Dodaj do ulubionych

Ortografitti dla najmłodszych

06.03.13, 15:55
Warto cwiczyc z dzieckiem z pomocą tych książek? Może ktos z Was miał do czynienia z kartami OrtoBartkami? Zastanawiam się nad kupnem kilku pozycji ale nie bardzo wiem, co moze być przydatne. Poki co chcialabym pracę potraktować w formie zabawy, bo moje dziecko jest w pierwszej klasie i dopiero poznało litery.
Obserwuj wątek
    • marika012 Re: Ortografitti dla najmłodszych 06.03.13, 16:28
      Seria z Bratkiem jest super. Mam, pracuję na tym i polecam.
      Każdy "temat" to bajka terapeutyczna nagrana na płycie i umieszczona w księdze bajek. Wokół tematu bajki kręcą się wszystkie zadanka i karta pracy domowej.
      Jak chcesz ćwiczyć z córką ściągnij sobie scenariusze ze stronki.
      Ortobratki to karty a'la Piotruś, obrazki i podpisy tworzący parę np. na jednej karcie wóz, na drugiej wozy. Przydatne ale nie niezbędne.

>Poki co chcialabym pracę potraktować w formie
      > zabawy, bo moje dziecko jest w pierwszej klasie i dopiero poznało litery.

Bratek to miła postać i jest z nią dużo zabawy. Dzieci go lubią.
      • alfa36 Marika 07.03.13, 06:39
        Z jakiej stronki? Pewnie bym nie zadawała pytania ale nie mogę znaleźć fragmentow tych cwiczeń.
        • marika012 Re: Marika 07.03.13, 08:04
          Tutaj, tylko dostęp będziesz miała jak sobie konto założysz jako nauczyciel wink
          Musisz ściągnąć 1 klasę. Jak będziesz miała problemy to napisz i przeslę Ci na maila.
          www.ortograffiti.pl/nauczyciele/materialy_do_pobrania

A tu jeszcze troche informacji o programie.
          www.ortograffiti.pl/nauczyciele/ortograffiti_z_bratkiem_dla_klas_i_iii/konstrukcja_serii
          • alfa36 Re: Marika 13.03.13, 13:10
            Dzięki Marika.
    • eleoedu Re: Ortografitti dla najmłodszych 11.03.13, 10:47
      warto skorzystać również z innych pomocy
      sklep.eleo.edu.pl/
      www.facebook.com/ELEOedukacja
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka