bedada 25.03.10, 07:34 Kupiłam na balkon sadzonki truskawki pnącej. Myslicie,ze mogę ją wystawić już na balkon? Boje się,ze w nocy zmarznie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aaaguniaaa Re: truskawka pnąca 25.03.10, 07:42 nie wiem jak te sklepowe, sztucznie pedzone, ale takie normalne to przeciez zimuja w ziemi. moje (kradzione w zeszlym roku z pola truskawkowego) po calej zimie w skrzynce na balkonie nie wygladaly zbyt dobrze ale juz wszystkie wypuscily nowe listki ja bym wystawila na balkon Odpowiedz Link
maria10344 Re: truskawka pnąca 28.03.10, 16:04 Gdyby stopniowo przyzwyczajały się do niskich temperatur,to tak,ale teraz idą chłody.Poczekaj.Patrz na prognozy.Jeżeli przez jakiś czas będą cieplejsze noce to wystaw na balkon.One wszak nie zahartowane. Odpowiedz Link
vega_ja truskawka pnąca 21.08.13, 12:15 Właśnie zaopatrzyłam się w Castoramie w pnące truskawki. Ponieważ jestem początkującą ogrodniczką i mam ogród tylko w bloku na balkonie, bardzo proszę o kilka wskazówek... Mianowicie, czy lepiej wynieść donicę do piwnicy, czy zostawić na balkonie. Jeżeli do piwnicy, to czy trzeba podlewać? Jeżeli na balkonie, to czy trzeba okryć całą doniczkę? Będę wdzięczna za pomoc. Odpowiedz Link
dariawiejska Re: truskawka pnąca 25.10.13, 14:17 A co robi się z taką truskawką jesienią? ona obumiera? Odpowiedz Link