Dodaj do ulubionych

bjcm GT na MBUJ

01.07.13, 16:53
Mam pytanie, czy warto sprzedawać GT na rzecz zakupu UJ? Ciągle chodzi mi to po głowie.Oczywiscie w grę wchodzi jakiś starszy model UJ, tak żebym przy zamianie kwotowo nie dopłacała, czyli musze wydać tyle za ile GT sprzedam.Warto sprzedawać Gt tylko dla samego wypróbowania UJ?
Wiem, ze UJ lapiej jeździ, wielkośc po złożeniu i waga mnie nie interesują, bo wózków nie woże, nie składam, mieskzam na parterze i po protsu jak tzreba wyjść wyjeżdżam z przedpokoju na klatkę. wink
Głównie chodzi mi o to, czy jest możłiwośc że będę takie wymiany żałowała, czy jest duże ryzyko, że starszego UJ trudniej będzie opchnać za kilka mieisęcy niż GT?
Już prawie spać nie mogę i myślę.
Co byście zrobiły?
Na pewno na forum są też dziewczyny, które własnie takiej wymiany dokonały.Do nich pytanie - warto sobie zawracać takim dealem głowe na koniec wózkowania?
Obserwuj wątek
    • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 01.07.13, 16:54
      aaa, no i ta budka, głównie budka. wink
      Kocham budkę GT i boję się, ze będzie mi jej brakowała w UJ.
      • monika_kas Re: bjcm GT na MBUJ 01.07.13, 16:59
        Martuśka właśnie mi w MBUJ brakuje tej budy z GT... Bo budę od GT kocham miłością wielką, ta w UJ jest... Słabsza. Kosz jest też płytszy, zato ma fajne kieszonki smile

Ale MBUJ tak jak napisałaś prowadzi się o wieeele lepiej, no i jest raczej bezawaryjny, więc może posłużyć lata smile

Siedzisko jest fajne, wygodne... Mój synuś jedzie w nim jak król (o wiele wygodniej niż w GT).

Wg mnie jeśli nie przeszkadzają Ci wymiary po złożeniu i waga to wymieniaj.
      • kkitka Re: bjcm GT na MBUJ 01.07.13, 18:23
        Nie miałam gt, ale uwielbiam uj, pewnie nie ja jedyna wink A co do budy, to cóż, szału nie ma, ale dlatego na wyjazdy wakacyjne mam bjcm 4, więc jak na upały potrzebne schronienie to biorę właśnie ten wózek . I odkąd kupiłam urbana (starego jak wiesz) nie mam w planach żadnych wymian wózków smileCzuję się spełniona. Więc jak chodzi za Tobą MBUJ to nie ma co się zastanawiać tylko wymień. A co do kosza, to ja wolę kosz w urbanie (ale mam chyba starszy typ, ale z kieszonkami) jest o wiele pojemniejszy niż w bjcm.
    • agusia041 Re: bjcm GT na MBUJ 01.07.13, 19:54
      Mnie UJ zachwyca z każdym dniem coraz bardziej, to zdecydowanie mój faworyt smile
      Piękny w swojej prostocie, bez zbędnych rurek i śrubek, w dodatku wózek samojezdny, spacery nim są dla mnie prawdziwą przyjemnością. Miałam GT, najbardziej nie lubiłam w nim tej śliskiej tapicerki, prowadził się tak sobie i był zbyt twardy jak dla mnie.
      Potem miałam nippera i od razu poczułam różnicę w stosunku do GT, ale w tym znowu buda mnie drażniła i małemu jakoś robiło się ciasno, więc wymieniłam na Urbana. I w nim lubię dosłownie wszystko, nie mam odwagi nawet myśleć o wymianie na inny. Kupiłam mu kolejną wkładkę, tym razem pinkie z turkusowym dinozaurem i jest śliczny. Mogłabym przebierać go tak, jak kiedyś dziewczyny ubierały bee. Po prostu się zakochałam, mój synek zresztą też smile
      Jak możesz wymieniaj, tylko myślę, że UJ u nas nie jest tak łatwo sprzedać w dobrej cenie. Obserwowałam wcześniej aukcje i jakoś MB kiepsko idą, w końcu kupiłam nowy, wiem, że dużo stracę, ale i tak nie żałuję ani jednej wydanej złotówki smile
      • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 01.07.13, 20:01
        no to mi nie pomagacie. wink
        Bo coraz bardziej się wkręcam,a myslałam, ze usłyszę ze nie warto na sam koniec robić finansowo-wózkowe szarady.Mi gt pasuje, co podbijania z moim klockiem można by się przyczepoić, bo idealne nie jest,ale da się, zreszta mam takie chodniki, ze rzadko podbijam,zazwyczaj wózek sam mi wjeżdża. No ale ta buda, tak ją kocham, mój syn też, ze się tego najbardziej boję.Poza tym teraz nie ma nic ciekawego jeśli chodzi o UJ. uncertain
        Za 1000zł jakiś taki wypłowiały jest, to go nie chce. Na nowy mnie za chiny ludowe stać nie będzie, zwłaszcza jakbym miała stracić.
        Mama Dawidka niedawno wystawiała ładny, ale po peirwsze w gondolą czyli dodatkowy koszt, a mi niepotrzebna, a po drugie różowy. uncertain
    • aga_1980_31 Re: bjcm GT na MBUJ 01.07.13, 20:09
      Jeszcze można kupić Terraina i dokupić koła tylne 12 cali wink
      • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 01.07.13, 20:19
        ja się zupełnie nie znam na tych roszadach, nie wiem co i jak z czym i za ile.Wolałabym już normalnie kupić uj.A czym się różnic terrain od uj? Tylko kołami? W sensie, ze mniejsze czy jak? Terrain to nie jest taki joggingowy z wielkimi kołami? On chyba droższy jest niż uj.Zupełnie się nie orientuje.
        A swift jest dużo mniejszy w siedzonku od UJ? W czym jeszcze jest gorszy? Bo swiftów większy wybór w używkach jest.
        • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 01.07.13, 20:23
          to jeszcze mi coś powiedzcie.Ten jest nowszy tak?
          urban 1

a ten starszy?
          urban 2

Różnią się logiem na podnóżku i budką? Pewnieteż koszykiem,ale to pikuś,jak logo zreszta.Jesłi chodzi o budkę to podoba mi isę bardziej ta z przykładu numer 2. Czy to starszy typ? Wydaje mi się, ze ona lepiej osłania.
          • mama1dawidka Re: bjcm GT na MBUJ 01.07.13, 20:25
            ten czerwony to nowszy typ smile
          • aga_1980_31 Re: bjcm GT na MBUJ 01.07.13, 20:26
            odwrotnie smile
            • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 01.07.13, 20:32
              no to ten nowszy mi się bardziej podoba.Niedawno był czerwony tylko, ze z gondolą.Aukcja bez minimum od 999zł i nikt nie kupił. Szkoda, ze wtedy mi się nie wkręcił. uncertain
              No własnie Aga, terrain droższy, a ja chciałabym jak najtaniej.
              Terrain to mi się w jego oryginalnymi kołami bardziej podoba od urbana. wink
              Jakbym miała kasę to bym go kupiła, ale 1600 to za dużo dla mnie zdecydowanie.
              Mężowi już jęczę i stękam.
              Może się da urobić.
              najgorsze jest to, że jutro dokładnie mijają 3 miesiace od złożenia zeznania podatkowego,a zwrotu ni widu ni słychu.W ciula sobie lecą.Niech no tylko z jeden dzień się spóźnią. wink
              • aga_1980_31 Re: bjcm GT na MBUJ 01.07.13, 20:37
                martuska1982 napisała:

> no to ten nowszy mi się bardziej podoba.Niedawno był czerwony tylko, ze z gondo
                > lą.Aukcja bez minimum od 999zł i nikt nie kupił. Szkoda, ze wtedy mi się nie wk
                > ręcił. uncertain

Jak napiszesz do sprzedawcy na pewno wystawi ponownie smile
                • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 01.07.13, 20:49
                  napisałam. wink
                  O ile nie sprzedał juz poza allegro. uncertain
                  Ale pamiętasz ten wózek? Myslisz że warto?
                  A co do samego wózka to jak to w końcu jest? Czyli ta bardziej do przodu budka jest nowsza tak? Ale koszyk na zakupy nowszy taki z kieszonkami? A logo? To czarne starsze, a z kolorkami nowsze? Bo juz pogubić się idzie.Ja tylko was tak czytam i gromadze wiedzę, ale jak się czymś żywiej nie interesuję to wiele mi umyka i się miesza. Ten czerwony na allegro był w czarnym logo,ale taką bardziej do przodu budką.Czyli w końcu stary był czy nowszy?

Druga kwestia to jak pisałam, obecnie czekam na kasę, więc spytać spytałąm, ale nie jetsem w stanie załątwić ewentualnej transakcji w 2-3 dni (chyba że US się bujnie).No i pozostaje jeszcze kwestia małżonka, nie do końca zachwyconego moim pomysłem, bo gt miał być już ostatni. wink Jak wiele przed nim zresztą. tongue_out
                  • agusia041 Re: bjcm GT na MBUJ 01.07.13, 20:58
                    Najstarsze logo to takie z obrazkiem gór, potem to zielone, a najnowsze bez koloru, tylko z napisem smile Tu masz mniej więcej roczniki MB:
                    strollersandprams.com/strollers/brands/Mountain%20Buggy.html
                    • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 01.07.13, 21:03
                      a ja durna,nie wpadłam na to by na tą stronezajrzęc.Przyzwyczaiłam się, ze ostatnio w ogóle nie działała i nie zaglądam tam. tongue_out
                      No to teraz mam już jasnośc co i jak. smile
                  • aga_1980_31 Re: bjcm GT na MBUJ 01.07.13, 21:00
                    Martuska po pierwsze zadzwoń do US i zapytaj się co z kasą.
                    Druga sprawa loga najnowsze logo MB to dokładnie takie jak posiada ten wózek o którym piszemy
                    shop.mountainbuggy.com/parts to pokazane po lewej stronie , to po prawej zaś to starsze logo kolorowe a jeszcze starsze były z górami czarnymi i z napisem URBAN
                    Pamiętam tą aukcję doskonale po pierwsze, że moja koleżanka chciała go kupić a druga sprawa jest z Gdańska więc zwróciłam na niego uwagę smile Za tą kasę uważam, że warto mimo wad które posiadał
                    • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 01.07.13, 21:04
                      No własnie nie mogę zadzownić.Oni mi nawet w okienku nie chcą wiele powiedziec, bo rozliczenie było na mojego męża.Nie wazne, ze ja rozlicząłam, ja zanosiłam i ja nadzoruję przelewy na jego koncie.Nie jestem nim i niewiele mi powiedzą bez upoważnienia. uncertain
                      Teoretycznie do jutra mają czas na przelew, ale jak nie będzi ekasy to w czwartek pójdziemy zobcazyć co i jak (w srodę mamy kinderbal mojej chrześniaczki ;P ).
              • saras-wati Re: bjcm GT na MBUJ 02.07.13, 09:58
                martuska1982 napisała:

> no to ten nowszy mi się bardziej podoba.Niedawno był czerwony tylko, ze z gondo
                > lą.Aukcja bez minimum od 999zł i nikt nie kupił. Szkoda, ze wtedy mi się nie wk
                > ręcił. uncertain

Martuśka, tylko zwróć uwagę, że były jeszcze starsze MB niż ten z niebieskim logo! Te z niebieskim logo z pierwszego zdjęcia, to wózki produkowane w Nowej Zelandii w latach 2008-2009, potem są te z poniższego zdjęcia(od 2010), gdzie fabryka została przeniesiona bodajże do Chin. natomiast wózki sprzed 2008 mają bardzo podobne logo do tych od 2010, żebyś się nie nacięła!
                • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 02.07.13, 10:12
                  no juz wiem, które jest króte. Wyjaśniła mi Aga. smile
                  Najstarsze to te z rysukniek gór, potem kolorowe i najmłodsze to tylko napis i kilka linii. smile
                  • saras-wati Re: bjcm GT na MBUJ 02.07.13, 10:35
                    martuska1982 napisała:

> no juz wiem, które jest króte. Wyjaśniła mi Aga. smile
                    > Najstarsze to te z rysukniek gór, potem kolorowe i najmłodsze to tylko napis i
                    > kilka linii. smile

Widziałam, ale doczytałam dopiero po wysłaniu swojego postuwink
                    • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 02.07.13, 10:47
                      aaa, spoko. smile
                      kurcze, chyba kupię tego czerwonego.O dziwo małżonek już nawet nie protestuje. tongue_out
        • aga_1980_31 Re: bjcm GT na MBUJ 01.07.13, 20:25
          Terrain ma lepszą amortyzację i ma hamulec ręczny i duże tylne koła ale tak jak napisałam bez problemu można je zmienić na koła 12 calowe czyli takie jak ma UJ zyskuje sie dodatkową lepsza amortyzację a gabaryty wtedy niemalże identyczne. Jest ciut droższy, aktualnie na allegro jest bardzo zadbany ( nie moja aukcja żeby nie było wink ) Swift jest dużo mniejszy siedzisko jest węższe więc jest ryzyko, że nie starczy do końca wózkowania
          • agusia041 Re: bjcm GT na MBUJ 01.07.13, 20:32
            Swifta sobie odpuść, 2,5 latkowi będzie w nim po prostu ciasno.
            • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 01.07.13, 20:33
              a może któraś z forumek chce się pozbyć urbana? ;P
              • kkitka Re: bjcm GT na MBUJ 01.07.13, 21:59
                Ja nie smile
                Ale ten czerwony też mi się podobał, i nawet napisałam maila do sprzedawcy, ale nie odpisał. Cena wydawała mi się dość atrakcyjna jak na nowy model, więc uważaj aby się nie naciąć
                • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 01.07.13, 22:14
                  jak mi nie odpisze to moze jutro zadzwonię.Nawet starego prawie przekonałam. wink
                • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 01.07.13, 22:20
                  a myślisz, ze co mogłoby byc nie tak?
                  Aga, a twoja koleżanka czemu go w końcu nie kupiła?
                  • kkitka Re: bjcm GT na MBUJ 01.07.13, 22:29
                    Zadzwoń koniecznie, chociaż ja zanim zostałam oszukana to też rozmawiałam przez telefon i było wszystko ok. Może ktoś widział ten wózek na żywo. Wiesz, jestem teraz dość wyczulona na fajne ceny wink
                    • aga_1980_31 Re: bjcm GT na MBUJ 01.07.13, 22:32
                      My akurat z kumpelą miałyśmy go odbierać osobiście ale jednak zakup został poczyniony gdzie indziej wink
                  • kkitka Re: bjcm GT na MBUJ 01.07.13, 22:30
                    i najlepiej za pobraniem płacić.
                  • aga_1980_31 Re: bjcm GT na MBUJ 01.07.13, 22:31
                    Bo kupiłyśmy na Ebayu smile
                    • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 01.07.13, 22:32
                      ja chyba zacofana jestem,ale ni w ząb nie umiem się poruszać na ebay. Jest w ogóle jakaś polska wersja, gdzie się po polsku załatwia transakcje? Czy tylko z zagranicy?
                      • aga_1980_31 Re: bjcm GT na MBUJ 01.07.13, 22:34
                        Ja z polskiego ebay'a nie korzystam tylko USA ale najczęściej UK jak ktoś nie wysyła do Pl to wysyłam swojego kuriera i mi przywozi wink
                        • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 01.07.13, 22:37
                          no na poslkim polukałam własnie i nic nie ma.
                          Zagranicznych nie tykam, bo isę nie dogadam.A tego czerwonego miałas odebrac czyli nie sciema? Kurcze, to wszystko przez was.Najarałam się uncertain tongue_out
                          • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 01.07.13, 22:49
                            A może któraś z was pomogłaby mi coś kupić przez zagraniczny ebay?Bo na niemieckim czy brytyjskim coś tam jest, a w Polsce lipa.
    • pomilak1 Re: bjcm GT na MBUJ 01.07.13, 22:33
      Miałam takie same obawy - odnośnie budki smile
      W sumie na początku trochę mi tego brakowało, ale teraz się już przyzwyczaiłam wink
      Brakuje mi również tej siateczki za oparciem (chowałam tam ciuszki na zmianę małej) i tej siatki w oparciu jak rozkłada się do spaniasmile po za tym Urban jest super i na razie z nami zostaje big_grin
      na plus na pewno prowadzenie i podbijanie, te kieszonki w koszu na zakupy, siedzisko, design i materiał smile
      Wymieniaj, wg mnie żałować nie będziesz smile
    • monika_kas Re: bjcm GT na MBUJ 02.07.13, 10:48
      Martuśka jakiś MBUJ jest teraz na All za 1350zł, zobacz sobie go.. Nie wiem tylko jaki to rocznik, ale na zdjęciach wygląda ok.
      • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 02.07.13, 10:50
        ale to sama spacerówka, na podnóżku logo to kolorowe czyli starszy wózek niz ten czerwony 2w1.No i ten czerwony to dla mnie ksozt 1000zł plus dostawa. wink
        • pomilak1 Re: bjcm GT na MBUJ 02.07.13, 11:29
          Brałam pod uwagę ten czerwony, ale średnio mi się podobał - chodzi mi o kolor smile chciałam czarny smile
          Wg mnie cena b.fajna także kupuj smile
          • monika_kas Re: bjcm GT na MBUJ 02.07.13, 11:33
            kurcze jakoś przegapiłam czerwony.... uncertain
          • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 02.07.13, 11:40
            no mi też kolor średnio się podoba,ale za to cena podoba się bardzo. wink
            • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 02.07.13, 11:41
              mam nadzieję, ze zwrot podatku dotrze na dniach, bo chciałabym mieć w domu choć przez chwilę oba - i UJ i GT, żeby ostatecznie zdecydować który wolę.W UJ boję się najbardziej budki i pochylenia oparcia. Te cechy w GT mi odpowiadają.Mojemu młodemu też.
              • monika_kas Re: bjcm GT na MBUJ 02.07.13, 11:50
                pochylenie oparcia w UJ rzeczywiście jest duuże... to mnie w nim najbardziej wkurza. sad
                • aga_1980_31 Re: bjcm GT na MBUJ 02.07.13, 11:57
                  Nie wiem czy to kwestia odpowiedniego naciągnięcia pasów ale u mnie w Terrainie oparcie jest niemalże w pozycji 90 stopni
                  • aga_1980_31 Re: bjcm GT na MBUJ 02.07.13, 12:03
                    http://iv.pl/images/42155732906267377339.jpg
                    • monika_kas Re: bjcm GT na MBUJ 02.07.13, 12:07
                      ohh Aga... super u Ciebie to oparcie. u mnie jest o wieele niżej. Ale nigdy nie udało mi się naciągnąć tych pasków tak żeby oparcie "wyszło" przed materiał... muszę spróbować... bo do tej pory pozycja maksymalnie "pionowa" i tak była raczej półleżąca. młody mi się ciągle rwie do góry, żeby coś zobaczyć... uncertain
                      • pomilak1 Re: bjcm GT na MBUJ 02.07.13, 12:34
                        ja nie widzę problemu w ustawianiu oparcia, ustawiam praktycznie pionowo, na początku miałam problem, żeby ten materiał wyciągnąć ale teraz jest oksmile Zresztą robię to tak rzadko, że mi to nie przeszkadzasmile Może jakby to miała robić kilka razy dziennie to by mnie to wkurzało, ale przy takiej częstotliwości jest ok wink

• sztucznamrowka Re: bjcm GT na MBUJ 02.07.13, 12:39
      Wiesz co martuska1982 ja mam trochę rozeznanie co do wielkości siedzisk w tych wózkach.
      Bo szyłam wkładki i do GT i do UJ. UJ ma dużo płytsze siedzisko niż GT co dla mnie akurat jest istotne no i przy większym dziecku też ma znaczenie.
      Pewnie, że i ja chętnie bym przetestowała UJ ale myślę, że jeśli już to może przy kolejnym dziecku tongue_out
      A nowego GT na używany UJ bym nie zamieniła.
      • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 02.07.13, 15:43
        na szczęście kasa z US się odnalazła!!!!
        Oczywiscie maz jutro aferkę rozkręci, bo zrobili bardzo nieprofesjonalnie, mimo że zaznaczałam, że na konto męża ma iśc (zresztą maz rozliczany był jako główny podatnik, a ja jako współmałżonek tylko).

Grunt, ze mam kasę, czyli kupię UJ i sobie porównam i najwyżej UJ sprzedam, a GT zostawię. tongue_out
        • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 02.07.13, 16:09
          a tak sobie jeszcze myślę o tym oparciu - jeśli tylko jest możliwośc wyciągnąć oparcie przed ten materiał i na maksa zaciagnąc, by było siedząco to ja to zrobię.W GT też na maksa zaciagam, tak samo było w każdym wózku z oparciem na paski - ciągnęłam na siłę na maksa i oparcie zawsze było ok, w każdym wózku, nawet w speedi oparcie miałam siedzące. tongue_out
          W xlanderze też nie zauważyłam problemu z pozycją półleżącą, a wiele mam na to narzeka.
          • monika_kas Re: bjcm GT na MBUJ 02.07.13, 16:33
            pobudzona dzisiejszą rozmową o oparciu w MBUJ pokombinowałam i wyciągnełam oparcie przed materiał (nie wiedziałam, że się da wogóle)... i jest oki smile no może nie 90st., ale wystarczająco smile
            • afroddytta Re: bjcm GT na MBUJ 02.07.13, 17:37
              Ja zawsze wyciągam oparcie przed materiał, bo inaczej to głupio wygląda wink

Ja już nie wiem jaki wózek miałabym testować czy kupować (bo np. stokke jakoś tam mnie kręci, ale jestem pewna, że moich wszystkich oczekiwań nie spełni) i dlatego praktycznie moja ostateczna wersja wózka idealnego (oczywiście dla mnie) to zdecydowanie UJ!
              Na pewno będziesz zadowolona smile
              • monika_kas Re: bjcm GT na MBUJ 02.07.13, 17:47
                afroddytta napisała:

> Ja zawsze wyciągam oparcie przed materiał, bo inaczej to głupio wygląda wink

fakt głupio wygląda, ale myślałam, że tak musi być... smile ot ciemna masa ze mnie! tongue_out
      • agusia041 Re: bjcm GT na MBUJ 02.07.13, 18:11
        UJ ma co prawda płytsze siedzisko, ale jest ono ustawione pod takim kątem, że mojemu synkowi siedzi się dużo wygodniej niż w GT. Jemu w ogóle nie przeszkadza to delikatne pochylenie oparcia, akurat lepiej mu pasuje niż takie ustawione do pionu (zresztą w GT też nie da się go zupełnie spionizować).
        • agusia041 Re: bjcm GT na MBUJ 02.07.13, 18:17
          A jeszcze co do wielkości siedziska w UJ, jak pojechałam odebrać wózek i zobaczyłam jakie jest małe i płytkie po prostu się przeraziłam (nie widziałam wcześniej urbana na żywo).
          W praktyce jednak okazało się, że jest naprawdę wygodne, choć może na takie nie wygląda smile
    • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 03.07.13, 22:58
      No to kupiłam ten wózek. smile
      Mam nadzieję, że nie będę żałowała.
      • koala0405 Re: bjcm GT na MBUJ 04.07.13, 07:16
        Nie będziesz żałować.... a jaki kupiłaś /kolor i rocznik/?
        • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 04.07.13, 08:35
          ten czerwony co jakis czas temu był na allegro.Nie wiem jaki rocznik, w każdym razie ma to najnowsze logo na podnóżku.
          Taki:
          https://i1149.photobucket.com/albums/o590/Sygnatura/itm-img1CBS80055_zpse9906c54.jpg
          • kkitka Re: bjcm GT na MBUJ 04.07.13, 12:21
            To super smile Cena naprawdę fajna.
            • pomilak1 Re: bjcm GT na MBUJ 04.07.13, 14:01
              Super!jak tylko dostaniesz to zdaj relację smile

Ja tam na siedzisko UJ nie narzekam, wręcz przeciwnie młoda super siedzi i ma jeszcze sporo miejsca smile
              • kkitka Re: bjcm GT na MBUJ 04.07.13, 14:39
                Ja też uważam, że jest dobre, mój jak się rozwali to siedzi jak na fotelu wink
                • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 04.07.13, 15:13
                  mój Adamo w GT jeździł taki rozwalony zanim mu płąk zamontowałam, teraz częsciej się trzyma pałąka i podnosi z oparcia. Mam nadzieję, że będzie lubił ten wózek, to wtedy GT sprzedam.

Oczywiscie ciagle chodzi mi po głowie, ze chyba za tanio i się boję co to wyjdzie. uncertain
    • monika_kas masakra... mój syn chyba nie lubi MBUJ :(((( 04.07.13, 15:14
      Dziewczyny od jakiegoś czasu wozimy się MBUJ.. Od jakichś 2 tygodni za każdym razem jak wkładam syna do wózka jest ryk..... MASAKRA. Wkładanie go do wózka to koszmar... Jak już siedzi to jest powiedzmy ok, chociaż ciągle odrywa głowę od oparcia i walczy z pasami.... Dzisiaj dla odmiany włożyłam go do GT.... I ŻADNEGO RYKU... żadnego wyrywania się.. jechał grzecznie całą drogę.... Nie wiem co jest... Możliwe, że nie pasuje mu siedzisko w MBUJ?? uncertain
      • martuska1982 Re: masakra... mój syn chyba nie lubi MBUJ :(((( 04.07.13, 15:22
        ufff i własnie dlatego się cieszę, że jednak naciągnełam meża na UJ zanim GT poszedł w świat. Boję się tego odchylenia, chociaż Adkowi niemal każdy wózek do tej pory testowany przeze mnie pasował, nawet speedi, który siedzisko ma odchylone nieco.

A może twój synek przekona się jeszcze? A może coś innego mu w tym wózku nie pasuje, nie siedzisko? Może podnóżek, może materiał? No tak już strzelam, bo nie wiem.
        • monika_kas Re: masakra... mój syn chyba nie lubi MBUJ :(((( 04.07.13, 17:21
          kurcze wiesz, wcześniej mi się wydawało, że on w tym MBUJ ma o wiele wygodniej niż w GT... wydawało mi się że w MBUJ jeździ jak król na tronie... no, ale jak tak sobie pomyślę, to marudzić na spacerach zaczął jak wróciliśmy z urlopu na którym jeździł tylko w GT... może się przyzwyczaił do GT i teraz mu MBUJ nie pasuje.... no nie wiem. będę próbować jeszcze, ale jak nic z tego nie wyjdzie to przyjdzie mi sprzedać MBUJ... uncertain (ku uciesze mojego M który kocha GT i nie chce brać innego wozu na spacery....)
          • pomilak1 Re: masakra... mój syn chyba nie lubi MBUJ :(((( 04.07.13, 17:36
            Wiesz, pewnie, że tak może być smile Dzieci też mają swoje preferencje smile
            Moja np zasiadła tak w Micralite big_grin tam siedzi jak w hamaku i widzę, że jej się to bardzo podoba,a szczególnie jak ją położę do spania (na spacerach nie śpi, a w tym wózku taką pozycję lubi big_grin )
          • kkitka Re: masakra... mój syn chyba nie lubi MBUJ :(((( 04.07.13, 17:40
            Nie strasz mnie, bo na wakacje bierzemy bjcm i jak tak 2 tygodnie pojeździ w nim to może mu się mbuj odwidzi sad chociaż mój synek w żadnym wózku nie marudził, więc jest nadzieja. A może mu nie zapinaj tych górnych pasów, tylko biodrowe (no chyba że w autobusie), z drugiej strony to nie wiem czy Twój spokojny czy raczej sam będzie wychodził z wózka.
            • monika_kas Re: masakra... mój syn chyba nie lubi MBUJ :(((( 04.07.13, 17:51
              mój syn do tej pory uwielbiał wszystkie wózki...! nigdy nie marudził... dlatego jak zaczął marudzić w MBUJ to byłam w szoku... myślałam, że to chwilowe... że mu przejdzie.. no ale dwa tygodnie albo więcej już tak jest.... uncertain dzisiaj jechał w GT cały w skowronkach, siedział sobie wygodnie, nie wyrywał się, nie marudził... Jak tylko spróbowałam go włożyć do MBUJ odrazu wygiął się w pałąk i był ryk (nie poznaje własnego dziecka jak się tak zachowuje)... kurcze niedobrze się dzieje... aż się boje kupować następne wózki... do tego M jak tylko sie dowiedział o tym to odrazu do syna powiedział: "widzisz synu, tatuś miał rację... GT to jednak najlepszy wózek! cieszę się, że się ze mną zzgadzasz"... ahh... faceci... tongue_out
              • martuska1982 Re: masakra... mój syn chyba nie lubi MBUJ :(((( 04.07.13, 18:10
                a ile on ma? Bo może jak starszy jest i kumaty to ci jakoś wyjasni co mu nie pasuje. Może to pochylenie oparcia jednak?
                • monika_kas Re: masakra... mój syn chyba nie lubi MBUJ :(((( 04.07.13, 18:26
                  jeszcze nie kumaty uncertain ma 10 miesięcy... narazie jak mu coś nie pasuje to tylko się wyrywa, marudzi, wrzeszczy (to rzadko).... chyba to oparcie jednak, bo w GT jest jednak bardziej pionowe i jak mu dzisiaj tak właśnie ustawiłam to sobie jechał i rozglądał się na świat... a w MBUJ jakoś tak głowę ciągnął do przodu jakby chciał więcej widzieć... nie wiem już sama..
                  • agusia041 Re: masakra... mój syn chyba nie lubi MBUJ :(((( 04.07.13, 18:53
                    Może po prostu za bardzo przyzwyczaił się do GT i niechęć do UJ z czasem minie? Mój mały od początku polubił urbana, a już szczególnie po urlopie, gdzie w wózku spędzał kilka godzin dziennie i bez problemu zasypiał na spacerach. Ale on raczej z tych wózkowych, więc w żadnym na szczęście nie marudzi smile
                  • darusia2012 Re: masakra... mój syn chyba nie lubi MBUJ :(((( 04.07.13, 18:54
                    Wydaje mi się, że to oparcie mu po prostu nie pasuje. Dzieci mają swoje preferencje wózkowe wink
                    Moja córka jest przyzwyczajona do oparć prostych i też nie wiem co byłoby,gdybym teraz ją posadziła w wózku z odchylonym oparciem.
                    U nas teraz jest wrzask przy wkładaniu do jakiegokolwiek wózka. Młoda zaczęła samodzielnie chodzić w wieku 16 miesięcy i teraz woli chodzić samodzielnie na nóżkach. Czasami spocę się niemiłosiernie zanim uda mi się zapiąc jej pasy.
                    • martuska1982 Re: masakra... mój syn chyba nie lubi MBUJ :(((( 04.07.13, 18:58
                      u mnie bywało tak samo,ale uznałam, że nie będę się meczyc.Biorę dzieciaka pod włos - chcesz isć?To siedź grzecznie i daj sie zapiąc.Nie dasz? To ja idę sobie kawkę zrobić i nigdzie nie idziemy. tongue_out
                      Zawsze działa.
                      • monika_kas Re: masakra... mój syn chyba nie lubi MBUJ :(((( 04.07.13, 19:53
                        czekam z niecierpliwością aż mój będzie na tyle kumaty, żeby takie branie pod włos dało rezultat.... smile

martuska1982 napisała:

> u mnie bywało tak samo,ale uznałam, że nie będę się meczyc.Biorę dzieciaka pod
                        > włos - chcesz isć?To siedź grzecznie i daj sie zapiąc.Nie dasz? To ja idę sobie
                        > kawkę zrobić i nigdzie nie idziemy. tongue_out
                        > Zawsze działa.
                        • martuska1982 Re: masakra... mój syn chyba nie lubi MBUJ :(((( 04.07.13, 20:15
                          ja zawsze cieszyłam się, ze mój Adamo zawsze lubił wózki i spacery. Jak był niemowlaczkiem to mogłam godzinami łazic, a on albo spał albo się rozglądał tylko.W gondoli wystarczyło mu opuścic budkę i już zachwycony patrzył na mijane drzewa. wink
                          Z forum dla mam znam przypadki, ze dziecko od urodzenia nie tolerowało wózka, współczułam i współczuję takim mamom ogromnie.U mnie w klatce mieszka maluszek, któego wożą bebetto nico. Dziecko jest jeszcze gondolowa, widziałam ich na spacerze kilka razy i 99% tych spacerówk dziecko wrzeszczało w niebogłowy nie chcąc leżeć w wózku. Nawet dziś z synkiem kimaliśmy na małej drzemce w ciagu dnia, a pod oknami (mieszkam na parterze) słysząłam jak tamten malec sie wydziera.
                          • kkitka Re: masakra... mój syn chyba nie lubi MBUJ :(((( 04.07.13, 21:10
                            A masz różne wkładki w wózkach? Może tą z gt przełóż do mbuj? Ale ja jak wepchnę materiał pod siedzisko i mam teraz oryginalną wkładkę do wózka (jeszcze z logo one tree hill a ona taka grubsza) to praktycznie oparcie jest w pionie, może fotę pstryknę jutro.
                            • monika_kas Re: masakra... mój syn chyba nie lubi MBUJ :(((( 05.07.13, 10:06
                              no właśnie wszędzie jeździ z jette... w MBUJ ani z wkładką ani bez, a w GT i z wkładką i bez jeździ i mu pasuje..

ja też wyciągnełam oparcie w MBUJ przed materiał... myślałam, że to rozwiąże sprawę, ale nie, jest to samo.... sad
                              • pomilak1 Re: masakra... mój syn chyba nie lubi MBUJ :(((( 05.07.13, 14:32
                                Sprzedaj MBUJ i nie męcz dzieciaka tongue_out big_grin kupisz sobie za to coś innego big_grin
                                • afroddytta Re: masakra... mój syn chyba nie lubi MBUJ :(((( 05.07.13, 16:31
                                  Ja tam UJ nigdy nie sprzedam, oby córeczce też przypasował smile
                                  Moje dzieci ogólnie nigdy scen wózkowych nie robiły, a przeważnie jeżdziły równocześnie co najmniej dwoma wózkami (pojedynczym i podwójnym). Teraz najmłodszy dwulatek to na prawdę widzę, że lubi wózki w UJ śpi codziennie i rozkłada się w nim strasznie, w EW duo to potrafi w przedpokoju przesiadywać lub polegiwać. Na wyjeżdzie jak uśpiłam 4latka w UJ i pożyczyłam EW Sky dla niego to ucieszył się strasznie i czuł się jak u siebie, kolejnego dnia też chciał w Sky iść spać. Teraz jak kupiłam Zappa Xtra to tym kazał się wozić, a jak mu powiedziałam, że to nie dla niego wózek że on ma UJ i ten jest dla dzidzi to spojrzał na mnie zdziwiony i pokazuje gondolkę bbo że przecież tamten jest dla dzidzi smile, cwaniak jeden smile
                                  • monika_kas Re: masakra... mój syn chyba nie lubi MBUJ :(((( 05.07.13, 17:17
                                    kurcze...mój też do tej pory akceptował wszystkie wózki... poczekam jeszcze tydzień dwa.. zobaczę jak będzie. jak będzie nadal wojna to sprzedam MBUJ. trudno... uncertain
                                  • pomilak1 Re: masakra... mój syn chyba nie lubi MBUJ :(((( 05.07.13, 19:46
                                    Afro to ja Ci zazdroszczę troszkę smile Moja dwulatka (no jeszcze 2 tygodnie jej zostało wink tongue_out ) nie usiedzi w wózku dłużej niż 15 minut uncertain teraz jak mamy nową Micrę to nawet, nawet siedzi, ale to pewnie zasługa "nowości" smile A tak na co dzień to wózek nam, a raczej mi służy jako wielbłąd, do którego pakuję wszelkie graty smile

Za to mój prawie 5 latek bardzo chętnie podsiada swoją siostrę, no do Micry na razie go nie wpuściła, ale UJ już jest dostępny big_grin
                                    • martuska1982 Re: masakra... mój syn chyba nie lubi MBUJ :(((( 05.07.13, 20:50
                                      mój ma 2,5 (dokładnie jutro skończy) i choć lubi wyłazić z wózka i dreptać to zazwyczaj jest to 10-15 minut i znów siup do wózka. tongue_out Lubi wózki, w domu każe się w maclarenie wozić, sam je lubi pchać, a jak przychodzi paczka z kolejnym to się cieszy nie mniej niż ja, z to jak sprzedaję to pakować musze jak on śpi, bo inaczej jest lament.
                                      Największy lament zrobił jak sprzedawałam cameleona i ludzie po niego przyjechali.Było to w ciągu dnia, wiec siłą rzeczy młody ni spał.Najpierw im pokazywał wózek wink a potem jak zobaczył, ze zabieraja to wpał w histerię.
    • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 10.07.13, 07:03
      mam doła sad
      od dwóch dni sprzedajacy nie odpisuje mi na meile (dziś chyba zadzwonię), w systemie paczki wiszą z adnotacją "odbiór odłożony". Zaraz zadzwonię do firmy kurierskiej w Gdańsku i zapytam co to znaczy.
      Z tego wszystkiego od wczoraj mnie głowa boli.
      • kkitka Re: bjcm GT na MBUJ 10.07.13, 07:20
        O zesz w morde trzymam kciuki i daj znać po telefonie
        • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 10.07.13, 07:22
          na szczęście aukcja przez allegro, więc jakby co to tego tysia chyba odzyskam, ale nie lubię takich akcji.
          • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 10.07.13, 07:25
            oczywiscie nie jestem idiotką, sprawdziłam podane nade.Na adres i nazwisko z z allegro zarejestrowana jest firma, google street view pod tym adresem pokazuje duży dom.
            Nie sądzę, by właściciel firmy ryzykował zniszczeniem reputacji naciągajac kogoś na tysiaka, gdy ma dom warty na pewno ponad banieczkę. wink (oceniam bardzo ostrożnie, bo nie wiem jakie są ceny nieruchomości w tamtym rejonie, możliwe ze i z połowę zaniżyłam tongue_out ).
            • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 10.07.13, 08:22
              w trójmiejskim oddziale firmy kurierskiej powiedziano mi, że odbiór paczki jest umówiony na dziś.Ulżyło mi trochę, martwić się zacznę jak wieczorem w systemie ciągle będzie wisiało, że odbiór przełożony.Niestety na meile do sprzedajacego nie dostałam odpowiedzi, cóż...Chwilowo odpuszczę, mam nadzieję, że jutro te paczki do mnie dotrą.
              A teraz idę zrobić kawę, bo od wczoraj mam migrenę przez ten wózek. Nawet w nocy mi się śniło, że ze sprzedajacym się kłóciłam i żądałam zwrotu kasy. wink

Oj dziewczyny, trzymajcie kciuki, żeby mnie urban nie rozczarował, bo mam ogromną nadzieję, ze go docenię jak większosc z was i będę ukontentowana, a czekanie i te przygody wydadzą mi się niczym. wink
              • koala0405 Re: bjcm GT na MBUJ 10.07.13, 08:35
                Widać po komentarzach, że sprzedająca za dużo nie sprzedała. Ale czas od tej jednej sprzedaży do wystawienia komentarza przez kupującą dosyć długi. Może to przypadek. Ja nie lubię takich transakcji...
                • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 10.07.13, 08:39
                  ja tez nie lubię.Sama wczoraj wieczorem sprzedałam, a w tej chwili już czekam na kuriera.Zazwyczaj około 13-14 przyjeżdża.Generalnie da się szybko.
                  • koala0405 Re: bjcm GT na MBUJ 10.07.13, 08:46
                    wszystko się da tylko trzeba chcieć. Niektórzy nie powinni handlować na allegro bo się do tego nie nadają. Ja 2 lipca kupiłam córce białe torby płócienne do samodzielnego malowania farbami żeby się nie nudziła w wakacje i do wczoraj nie dostałam a zapłaciłam za priorytet. Teraz to mi już nie zależy na szybkiej przesyłce bo córka rano poleciała do Anglii na wakacje.
                    • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 10.07.13, 09:04
                      mnie wkurza za to podejscie na zasadzie "jak płaci za ekonomiczny to znaczy, ze się nie spieszy,wiec wyślę tydzień po otrzymaniu wpłaty", a nie na tym przesyłka ekonomiczna polega.Każda przesyłka powinna być nadana niezwłocznie (czyli jak dla mnie góra na następny dzień) po otrzymaniu wpłaty, chyba, że sprzedajacy w aukcji zaznaczył wysyłkę w ileś tam dni (jest taka opcja).
              • gniesia007 Re: bjcm GT na MBUJ 10.07.13, 08:38
                Martuska jak bedziesz miala urbanka to ja się w twoje strony wybiore na spacerek pooglądać cudeńkosmile
                • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 10.07.13, 08:44
                  a to ty będziesz gdzieś tu w okolicach?
                  • kkitka Re: bjcm GT na MBUJ 10.07.13, 21:32
                    I jak odebrali paczkę?
                    • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 10.07.13, 22:22
                      w systemie wisi ciągle to samo, status z poniedziałku, ze odbiór przełożony. Jutro zadzwonię jeszcze raz do firmy kurierskiej i jak mi powiedzą, że kurier pocałował klamkę czy coś w tym stylu to idę na policję,ale wcześniej zadzwonię do tego Pana i poinformuję go, że nie odpuszczę a on widocznie chce narobić sobie smrodu koło swojej firmy, bo na dane z allegro jest założona firma budowlana, zarejestrowana na nazwisko i adres z allegro, a google street view pod tym adresem pokazuje dom, więc na pewno nie jest to wyłącznie firma.
                      • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 10.07.13, 22:25
                        biorę pod uwagę jeszcze taką opcję, ze to oddział firmy obemujacy całe trójmiasto i może pani w biurze piłowała dziś paznokcie zamiast wklepywać dane do komputera, albo może oddział jest duży i nie wyrabiają z rejestracją przyjętych paczek.Nie wiem.Zobaczymy co mi jutro powiedzą.
                        Kurde, a miała być wysyłka, bo koleżanka dopiero dizś mogłaby mi odebrać. I kurna poszło w paczki, a paczki u nich leżą ciągle, a już by były w drodze do mnie w przypadku odbioru przez koleżankę. uncertain
                      • kkitka Re: bjcm GT na MBUJ 10.07.13, 22:29
                        Trzymam kciuki za powodzenie. A dzwoniłaś do nich wcześniej? tzn do sprzedawcy z allegro?
                        • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 10.07.13, 22:38
                          nie.Odpuściłam jak dowiedziałam się w firmie kurierskiej, ze na dziś sie z kurierem umówili.
                          • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 10.07.13, 23:55
                            trochę się uspokoiłam. smile
                            Pogadałam własnie z koleżanką, która początkowo miała mi odebrac ten wózek (ale mogła dopiero od dzis) i teraz wiem, że jej mąż jest w trójmieście policjantem tongue_out
                            Jakby co pomoże, da się załatwić sprawę, gdyby okazało się, że sprzedajacy jest przywiązany do wózka na tyle by go nie wydac kurierowi, a do moich pieniędzy zdązył się na tyle przywiązać by mieć problem ze zwrotem. tongue_out
                            • gniesia007 Re: bjcm GT na MBUJ 11.07.13, 08:21
                              A skąd ten koleś od wózka jest? Możesz dać jakiś namiar?
                              • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 11.07.13, 08:54
                                Mam kolejne informacje z linii frontu.Tak, bo to juz prawie wojna, tak mnie wkurwia.Koleś jest z Gdańska.
                                Dziś paczka nadal nie dotrze do mnie, bo ciągle kurier jej do ręki nie dostał.Dzwoniłam, koleś ma wyłączony telefon.
                                Dzwoniłam do firmy kurierskiej, babeczka skontaktowała się z tym konkretnym kurierem, pod którego podlega ta paczka.
                                Facet powiedział kurierowi, ze on sam przywiezie paczkę do nich na magazyn dzis lub - uwaga!!! - W PONIEDZIAŁEK!!!
                                W ciula sobie leci i to równo. Wyjaśniłam lasce z firmy kurierskiej o co chodzi, skontaktowała się znów z kurierem i dopytała czy po prostu pocałował klamkę (wtedy mogłabym obawiać się, ze to ktoś się pod tego kolesia podszywa, a jego samego po prostu zwyczajnie w domu nie było) czy skontaktował się z nim, to kurier powiedział, ze ten facet zawsze tak robi, ze nie wydaje paczek kurierowi tylko sam przywozi jak ma czas.
                                Podejrzewam, że nie odpisują mi, bo co mają napisać "nie chciało nam się spakowac, ciągle tego nie zrobiliśmy"?
                                Pewnie bogaty pan prezes ma w dupie ludzi i nonszalancko podchodzi do tego, że ja czekam i kasę dawno zapłaciłam a wózka nie mam.
                                Na pewno pozytywa ode mnie nie dostanie, bo za co?
                                W każdym razie koleżanka ma tam męża policjanta w wydziale kryminalnym (czyli nie zwykły krawężnik, czyli dobrze) i powiedziała, ze jakby co pojedzie tam oficjalnie i spróbuje się coś dowiedzieć, gdyby się okazało, że koleś wodzi mnie za nos po tym jak kasę wziął.

Z allegro też oczywiscie się skontaktowałam, opisałam sytuacje i zadałam pytanie czy konto allegro zostało zweryfikowane na ten adres, który jest ustawiony teraz czy na inny.
                                Bo wiecie, jest możliwa taka sytuacja:
                                jestem oszustem, znam adres i nazwisko tego pana (w google wyskakuje, ma sporą firmę, możliwe, ze jakis zawiedziony były pracownik czy coś...) więc zakładam konto allegro podając jego imię i nazwisko i swój adres.Allegro weryfikuje mi konto wysyłając do mnie list z kodem, ja konto uaktywniam i zmieniam adres w ustawieniach na faktyczny adres tego pana, którego nazwisko podano przy rejestracji.Tym oto sposobem pan X mieszkający (i tu faktyczny adres) rzekomo ma konto na allegro, aktywne, moze sprzedawać (wystarczy w PAYU podac swoje konto, bo w PAYU można ustawić konto kogokolwiek, nie musi być ono na dane własciciela konta allegro). Resztę moża sobie wyobrazić.

Jak widać da się na czyjś rachunek oszukiwać i naciagać na allegro, mimo "zabezpieczeń" allegro w postaci "weryfikacji" konta.
                                • gniesia007 Re: bjcm GT na MBUJ 11.07.13, 17:25
                                  Ja tez jestem z gdanskasmile wyslij mi na priv ulice moze akurat gdzies blisko mniesmile to podejde.
                                  A ta kolezanka nie moze do niego podjechac i poprostu zabrac wózka i ci go sama nadac?
                                  • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 11.07.13, 17:48
                                    ęk w tym, że najpierw musiałabym się z nim skontaktować by o takim fakcie poinformować. wink
                                    Tylko jak to zrobić jak na meile nie odpowiada, na allegro się nie loguje a telefon ma wyłączony?Zostawiłam wiadomośc na poczcie głosowej to nie oddzwonił.
                                    • kedro-dasos Re: bjcm GT na MBUJ 11.07.13, 18:04
                                      jak ma zarejestrowana firmę to może ma podany telefon firmowy i tam spróbować się skontaktować. Przecież jak ma firmę to nie może mieć telefonu wyłączonego, chyba,że jest na urlopie
                                      • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 11.07.13, 18:16
                                        no ma podany na stronie firmy numer, tylko jakoś mam opory by dzwonić. uncertain
                                        • koala0405 Re: bjcm GT na MBUJ 11.07.13, 18:20
                                          nosz kuźwa... od twojego zakupu mija 8 dzień, chyba masz prawo domagać się tego za co zapłaciłaś. Czy regulamin allegro nie mówi o 7-dniowym terminie na wysyłkę?
                                          Kurcze ...jakby to trafiło na mnie to już byłabym na porodówce a facet miałby mnie na sumieniu.
                                          • agusia041 Re: bjcm GT na MBUJ 11.07.13, 19:00
                                            Facet niedawno założył konto, nie ma zbyt wielu opinii więc, albo nie wie, że paczkę trzeba nadać niezwłocznie, albo to oszust i zwyczajnie wyłudził pieniądze. Mimo wszystko wierzę jednak, że coś mu wypadło i wózek wkrótce szczęśliwie dotrze smile
                                            • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 11.07.13, 19:26
                                              no kurier, który obsługuje jego rejon twierdzi, ze ten facet zawsze tak robi.Nie wydaje paczki tylko sam przywozi jak ma chwilę.Podejrzewam, że nie spakowali na czas, bo im się nie chciało.
                                              Zastanawiam się tylko kiedy uznać, że czas iść na policję.Kiedy byście poszły?Czekać do tego poniedziałku/wtorku?
                                              Bo oczywiscie dziś paczki do nich nie zawiózł.
                                              • kedro-dasos Re: bjcm GT na MBUJ 11.07.13, 20:01
                                                Ja bym jutro zadzwoniła na telefon firmowy, Jesli odbierze sekretarka to poprosisz szefa, jeśli on to problem z głowy- no chyba,że się rozłączy to wtedy będziesz już wiedziała gdzie z tym pójśc.
                                                • kedro-dasos Re: bjcm GT na MBUJ 11.07.13, 20:10
                                                  martuska a napisz do tej dziewczyny z allegro co od niego kupiła wiaderko do kąpieli czy też tyle czekała na wysyłkę. Może u niego to normalka.
                                                  • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 11.07.13, 20:13
                                                    kedro-dasos napisała:

> martuska a napisz do tej dziewczyny z allegro co od niego kupiła wiaderko do ką
                                                    > pieli czy też tyle czekała na wysyłkę. Może u niego to normalka.

Już wczoraj to zrobiłam.Zapytałam z jakiego adresu dostała paczkę, bo jeśli z jego adresu, znaczy ze konto nie jest lewe tylko prawdziwe.
                                                    Napisałam własnie ostatniego meila do sprzedajacego.Napisałam, ze jak jutro paczki nie zostaną nadane to idę na policję zgłosić wyłudzenie, bo mają moje pieniądze, a wózka nie wysyłają i że cierpliwośc mi się skończyła.
                                                    Koleżanka z Gdańska powiedziała mi, ze ja zgłoszę sobie w Płocku, a ona dodatkowo może zgłosić sprawę tam, spróbować coś ruszyć.Mąz jej pomoze.
                                                  • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 11.07.13, 20:14
                                                    Na miele mi nie odpisują,ale mam nadzieję, ze przynajmniej czytają.
                                                  • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 11.07.13, 20:14
                                                    martuska1982 napisała:

> Na miele mi nie odpisują,ale mam nadzieję, ze przynajmniej czytają.

meile oczywiscie wink
                                                  • darusia2012 Re: bjcm GT na MBUJ 11.07.13, 20:26
                                                    Martuska
                                                    ja myślę, że ten wózek dostaniesz w końcu. Wielu jest takich ludzi (niestety), którzy mają w czterech literach zasady i nie spieszy im się z wysyłką. Dla ciebie to jest aż 8 dni a dla innych tylko osiem dni. Wiele razy spotkałam się z tym na allegro. A i takich, którym się nie chce odpisać, oddzwonić też dużo. Trzymam kciuki za pozytywne zakończenie.
                                                    Z policją wstrzymałabym się jeszcze, bo sprawa jest za świeża
                                                    przekażą sprawę do Gdańska, gdzie jest właściwość miejscowa a to trochę daleko od twojego miejsca zamieszkania
                                                  • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 11.07.13, 20:31
                                                    no ale w Gdańku mam znajomego policjanta właśnie. tongue_out
                                                    Powiedział, ze jakby co pomoże. Ze zgłaszaniem to i tak do poniedziałku muszę poczekać, bo jutro do końca dnia czekam aż w systemie pojawi się adnotacja o wysyłce.
                                                    Ale tu w tej sprawie chodzi też o to, że w srodę koleżanka mogłaby mi odebrać i jak o tym napisałam sprzedajacemu, że albo czekamy na odbiór do srody, wtedy nie będą musieli pakowac,labo od razu, zeby szybciej się pozbyli, ale wtedy wysyłka i musza pakować.Sami wybrali w takim układzie wysyłkę. Miało być szybciej,a okazuje się, ze gdybym uparła się przy odbiorze koleżanki, to dzis już wózek byłby w trasie, a jutro bym go miała. uncertain
                                                    Dla mnie to kompletnie nielogiczne i totalnie głupie ze storny sprzedajacego.
                                                  • darusia2012 Re: bjcm GT na MBUJ 11.07.13, 20:39
                                                    No faktycznie dziwna sprawa.
                                                    Z tą policją miałam na myśli to, że w razie czego będziesz musiała przyjechać na zeznania. Nie wiem czy znajomy może wtedy pomóc.
                                                    Moja koleżanka kupiła w sklepie internetowym odkurzacz od firmy krzak z Gdańska. Odkurzacza na oczy nigdy nie zobaczyła. Poszkodowanych było wielu, ale jak dowiedziała się, że będzie musiała przez całą Polskę jechać to zrezygnowała z pozwu.
                                                  • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 11.07.13, 20:40
                                                    a ja się chętnie przejadę. smile
                                                    I tak miałam tam koleżankę odwiedzić. tongue_out
                                                  • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 11.07.13, 20:41
                                                    tak czy siak mam ciągle nadzieję, że w końcu ten wózek dostanę,ale powiem wam, że tak fatalnej i stresującej transakcji nigdy nie miałam.
                                                    w chwili obecnej Urban tak musi mnie zachwycić, żeby mi to zrekompensować, ze hoho tongue_out
                                                  • agusia041 Re: bjcm GT na MBUJ 11.07.13, 20:16
                                                    Też pomyślałam o tej od wiaderka, może wie coś więcej. Ja bym jeszcze poczekała do poniedziałku.
                                                  • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 11.07.13, 20:24
                                                    ale wiecie co? Właściciel poważnej firmy, a takie akcje.Jeśli kontrahentów swojej firmy traktuje tak jak kontrahentów z allegro to długiej kariery na rynku instalacji budowlanych mu nie wróżę. wink
                                                  • kkitka Re: bjcm GT na MBUJ 11.07.13, 21:19
                                                    Martuska to że szef poważnej firmy nie ma znaczenia, mnie przy zakupie urbana oszukała właścicielka szkoły prywatnej. Mam nadzieję że sprawa szybko się wyjaśni, ale niestety mnie od początku ta oferta wydawała się podejrzana i pisałam o tym wcześniej (napisałam maila z pytaniem gdzie można obejrzeć wózek i cisza). Dobrze, że masz znajomości w policji, ale nie miej żadnych oporów aby dzwonić na firmowy numer! To jest Twoja kasa. Zresztą na Twoim miejscu na policję poszłabym we wtorek, bo kiepsko to widzę. Myślę że on nie ma żadnego wózka, bo tak to by się zgodził na odbiór osobisty przez koleżankę (tak było nawet w ofercie, że preferuję odbiór osobisty). A alllegro znając ich odpowie Ci na maila za tydzień sad oni w du..e mają takie sprawy.
                                                  • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 11.07.13, 21:56
                                                    alleluja!!! Odezwała się (dane faceta,ale meile ciągle pisze babeczka). patrzcie jaki zbieg okoliczności. smile
                                                    Jak napisałam, ze pójdę na policję nagle email działa. smile
                                                    Podobno zgubiła telefon, gdzie miała wszystkie hasła i kody dostępu do meili i serwisów. tongue_out
                                                    Oczywiscie dostałąm burę, ze "się gorączkuję" i że "powinnam użyć innego srodka łączności, np.telefonu". Cóż, trudno środkiem łacznosci nazwać wyłączony telefon.Zreszta, podobno go zgubiła. tongue_out Jeśli miała na myśli inny to cóż, wróżką nie jestem by numer z chmur wytrzasnąć.
                                                  • darusia2012 Re: bjcm GT na MBUJ 11.07.13, 22:02
                                                    ja tez korzystam z konta allegro zarejestrowanego na męża wink

Jakieś światełko w tunelu jest, że się odezwała. A ściemy ma niezłe- dziecko by nie uwierzyło.
                                                    Co powiedziała w kwestii wózka?
                                                  • kkitka Re: bjcm GT na MBUJ 11.07.13, 22:03
                                                    Coś za dużo tych zgub. A nie może ktoś jutro odebrać dla Ciebie tego wózka? Moja gwiazda też mnie wtedy zjechała, dlaczego się denerwuję. przecież wysłała już wink A po odpowiednim podejściu po godzinie obiecała oddać kasę. Obym się myliła
                                                  • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 11.07.13, 22:09
                                                    na szczęscie mam podgląd i widzę czy wysłala czy nie, wiec tak mnie nie wkręci. Czy ktoś może odebrać? Jasne, ale mówię, muszę miec tu porozumienie.Oczywiscie zaproponowałam że moja koleżanka odbierze.Zobczymy co o ile w ogóle odpisze.
                                                    Jutro z rana zadzwonię do firmy kurierskiej, wyjaśnię o co chodzi i powiem dokładniue to co w meilu dostałam - że kurier moze przyjechać jutro przez cały dzień, bo ktoś jest jutro ciagle, ewentualnie około 30 minut przed przyjechaniem niech zadzwoni. poprosze o to, nie powinni odmówić.Zobaczymy co z tego dalej wyniknie.
                                                  • koala0405 Re: bjcm GT na MBUJ 11.07.13, 22:08
                                                    Ja im wysłałam maila na allegro bo wcześniej chciałam ten zestaw kupić i negocjowałam cenę. Napisałam, że chyba Anioł Stróż nade mną czuwa, że nie kupiłam wózka od takiego nierzetelnego sprzedawcy.
                                                  • justka_live Re: bjcm GT na MBUJ 11.07.13, 22:09
                                                    oj wiem co przeżywasz, ja miałam strasznego doła jak mnie facet oszukał ze stokke, miałam nadzieję, że jednak kurier przyjedzie ale z drugiej strony jak już nie odpisywał na moje meile wiedziałam, że mnie oszukał (nawet na policji facet gadał, że może jeszcze dojdzie). Dane podał kogoś innego.
                                                    A swoją drogą też przed zakupem bjcmgt interesowałam się tym wózkiem, pytałam się czy nie sprzedadzą mi samej spacerówki za 800 zł, to odpowiedzieli: "Witam,
                                                    Jesli nie bedzie innych ofert, to sprzedam, ale za 200zl spokojnie da sie ja odsprzedac na allegro, ona jest w stanie praktycznie jak nowa,
                                                    Jesli byliby Panstwo zainteresowani, to mozemy sprzedac wozek od reki w cenie wyjsciowej, bo zalezy nam przede wszystkim na miejscu gdzie stoi wozek i jego akcesoria smile
                                                    Pozdrawiam
                                                    Anna
                                                    Wysłane z iPhone'a"
                                                    ale bałam się miał za mało komentarzy.
                                                  • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 11.07.13, 22:13
                                                    ale ze co za 200zł? Gondolę?
                                                    Czyli generalnie myślisz, ze oni mi tego wózka nie wyślą?
                                                  • justka_live Re: bjcm GT na MBUJ 11.07.13, 22:20
                                                    chciałabym Ci coś konkretnego odpowiedzieć ale nie wiem sad
                                                    mam nadzieję, że rzeczywiście coś mu wyskoczyło i nie daje rady wysłać...dziś się zalogował więc jest nadzieja, ja nie odzyskałam kasy ale jak Ty płaciłaś przez PayU na pewno odzyskasz
                                                  • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 11.07.13, 22:22
                                                    a czemu nie odzyskałaś?Zgłaszałas w ogóle sprawę na policji?
                                                  • justka_live Re: bjcm GT na MBUJ 11.07.13, 22:33
                                                    oczywiście, że zgłosiłam, juz po 5 dniach ale ja kupiłam poprzez tablice, głupia wpłaciłam mu od razu kasę na rachunek, teraz jak o tym myslę to jak można być takim głupim! przez PayU jest inaczej wiesz
                                                  • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 11.07.13, 22:35
                                                    no to fakt, dowodu nie masz na zawarcie transakcji. Ja mam nadzieję, że tutaj sprawa się wyjaśni. Oczywiscie chciałabym ten wózek, a nie zwrot kasy.
                                                  • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 11.07.13, 22:39
                                                    chyba udało mi sie dogadać ze sprzedajacą smile
                                                    Ufff.... no lae w stu procentach się rozluźnię jak paczkę otworzę.
                                                  • justka_live Re: bjcm GT na MBUJ 11.07.13, 22:41
                                                    dokładnie, choć całą korespondencję z nim, ofertę i potwierdzenie przelewu wydrukowałam i przekazałam policji.
                                                    Trzymam kciuki smile
                  • gniesia007 Re: bjcm GT na MBUJ 11.07.13, 08:18
                    Ja myślałam, że tynz trójmiasta jesteś tak mi się cosik o uszy obiłosmile to bym zajrzała.
    • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 12.07.13, 09:11
      Wczoraj prowadziłam meilową korespondencję ze sprzedajacą. Poczuła się urażona moim podejrzeniem oszustwa. No cóż, na logikę to miałam powody by tak pomyśleć.
      Co do paczki to według sprzedajacej kurier przyjechał w poniedziałek jak nikogo nie było (ja numer do oddziału w GD dostałam dopiero wieczorem z listem przewozowym, opóźnione.Podobno pośrednik wczesniej wysyłał,ale jakoś dziwnie nie doszło). Nie mogłam siłą rzeczy zadzwonić i umówić kuriera na po 16.30
      Od tego momentu wersje są rozbieżne.Według kuriera umówił się ze sprzedajacym (kurier mówił o mężczyźnie, bo na liscie przewozowym jest męskie nazwisko) ze ten sam paczki do magazynu zawiezie.Według sprzedajacej paczki czekaja od poniedziałku, a kurier jak ich nie zastał tak więcej sie nie pojawił po odbiór.
      Ktoś kręci,ale nie wnkam.Grunt, że dziś cały dzień ma ktoś być pod tym adresem i wydać paczkę, zadzwoniłam i poprosiłam, by kurier tam dziś podjechał.Pani po drugiej stronie linii powiedziała, że juz daje taką informację do dyspozytorki.No zobaczymy, jakby co obserwuję informację o paczkach w systemie.
      Trzymajcie kciuki, zeby to był już finisz tej sprawy. smile
      • aga_1980_31 Re: bjcm GT na MBUJ 12.07.13, 10:06
        Martuska trzymam kciuki smile
      • gniesia007 Re: bjcm GT na MBUJ 12.07.13, 14:23
        Trzymamy trzymamy i czekamy na dobre wieścismile
        Ja tez śledzę dzisiaj moją paczkębig_grin z gumtree ale to tylko rowerekuncertain
        • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 12.07.13, 15:21
          gniesia007 napisała:

> Trzymamy trzymamy i czekamy na dobre wieścismile
          > Ja tez śledzę dzisiaj moją paczkębig_grin z gumtree ale to tylko rowerekuncertain

ten fragment mnie rozwalił. wink
          Typowy objaw wózkomanii.Inne paczki niz wózkowe nie ciesza już tak bardzo. tongue_out
          • gniesia007 Re: bjcm GT na MBUJ 12.07.13, 17:25
            Ehh bo też mam ciśnienie na tego urbana i dzień w dzień myślę skąd tu kasę wyskrobać, żeby na niego zapolować, młoda też już coraz więcej spaceruje ale i tak wózek musi być bo lubimy na długie trasy wychodzić.
            Myślę też o tym swifcie bo jednak troche mniejszy od uj tylko się boję, że siedzisko za małe na naszą dupcię już będzie.
            Szkoda tylko, że za myślenie nie chcą płacićbig_grin
    • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 12.07.13, 17:18
      no! Połowa sukcesu osiągnięta! Paczka wprowadzona na magazyn nadający. Teraz druga część do sukcesu pełnego - co wyjmę z paczki. wink
      • kkitka Re: bjcm GT na MBUJ 12.07.13, 18:41
        Normalnie triler w kilku aktach wink
        • koala0405 Re: bjcm GT na MBUJ 12.07.13, 18:44
          triler nieźle trzymający w napięciu. Mój mąż wkurza się na mnie, że czytam to forum i boi się że przez to szybciej urodzę.....hihi
    • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 15.07.13, 11:58
      UJ dotarł i jestem zawiedziona. uncertain
      Jest strasznie brudny, ale o tym wiedziałam.Zresztą doprowadzę go do stanu używalności. Te przetarcia są większe niz to wynikało ze zdjęc i opisu,ale cóż.Tylne koła mają luz, o którym nie było w opisie. sad Nie wiem czy da się je jakoś "ponaciągać" by było ok czy coś wymieniać trzeba.
      Natomiast sam wózek moim zdaniem poza lepszym podbijaniem nie jest fajniejszy od GT. GT ma wyższe siedzisko, głębsze, budkę lepszą, koszyk lepszy, okienka fajniejsze w budce.
      Co do koloru to znośnie ta czerwień wygląda.
      Zobaczymy jak sie sprawi w terenie.
      • koala0405 Re: bjcm GT na MBUJ 15.07.13, 12:05
        Kurcze, mieli tyle dni to mogli go wyprać. Możesz dokupić tapicerkę shop.mountainbuggy.com/index.cfm?tmpl=butikk&a=list&b_kid=657300 jak tą nie da się wyprać a co do luzów to rzeczywiście kiepsko. Chyba lepiej wyjdzie go sprzedać...
      • monika_kas Re: bjcm GT na MBUJ 15.07.13, 12:27
        ajj.... ja się dlatego boję kupować używane wózki... uncertain

Marta jak Ci na mbuj zależy to napisz do ich serwisu ever-baby ile by kosztował przegląd i ewentualna naprawa tych kół... no i może mają w sprzedaży tapicerki... ?
        • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 15.07.13, 12:34
          tylko, ze absolutnie finansowo wyczerpałam limit.Poza tym jak mam reanimować UJ, który siedziskiej mnie nie powalił, to wolę zostawić GT, który kupiłam nowiutki i pachnący i wiem, ze tylko ja go używałam i wiem jak - czyli ze zadbany i używany zamiennie z innymi wózkami.
          Chyba aż tak mi nie zależy na tym UJ.Wystawię pewnie go na allegro od złotówki i niech biorą. wink
          • kkitka Re: bjcm GT na MBUJ 15.07.13, 12:57
            Spokojnie wypierz tapicerkę i zobaczysz jak po praniu. Co do wymiany tapicerki to w everybaby liczyli sobie więcej niż zalinkowany wcześniej sklep MB (chociaż ja kupowałam do starego modelu a one były w promocji, nie wiem jak z nowym modelem). A co do luzów, mój stary model ma takie metalowe uściski (w swifcie też mam) i może wystarczy przy nich pokombinować. Właścicielka mojego urbana dała mi te uściski w zapasie, bo mówiła, że z czasem się wyrabiają i trzeba wymieniać, ale z tego co zauważyłam jak na razie, jak koło się luzuje (bardzo rzadko) wystarczy je przesunąć i już koło trzyma.
            • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 15.07.13, 13:07
              No własnie tapicerka się juz pierze, na te rozdarcia (bo to tak należy nazwac,nie przetarcia) myślę by u krawcowej coś poradzić.Może naszyc jakieś kawałki materiału,albo najlepiej całe te boki obszyc (od rantów do samego siedziska).
              Jeśli chodzi o stelaż i koła to najpierw wyczyszczę, nasmaruję i będę kombinowała.
              Niestety widac, że wózek był używany, na moje oko albo intensywnie albo po prostu mocno niedbale,nieuważnie. Wymaga trochę pracy.
              Powiem wam szczerze, ze po tym egzemplarzu bałabym się już kupić używanego urbana bojąc się, ze zastanę coś podobnego.

No! Ale przynajmniej wyjaśniło się skąd taka cena. big_grin
              Na szczęscie gondola po odświeżeniu materiału będzie idealna.Nie wiem tylko jak ją wyprać, bo materiał sie chyba nie zdejmuje, a może się mylę?
              • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 15.07.13, 13:08
                a na pocieszenie już jęcze meżoju, ze sprzedam niewypał i w ramachg poprawiania humoru musze sobie kupić coś innego. wink
                • kkitka Re: bjcm GT na MBUJ 15.07.13, 13:18
                  smile czyli są plusy! Jeszcze raz przejrzałam zdjęcia z tej aukcji i na zdjęciach wygląda super. Aż żałowałam, że kupiłam mojego staruszka, bo jednak model masz nowy. A jak go wyszykujesz to może jeszcze na nim zarobisz. Ja tak miałam z pp si. Przyszedł brudny i taki wymęczony, a po renowacji wyglądał i jeździł super.
                  • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 15.07.13, 13:20
                    jak tylko uda się doprowadzic do porządku te koła to będzie super, bo w sumie materiał to tylko materiał, a koła to już techniczna sprawa. W każdym razie godnolę chyba od razu wystawię,może komuś się przyda, a mi na pewno nie.
                • koala0405 Re: bjcm GT na MBUJ 15.07.13, 13:22
                  A ja wczoraj wybierając się na spacer zapytałam synka /3 letniego/ który wózek bierzemy. No i wybrał od razu "wony" wózek czyli czerwono-czarnego Mb Swifta. Kurcze ...ledwo się do niego mieści ale chyba jest wygodny...no i ja bardzo lubię go prowadzić. W sumie to myślałam, że wybierze P&t Vibe bo ma obszerne i pionowe siedzisko. Chyba przyjdzie mi jeszcze kupić Urbana lub Terraina.
                  • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 15.07.13, 13:25
                    no ja absolutnie nie oceniam własciwości jezdnych, bo tych przecież nie sprawdziłam. wink sprawdziłam podbijanie w synem w srodku i podbija się rewelacyjnie,ale samo siedzisko jest mniejsze, a oparcie niższe na moje oko (oceniam patrząc na syna w tym wózku) niż w GT. W GT oparcie ma powyżej głowy jeszcze kilka cm a tutyaj na styk z czubkiem głowy.
                    Na pewno było mu wygodnie, bo kazał sobie podać chrupki i się rozsiadł oglądając bajkę. wink
                    Niemniej jednak te detale plus fakt, ze jest w stanie w jakim jest sprawiają, ze na chwilę obecną wolę chyba jednak mojego GT.
                    • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 15.07.13, 13:27
                      bo dodac musze, ze aby zostawić UJ muszę GT sprzedać. Mając ten fakt na uwadzę chyba GT wolę mieć niz nie mieć.
                  • kkitka Re: bjcm GT na MBUJ 15.07.13, 13:28
                    Moja siostra wozi w swifcie swoją 2,5 roczną córeczkę i jest zachwycona, a oparcie w swifcie jest wyższe niż w urbanie.
                    • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 15.07.13, 13:30
                      Szkoda, ze nie ma tu blisko mnie mamy, najlepiej w Płocku, która ma swifta.Porównałabym. wink Bo jeśłi faktycznie różnicy takiej nie ma to może i swifta warto, zwałszcza, że tańszy. tongue_out
                      • agusia041 Re: bjcm GT na MBUJ 15.07.13, 13:45
                        Nie uwierzę, że 3 latkowi będzie wygodnie w swifcie, przymierzałam do niego synka jak miał 14 mcy i wózek był akurat, mały bez problemu sięgał podnóżka. Co z tego, że nad głową miał jeszcze dużo miejsca, dla mnie nie był to wózek do końca dlatego od razu wybrałam urbana.
                        • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 15.07.13, 13:51
                          Może od dziecka jeszcze zależy. smile jak drobniejsze to może i w swifcie da radę.Mój syn ma kuzynkę, młodsza jest od niego 1,5 miesiaca, a wzrostem i wagą nie wybija się ponad przecietnego 1,5roczniaka. wink
                          • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 15.07.13, 13:52
                            Napisałam do serwisu everbaby i zobaczymy co mi odpiszą.Głównie interesują mnie ceny, bo jeśli mam dołożyć teraz kilka stów to chyba wolę sprzedać za ile pójdzie na allegro taki jaki jest.Oczywiscie uprany, wyczyszczony i nasmarowany. tongue_out
                            • kkitka Re: bjcm GT na MBUJ 15.07.13, 14:11
                              Znalazłam maila od nich i do starego modelu to chcieli 547 zł sad
                • agusia041 Re: bjcm GT na MBUJ 15.07.13, 13:26
                  Martuska, po kompletnym liftingu może nie będzie tak źle, wyjdź na spacer i daj mu szansę wink
                  A z używkami tak to już jest, niestety nigdy nie wiesz na co trafisz uncertain
              • mama1dawidka Re: bjcm GT na MBUJ 15.07.13, 13:26
                Heh i wlasnie przez takie historie przy sprzedazy
                Mam zawsze 1000 pytan do uncertain
                Juz chyba powoli zaczynam rozumiec po cholere niekiedy ludzie takie
                Dziwne pytania zadaja
    • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 15.07.13, 12:55
      Przy okazji podaję wymiary gondoli, bo któraś forumka mnie pytała,nie pamiętam nicka, wybacz. smile
      długość wewnątrz 73cm, szerokosć 34cm.
      Czyli niewielka,ale ponieważ nie ma wewnątrz przewężenia jak niektóre i na końcach nie jest obła a kwadratowa (jak w cameleonie) sprawia wrazenie naprawdę sporej.
      pół roku dziecko przewozi na bank.
      • gniesia007 Re: bjcm GT na MBUJ 15.07.13, 14:28
        Martuśka jak sprzedasz gondole od uj to wtedy zaintwestuj w nowe siedziskosmile a wtedy zobaczysz czy ci się podoba czy niesmile
        • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 15.07.13, 14:47
          tylko, ze akurat to siedzisko to pikuś przy kołach.Własnie wyczysciłam stelaż i koła i się przyjrzałam. W jednym mniej w drugim bardziej,ale chyba łożyska są do wymiany.Tam te kulki chyba powinny trzymać tuleję, a one są takie rozmemłane i tuleja lata, stąd luzy.
          • kkitka Re: bjcm GT na MBUJ 15.07.13, 14:51
            zerknij w tym zalinkowanym już sklepie, mają wszelkie możliwe części do mb mb
            • koala0405 Re: bjcm GT na MBUJ 15.07.13, 15:14
              teraz to się nasza koleżanka "nie odczepi" od Gt.... Te części można dokupić ale przecież nie o to tu chodzi...nie będzie składać przecież na nowo wózka.
              Ja już bym wolała ten zestaw jakoś sprzedać i kupić model demonstracyjny czy testowy
              www.babyjungle.nl/mountain-buggy-urban-jungle-2012-demonstration-model-p-16604.html
              • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 15.07.13, 15:57
                nie wiecie jaki jest koszt wysyłki z tej strony?Bo nie umiem znaleźc. Obliczyłam, że cztery łożyska (napisal;i w opisie, ze na jedno koło potrzeba dwóch i dwie sztuki trzeba zamawiać, więc na dwa potrzebuję zamówić 4 sztuki) wyniesie mnie to w przeliczeniu na złotówki coś koło 33zł no tylko wysyłka nie wiem ile.
                • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 15.07.13, 17:27
                  dobra, znalazłam koszty dostawy.
                  • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 15.07.13, 17:35
                    Luknijcie tu
                    shop.mountainbuggy.com/shipping
                    bo ja może nie skumałam jak należy
                    dostawa na terenie Europy
                    Orders over €50: €40
                    Under €50: €20
                    znaczy, ze przy zamówieniu równowartości niecałych 8 euro za samą dostawę musze wybulić 20 euro=około 90zeta?
                    a gdybym dobrała coś by było powyżej 50 euro musiałabym zapłacić 40 euro?
                    Pogłupieli?
                    Zresztą przy takim zamówieniu 20 euro samej dostawy to rozbój. Nie będę tyle wydawać na 4 sztuki łożysk.
                    Pójdę do wulkanizatora, pokaże mu to koło i spytam czy cś z tym zrobi. wink
    • kicius_85 Re: bjcm GT na MBUJ 15.07.13, 14:49
      Martuska przeczytałam cały wątek od początku do końca i rozumiałam twoje wkurzenie gdy z tym urbanem były takie jajka, tzn z wysyłka...
      poczytałam tez twojego bloga głownie porównanie city mini z gt za co Ci ogromnie dziekuje bo teraz już wszystko wiem, ze jeśli będę chciała kupic to gt ponieważ na nasze tereny musza być dużo lepsze kolkasmile
      a gdybys się przekonała do urbana jestem chetna na gtsmile)
      • gaga-sie Re: bjcm GT na MBUJ 15.07.13, 16:25
        Jeśli jesteś zainteresowana gt, napisz na gazetowego.
        • kicius_85 Re: bjcm GT na MBUJ 15.07.13, 21:15
          napisałam
    • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 15.07.13, 18:32
      wyprany, wyczyszczony, nasmarowany.
      Kolor w realu mniej malinowy, a bardziej krwisty. Tutaj flesz nieco kolor przekłamał.

https://i1157.photobucket.com/albums/p599/Daddy1274/PICT0799_zpsd624b116.jpg
      • koala0405 Re: bjcm GT na MBUJ 15.07.13, 18:44
        Ładnie wygląda ten czerwony, jakaś wkładka od Pani Helenki i będzie git.
        A na everbaby nie mają tych łożysk? Ja ostatnio u nich kupowałam zatyczki do kół i za przesyłkę kurierem płaciłam 20 zł, zawsze to mniej niż 90 zł.
        • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 15.07.13, 18:54
          Tam popatrzyłam na to rozdarcie (bo z jednej strony jest rozdarcie, a z drugiej przetrcie, mniejsza dziurka) i jakby tak maszyną materiał złapać wzdłuż to by było git.Jedynie różniłoby się od oryginału tym, ze tam byłby szew, któego w oryginale w tapicerce nie ma. No i na pewno to taniej wyjdzie u krawcowej dwa szwy puścic niż kupować nowe siedzisko.

Na everbaby znaczy gdzie? Zapytałam meilowo o części i ich koszt, ale na meila pewnie poczekam.
          • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 15.07.13, 18:56
            pokażę wam to gorsze rozdarcie

https://i1157.photobucket.com/albums/p599/Daddy1274/PICT0802_zpsa9603de7.jpg
          • koala0405 Re: bjcm GT na MBUJ 15.07.13, 19:01
            Najlepiej napisać do Pani Justyny ale chyba odpisze w godzinach pracy czyli jutro. Można też zadzwonić do nich. Ja rozmawiałam z miłym Panem. Od zamówienia do dostawy u mnie minęło 3 dni i części do Viba dostałam kurierem. Można przyspieszyć całą procedurę i wysłać do nich potwierdzenie przelewu. Wiem, że na stronie internetowej everbaby nie mają wszystkiego bo ja kupowałam malutką folię i moskitierę, zatyczki oryginalne do Phil&teds, których nie mieli w ofercie. W sumie to oni nie są typowym sklepem internetowym.
            Daj znać jak będziesz sprzedawać tego urbana bo coraz bardziej mi się podoba.
            • agusia041 Re: bjcm GT na MBUJ 15.07.13, 19:22
              E tam, myślałam, że to naprawdę dziura a wcale tak źle nie wygląda. Zdolna krawcowa powinna sobie z tym poradzić. I jak nie lubię czerwieni, tak urban w tym wydaniu wygląda super big_grin
              • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 15.07.13, 19:40
                tylko ze na zjdęciu tego nie widać,ale to na całej tługości tego rozcięcia jest dziura.Jakby czymś ostrym było przytarte.
      • kkitka Re: bjcm GT na MBUJ 15.07.13, 18:45
        Dobrze wygląda smile mnie się podoba. No tak te koszty przesyłki to jakas pomyłka wink
    • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 16.07.13, 19:30
      Wprawdzie luzy w kołach ciągle są, a w przednim nie moge napompować dętki (chyba była wymieniana, bo wentyl jest inny i nie pasuje do mojej pompki), ale jednak wyjechałam dziś urbanem. Ciekawosć mnie zżerała. Podjechałam na stację i niestety nie pasuje do końcówki dystrybutora z powietrzem, wiec czeka mnie chyba poszukiwanie pompki z różnymi końcówkami.
      Niemniej jednak mimo małej ilosci powietrza w przednim kole i luzów w tylnych mogę powiedzieć, ze wózek faktycznie sam płynie, podbijanie to bajka. Jechało się jakby miał wbudowany motorek i sam jechał, ja tylko trzymałam ręką. wink
      Niestety przez te luzy podczas jazdy na pusto wózek wibruje i mnie to wkurwia, więc naprawa łożysk to koniecznośc.Druga kwestia - nie wiem czy urbany tak mają czy tylko mój,ale na wybojach hamulec dzwoni, jakby ten drucim miał luz z tym czerwonym plasticzkiem.
      Pod mniejsze krawężniki za to nie musze nawet podbijać, bo przenie koło samo wjeżdża.
      Niestety amortyzacja na tylne koła mnie trochę rozczarowała.Nie wyczuwam jest jakoś zbytnio, porównywalnie mi się jechało jak z GT.
      Jednak po tym krótkim wyjściu na stację i do sklepu mam dylemat - chciałabym zostawić urbana ale szkoda mi ze jest w stranie w jakim jest, a w zamian musiałabym oddać GT w super stanie. uncertain
      • monika_kas Re: bjcm GT na MBUJ 16.07.13, 20:59
        na Twoim miejscu z takim stanem rzeczy to jednak pozbyłabym się Urbana. bądź co bądź GT to jednak nowy super wóz.

ja też uważam że Urban sam jeździ.. tak jest po prostu. Prowadzi się rewelacyjnie. Choć tak jak Ty uważam też że ta amortyzacja na tylne koła jest raczej umowna niż rzeczywiście działa (chociaż mój dzieć jeszcze dosyć lekki jest po niecałe 10kg waży to i może dlatego tej amortyzacji tak nie czuję).
        • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 16.07.13, 21:16
          mój waży 14 i czu łam jedynie bujanie z powodu luzów w kołach, sama amortyzacja przereklamowana jest.
          • agusia041 Re: bjcm GT na MBUJ 17.07.13, 07:25
            Mam super pomysł, sprzedaj tego UJ i GT a potem kup....nowego Urbana big_grinwink
            • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 17.07.13, 07:32
              zawsze to jakaś alternatywa wink
              • afroddytta Martuśka a jak prałaś tapicerkę? 17.07.13, 09:29
                Nie mogę się zabrać za wypranie mojej, a powinnam. Czy prałaś w pralce na normalnym programie, proszku itd. i się dobrze uprało? Usztywnienie z pleców to chyba się wyjmuje, ale to z siedziska zostaje, tak? U mnie najgorszy brud to przy mocowaniu budki tam gdzie materiał owija się na stelażu, ale ręcznie nie chce mi się tego prać, a do pralki trochę się boję...

• martuska1982 Re: Martuśka a jak prałaś tapicerkę? 17.07.13, 09:33
                  usztywnienie pleców w moim egzemplarzu się nie wyjmuję.To jest elastyczna cienki pcv, ale nie znam się na tych tworzywach to nie wiem.W każdym razie jest przeszyte szwami wraz z materiałem i ocieplinką wewnątrz.
                  Jednak mam pralkę z dużym bębnem a to się tak ładnie ugina po wyjęciu usztywniajacej ramy ze srodka, ze mi weszło do pralki.
                  Prałam normalnie z proszkiem,ale nie pamiętam który cykle wzięłam, na pewno 40stopni.
                  Budkę uprałam w wannie szczoteczką i mydłem, bo niestety nie da się materiału zdjąć.
                  • afroddytta Re: Martuśka a jak prałaś tapicerkę? 17.07.13, 09:44
                    Chyba zaryzykuję, ale za kilka dni jak wózek z działki wróci. Siedziska ta ja nigdy nie zdejmowałam, a budę tak, bo szyłam w zeszłym roku inną (ale nie dokończyłam uncertain). Do pralki też powinna mi wejść bo mam bęben chyba na 10 kg. Dzięki muszę się za to wziąć smile
                    • gie-oska82 Re: Martuśka a jak prałaś tapicerkę? 17.07.13, 09:55
                      Martuska super wyglada ten urbansmile a masz jakies zdjecie synka aby zobaczyc jak 2,5l w nim wygladasmile udalo Ci sie jakos zszyc te rozdarcia??
                      • gie-oska82 Re: Afroddytta 17.07.13, 10:02
                        Afrodytta a Ty swojego urbana kupowalas w usa?mozesz polecic jakis sklep??
                        • afroddytta Re: Afroddytta 17.07.13, 10:05
                          Ja odkupywałam używanego, a oryginalnie był kupowany w US.
                          Dziewczyny na forum kiedyś polecały i kupowały w jakiś sklepach w US, ale musiałabyś podpytać, bo nie pamiętam konkretów.
                      • martuska1982 Re: Martuśka a jak prałaś tapicerkę? 17.07.13, 10:03
                        No jakoś nie cyknęłam jeszcze,ale może dziś to zrobię. smile
                        A rozdarć nie ruszam, oddam to chyba do krawcowej.
                      • martuska1982 Re: Martuśka a jak prałaś tapicerkę? 18.07.13, 21:32
                        wreszcie leniuch wziął się za zdjęcia, tak na szybko.2,5 roku, równe 14 kilo, a jeśłi chodzi o wzrost to nie wiem,ale jak ostatnio go mierzyłam ze dwa czy trzy miesiace temu to 93cm były.

https://i1157.photobucket.com/albums/p599/Daddy1274/PICT0823_zps16539c7e.jpg
                        https://i1157.photobucket.com/albums/p599/Daddy1274/PICT0824_zpsada42853.jpg
                        • martuska1982 Re: Martuśka a jak prałaś tapicerkę? 18.07.13, 21:33
                          rozłożyłam dziś nawet z nim w srodku oparcie, by zobaczyć jak by mu się leżało i moim zdaniem więcek miejsca jest w GT.
                          • monika_kas Re: Martuśka a jak prałaś tapicerkę? 18.07.13, 21:51
                            W GT więcej miejsca jest, też tak uważam.

Marta fajnie się prezentuje ten Twój Urban... Zostawisz go sobie?

Ja ostatnio wożę synka w GT i on jest zadowolony i ja spokojna. Mój Urban chyba pójdzie w świat.....

Ahh Twój synek czadowy!!!! smile
                            • gniesia007 Re: Martuśka a jak prałaś tapicerkę? 18.07.13, 22:03
                              Monika jak będziesz sprzedawać daj znać ok? Może dozbieram kasiorkę do tego czasusmile
                              Masz nojkę czy używkę bo już sie pogubiłam?
                              • martuska1982 Re: Martuśka a jak prałaś tapicerkę? 18.07.13, 22:27
                                Dziękuję Monika za komplement w imieniu syna. wink
                                On taki devilek właśnie jest.
                                Gniesia, siedzisko w gt jest głebsze, a zdjecia porównawcze bankowo zrobię, nie odpuściłabym sobie takiej okazji. tongue_out
                                Tylko w tej chwili skupiam się na doprowadzeniu UJ do stanu używalności, bo te oła do szału mnie doprowadzają.
                                Już wiem co i jak, Pani z serisu mi napisała wytyczne - mam spakować ramę i koła i dac znać, ze paczka czeka, oni kuriera przyślą.W czasie przeglądu i naprawy ramy siedzisko zaniosę do krawcowej.

UJ moim zdaniem lepiej jedzie, lepiej się podbija i budka nie wisi nad głową.To tyle jeśli chodzi o przewagę nad GT.
                                Siedzisko, budka, koszyk, powierzchnia spania w GT jest lepsza, znaczy większe jest to wszystko.No i siatka wentylacyjna za głową dziecka też ok.
                                Jeśli chodzi o budką to w UJ da się ją odpiąc i pochylić, sztywno wtedy siedzi,nie opada, więc w razie dużego słońca prosto w oczy da się.
                                No i materiał siedziska w UJ jest mniej śliski,ale czy mnie sztuczny to nie powiedziałabym.

Co mnie jeszcze w UJ irytuje to jego wielkosć, jest duuuży, dłuuuugi i cięzko mi się wyrobić w korytarzu (mam w kształcie litery L). GT jest zgrabniejszy.
                                • martuska1982 Re: Martuśka a jak prałaś tapicerkę? 18.07.13, 22:32
                                  a no i siedzisko w gt jest głębsze, dziecko jest bardziej schowane w wózku, a czy UJ zostawię - dla przyjemności pchania i podbijania chciałabym,ale z uwagi na jego stan i przewagę w strategicznych kwestiach GT mam dylemat.Na razie poczekam co zrobią, jak naprawią mi tego urbanka. tongue_out
                                  Jeśli wróci do mnie w stanie mniam mniam to może gt puszczę w świat. wink
                                • gniesia007 Re: Martuśka a jak prałaś tapicerkę? 18.07.13, 22:38
                                  Mnie właśnie ta głebokość martwi bo młoda jak na dziewczynkę przystało w dupsku szeroka jest, śpiwór jak dojdzie to może być cieżko, raz że płytko a dwa że wąsko, a ja lubię jak zimą jest schowana w wózku, jak tak dalej pójdzie to na elite postawie, ale qrcze tak bym chciała poczuć tą lekkość prowadzenia o której zawsze piszecie. Ehh i co tu robicuncertain tylko podziwiać te wasze wózeczkismile
                                  • martuska1982 Re: Martuśka a jak prałaś tapicerkę? 18.07.13, 22:49
                                    Szkoda, ze nie żyjemy w czasach, gdy można się ot tak teleportować.Ale byśmy wtedy wózki macały i testowały, odwiedzały się wzajemnie. wink
                                    • gniesia007 Re: Martuśka a jak prałaś tapicerkę? 18.07.13, 22:52
                                      Hehe dobre teleportować, jeszcze nie za naszego żywota taki kosmossmile
                                      • martuska1982 Re: Martuśka a jak prałaś tapicerkę? 18.07.13, 22:54
                                        no bo tak to wszystkie takie rozrzucone jesteśmy. Jeszcze jakbym auto miała to od czasu do czasu na spacer do stolicy bym się wybrała, a tak. uncertain
                                        • gniesia007 Re: Martuśka a jak prałaś tapicerkę? 18.07.13, 23:07
                                          Ja właśnie chcę się raz do wawy wybrać to może i z którąś forumką się umówię, brat czesto w te okolice jeździ to już sobie obiecuję tyle razy, że z nim pojade bo nigdy nie byłam, aż wstyd, tyle czlowiek żyje a w wawie nie był.
                          • gniesia007 Re: Martuśka a jak prałaś tapicerkę? 18.07.13, 22:02
                            Młody tu dużo lepiej wygląda jak w gt bo budy nie ma na głowiesmile hehe i nie wygląda jakby już wyrósł z wózkasmile
                            Martuska twoj syn identyko jak moja zuzu 14kg niecale 2,5 roczku i coś ponad 90cmsmile, coś czuje że by się polubili co do brojeniasmile
                            Teraz będę wiedziała, że młoda mi wejdzie do urbana, swift jednak w tym wypadku zupełnie odpada dla nas, ampodoba mi sie bardziej od uj bo mniejszysmile
                            a jak z głębokością siedziska jest płytsze od gt?
                            W sumie masz na stanie oba wozy, jakby ci się chciało to postaw obok siebie i posadź młodego raz w jednym raz w drugim to dla potomnych będziesmile
    • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 17.07.13, 14:57
      No i wysyłam chyba wózek do serwisu ever baby. Nie wiem jeszcze czy cały wózek czy stelaż z kołami im wystarczy. W każdym razie jedno łożyszko u nich kosztuje 8,70zł, wiec jeśli to faktycznie one to wymiana wyniesie 8,70 x 4sztuki (po dwa łożyska w kole są). Jednak pan z serwisu upiera się, ze najlepiej jak oni to obejrzą i zrobią, bo samemu można gorzej rozwalić.Ja oczywiscie sama bym nie wymieniała, zaniosłabym do mechanika czy gdzieś. wink
      No ale ogólny przegląd mountain kosztuje w ever baby nieco ponad 80zł, wiec myślę, ze z wysyłką, przeglądem (na który będzie faktura oczywiście z wymienionymi wszystkimi naprawami) oraz kosztem częsci w 150zł może się zamknę.Chyba warto, zważywszy na rocznik wózka (kwiecień 2010, jest naklejka na ramie) i cenie, którą za niego zapłaciłam.
      Jak wy myślicie?
      • koala0405 Re: bjcm GT na MBUJ 17.07.13, 15:01
        ja myślę, że lepiej jak oni zrobią przegląd. Będziesz miała spokojne sumienie gdy będziesz chciała go sprzedać i może oni coś wykombinują z tym "przetarciem" na tapicerce.
        • agusia041 Re: bjcm GT na MBUJ 17.07.13, 15:37
          Nawet się nie zastanawiaj, po fachowym przeglądzie będzie jak nowy, a koszt naprawy niewielki. Zresztą nie oszukujmy się, kupiłaś go naprawdę tanio, nawet jak trochę zainwestujesz i tak nie powinnaś stracić przy sprzedaży smile
          • agusia041 Re: bjcm GT na MBUJ 17.07.13, 15:40
            o ile oczywiście będziesz chciała się z nim rozstać wink
            • afroddytta Re: bjcm GT na MBUJ 17.07.13, 16:57
              Moim zdaniem to dobra oferta, po autoryzowanym serwisie będzie jak nowy smile
              Ja właśnie jutro wysyłam wózek i znalazłam kuriera K-EX za 14,15 zł przez stronę boxpoint.pl/ więc chyba taniej już się nie da.
              • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 17.07.13, 17:29
                no fakt, taniej się nie da, a i mój kurier ulubiony. wink
                • gie-oska82 Re: bjcm GT na MBUJ 19.07.13, 11:55
                  Martuska swietnie sie Twoj maly devilek smile prezentuje w Urbanie smile i kolor wozka bardzo mi sie podobasmile daj znac jakbys chciala sie go "pozbyc" tongue_out a gondole juz sprzedalas??
                  • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 19.07.13, 12:26
                    gondolę wystawiłam.Jest na tablicy, na fejsie, na blogu i w sąsiednim wątku. Fajnie jakby gondola się sprzedała to akurat na przegląd i naprawę w sewisie bym miała kesz. wink
                • kkitka Re: bjcm GT na MBUJ 19.07.13, 12:32
                  Synek w wózku ekstra wygląda smile mam nadzieję, że polubisz ten wózek jeszcze smile A ten przegląd to super sprawa, nawet nie wiedziałam że takowe robią. Po powrocie z wakacji napisze do nich, bo chyba wymienię opony w moim urbanie.
                  • monika_kas serwis ever baby :) 19.07.13, 13:20
                    mój MBUJ właśnie wrócił z przeglądu... serwis ever baby super się spisał!!!! są rewelacyjni w tym co robią smile

a tak wogóle to po długim wożeniu synka w GT włożyłam go dziś na próbę do Urbana i.... spokój cisza... cały spacer grzecznie jechał i wyglądał na zadowolonego... szok. pozytywny! big_grin

no i teraz nie wiem co robić... mam GT i Urbana. Z obu wózków jestem mega zadowolona.... ale potrzebuję jakiejś odmiany.... czegoś lekkiego... żeby coś kupić, muszę coś sprzedać.... ale co??? uncertain
                    • martuska1982 Re: serwis ever baby :) 19.07.13, 13:36
                      a powiedz co dokładnie ci ever baby zrobili z wózkiem i ile zapłąciłaś łącznie? mam na mysli wszystko łącznie z przesyłką.Wiem mniej wiecej ile się spodziewać,ale tak chciałabym wiedzieć jak to w praktyce wygląda.
                      Widać po wózku, że po przeglądzie jest i regulacji?
                      • martuska1982 Re: serwis ever baby :) 19.07.13, 13:41
                        a jeszcze do posiadaczk urbana mam pytanie - czy ten metal z podnóżku nie nagrzewa się w upale i nie parzy stóp? Bo latem wożę w wózku syna na bosaka na gołe girki i tego się obawiam własnie.

Gdybym wybierając jeden z tych dwóch wózków postawiła swoją wygodę nad wygodę dziecka to bezapelacyjnie urbana bym wzieła, ale myśląc o tym, że młody mi jeszcze ucina długie drzemki i nie lubi jak mu w oczy świeci wydaje mi się, ze gt byłby dla niego lepszy. Ehh....
                        No nic, czekam na efekty pracy serwisu i wtedy zdecyduję.
                        • agusia041 Re: serwis ever baby :) 19.07.13, 14:09
                          Do UJ mam długie wkładki, które zupełnie zakrywają ten kawałek metalu z napisem (co by się
                          logo nie wytarło wink), więc jak mały śpi z gołymi nóżkami to w ogóle nie ma z tym kontaktu.
                          A ten właściwy podnóżek to raczej jest z plastiku, nie mam pojęcia czy się nagrzewa, ale chyba nie powinien uncertain
                        • monika_kas Re: serwis ever baby :) 19.07.13, 14:12
                          Marta mój Urban na gwarancji jest więc nic nie płaciłam... Od nowości miałam wrażenie że mi coś stuka w tylnych kołach, więc dla pewności wysłałam go do serwisu żeby sprawdzili. Wielki plus dla serwisu za to że wózek jedzie kurierem prosto do nich więc jest łatwiej i szybciej niż w innych serwisach.

Wymienili mi łożyska, przesmarowali i jest super. Widać że zależy im na tym żeby dobre imię Mountain Buggy nie podupadło..

Ja mam narazie krótko Urbana ale nie zauważyłam żeby ten metal się jakoś super nagrzewał. Mój synuś jeździ w skarpetkach i jest ok.
                          • martuska1982 Re: serwis ever baby :) 19.07.13, 14:16
                            aha, no to pozostaje mi tylko czekać na rachunek. wink
                            Jednak 150zł to minimum raczej.
                            • pomilak1 Re: serwis ever baby :) 19.07.13, 18:14
                              Monika a wysyłałaś im paragon czy jak? Mi co prawda nic nie stuka i jestem w urbanie zakochana, teraz planuję sprzedać Micralite (mój M chyba padnie ze śmiechu tongue_out ) i i kupić dodatkową tapicerkę do urbanka big_grin Ale może taki przegląd też by mu się przydał tongue_out
                              • monika_kas Re: serwis ever baby :) 19.07.13, 21:00
                                wysłałam im skan faktury i karty gwarancyjnej.

taak taki przegląd jest super smile tym bardziej, że Panowie naprawdę dopieszczają na maksa smile wózki oczywiście tongue_out
                                • martuska1982 Re: serwis ever baby :) 19.07.13, 22:03
                                  szkoda, że tylko wózki tongue_out
                            • afroddytta Re: serwis ever baby :) 19.07.13, 18:26
                              Mój młody też na bosaka i jakoś chyba się nie poparzył, ale denerwuje mnie jak się nudzi i kopie w ten metal aby hałas robić.

A może któraś z Was kojarzy taki problem z blokadą kółka tzn. ten drucik od zewnątrz w osi kółka który się naciska aby kółko zdjąć normalnie ma chyba jakąś sprężynkę i odskakuje automatycznie na miejsce z powrotem. W jednym kółku mi nie odskakuje tzn. muszę go sama ustawić aby kółko się trzymało i czasami np. jak w coś uderzę czy zahaczę to się przesunie i kółko zaczyna mi zsuwać się z osi uncertain Może któraś miała taki problem lub coś na ten temat wie-coś można naprawić, wymienić, dokupić drucik itd. czy to tylko całe koło do wymiany???
                    • kkitka Re: serwis ever baby :) 19.07.13, 14:03
                      Monika ja bym zostawiła urbana i dokupiła zwykłe bjcm smile albo jakąś parasolkę jak lubisz
                      • pomilak1 Uff dotarłam do końca wątku :D 19.07.13, 18:18
                        Ufftongue_out
                        Widzę przeboje z wózkiem miałaś niezłe uncertain
                        Fajnie że w ogóle doszedłsmile

Wg mnie siedzisko owszem jest płytsze ale lepiej wyprofilowane niż w GT - moja córka o wiele lepiej siedzi w UJ smile
                        No i w UJ rozkoszuję się jego lekkością prowadzenia big_grin

Ale rozumiem Twój dylemat, bo gdyby nie fakt, że miałam kupca na GT to za pewnie długo bym nie umiała wybrać big_grin
                        • martuska1982 Re: Uff dotarłam do końca wątku :D 19.07.13, 18:26
                          najgorsze jest to, ze pewnie z kupcem na gt problemów zbytnio nie powinno być. uncertain tongue_out
                      • monika_kas Re: serwis ever baby :) 19.07.13, 21:00
                        ajj właśnie ja bym tak zrobiła jak piszesz... ale mój M się przy GT upiera, bo ma regulowaną rączkę.... ahh.. z tymi facetami.
    • martuska1982 rechunek z serwisu 26.07.13, 20:36
      dostałam rachunek - regulacja ramy, wymiana łożysk we wszystkich kołach plus cena łożysk,przegląd i konserwacja plus wysyłka w obie strony 227,40zł
      • monika_kas Re: rechunek z serwisu 26.07.13, 21:12
        hmm.. sporo dosyć.. ale zato będziesz mieć super wóz smile

wiesz już czy to UJ zostanie z Tobą czy GT?
        • koala0405 Re: rechunek z serwisu 26.07.13, 21:23
          dużo wyszło....hmmmm. Jaki komentarz wystawisz sprzedającej?
          • martuska1982 Re: rechunek z serwisu 27.07.13, 15:42
            sprzedajacej żaden. Postanowiłam się odciąć od tamtej transakcji.Sprzedajaca twierdzi, ze kurier po tym jak ich nie zastał po raz wtóry się nie pofatygował, a oni czekali.kurier natomiast twierdzi, że pan (dane allegro są na faceta) częto tak robi, że sam paczki zawozi na magazyn k-ex i tym razem tak samo się umówił.Sprzedajaca temu zaprzeczyła.
            Ktoś kłamał - albo kurier albo sprzedajaca.Pewności nie mam, wiec nie będę wystawiać negatywa czy neutrala za ewentualny bład firmy kurierskiej.
            Jeśli chodzi o ten rachunek, to dużo fakt.Poza tym upewniano mnie, że zanim cokolwiek zrobią ponad wymianę łożysk w tylnych kołach (bo o to postulowałam wyłącznie) będa się kontaktować w celu uzgodnienia tego co mają robić i uprzedzenia za ile, zeby mnie rachunek nie zaskoczył.
            Zrobiono jednak mimo tych zapewnien inaczej, zrobiono co uznali za słuszne bez pytania, a ja mam teraz płacić.Wymieniono na przykład łożyska w przednim kole, co nie było moim zdaniem konieczne, bo koło to było ok. uncertain
            Konserwacja, za którą mi policzyli to pewnie nic innego jak smarowanie smarem,a to akurat raz że już zrobiłam, dwa mogłam sama ponownie po wymianie łożysk zrobić.No ale zrobili, a ja dopłacić musze.
            Mam nadzieję, ze rzeczona "regulacja ramy" oznacza, że zlikwidowali wszelkie luzy ramy i rączki.

Ogólnie rachunek szczegółowy wygląda tak

łożysko 6 x 8,7 zł = 52,2 zł
            wymiana łożysk 3 x 16,40 zł = 49,2 zł
            przegląd ramy 87 zł
            transport 39 zł

może komuś się przyda.Na chwilę obecną jestem trochę zawiedziona działaniem serwisu, bo mieli konsultować nie zrobili tego, rachunek zaskoczył mnie, myślałam, że w 200 max się zamknę.

Mam nadzieję, że te negatywne odczucia miną mi jak zobaczę ramę w super stanie.
            • koala0405 Re: rechunek z serwisu 27.07.13, 19:34
              A ja bym dała negatywa za to, że cyt." wózek w pełni sprawny". A co do serwisu to rzeczywiście nieładnie, że się nie kontaktowali. Pewnie wydawało im się, że 50 zł w tą czy w inną stronę nie robi różnicy.
              • monika_kas Re: rechunek z serwisu 27.07.13, 20:27
                Fakt, serwis nie fair się zachował, że nie powiadomili o kosztach... A myślałam że to serwis idealny... Jak widać ideałów nie ma w całym świecie wózkowym... Marta zostawiasz Urbana czy GT?
                • martuska1982 Re: rechunek z serwisu 28.07.13, 17:16
                  monika_kas napisała:
                  Marta zostawiasz Urbana czy GT?

najpierw muszę sprawdzic urbana w terenie we wszystkich sytuacjach.Na razie sprawdziłam go tylko na zakupach.Musze spradzic go w miesc ie w słońcu, w sklepach czy da radę takim wielgachnym i podczas snu młodego.
                  Wszystko zależy od jego wygody, bo jeśli miałaby decydować moja to UJ by został z nami.
                  • monika_kas Re: rechunek z serwisu 28.07.13, 17:43
                    martuska1982 napisała:

> Wszystko zależy od jego wygody, bo jeśli miałaby decydować moja to UJ by został
                    > z nami.

w 100% się z Tobą zgadzam smile
                    • martuska1982 Re: rechunek z serwisu 28.07.13, 18:41
                      najbardziej o spanie mi chodzi.W gt ma bardzo dużo miejsca, łatwo się rozkłada oparcie i ta wentylacja super.W uj jak materiał będzie schowany za siedziskiem to oparcie nie pójdzie mi w dół tak płynnie, bo trzeba popchnąć, a przy mopim gnomie niestety musze oszukiwac i opuszczać stopniowo,dlatego to spanie w uj najbardziej mnie interesuje.
    • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 30.07.13, 14:40
      Wrócił stelaż z serwisu.
      Koła nadal mają lekki luz,ale sądzę, że to naturalne, wynika z budowy wózka i koła.Łożyska nowiutkie, gdyby nie używane opony wyglądąłyby koła jak nowe. Luz w rączce został,ale za to zlikwidowano luz w ramie, jest sztywna.
      Oczywiście wszystko jest wyczyszczone i porządnie nasmarowane. Jeżdżąc po pokoju zauwazyłam, że wyglada to duuużo porzadniej i solidniej niż wcześniej.Przed iwzytą stelaża w serwisie jadąc wózkiem do tyłu widziałam jak tylne koła robią duże ósemki, teraz są sztywne jak w każdym przecietnym wózku używanym.
      Zdecydowanie reanimacja się udała, chociaż te prawie 230zł nadal trochę boli, liczyłam na mniejszy koszt.No ale nic, gondolę sprzedałam za 150zł, wiec się spora część zwróciła. tongue_out
      Po policzeniu wszystkich kosztów (1050zł wózek z przesyłką plus 230zł serwis minus 150 sprzedaż gondoli) mam spacerówkę za 1130zł, rocznik 2010.Nie jakas moze mega okazja w uwagi na niepopularny kolor i uszkodzenie tapicerki,ale tragedii nie ma, zwłaszcza jak patrzę na all i widzę, ze starsze wystawiane są za sporo wiecej.
      • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 30.07.13, 14:51
        aaaa, no i koła mi super napompowali.Niestety w przednim jest detka jakimś dziwnym wentylkiem i nie pasował on pod moją pompkę ani pod dystrybutor na stacji, wiec kapcia miałam. uncertain
        Teraz tylko wsiadać i jechać. tongue_out
        • agusia041 Re: bjcm GT na MBUJ 30.07.13, 15:02
          to ruszajcie na dłuuugi spacer i czekamy na decyzję, który zostaje UJ czy GT? smile
          • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 30.07.13, 15:27
            ja mam jeszcze gorsze przemyślenia niż to który zostaje.Teraz mi się roi w głowie, ze zostawie UJ, sprzedam GT i XT i dokupię bee plus,ale to przez te wątki o bee plus. tongue_out
            • agusia041 Re: bjcm GT na MBUJ 30.07.13, 15:38
              super pomysł, też mam identyczny zestaw UJ + bee plus (pomijając XT i fusiona) i tak sobie myślę, że dla mnie byłby to zestaw idealny smile
              • gie-oska82 Re: bjcm GT na MBUJ 30.07.13, 16:30
                Martuska a zrobils cos z ta rozdarta tapicerka?? masz juz duzego synka wiec sprzedaj gt(chodz pewnie szkoda bo masz go od nowosci)i xt i kup bee+ smile
                • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 30.07.13, 20:18
                  no własnie przez te upały siedziałam w domu,nie szłam do krawcowej,a mąz nie kwapił się by idąc po chlebek zalecieć nadkładajac drogi do krawcowej.

Aktualnie wróciłam niedawno ze spaceru (poczta, obuwniczy tongue_out szybkie jedzonko na mieście, zakupy w biedronce) i jestem coraz bardziej zakochana. sad
                  Chyba jednak zostawie sobie UJ, bo nawet sprzedając wiem że jak puszczę GT to puszczę wózek w super stanie, a UJ dla mnie wystarczy, a dla wymagajacej osoby może być niedosyt.
                  Mi te dziury w sumie nie przeszkadzają, nawet niewidoczne są jak się nie wie o nich.
                  Kolor trochę lipny, bo ubierając syna musze uważać jakie kolory mu zakładam. tongue_out

No ale wózek płyyynie, cud miód malina. Serio jak myśle o wyjściu GT teraz to czuję z góry ból ramion, mimo że GT też płynie,ale nie aż tak. tongue_out

Co więcej, prowadziłam dziś UJ jedną ręką, manewrowałam, podbijałam!!! Zero problemu.Nawet jednoręka mama dałaby radę z urbanem. tongue_out

Oczywiście wyjście z meżem wykorzystałam na urabianie. tongue_out
                  Roztoczyłam przed nim całą ideologię wózkową. tongue_out
                  Argument główny: wózkowanie mi się kończy, poza tym on niedawno mi powiedział, ze ja mam swoje wózki, a on ma swoje Audioriver tongue_out
                  no więc powiedziałam mu dziś, ze na poczet przyszłorocznego festiwalu powinien dac mi się pobawić póki Adamo wózkowy jeszcze (dodam, że on może na festiwal iśc co roku, ja mam już ostatnie miesiace wózkowania przed sobą).
                  Argument drugi jest taki, ze na razie nie planujemy kolejnych dzieci, więc... wink
                  argument trzeci to taki, że przeciez nic nie tracę, a nawet jeśli to niewiele, bo kupując wózek za ponad 1,5 tysia nie tracę tej kasy tylko zamrażam.W końcu sprzedajac większosć odzyskam. tongue_out

A teraz mój plan...
                  Myśle by sprzedać GT i XT i za tą kasę kupić bee plus. Wtedy UJ zostawiam gołego, żeby nie wydawać kasy na dodatki (wtedy bee małżonek przełknie, bee oczywiscie też jak najbardziej gołe, byle najtaniej), a druga opcja jest taka, ze zostawiam UJ, sprzedaję GT, zostawiam XT, rezygnuję z bee plus, ale za to do UJ kupuję organizer na rączke i wkładkę.

Nie ukrywam, że gadżeciarą nigdy nie byłam i prędzej obędę się bez bajerów do UJ niż bez bee plus. tongue_out

Dobry plan?
                  Co byście wybrały na moim miejscu?
                  • agusia041 Re: bjcm GT na MBUJ 30.07.13, 20:35
                    UJ na razie obędzie się bez organizera i wkładki, może trafi się okazja to kupisz, XT i GT już trochę pojeździłaś, więc raczej niczym nowym Cię nie zaskoczą. Szkoda czasu na rozmyślania, poluj na bee+ big_grin
                    • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 30.07.13, 20:45
                      doprecyzuję mój plan tongue_out
                      bee plus chciałabym w sumie do października może... Na zimę tylko UJ, a na wiosnę sprzedać UJ i kupić jakiegoś maclarena jako jedyny do końca (myśle o volo, może quest), ale możliwe ze skusiłabym się na koniec na yezza.
                      A po przyszłych wakacjach moje młode będzie miało ponad 3,5 więc sądzę, ze będzie przemieszczał się juz wyłącznie na nogach.
                    • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 30.07.13, 20:51
                      no fakt, ani gt ani xt mnie juz nie zaskoczą, ale zal będzie.Oba pokochałam.Jednak ten bakcyl pcha do przodu.Obawiam się że mimo szczerych chęci i planów pozmienia mi isę jeszcze nie raz.No ale Magdy w wózkowych roszadach i błyskawicznych zmianach planów to nie pobiję. tongue_out

Ale chyba skuszę sie na układ UJ + bee plus
                      Jedyne czego się boję to tego, że bee plus mnie zmeczy tak jak przy testowaniu.Po tygodniu testów miałam go trochę dośc.Podbijał mi się srednio, jeździł dośc sztywno.Boję się, że za xt zatesknię, no ale nawet jeśli to łątwiej wymienć bee na XT niż odwrotnie. tongue_out
                      • agusia041 Re: bjcm GT na MBUJ 30.07.13, 22:06
                        Niestety bee podbija się ciężko, gorzej też radzi sobie w terenie, ale pcha się go jednak lżej niż XT. Za to mac ma super budę, tej w bee niestety nie trawię, najlepiej gdy w ogóle nie muszę jej rozkładać. Ale pszczoła ma jednak swój urok i nie jest tak pospolita i jak XT, których wszędzie pełno smile
                        • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 30.07.13, 22:12
                          i mnie własnie tylko i wyłącznie o dizjan chodzi, bo dla wygody UJ będę miała. tongue_out
                          z tego co pamiętam to bee nie jeździ się jakoś tragicznie, wiec ujdzie.
                          Jeśli chodzi o budkę to np.dzis mój syn mimo słońca nie dał sobie nawet zaciagnąć na chwilę.Zakładam mu czapkę z daszkiem i budy nie musi być.
                          Jednak bee plus bym chciała własnie na wypadek gdybym tą budkę zaci agała.Pod budką zwykłego bee mój syn chyba się jednak nie zmieści. uncertain
                          • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 01.08.13, 18:21
                            Kolejny spacer za nami.Już praktycznie zdecydowałam, że UJ zostawię.Jego stan jest zadowalający powiedzmy,ale żadna rewelacja.Nie chcę takiego wózka puszczać, zostawię go sobie, bo płynie, podbija się rewelacyjnie, a spanie i budkę w słońcu już dziś wypróbowałam.
                            Z budką problemu nie ma, bo jak syn siedzi to ma czapkę z daszkiem, jak słońce wysoko budka wystarcza, jak słońce nisko to jest czapka.
                            Dziś młody zaliczył drzemkę i spało mu się dobrze, głowa dotykała materiału za siedziskiem,ale tragedii nie ma. Poza tym wprost do słońca budka wystarczyła jak spał, a poza tym na próbę założyłam dziś ta moskitierę i jest rewelacyjna.Nie dośc, ze zaciemniła dziecko od słońca przez swój kolor to jeszcze odizolowała od robactwa.
                            Koszyk na zakupy tez mi pasuje.Ten w GT jest głębszy,ale za to siedzisko w UJ mam wrażenie, ze jest wyżej i przez to dostęp do kosza lepszy i większe rzeczy można wsadzić.

Co do tych przetarć to byłam dziś u krawcowej.Obejrzała i powiedziała, że można naszyć na to kawałki materiału,ale nie wie jak szacowac koszt, bo musiałabym zdjąc siedzisko i jej dokładnie pokazać (Adamo siedział w wózku, więc nie wyciągałam już go). Druga opcja to naszycie tasiemek.Tasiemki do podszywania spodni, plecione.Powiedziała, ze przez to są wytrzymałe i nie będą się siepać.Sam materiał siedziska oceniła na taki, który nawet złapany szwem moze dalej się siepać, skoro juz raz został rozciety.
                            Dostałam próbkę tasiemki i idę jutro szukać po pasmanteriach czerwonej.Jak nie znajdzę to naszyje mi czarną.
                            Powiedziała, że gwarantuje, ze będzie to wyglądąło estetycznie.Jedynie będzie widać po prostu czarne paski naszyte.No i koszt takiej naprawy to 5-7zł za szycie z obu stron (bo to rozciecie jest większe po lewej i mniejsze po prawej).
                            Tak chyba własnie zrobię - naszyję te tasiemki u krawcowej, wymienię jeszcze tylne opony, bo dosyć zjechane i sobie zostawię ten wózek.Mnie wystarczy taki stan, wymagająca mocno nie jestem.A w przyszłym roku wystawię go od złotówki i za ile pójdzie za tyle pójdzie.
                            • gniesia007 Re: bjcm GT na MBUJ 01.08.13, 18:40
                              A do mnie dziś dotarł sam stelaż uj, co prawda stary ale chyba jary jak to mówiąsmile
                              A po czym poznajesz ze koła są zjechane, że nie maja juz tych rowków, wrzuć fotkę tego koła to zerkne na te swoje? Ja muszę wrzucić fotki mojego to mi powiecie czy nada się do jazdy. Byłam dzis w zwykłym wózkowym serwisie i powiedzieli mi, że ponoć łożyska nie ma opcji aby się coś zepsuło, tylko o jakiś gniazdach mi tam opowiadał i coś tam jeszcze, bądź razie w tym moim ponoć luzów nie ma, na ramie też wszystko ok, tylko rączka jakis taki luz ma, ale czy to prawda co oni mi powiedzieli to qrcze sama nie wiem. A wysyłać teraz wózek to się trochę boję jak mnie skasują jak za zbożeuncertain
                              • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 01.08.13, 18:44
                                u mnie ewidentnie łozyska były do wymiany.Po prostu ta metalowa część co jest jakby jedna w drugiej odstawały od siebie, były zjechane, stąd własnie jedno w drugim latało luźno i koła nie trymały jak należy.Teraz łożyska całe są nowe i widać duuużą poprawę.Wcześniej nie dało się praktycznie jechać, ósemkowały.Teraz luz w nich jest minimalny, taki do zaakceptowania.
                                Jeśli chodzi o opony to luknij na zdjęcia w tym wątku, które wrzucałam.Widać dokładnie, ze opony tylne są łuse, rowki się powycierały już.Powinno to wyglądać tak jak w przedniej, gdzie widać wzór bieżnika. Jedna taka opona to 25zł, czyli bez tragedii.Dwie opony to 50zł plus wymiana u mojego wulkanizatora, do którego zawsze chodze to piątak na piwo. wink
                              • aga_1980_31 Re: bjcm GT na MBUJ 01.08.13, 18:45
                                Łożysko jak najbardziej może się rozsypać więc jak najbardziej może się zepsuć wink
    • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 01.08.13, 18:31
      hehehehe
      moja gondola wink

