Dodaj do ulubionych

Lalka dla 10-latki?

10.12.13, 11:22
Moja córka chce dostać pod choinkę lalkę Natalię, mówiącą i coś tam jeszcze. Bardzo chce. Z jednej strony-a niech ma, to ostatnie chyba lata zabaw lalkami; z drugiej- wiem, że nawet, jeśli czegoś bardzo chce, to potrafi po jednym dniu posiadania porzucić zabawkę w kąt na zawsze. Myślę sobie-może coś mądrzejszego jej kupić? Czy nie jest za duża na lalkę? Wasze córki , 10-latki, bawią się jeszcze lalkami?
Obserwuj wątek
    • tagliatele Re: Lalka dla 10-latki? 10.12.13, 11:34
      Moja od dzisiaj 10-latka nigdy jakoś szaleńczo się lalkami nie bawiła i teraz na pewno bym nie jej żadnej nie kupiła, a na gwiazdkę dostanie głowę do czesania (nie zabawkową ale główkę treningową fryzjerską, ale ze sztucznymi włosami na początek), bo nie ma na kim ćwiczyć fryzur. Niewykluczone jednak, że inne 10-latki się bawią, zwłaszcza jeśli mają do zabawy towarzystwo innych dziewczynek, więc jeśli faktycznie Twoja córka o niej marzy, a nie jest to bardzo droga zabawka, to może rozważ.
    • budzik11 Re: Lalka dla 10-latki? 10.12.13, 11:53
      Moja 8-latka już się nie bawi. Ma, i chce dostawać lalki, ale poza radością z tego, że dostała lalkę - nic więcej się nie dzieje, nie bawi się nimi. Ostatnio dostała (nie od nas, my jej nie kupujemy) kilka lalek Monster High - ucieszyła się bardzo, nosiła je do wieczora, a potem schowała do pudełka i nie wyjęła od tamtej pory. No ale ma tę satysfakcję, że ma.
    • mamapodziomka Re: Lalka dla 10-latki? 10.12.13, 12:03
      Moja 10-latka nie bawi sie juz od jakiegos czasu. Sama dobrowolnie oddala lalki + wszystkie akcesoria mlodszej siostrze i ucieszyla sie na wolne miejsce w pokoju wink)
      • kajka271 Re: Lalka dla 10-latki? 10.12.13, 13:39
        a ja znam 11latkę, która się bawi lalkami smile
        Sama też się długo lubiłam bawić lalkami, więc ja bym kupiła. Mikołaj spełnia marzenia smile
        • janka345 Re: Lalka dla 10-latki? 11.12.13, 10:49
          Ja również długo bawiłam się lalkami, tyle, że nieco inaczej - uwielbiałam im szyć. Dzięki temu umiem szyć i robić na drutach, szydełku do dziś.
    • lucyjkama Re: Lalka dla 10-latki? 11.12.13, 17:57
      Ja bym kupiła skoro 10-latka takie ma marzenie. Na moją decyzję nie wpłynęło by nawet to, że żadna realna i forumowa 10-latka lalkami się już nie bawi.
      Ps. Ja się bawiłam moją lalką bobasem jak byłam jeszcze starsza tongue_out Tylko robiłam to w samotności bo w życiu bym się koleżankom nie przyznała wink
      Moja chrześnica mając 11,5 roku bawiła się misiami z kuzynką 14 letnią. Zrobiły sobie domek w ogrodzie i te miśki były ich dziećmi. Z 10 dni się tak bawiły w wakacje.
      • maman3 Re: Lalka dla 10-latki? 11.12.13, 18:22
        Kupiłam, a co tam smile
        • lucyjkama Re: Lalka dla 10-latki? 11.12.13, 19:18
          No i super, dziecię będzie miało radochę w święta!
          • verdana Re: Lalka dla 10-latki? 11.12.13, 19:28
            Tak trzymać!
            Ja nie bawiłam sie lalkami jako dziecię, ale namiętnie szyłam dla lalek przygotowując się do maturysmile
    • koza_w_rajtuzach Re: Lalka dla 10-latki? 13.12.13, 12:07
      Wasze córki , 10-latki, bawią się jeszc
      > ze lalkami?

Moja ma prawie 8 i nigdy lalkami się nie bawiła, a obecnie już nawet z zabawek wyrosła.
      Ale ja uważam, że jak chce, to kup jej. Jak rzuci w kąt, to najwyżej sprzedasz za jakiś czas w idealnym stanie. A może akurat będzie się bawiła jeszcze spory czas. Niektóre dziewczynki do 12/13 roku życia potrafią się jeszcze lalkami bawić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka