Chłopaki! Ale sie przez Was popłakałam! Żeby po tylu latach / nawet pracując koło siebie/ - wreszcie się spotkać! Ale te losy ludzkie są pokręcone... I co dalej macie zamiar robić? Wracacie do siebie, czy już tu na naszej gościnnej Ziemi zostaniecie na stałe? Chciałabym Was poznać i zaprosić na pierogi ruskie ze skwareczkami domowej roboty. Tak się popłakałam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: władek Re: Mościce - o-le! IP: *.mm.pl 03.04.03, 12:03 Zuzo! Czy na te pierogi,to ja też mogę...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: Mościce - o-le! IP: *.mm.pl 05.04.03, 23:47 Tak.Zabierz ze soba widelec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antek Re: Mościce - o-le! IP: *.mm.pl 17.04.03, 14:52 Chłopaki! Łopaty - czyścić! Taczki - myć! Brechy - skrobać! Młoty - pucować! Majzle - szorować! Holajze - wytrzepać! szpachelki - opłukać! culajtungi - zregenerować! Wiadra - opróżnić! szraubencijery - oszlifować! turbopertraktory - splanować! Rekawice - wysuszyć! Ubranie robocze - wykruszyć! Drabiny - zamoczyć! Pędzle - jw Rusztowania - wg uznania! Szmaty - rozwiesić! Gumiaki - przewietrzyć! Onuce - wyprać i wyrzucić! Deski - poukładać! Wodę - zakręcić! Światło - zgasić! I WIO NA PIWO! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bronek Re: Mościce - o-le! IP: *.mm.pl 17.04.03, 17:40 Niestety,ale zgubiłem łopatę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cesiek Re: Mościce - o-le! IP: *.mm.pl 17.04.03, 19:12 ...a mię zakosili taczkę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: Mościce - o-le! IP: *.mm.pl 17.04.03, 21:52 ...a jeszcze przed chwilą leżał tu mój młotek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felek Re: Mościce - o-le! IP: *.mm.pl 22.04.03, 11:11 Oddajcie mój majzel! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gienek Re: Mościce - o-le! IP: *.mm.pl 22.04.03, 20:46 Holajza była i się zbyła! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heniek Re: Mościce - o-le! IP: *.mm.pl 24.04.03, 10:46 Znikła moja szpachelka.Czekam do 19 - tej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ignac Re: Mościce - o-le! IP: *.mm.pl 26.04.03, 15:28 Weście se mój culajtung. Wcale mi na nim nie zależy. Odpowiedz Link Zgłoś