czamon 12.02.10, 14:42 czy któreś dziecko chodzi na aikido? ciekawa jestem jak podoba im się ten sport, Oliwka chce chodzić i chyba od marca pójdzie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malagochna Re: aikido 12.02.10, 16:17 Mój syn chodzi. Jemu chyba sie podoba, bo chce chodzić. Czasem miewa kryzysy, że mu sie nie chce, ale to chyba raczej takie lenistwo, ze nie chce sie ruszyc z domu, jak wyjdzie, to juz jest zadowolony. U niego te zajecia sa prowadzone jako takie treningowo-rekreacyjne. Poznaja chwyty itp, ale tez duzo maja takich zabaw ruchowych, nie zwiazanych z tym sportem. Trener mowil, ze tak w tych najmlodszych grupach robia, zeby dzieci sie nie zrazily od razu typowymi treningami, dyscyplina itp. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: aikido 12.02.10, 19:33 Młody chodzi na aikido juz 3 rok Uwielbiam ten sport, szcególnie jak obserwuję, jak sie zdobyte umiejętniości Młodemu przydają w różnych sytuacjach. Spadając z roweru przyciąga głowę do klatki i sie przetacza, poradził sobie z napastnikiem a świetlicy, był na obozie. Poszukaj moich watków, sporo o aikido tu pisałam Odpowiedz Link Zgłoś
czamon Re: aikido 12.02.10, 21:49 najbardziej mi zależy zeby potrafiła radzić sobie z atakami złości, czytałam ze aikido pozwala się wyciszyć zapanowac nad sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: aikido 18.02.10, 13:01 Hm.. trudno powiedzieć, czy akurat z atakami złości pozwala sobie lepiej radzić. Na pewno rozwija społecznie, uczy przestrzegania reguł. Mój Młody jak wył, przy przegrywaniu w piłkarzyki, tak wyje Choc emocjonalnie jest duzo dojrzalszy, ale to raczej efekt całościowej pracy, nie tylko aikido. Co nie zminia faktu, że aikido z upodobaniem kazdemu polecam Odpowiedz Link Zgłoś