allegro.pl/wozek-mountain-buggy-joggingowy-do-biegania-i3441662901.html
      • afroddytta Re: bjcm GT na MBUJ 01.08.13, 23:12
        No i biznes się kręci wink
        Pamiętam, że jakiś czas temu sama gondola +stelaż były na allegro za 200 czy 250 zł (sama miałam chęć dla gondoli kupić), ale te 800 to niezłe przegięcie.
        • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 02.08.13, 07:14
          to jest handlara.To ona kupiła ten zestaw stelaż i gondola zielona za 200zł z tablicy i potem wystawiała za blisko tysiaka. wink
          No ale w sumie jak ma ochotę może kupić nawet starego xlandera i wystawić za 2500 tongue_out
          jak chce się bujać nie wiadomo ile i płacić prowizje za wystawienie aukcji. tongue_out
          Oczywiście na tyle wierzę w ludzi, że nie sądzę by ktoś kupił gondlę ze stelażem (i to zdjęcia ukrywajace logo na podnóżku, więc nie wiadomo jak stary) za takie pieniądze.
          W każdym razie ja sprzedałam gondole za 149zł.
      • gniesia007 Re: bjcm GT na MBUJ 02.08.13, 08:57
        Martuśka a ty sie orientujesz moze czy gondole w tych wszystkich modelach sa takie same? Bo ja tez kupiłam z gondolą i musze ją sprzedać ale nie wiem za ile bo nie wiem do jakich roczników ona pasuje. Ja też dziadka kupiłam z gondolą ale za 250,-
        A ten co ta babka wystawia to juz troszkę nowszy model niż ten 2007 bo ma tą poprzeczną rurkę przy kierownicy której ja nie mam, ale i tak cena porażającauncertain
        • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 02.08.13, 09:09
          nie mam zielonego pojęcia.Ta gondola co ja miałam zaczepiana jest na stelaż tymi klipsami - po dwa z każdej strony.Nie wiem czy tak samo jest w starszych.Myślę jednak, ze tak, że tego nie zmieniali chyba.
          • afroddytta Re: bjcm GT na MBUJ 02.08.13, 10:26
            No właśnie też wczoraj widziałam, że inne logo na gondoli a inne na wózku, taki składak za 800 zł żenada, oby się nikt nie nabrał uncertain
    • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 02.08.13, 19:28
      wiecie co...? bo ja już sama nie wiem. ;P
      chwilami kocham urbana, a chwilami go nienawidze.Nie wiem czemu.Może jak napraię tą tapicerkę i wymienię tylne opony na nowe moje serce się zdeklaruje. uncertain
      Zapomniałam jeszcze dodać, że wczoraj mijałam kilkuletnie dziewczynki (na oko 8-9lat) i szeptały jaki fajny wózek.Kawałek dalej mijałam trzech około 10latków i jeden chłopczyk za moim czerwonym ferrari aż szyję wykręcił. wink
      • pomilak1 Re: bjcm GT na MBUJ 03.08.13, 18:42
        A ja UJ uwielbiam big_grin Jedne co mnie denerwuje to ta płowiejąca tapicerka uncertain
        • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 03.08.13, 19:11
          w mojej wypłowień brak.No tylko te dziury. tongue_out
          hehehe
          • agusia041 Re: bjcm GT na MBUJ 03.08.13, 19:24
            Na wypłowiałą tapicerkę jest prosta rada... nowa i raczej kolorowa niż czarna wink
            Całe lato mam założoną turkusową budę, wózek często jeździ w pełnym słońcu i nie zauważyłam żadnych wyblaknięć. Czarną wyciągnę dopiero na jesień, wtedy dokładnie zobaczę czy jest jakaś różnica w odcieniu między używaną tapicerką a nieużywaną budką smile
            • pomilak1 Re: bjcm GT na MBUJ 03.08.13, 19:26
              No ja mam wrażenie, że właśnie mi buda płowieje sad Mój M oczywiście nic nie widzi, ale ja się przypatruję i widzę tongue_out
          • gniesia007 Re: bjcm GT na MBUJ 08.08.13, 11:53
            Martuśka mam pytanie wiesz jaki symbol mają łożyska ktore ci wymienili??
            • goldi81 pytanie o MB Swift 08.08.13, 15:30
              Dziewczyny, przepraszam, że wtrącam tutaj swoje pytanie,ale skoro mowa o MB to chciałam zapytać co sądzicie o tej ofercie?
              tablica.pl/oferta/swietna-nowozelandzka-spacerowka-mountain-buggy-swift-ID3n6U3.html#cb766f8eb1Warto?
              Rozumiem,że to 2011 rocznik, bo kolorowe logo?
              Moja córcia ma 18 m-cy,waga 9 kg, 76 cm, więc może trochę jeszcze byśmy nim pojeździły.
              • gosia_mrufka Re: pytanie o MB Swift 08.08.13, 16:45
                Kolorowe logo było do 2010 roku, więc wózek jest starszy. Chociaż w przypadku MB, to nie ma aż takiego znaczenia, bo to solidne wózki.
                • goldi81 Re: pytanie o MB Swift 08.08.13, 17:31
                  aha..
                  ale czy warto go kupić za te pieniądze?
                  • afroddytta Re: pytanie o MB Swift 08.08.13, 17:48
                    Moim zdaniem warto obejrzeć, bo rozumiem, że odbiór osobisty, więc sobie dokładnie obmacaj, sprawdz czy nie ma przetarć, wyblaknięć, czy koła jeżdżą prosto itd. cena chyba ok, może jeszcze coś się da wynegocjować na miejscu -choć dokładnie cen swifta nie znam, raczej UJ. Chyba też powinien być w zestawie uchwyt na butelkę.
                    • goldi81 Re: pytanie o MB Swift 08.08.13, 18:08
                      No właśnie problem w tym,że nie odbiór osobisty, bo ja jestem z Kielc. Dopytam jeszcze telefonicznie jak z tapicerką i kołami.Będę zdana na na uczciwość sprzedawcy, choć jak wiadomo różnie z tym bywa.Dzięki za sugestie. Mam inglesinę trip,ale potrzebuję wózka terenowego.Chciałam gt,ale ogranicza mnie szerokość wejścia do windy(już kiedyś pisałam o tym),którą mi wymieniają już od roku i się zebrać nie mogą.
                      • afroddytta Re: pytanie o MB Swift 08.08.13, 18:21
                        To może namówisz ich na wysyłkę kurierem, najlepiej by wziąć przesyłkę pobraniową express np. z wysyłajnajtaniej.pl, a jeśli zwykła to polecam boxpoint.pl chyba by poszło za 14 zł. Tylko ten wózek się kiepsko składa, nie zdziwiłabym się jakby im się nie chciało pakować uncertain Kielce to nie tak daleko, może warto wpaść do Warszawy na wycieczkę wink
                  • kkitka Re: pytanie o MB Swift 08.08.13, 17:56
                    Cena myślę ok, na allegro bywały droższe chyba.
                    • gniesia007 Re: pytanie o MB Swift 08.08.13, 19:27
                      Sama się nad nim zastanawiałam bo już wisi od dłuższego czasu. Ale dla nas swift to juz pewnie za małyuncertain
                      • pomilak1 Re: pytanie o MB Swift 08.08.13, 20:04
                        Rocznik z przed 2010, najnowsze mają logo jednobarwne no i ten dodatkowy daszek przy budzie.
                        Cena wg mnie ok, możesz trochę negocjować smile Poproś o więcej zdjęć, niech przybliżą tapicerkę koła itd smile
              • martuska1982 Re: pytanie o MB Swift 08.08.13, 22:11
                obserwuję to ogłoszenie od poczatku.Najpierw było ponad 800zł,nie pamiętam czy nie blizej nawet 900. Teraz jest ponizej 700, ale napsiano, ze odbiór osobisty i tym sobie tłumaczę taki zjazd z ceny. smile
            • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 08.08.13, 22:12
              Niestety nie wiem Gniesiu. sad
              Na fakturze jest tylko łożyska MB.
              • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 08.08.13, 23:53
                kiedyś siorce dałam do jej speediego pałąk uniwersalny kutnika. tongue_out
                Dziś go sobie wziełam i tak wygląda na UJ. wink

https://i1157.photobucket.com/albums/p599/Daddy1274/PICT0877_zps36cb50d5.jpg

moim zdaniem pasuje, choć wyląda nieco ordynarnie z tą folią.Musże przekonać sister, że konieczne jest jej zerwanie. tongue_out
                • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 08.08.13, 23:55
                  aaaaa! no i na fotce widać trochę jak mi krawcowa naprawiła te dziury po bokach siedziska. tongue_out przodem wygląda to zgrabniej.
                  • agusia041 Re: bjcm GT na MBUJ 09.08.13, 07:49
                    Kupiłam identyczny pałąk do bee+, sprawdziłam, rzeczywiście pasuje do UJ i to nawet lepiej, bo nie trzeba go rozciągać aż tak mocno ( do bee naprawdę ciężko go założyć). Tylko tę folię odcięłam, bo miałam wrażenie, że pałąk jest ciągle nierozpakowany tongue_out
                    Oryginalny MB strasznie mnie wkurza, bo rysuje ramę, dość trudno go zapiąć i odpiąć. Miejsca mocowania okleiłam srebrną taśmą izolacyjną, ale teraz to w ogóle za ciasno się wpina, taśma się poszarpała i już nie mam pomysłu jak inaczej zabezpieczyć stelaż uncertain
                    • agusia041 Re: bjcm GT na MBUJ 09.08.13, 07:56
                      w razie czego pałąk do bee już masz winkbig_grin
                      • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 09.08.13, 08:23
                        mój stelaż UJ jest tak zryty oryginalnym od używanego przez poprzednich właścicieli pałąka, że mi uż nawet zwisa co tak uczepię, byle zasłonić. wink
                        • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 09.08.13, 08:25
                          martuska1982 napisała:

> mój stelaż UJ jest tak zryty oryginalnym od używanego przez poprzednich właścic
                          > ieli pałąka, że mi uż nawet zwisa co tak uczepię, byle zasłonić. wink

rety,ale bełkot. uncertain
                          Biorę to na karb 3 godzin snu. wink
                          • agusia041 Re: bjcm GT na MBUJ 09.08.13, 08:35
                            ja też spałam dzisiaj nie dłużej jak 4 wink
                            kupiłam nowego urbana i przez ten durny pałąk mam porysowaną ramę a nie znoszę tego, bo lubię sprzedawać wózki w stanie idealnym uncertain
                          • koala0405 Re: bjcm GT na MBUJ 09.08.13, 08:42
                            Ja spania nie miałam bo mój młody /prawie 2 tyg. noworodek/ uczepiony cyca ale Ty?
                    • gniesia007 Re: bjcm GT na MBUJ 09.08.13, 08:44
                      A ten pałąk jaką ma średnicę, bo ja byłam z moim i przymierzałam kutnika i mi nie wchodzi na ramęuncertain a oryginalny to koszt 187,- :-0
                      • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 09.08.13, 08:46
                        Gniesiu, poprosze męża to mi suwmiarką sprawdzi. wink
                        ale teraz odsypia nocną zmianę.
                        Koala,nie spałam, bo poszłam spać o 4tej (nocny marek jestem), o 6tej młodego obudziła burza, przysnął na chwilę jeszcze i w sumie o 7mej już wstał wymiotując wodą.Przez te upały nie je tylko dużo pije i są efekty.W nocy wielą butlę wody wypił na pusty praktycznie żołądek.
                        Teraz odsypia,ale ja nie mam możliwości. wink
                        • gniesia007 Re: bjcm GT na MBUJ 09.08.13, 09:04
                          Fajnie by było dziękismile
                          Sama bym sobie zamówiła bo to jednak duży wydatek biorąc pod uwagę że chciałam go, reanimować jak najmniejszym kosztem, mogę wrzucic fotkę mojej zuzy w gondoli w twoim wątku? Mega śmiesznie to wygląda poprawi wam humorsmile
                          • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 09.08.13, 09:25
                            no wiesz co?! po co pytasz tongue_out
                            Jasne, że wrzucaj. smile
                            • gniesia007 Re: bjcm GT na MBUJ 09.08.13, 10:30
                              Dziewczyny ale jestem podekscytowana, dzisiaj dostanę paczkę z tapicerkąsmile jupii
                              Gdyby nie to ze zachcialo mi sie wyciągać łożyska, ktore dalam M do pracy zeby zalatwil mi nowe to juz bym smigala z mloda po drzemce na spacer grrrrrrr
                              A tak musze czekac az M przywiezie mi nowe albo stare po pracy grrrrrrrr
                              Wrzucam fotki młodej w gondolismile
                              • gniesia007 Re: bjcm GT na MBUJ 09.08.13, 10:38
                                https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/34/49/06/01b46b197a.jpg
                                https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/37/49/06/0178aa1ea2.jpg
                                https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/33/49/06/019168643d.jpg
                                • agusia041 Re: bjcm GT na MBUJ 09.08.13, 10:43
                                  Super!!! Gniesia, a tak na poważnie, to aż się prosi do tej gondoli słodki niemowlaczek winkbig_grin
                                  • gniesia007 Re: bjcm GT na MBUJ 09.08.13, 11:37
                                    Yhy ja na jednym poprzestajesmile
                                    A tak swoją drogą młoda zawsze jak wchodzi do gondoli uswiadamia mnie chyba żebym sobie nie pomyślała "mama ja nie jestem dzidzią" ale pobujać się w gondoli to lubismile
                                • koala0405 Re: bjcm GT na MBUJ 09.08.13, 10:53
                                  Allllllle wyrośnięty niemowlaczek...
                                • kkitka Re: bjcm GT na MBUJ 09.08.13, 12:54
                                  Super córa w gondoli smile
                                • pomilak1 Re: bjcm GT na MBUJ 09.08.13, 13:22
                                  big_grinbig_grinbig_grin No boska jest! big_grin
                                  • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 09.08.13, 14:38
                                    świetna dzidzia! smile
                                    mój też zazwyczaj pcha się do gondol, ale akurat do UJ się nie pchał w tej wersji, no ale w sumie założyłam ją tylko na chwilę, żeby cyknać jej fotki. tongue_out

Gniesia, ja tak z innej półki.Patrzac po zdjeciach, wydaje mi się, że odcienia czerwieni MB nie zmieniali, bo odnosze wrażenie, ze ta twoja ma taki sam jak ta moja. Jak ci się na żywo widzi ten kolor?
                                    • gniesia007 Re: bjcm GT na MBUJ 09.08.13, 21:47
                                      Kolorek jest fajny, moms gondola ma sporo lat a wyglada jakby wogole nie wyblakla, czego nie mozna powiedziec o czarnym koszu.
                                      Mi osobiscie ciezko by bylo wozic core w tym kolorku, bo jakos rozowy I czerwony z czerwonym dziwnie by wygladal, dla chlopca jest bardziej uniwersalny ten kolor. Ja sobie wkladke zamawialam z jednej strony w czerwone kropy wlasnie do jakis granatowych I czerwonych ciuszkow, a z drugiej kolorowe kwiaty do rózowych itp kolorow. A wozek czarny mamsmile
    • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 09.08.13, 23:59
      hahahaa, potrzeba matką wynalazku.Brakowało kieszonki na duperele to skombinowałam sobie plecako-worek. smile Taniej niż organizer tongue_out

https://i1157.photobucket.com/albums/p599/Daddy1274/PICT0889_zps7628c609.jpg

a tutaj dorzucam fotki tego co mi krawcowa zrobiła z rozdarciami na tapicerce.

Wygląda znośnie, a przez czarną lamówkę całego siedziska nie rzuca sie w oczy.

https://i1157.photobucket.com/albums/p599/Daddy1274/PICT0878_zps5612294f.jpg
      https://i1157.photobucket.com/albums/p599/Daddy1274/PICT0884_zps456a587e.jpg
      https://i1157.photobucket.com/albums/p599/Daddy1274/PICT0885_zpsd5d909af.jpg
      • gie-oska82 Re: bjcm GT na MBUJ 10.08.13, 08:10
        Martuska szczerze piszac nie widze tych tasiemek..wiec pewnie dobrze sa naszyte i zlewja sie w calosc z reszta tapicerki tongue_out co do worka super pomysl..jak chcesz bardziej dzieciowy to w biedronce sa z motywami bajkowymi po 4,99 smile
        • pomilak1 Re: bjcm GT na MBUJ 10.08.13, 08:59
          MArtuśka bardzo fajnie Ci to krawcowa zrobiła. Te lamówiki są praktycznie nie widoczne, super się komponują do całości smile
          • agusia041 Re: bjcm GT na MBUJ 10.08.13, 09:49
            Patrząc na te lamówki mam wrażenie, że były tam od nowości, super pomysł smile
        • gniesia007 Re: bjcm GT na MBUJ 10.08.13, 10:15
          A też mają takie worki w biedronce? Może sobie sprawiesmile
          Martuśka faktycznie wogóle nie widać różnicy żeby tam coś było naszyte, a w sumie tak sobie pomyślałam, że jak byś pałąka nie miała, to krawcowa mogła by ci tam naszyć takie czarne klapki-skrzydła aby zasłonić ten stelaż, u mnie poki co materiał jest tak świeżo naciągnięty, że stelaża tam nie widać wogóle, ale na szczęscie nikt pałąka u mnie nie zakładał wiec tam rys nie ma, za to wydrapali mega dziury tam gdzie naklejają bądź nabiają numery, ktoś chciał chyba kogoś oszukać twierdząc że wózek jest z innego rokuuncertain
          • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 10.08.13, 12:34
            dzięki dziewczyny za wasze słowa. smile
            Znaczą one dla mnie tyle, ze jednak nie jest tak ordynarnie, ze nie rzuca się w oczy.
            Za całośc zapłąciłam 10zł, podszyła mi tą taśmą z wierzchu i od spodu, żeby wzmocnić materiał i uchronić go przed siepaniem.
            O takich skrzydełkach to może pomyślę, bo pałaka raczej wozić na tym wózku nie będę.Jakoś ten kutnikowski mi zabuirza całą urodę i linię tego wózka. wink
            Jeśli chodzi o woreczek to ja go kupiłam dla wzoru własnie. wink
            Dlatego postacie bajkowe nie wchodzą w grę, a że tutaj akurat są paski czerwone to uznałam ze pasuje.
            Wczesniej woziłam go w kieszonce maclarena i wyciągałam jak trzeba było wpakowac jakies serki czy cuś na zakupach.
          • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 10.08.13, 12:36
            gniesia007 napisała:

> A też mają takie worki w biedronce? Może sobie sprawiesmile

Ja kupiłam dokładnie ten, tej firmy.

moria-art.pl/plecaki/13-worek-w-szachownice-.html
            ale kupowałam wprawdzie nowy, zapakowany,ale na allegro od osoby prywatnej i kosztował mnie dokładnie 10zł plus 8zł przesyłka.
            • monika_kas Re: bjcm GT na MBUJ 10.08.13, 16:44
              super ten worek smile szkoda, że nie ma w zielone paski... uncertain
    • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 16.08.13, 15:50
      Mój mąz wypłacał dziś z konta kasę na pszczółkę. tongue_out
      Oj cięzko mu było, ból serca widziałam wielki.Powiedział, że ten szajs nie jest według niego tyle wart, ale spełnia moje marzenie. tongue_out
      Nie mogę się doczekać poniedziałku.
      • pomilak1 Re: bjcm GT na MBUJ 16.08.13, 18:01
        Suuuuper! A męża nie żałuj tongue_out przeżyje tongue_out wink big_grin

To pewnie fotki z dzieciakami razem wstawimywink mój starszak do niedzieli z babcią, a młoda chora uncertain
        • martuska1982 Re: bjcm GT na MBUJ 16.08.13, 18:21
          Ja ciągle ociągam zię ze zrobieniem konkret zdjęć UJ, a co dopiero bee. wink
          Pewnie jak za miesiąc się ogarnę to dobrze. No ale liczę, że w poniedziałek przyjdzie.Wkurza mnie, że firma kurierska z takim ociąganiem aktualizuje dane, bo paczka ciągle wisi w systemie jako oczekująca na przyjazd kuriera.Mam ogromną nadzieję, że jednak jest już odebrana. tongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka