asdaa 03.11.07, 16:48 Mam pytanko: jak bezboleśnie ją przezimować? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiatt Re: Sundevilla 03.11.07, 20:11 Ja w tamtym roku wystawilam ja na klatke schodowa i tak przezimowala, troche dostala takich watlych pedow ale byla w tym roku b ladna a w tym roku zostawilam ja na balkonie podcielam pedy i grubo podsypalam kora, zobacze czy przezimuje. ale z tego co slyszalam to jest bardzo wrazliwa na mroz. Odpowiedz Link
marynia30 Re: Sundevilla 07.11.07, 14:33 Może schowaj ją jednak do piwinicy bo na 99% nie przeżyje. Ja w zeszłym roku podcięłam ją na jesieni i zostawiłam na parapecie w pokoiku gdzie jest najchłodniej, ale i tak zbyt ciepło dla takich roślinek. Podlewałam umiarkowanie, tak, aby nie wysuszyć ziemi. Na wiosnę rzuciły się na nią pasożyty, które cierpliwie ściągałam z niej wacikiem zanurzonym w wodzie z płynem do naczyń. Walkę wygrałam. Podcięłam ją znowu - dosyć silnie. No i w tym roku wyrosła na metrową roślinkę, a wiosną wyglądała tak th.interia.pl/51,g490ad8aa1963788/i387608.jpg Tak wyglądała na początku lata th.interia.pl/51,g490ad8aa1963788/i470223.jpg Nie mam niestety zdjęcia, jak wygląda obecnie. W sumie małoatrakcyjnie, bo stoi już w domu i pozbywa się resztek kwiatów. Odpowiedz Link
asdaa Re: Sundevilla 07.11.07, 17:26 Dzięki,tak zrobię, a nie zmarnieje w piwnicznych ciemnościach? Odpowiedz Link