Dodaj do ulubionych

Zielona Szkoła, jak daleko od domu???

13.04.11, 12:53
Tak na fali wątku o kasiewink Moja córka jedzie na ZS w maju ( 23-27). Do Ostrowa koło Karwii, podobno fajny ośrodek itd . Ale tak się zastanawiam czy nie było po drodze z Warszawy nic wartego zawieszenia oka? Czy trzeba się telepać tak daleko? Pół dnia jazdy autokarem. I drugie pół z powrotem.
I tu moje pytanie, jak to wygląda u Was?
Obserwuj wątek
    • pettit_grenouille Re: Zielona Szkoła, jak daleko od domu??? 13.04.11, 12:57
      U nas zwykle nad morze, ale zielona szkoła trwa 2 tygodnie a nie kilka dni.
      Jestem ze Śląska.
      • anetapzn Re: Zielona Szkoła, jak daleko od domu??? 13.04.11, 13:01
        Z Łodzi 27.04-09.05 Nad Balaton+ Budapeszt+ 2 dni w Krakowie i Wieliczce
        Starszy syn (gimnazjum) 26.04-09.05 Włochy (pobyt w Rimini z wycieczkami)+ Austria
    • penelopa40 Re: Zielona Szkoła, jak daleko od domu??? 13.04.11, 13:00
      to więcej jak pół dnia jazdy...
      a to przypadkiem nie rodzice decyzują o lokalizacji?
      u nas nie ma zielonej szkoły tylko ewentualnie wycieczka, ale decyzja o lokalizacji jest rodziców... dotychczasowe: góry świetokrzyskie, kaszuby, mazury...
    • minkapinka Re: Zielona Szkoła, jak daleko od domu??? 13.04.11, 13:00
      Rzeczywiście daleko. U nas rok temu były Mazury, w tym roku blisko, bo koło Kielc.
      • heca7 Re: Zielona Szkoła, jak daleko od domu??? 13.04.11, 13:12
        No właśnie.U nas czas dojazdu niewspółmierny do długości pobytuwink
        Biję się w piersi ani ja, ani pozostali rodzice nie umieliśmy zaproponować nic innegouncertain Tzn. nie tyle miejsca co wygodnego, sprawdzonego ośrodka, w dobrej cenie. A ten (pensjonat Asia) podobno już przetestowany. Żałuję, że nie popytałam wtedy tu na forum, może znalazłoby się coś fajnego.
    • iza245 Re: Zielona Szkoła, jak daleko od domu??? 13.04.11, 13:14
      Nasi jadą do Darłówka, na dwa tygodnie. Ze Śląska
      • ewma do iza245 13.04.11, 13:18
        Tak z ciekawości, ile płacisz za te 2 tygodnie?
        • iza245 Re: do iza245 13.04.11, 13:21
          My płacimy 696 zł, a 250 dopłaca miasto.
          • heca7 Re: do iza245 13.04.11, 13:24
            A w której są klasie?
            • iza245 Re: do iza245 13.04.11, 13:45
              W naszym mieście jadą trzecioklasiści.
          • minkapinka Re: do iza245 13.04.11, 13:36
            a my 600 zł za 5 dni.

• heca7 Re: Minkapinka:) 13.04.11, 13:47
              My za 5 dni płacimy 380. Tylko, że 1 dzień to jazda autokaremwink
              • minkapinka Re: Minkapinka:) 13.04.11, 13:58
                to mało płacicie, zwłaszcza, ze dojazd drogi. U nas rok temu było 450 zł, w tym roku 600 i uwazam, ze to duzo.

• zuzanka79 Re: Zielona Szkoła, jak daleko od domu??? 13.04.11, 14:13
      Nasi starsi ( klasy 4-6) nad morze, młodsi ( klasy 1-3) w Kotlinę Kłodzką, Beskidy lub Karkonosze.
      Zielona szkoła to 7 dni.
      Mieszkamy na Opolszczyźnie.
    • przeciwcialo Re: Zielona Szkoła, jak daleko od domu??? 13.04.11, 15:06
      Mój młody z Krakowa pojechali w Beskidy, za rok nad morze bo taka jest radycja szkoły.
    • jusytka Re: Zielona Szkoła, jak daleko od domu??? 13.04.11, 15:31
      Klasa mojego synka była we wrzesniu w górach, my zas mieszkamy nad morzem. Podróz trwała więc niemal cały dzień, byli tam prawie dwa tygodnie (III klasa). Jesli moje dziecko chciało jechac, wróciło zadowolone, więc co w tym złego, że było daleko od domu?
      • heca7 Re: Zielona Szkoła, jak daleko od domu??? 13.04.11, 15:54
        No właśnie, jak wyjazd trwa 2 tygodnie to można i cały dzień na jazdę poświęcićwink tylko, że tu razem z podróżą dni będzie 5.
        • edelstein Re: Zielona Szkoła, jak daleko od domu??? 13.04.11, 16:13
          Bez przesady, jazda autokarem to frajda dla dzieciakowsmile jak byla mlodya to jezdzilismy na 5dni na drugi kraniec Polski na 7 za granice.Wspominam to z lezka w oku.
        • jusytka Re: Zielona Szkoła, jak daleko od domu??? 13.04.11, 19:42
          Ja widzę sens telepania się nawet całodziennego, jeśli mam okazję zmienić klimat/krajobraz lub zobaczyć cos wyjątkowo atrakcyjnego. Jeśli jednak to samo mogę znaleźć bliżej, to wolę sie nie telepaćwink Ostatnio znajomi zaproponowali, byśmy na Majówkę wybrali się ponad 200 km do nadmorskiej miejscowości, gdzie jest podobno fajny osrodek. Mimo, że bardzo ich lubię zbuntowałam sie, bo nie widze sensu jechania 200 km z morza nad morze, gdzie dla mnie żadnych atrakcji nie ma. Gdyby znaleźli cos bliżej, pewnie bym sie skusiła. Rok temu jechaliśmy prawie 500 km do Heide Parku pod Hamburgiem i tego samego dnia wracalismy - uważam, że warto było, bo bliżej takiego parku rozrywki nie ma, a niemiecką autostradą jedzie sie szybko. Myslę, wiec że rozumiem twój problem. Może poszukaj w sieci i jesli uda ci sie znaleźć coś lepszego - zaproponuj klasie w czasie zebrania.
          Myślę, że długa podróż jest uciązliwa dla wszystkich i jest sens się na nią decydować, tylko wówczas, jeśli rzecywiście warto po coś tak daleko jechać.
    • aga.pier Re: Zielona Szkoła, jak daleko od domu??? 13.04.11, 19:49
      nasze dziecko wyjeżdża w I kl. w styczniu na obóz narciarski (pierwszy samodzielny wyjazd) i mąż juz się zastanawia gdzie by się w pobliżu zadekować by być pod ręką (syna ręką). Śmiać mi się chce.
    • julcia75 Re: Zielona Szkoła, jak daleko od domu??? 27.04.11, 23:53
      Mój syn u tym roku jedzie na ZS w góry ,będą jechali pociągiem cały dzień ale on już nie może się doczekać ,a w zeszłym roku byli nad morzem też jechali cały dzień autokarem.Wrócił zmęczony i zadowolony
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka