perceneige 27.05.09, 17:03 Mam pytanie, czy można wsadzić kwiatki ( aksamitki) w koszyki po truskawkach?? Czy trzeba je czymś zaimpregnować bądź wyłożyć w środku?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yoma Re: kwiaty w koszykach 27.05.09, 17:12 Pomysł chyba w sumie niegłupi, tylko ziemia się może otworami wypłukiwać. Odpowiedz Link
perceneige Re: kwiaty w koszykach 27.05.09, 17:28 niestety nigdzie nie mogę nic znaleźć odnośnie takich eksperymentów, widziałam kiedyś coś takiego na zdjęciu w jakimś czasopiśmie...będę wdzięczna za pomoc Odpowiedz Link
jelyfish Re: kwiaty w koszykach 27.05.09, 18:13 Wyłóż w środku folią (grubszą). U mnie się sprawdziło z koszyczkiem wiklinowym. Odpowiedz Link
ko_kartka Re: kwiaty w koszykach 28.05.09, 10:56 Dokładnie, ja też mam zwykłe koszyczki wiklinowe wyłożone folią - zostały mi płachty po zakupie jakiegoś sprzętu - spożywcza raczej odpada. Tyle, że ja trzymam w tych koszyczkach kwiaty w doniczkach z dziurkami, więc nie musiałam jakoś szczególnie dopadowywać folii. Odpowiedz Link
ixeska Re: kwiaty w koszykach 28.05.09, 11:12 O!!! Świetny pomysł!!!! Można jeszcze pomalować te łubianki i tasiemkę w krateczkę na rączce. Jak będę miala chwilę to coś takiego stworzę. Tylko gdzie w okolicach Wwy można kupić nowe łubianki? Nie wiecie?? Odpowiedz Link
jelyfish Re: kwiaty w koszykach 28.05.09, 12:24 > Dokładnie, ja też mam zwykłe koszyczki wiklinowe wyłożone folią - zostały mi > płachty po zakupie jakiegoś sprzętu - spożywcza raczej odpada. Ja używam zwykłych worków na śmieci, tylko tych grubych. Tnę kawałek wielkości koszyka, składam i ewentualnie docinam, żeby nie wystawał ponad brzeg koszyka. Po takiej operacji koszyk w stanie idealnym, nic nie nadgniło, zepsuło sie itp. Odpowiedz Link
bakali Re: kwiaty w koszykach 28.05.09, 12:54 Ja kiedys robiłam wiszące doniczki z orzechów kokosowych, najtrudniej było wyciąc okienko w skorupie i wszystko słabo w tym rosło, ale wyglądało to baaardzo fajnie, szczególnie zielistki. Mam jeszcze chyba z 5 takich doniczek, od 10 lat kurzą się na szafie. Odpowiedz Link
jelyfish Re: kwiaty w koszykach 28.05.09, 14:12 Fajny pomysł z tymi orzechami. Za takie nietypowe doniczki to u mnie służą jeszcze wszelkiej maści pęknięte kubki/filiżanki. Ciężko mi się z niektórymi rozstać, więc chociaż tak je wykorzystuję. Odpowiedz Link
ixeska Re: kwiaty w koszykach 28.05.09, 19:42 Kokos na doniczki - genialne!!! Dziewczyny zakładam nowy wątek o pomysłowych doniczkach!!!! Odpowiedz Link
mili_vanili Re: kwiaty w koszykach 29.05.09, 20:33 zrobiłam sobie rok temu takie "doniczki": zabejcowałam je tylko na ciemno, w sdodek włozyłam ciemną, grubą folię (po ziemi do kwiatów), zrobiłam w niej otwory na odpływ wody. Stały tam drobne bratki. Koszt koszyczka nie zmienił się od tamtego roku / widziałam w sklepie ogrodniczym - 2,50. W tym roku zabejcowałam drewnianą skrzynkę po owocach, ale jeszcze nic w nią nie wsadziłam, bo nie mogę znaleźć zszywacza tapicerskiego - przymocowuje nim folię. Odpowiedz Link