ll6 07.12.03, 00:58 sztuczna scietaa??? kurcze moze najlepsza bylaby taka zywa w doniczce? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ellenai Re: najlepsza choinka 07.12.03, 01:01 Prawdziwa od was kolo Gorlic!!!!!!!!! nigdzie zadne choinki nie pachna tak jak te od WAS!!!!! ja mam sztuczna, juz jest rozlozona tylko udekorowac ale fajnie mi sie z toba II6 gada to siedze tutaj,choinka nie zajac nie ucieknie:))))) w doniczce mialam w zeszlym roku ,taka malutka ale juz jej nie mam,zachorowala i po choince!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ll6 Re: najlepsza choinka 07.12.03, 01:06 takiej scietej to troche szkoda, sztuczna - coz to nie to samo, pomyslalem o takiej w doniczce - mam troche choinek na dzialce - wybralbym jedna - nie wiem tylko skad bym wzial taka duza doniczke i nie wiem czy bym ja teraz wykopal z korzeniami :) ale fajnie by bylo - nie wiem tylko co potem - zaniesc na dzialke z doniczka :) a u ciebie teraz ktora godzina? Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: najlepsza choinka 07.12.03, 01:09 ja probowalam w doniczce hodowac taka "nasza" choinke jak bylam jeszcze w Polsce ale nic mi z tego nie wyszlo.Niby wykopalam ja we wlasciwy sposob ale nie przetrwala nawet lata:((( buuuuu u mnie jest 5:08 pm,ciemno juz za oknem:))8 godzin roznicy jest miedzy nami:)) Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: najlepsza choinka 07.12.03, 01:31 nieeeeeeee, heheh kupilam w sklepie!!!!! taka kreatywna nie jestem niestety! heheh Odpowiedz Link Zgłoś
ll6 Re: najlepsza choinka 07.12.03, 01:32 mozna upiec jakies pierniczki i powiesic - a potem jaka radocha jak sie je zzera:) Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: najlepsza choinka 07.12.03, 01:33 masz przepis?????????????????? na takie pierniki????dawaj!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ll6 Re: najlepsza choinka 07.12.03, 01:36 eee tego, no wiesz.... musial bym spytac mojej ukochanej, albo mamy :) Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: najlepsza choinka 07.12.03, 01:38 ok, to spytaj,wez przepis, i przy okazji pozdrow ode mnie ukochana i mame!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ll6 Re: najlepsza choinka 07.12.03, 01:41 bo co to za choinka co to jej po czesci nie mozna zjesc ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: najlepsza choinka 07.12.03, 01:44 wiesz co?? tu nawet cukierkow nie wieszaja na choince,nie mowiac o pieczeniu ciastek na nia!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ll6 Re: najlepsza choinka 07.12.03, 01:46 ale mysle ze taki zwyczaj to akurat by sie szybko przyjal :) Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: najlepsza choinka 07.12.03, 01:48 juz na napewno te tradycje w swoim domu bede kontynuowac!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ll6 Re: najlepsza choinka 07.12.03, 01:51 i kazde dziecko w rodzinie, bo ktore dziecko nie lubi objadac choinki ze slodyczy? Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: najlepsza choinka 07.12.03, 01:55 to jest to!!! wlasnie moje dziecinstwo w Polsce!! dzieci jeszcze nie mam,ale jak bede miec to i cukierki na choince beda, to ostatnie moje swieta "solo"nastepne beda w "duecie" wiec innaczej wszyskto bedzie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: najlepsza choinka 07.12.03, 01:57 heheh zebys wiedzial!!!! wybiegam mysla naprzod!!!!! ehhehe Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: najlepsza choinka 07.12.03, 02:02 no w koncu to OSTATNIE samotne swieta hehehehhe!!!!trzeba je dobrze zapamietac! Odpowiedz Link Zgłoś
zawisza777 Re: najlepsza choinka 07.12.03, 16:13 jak cos to zawsze naturalna ale z drugiej strony szkoda scinac. Ja mam na to sposob - pelno takich w ogorodzie i zawsze mozna przystroic.Ostatnio w G. sie to bardzo "modne" zrobilo. Przynajmniej u mnie na ul. parawie wszystkie ogrody z choinkami ubranymi i oswietlonymi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: najlepsza choinka 07.12.03, 17:40 mnie sie podoba takie ozdabianie choinek na zewnatrz:)))) fajnie to wyglada i faktycznie drzewa sie nie scina,no ale do domu trzeba cos przyniesc, ja jak mowie mam sztuczna,ale wolalabym taka od was:)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
zawisza777 Re: najlepsza choinka 08.12.03, 14:59 Tak to dorbny szczegol trzeba miec ten ogrod ;) Ale na to rada tez jest jak ktos ma duze mieszkanie i balkon to zawsze mozna calkiem spore drzewko w donniczce posadzic - sam mam takie w pokoju ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: najlepsza choinka 08.12.03, 17:01 ano prawda z tym ogrodem , w Polsce ogrodu mi nie brakowalo ,nawet byl kawal pola gdzie zasadzilam mostwo sosen!! ciekawe jak one teraz tam rosna??/swierki i jodly ciezko sie przyjmowaly,z sosna nie bylo problemow i dobrze, bo sosna to moje ukochane drzewo!na choinke sie jednak nie nadaje:( Odpowiedz Link Zgłoś
zawisza777 Re: najlepsza choinka 08.12.03, 17:17 czy ja wiem jak sie dobrze sadzi to jedna na dziesiec sie nie przyjmie. Troche juz tego posadzielem heh :D kwestia starannosci ulozenia korzenia i nie otrzepywania ich a takze rozdrobnienia ziemi do przysypywania a pozniej odpowiedniego ugniecenia - swoisty instruktaz ;) Jodla w sumie byle gdzie bedzie rosnac nawet w najwiekszym goszczu ( co lubi) nie wiem jak to u Ciebie Elle bylo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: najlepsza choinka 08.12.03, 17:22 o u mnie jodla za chiny ludowe nie chciala sie przyjac,pare drzewek posadzilam i niestety wszystko chorowalo a wiekszosc wyschla.Szkoda ,bo lubie jodly.Prawdopodobnie nie bylo to miejsce dobre na jodly,swierki byly ok,modrzew tez mi sie przyjal,ale sosna byla nie do pobicia.Sosny wykopywalam z innych miejsc gdzie nie powinny rosnac,przy tym udawalo mi sie zwykle wykopac je bez naruszenia korzeni,to moze dlatego tez tak latwo sie przyjmowaly.Ciekawa jestem jak teraz wygladaja!Plan byl zrobic maly zagajnik kolo domu,gdzie byl nieuzytek:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
lilly Re: najlepsza choinka 07.12.03, 23:37 wiadomo ,ze swieza jest najpiekniesza ,ja jednak mam sztuczna od wielu lat.Wszystko przez to ,ze ze sztucznej nie opadaja igly i nie ma sie co wbijac w dywam.Doczyscic taki dywan to jest zgroza,dlatego z praktycznych powodow mam sztuczna choinke,a co to zapachu to mozna kupic swieczke zapachowa i juz bedzie ladnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: najlepsza choinka 07.12.03, 23:44 o to fakt, te igly na dywanie to meka panska,nie lubieeeeeeee ale czy swieczka zapachowa moze byc namiastka zapachu choinki,hmmmmm ,no nie wiem:) Odpowiedz Link Zgłoś
zawisza777 Re: najlepsza choinka 08.12.03, 15:02 Wiadomo sa zalety i wady poszczegolnych rozwiazan, kazdy wie czy musi bedzie chialo pozniej sprzatac czy nie - prosste....;) Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: najlepsza choinka 08.12.03, 16:59 heheh dokladnie nie ma tak dobrze,zeby znalesc idealne rozwiazanie heheh Odpowiedz Link Zgłoś
patrick78 Re: najlepsza choinka 07.12.03, 17:51 najlepsza jest prawdziwa ,pachnaca lasem, ale z drugiej strony to tak nieekologicznie scinac choinke, szkoda drzewa.Choinki ubieramy od lat i jak na razie nie ubylo drzew! Odpowiedz Link Zgłoś
ll6 Re: najlepsza choinka 08.12.03, 17:57 jak bylem maly to mielismy taki mix - pien metalowy i do tego wtykane prawdziwe galazki - fajna byla taka choinka a co do sprzatania - to stala na parkiecie i nie bylo problemu Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: najlepsza choinka 08.12.03, 18:17 o ,to jest swietny pomysl z taka choinka.Drzewa sie nie niszczy a zapach i atmosfera jest.Faktycznie na parkiecie nie ma problemow ze sprzataniem.U mnie tez nie bylo w Polsce dywanu,ale tutaj wykladziny podlogowe kroluja, nawet sa w lazienkach!!!!!! kolo kibla!!!! i w kuchni!!!!!okropnosc zwlaszcza kolo kibla!.ostatnimi czasy pies porwal mi paste do butow w plynie i sie nia bawil na srodku pokoju na dywanie, dywan jest jasnobezowy,co tam teraz mamy na nim to tylko Picasso by docenil!! Odpowiedz Link Zgłoś