Dodaj do ulubionych

najlepsza choinka

07.12.03, 00:58
sztuczna scietaa??? kurcze moze najlepsza bylaby taka zywa w doniczce?
Obserwuj wątek
    • ellenai Re: najlepsza choinka 07.12.03, 01:01
      Prawdziwa od was kolo Gorlic!!!!!!!!! nigdzie zadne choinki nie pachna tak jak
      te od WAS!!!!! ja mam sztuczna, juz jest rozlozona tylko udekorowac ale
      fajnie mi sie z toba II6 gada to siedze tutaj,choinka nie zajac nie
      ucieknie:)))))
      w doniczce mialam w zeszlym roku ,taka malutka ale juz jej nie mam,zachorowala
      i po choince!!!!
      • ll6 Re: najlepsza choinka 07.12.03, 01:06
        takiej scietej to troche szkoda, sztuczna - coz to nie to samo, pomyslalem o
        takiej w doniczce - mam troche choinek na dzialce - wybralbym jedna - nie wiem
        tylko skad bym wzial taka duza doniczke i nie wiem czy bym ja teraz wykopal z
        korzeniami :) ale fajnie by bylo - nie wiem tylko co potem - zaniesc na dzialke
        z doniczka :)
        a u ciebie teraz ktora godzina?
        • ellenai Re: najlepsza choinka 07.12.03, 01:09
          ja probowalam w doniczce hodowac taka "nasza" choinke jak bylam jeszcze w
          Polsce ale nic mi z tego nie wyszlo.Niby wykopalam ja we wlasciwy sposob ale
          nie przetrwala nawet lata:((( buuuuu
          u mnie jest 5:08 pm,ciemno juz za oknem:))8 godzin roznicy jest miedzy nami:))
          • ll6 Re: najlepsza choinka 07.12.03, 01:18
            sama robisz ozdoby?
            • ellenai Re: najlepsza choinka 07.12.03, 01:31
              nieeeeeeee, heheh kupilam w sklepie!!!!! taka kreatywna nie jestem niestety!
              heheh
              • ll6 Re: najlepsza choinka 07.12.03, 01:32
                mozna upiec jakies pierniczki i powiesic - a potem jaka radocha jak sie je
                zzera:)
                • ellenai Re: najlepsza choinka 07.12.03, 01:33
                  masz przepis?????????????????? na takie pierniki????dawaj!!!!!
                  • ll6 Re: najlepsza choinka 07.12.03, 01:36
                    eee tego, no wiesz.... musial bym spytac mojej ukochanej, albo mamy :)
                    • ellenai Re: najlepsza choinka 07.12.03, 01:38
                      ok, to spytaj,wez przepis, i przy okazji pozdrow ode mnie ukochana i mame!!!
                      • ll6 Re: najlepsza choinka 07.12.03, 01:41
                        bo co to za choinka co to jej po czesci nie mozna zjesc ? :)
                        • ellenai Re: najlepsza choinka 07.12.03, 01:44
                          wiesz co?? tu nawet cukierkow nie wieszaja na choince,nie mowiac o pieczeniu
                          ciastek na nia!!!!
                          • ll6 Re: najlepsza choinka 07.12.03, 01:46
                            ale mysle ze taki zwyczaj to akurat by sie szybko przyjal :)
                            • ellenai Re: najlepsza choinka 07.12.03, 01:48
                              juz na napewno te tradycje w swoim domu bede kontynuowac!!!!
                              • ll6 Re: najlepsza choinka 07.12.03, 01:51
                                i kazde dziecko w rodzinie, bo ktore dziecko nie lubi objadac choinki ze
                                slodyczy?
                                • ellenai Re: najlepsza choinka 07.12.03, 01:55
                                  to jest to!!! wlasnie moje dziecinstwo w Polsce!! dzieci jeszcze nie mam,ale
                                  jak bede miec to i cukierki na choince beda, to ostatnie moje
                                  swieta "solo"nastepne beda w "duecie" wiec innaczej wszyskto bedzie!!!
                                  • ll6 Re: najlepsza choinka 07.12.03, 01:56
                                    :) coz za dalekosiezne plany
                                    • ellenai Re: najlepsza choinka 07.12.03, 01:57
                                      heheh zebys wiedzial!!!! wybiegam mysla naprzod!!!!! ehhehe
                                      • ll6 Re: najlepsza choinka 07.12.03, 01:59
                                        i to caly rok niezle
                                        • ellenai Re: najlepsza choinka 07.12.03, 02:02
                                          no w koncu to OSTATNIE samotne swieta hehehehhe!!!!trzeba je dobrze zapamietac!
                                          • zawisza777 Re: najlepsza choinka 07.12.03, 16:13
                                            jak cos to zawsze naturalna ale z drugiej strony szkoda scinac. Ja mam na to
                                            sposob - pelno takich w ogorodzie i zawsze mozna przystroic.Ostatnio w G. sie
                                            to bardzo "modne" zrobilo. Przynajmniej u mnie na ul. parawie wszystkie ogrody
                                            z choinkami ubranymi i oswietlonymi ;)
                                            • ll6 Re: najlepsza choinka 07.12.03, 16:16
                                              tylko trza miec domek z ogrodkiem
                                            • ellenai Re: najlepsza choinka 07.12.03, 17:40
                                              mnie sie podoba takie ozdabianie choinek na zewnatrz:)))) fajnie to wyglada i
                                              faktycznie drzewa sie nie scina,no ale do domu trzeba cos przyniesc, ja jak
                                              mowie mam sztuczna,ale wolalabym taka od was:))))))))
                                              • zawisza777 Re: najlepsza choinka 08.12.03, 14:59
                                                Tak to dorbny szczegol trzeba miec ten ogrod ;)

Ale na to rada tez jest jak ktos ma duze mieszkanie i balkon to zawsze mozna
                                                calkiem spore drzewko w donniczce posadzic - sam mam takie w pokoju ;)
                                                • ellenai Re: najlepsza choinka 08.12.03, 17:01
                                                  ano prawda z tym ogrodem , w Polsce ogrodu mi nie brakowalo ,nawet byl kawal
                                                  pola gdzie zasadzilam mostwo sosen!! ciekawe jak one teraz tam rosna??/swierki
                                                  i jodly ciezko sie przyjmowaly,z sosna nie bylo problemow i dobrze, bo sosna to
                                                  moje ukochane drzewo!na choinke sie jednak nie nadaje:(
                                                  • zawisza777 Re: najlepsza choinka 08.12.03, 17:17
                                                    czy ja wiem jak sie dobrze sadzi to jedna na dziesiec sie nie przyjmie. Troche
                                                    juz tego posadzielem heh :D kwestia starannosci ulozenia korzenia i nie
                                                    otrzepywania ich a takze rozdrobnienia ziemi do przysypywania a pozniej
                                                    odpowiedniego ugniecenia - swoisty instruktaz ;) Jodla w sumie byle gdzie
                                                    bedzie rosnac nawet w najwiekszym goszczu ( co lubi) nie wiem jak to u Ciebie
                                                    Elle bylo ;)
                                                  • ellenai Re: najlepsza choinka 08.12.03, 17:22
                                                    o u mnie jodla za chiny ludowe nie chciala sie przyjac,pare drzewek posadzilam
                                                    i niestety wszystko chorowalo a wiekszosc wyschla.Szkoda ,bo lubie
                                                    jodly.Prawdopodobnie nie bylo to miejsce dobre na jodly,swierki byly ok,modrzew
                                                    tez mi sie przyjal,ale sosna byla nie do pobicia.Sosny wykopywalam z innych
                                                    miejsc gdzie nie powinny rosnac,przy tym udawalo mi sie zwykle wykopac je bez
                                                    naruszenia korzeni,to moze dlatego tez tak latwo sie przyjmowaly.Ciekawa jestem
                                                    jak teraz wygladaja!Plan byl zrobic maly zagajnik kolo domu,gdzie byl
                                                    nieuzytek:))))
      • lilly Re: najlepsza choinka 07.12.03, 23:37
        wiadomo ,ze swieza jest najpiekniesza ,ja jednak mam sztuczna od wielu
        lat.Wszystko przez to ,ze ze sztucznej nie opadaja igly i nie ma sie co wbijac
        w dywam.Doczyscic taki dywan to jest zgroza,dlatego z praktycznych powodow mam
        sztuczna choinke,a co to zapachu to mozna kupic swieczke zapachowa i juz
        bedzie ladnie:)
        • ellenai Re: najlepsza choinka 07.12.03, 23:44
          o to fakt, te igly na dywanie to meka panska,nie lubieeeeeeee ale czy swieczka
          zapachowa moze byc namiastka zapachu choinki,hmmmmm ,no nie wiem:)
        • zawisza777 Re: najlepsza choinka 08.12.03, 15:02
          Wiadomo sa zalety i wady poszczegolnych rozwiazan, kazdy wie czy musi bedzie
          chialo pozniej sprzatac czy nie - prosste....;)
          • ellenai Re: najlepsza choinka 08.12.03, 16:59
            heheh dokladnie nie ma tak dobrze,zeby znalesc idealne rozwiazanie heheh
    • patrick78 Re: najlepsza choinka 07.12.03, 17:51
      najlepsza jest prawdziwa ,pachnaca lasem, ale z drugiej strony to tak
      nieekologicznie scinac choinke, szkoda drzewa.Choinki ubieramy od lat i jak na
      razie nie ubylo drzew!
      • ll6 Re: najlepsza choinka 08.12.03, 17:57
        jak bylem maly to mielismy taki mix - pien metalowy i do tego wtykane prawdziwe
        galazki - fajna byla taka choinka a co do sprzatania - to stala na parkiecie i
        nie bylo problemu
        • ellenai Re: najlepsza choinka 08.12.03, 18:17
          o ,to jest swietny pomysl z taka choinka.Drzewa sie nie niszczy a zapach i
          atmosfera jest.Faktycznie na parkiecie nie ma problemow ze sprzataniem.U mnie
          tez nie bylo w Polsce dywanu,ale tutaj wykladziny podlogowe kroluja, nawet sa w
          lazienkach!!!!!! kolo kibla!!!! i w kuchni!!!!!okropnosc zwlaszcza kolo
          kibla!.ostatnimi czasy pies porwal mi paste do butow w plynie i sie nia bawil
          na srodku pokoju na dywanie, dywan jest jasnobezowy,co tam teraz mamy na nim
          to tylko Picasso by docenil!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka