Dodaj do ulubionych

test trzecioklasisty

22.02.17, 09:10
Czy u Waszych dzieci też takie ciśnienie z tym testem ? U nas ogromne ,dzieci w ciągu tygodnia robią stare testy wydrukowane przez panią w formie spr ok 4 ,5 tygodniowo do tego obowiązkowo na weekend testy do domu . Jeszcze w edzienniku notatki do rodziców proszę ćwiczyć z dzieckiem ...
Obserwuj wątek
    • slonko1335 Re: test trzecioklasisty 22.02.17, 09:31
      Mój wątek z zeszłego roku:
      forum.gazeta.pl/forum/w,46,160639726,160639726,Trzeciotescik_.html#p160709273
      • mama2na6 Re: test trzecioklasisty 22.02.17, 10:59
        Dzięki chętnie poczytam smile
    • camel_3d Re: test trzecioklasisty 22.02.17, 09:49
      z tego co wiem, to u nas wogole nie ma jakiegos stresu.... test jest na polrocze i na koniec roku.. ale i tak nie ma on ogromnego wplywu na ocene koncowa, ktora i tak sklada sie z oczen czastkowych.
    • ania-pat1 Re: test trzecioklasisty 22.02.17, 10:49
      to nauczyciele mają problem. Test ma zdiagnozować, nie dziecko lecz wydolność SZKOŁY w działalności edukacyjnej. Pani chce zakryć własne braki waszą pracą w domu
    • aagnes Re: test trzecioklasisty 22.02.17, 15:40
      M poszedl przed feriami na zebranie i odebral jakies gratulacje, ze corka napisala cos najlepiej, cudownie i z w ogole bedzie uczestniczyla w programie rozwoju talentow itd... ja zrobilam oczy jak piec zloty (nie, to, ze watpie w geniusz dziecka) tylko kompletnie nie wiedzialam o co chodzi - a to sie okazalo, ze wlasnie o ten test, pojecia nie mielismy, ze bedzie, pani widocznie nie przeżywala za bardzo, wiec dzieciom sie nie udzielilo, moja corka w ogole nie odebrala tego jak cos specjalnego, dla niej to byla kolejna jakas kartkowka.
      wiec powiedzcie pani, zeby sie opamietala i wylala sobie wiadro zimnej wody na glowe, bo test jest banalnie prosty, a jej przeywanie przełoży cie na gorsze wyniki uczniow, przy czym uczniom to wisi, a jej najwyrazniej nie do konca, moze od wynikow tego testu zalezy czy zachowa posadę?
    • ewa_mama_jasia Re: test trzecioklasisty 23.02.17, 11:32
      Wyśmiałabym panią. To ma być ocena pracy pani a nie dzieciaków.
    • ga-ti Re: test trzecioklasisty 24.02.17, 18:49
      U nas i bez spiny przed testem są ciągłe sprawdziany, kartkówki, dyktanda, testy, po kilka razy w tygodniu. Odnoszę czasem wrażenie, że szkoła tylko sprawdza umiejętności dzieci, sprawdza, ocenia, weryfikuje... aż czasu brak na nauczanie uncertain
      Pisali już test kompetencji po klasie 1 i 2, wyniki pani podawała na zebraniach we wrześniu.
      Starsze dziecko pisało bez jakiegoś wielkiego przygotowania, robili kilka żeby oswoić się z formułą testu, ale bez nerwów.
      Swoją drogą, z testu po klasie 6 zrezygnowano (zanim zrezygnowano z gimnazjum) żeby dzieci nie stresować, a trzecioklasistów już stresować można bezkarnie wink
    • lucyjkama Re: test trzecioklasisty 25.02.17, 10:02
      U córki testu 3 klasisty nie ma wcale. Podobnie jak nie będzie sprawdzianu 6 klasisty. W końcu mamy reformę 😉 Szkoły które zrobą test po 3 klasie chyba nie słyszały jeszcze o zmianach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka