ls48 27.04.11, 21:00 Kupilam dzisiaj w Biedronce daturę. Po przyniesieniu do domu okazalo sie że jest zypelnie pozbawiona liści. Wsadzilam ja do nowej większej donicy, ale nie wiem czy cos z niej będzie. Pocieszcie mnie, proszę. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yoma Re: Datura 28.04.11, 11:44 Znaczy co, zgubiłaś wszystkie liście po drodze? Musi co przesuszona była. Podlej ją porządnie, to jest straszny pijak. No i ja bym ją jeszcze trzymała w domu, w nocy przynajmniej. Jak nie uschła ze szczętem, to powinna odbić, żywotne to. Odpowiedz Link
ls48 Re: Datura 28.04.11, 19:35 Liscie leżaly pozwijane w kartoniku na spodzie. Ja w sklepie sie specjelnie nie przyglądałam bo trochę liści widdziałam. Potem okazalo się że byly tylko wsadzone na wierzch ale poskręcane., Wsadziłam do dobrej ziemi i wywaliłam na balkon. Sądzę że całkiem nie umarł. Ano zobaczymy. Tym bardziej że w sobore odbieram daturę około 70 cm i napewno żywą.Ale o tamta będę walczyć.To już sprawa ambicji. ha,ha,ha Odpowiedz Link
yoma Re: Datura 04.05.11, 13:49 Ico ico? Mam nadzieję, że w środku ją miałaś w ten mróz... Odpowiedz Link
ls48 Re: Datura 04.05.11, 17:00 Tak, wzięłam ja do srodka i widze że wypuszcza nowe listki. huuurrra Odpowiedz Link