Dodaj do ulubionych

Buty na uroczystości- chlopak

16.03.18, 12:10
Mamy w tym sezonie rocznice komunii i dwa śluby, wiec szukam butów dla 11 latka. Nie chce typowych, formalnych pantofli , bo chce zeby to nie byly buty na 3 razy. Z drugiej strony nie moze isc w sportowych. Macie jakieś typy pomiędzy? Nie chce też wydać paru stow.. Będę wdzięczna za typy i inspiracjesmile
Obserwuj wątek
    • asiakh Re: Buty na uroczystości- chlopak 16.03.18, 12:12
      Sorki pomylilam forum, prosze o przekierowanie postu na zakupy
      • janja11 Re: Buty na uroczystości- chlopak 18.03.18, 18:52
        A czemu niby to niewłaściwe forum dla tematu? Niby, że rodzice dzieci starszych nie mają pojęcia w co ubrać dzieciaka? smile
        Cóś taki model bym wybrała.
        pl.ecco.com/pl-PL/Dzieci%C4%99ce/product/5638596246/ECCO-S8
        Do tego jeansy i koszula zapinana
        www2.hm.com/pl_pl/productpage.0566592011.html
    • camel_3d a moze jakies fajne sneakersy? 16.03.18, 23:27
      przeciez to nie jego komunia..i nie jego slubsmile

https://blog.mzee.com/feat/mzeeblog/files/uploads/2008/06/rtemagicc_greedygenius_kingofsneakers_1_jpg.jpg

https://www.rhodos-karlsruhe.de/images/images/category_2/Cool-83130301046-Tomato-Sneakers-ECCO-Damenschuhe-2INuVDymi_1.jpg

https://ae01.alicdn.com/kf/HTB1OgcONXXXXXczXVXXq6xXFXXX4/New-2017-men-s-Skateboarding-Shoes-for-men-sneakers-canvas-shoe-high-help-tide-skatebords-male.jpg_640x640.jpg
      • mysz1978 Re: a moze jakies fajne sneakersy? 18.03.18, 18:03
        takie jakies mokasyny w nieco sportowym stylu smile
        • camel_3d Re: a moze jakies fajne sneakersy? 18.03.18, 23:01
          mokasyny ?????
      • mama_kotula Re: a moze jakies fajne sneakersy? 19.03.18, 09:48
        Fajnie byłoby, Camel, gdyby dziecko wiedziało, że istnieje strój odpowiedni do okazji wink. Taki przestarzały, konserwatywny zwyczaj wink.
        • janja11 Re: a moze jakies fajne sneakersy? 19.03.18, 15:57
          Jaki zwyczaj? Wciskać dzieciaka na siłę w obciachowe buty, w których nie będzie się chciał nigdzie pokazać?
          No, przepiękna tradycja uncertain
          • mama_kotula Re: a moze jakies fajne sneakersy? 19.03.18, 17:21
            Czemu obciachowe? Można kupić nieobciachowe - niekoniecznie neonowe trampki. Stonowane bardziej, na przykład. W obecnych czasach naprawdę jest spory wybór obuwia casualowego dla nastolatków, niekoniecznie musza to być dziadkowe mokasyny czy lakierki.
            • mysz1978 Re: a moze jakies fajne sneakersy? 19.03.18, 17:53
              tak - mokasyny. Co w tym dziwnego? Nie takie jakie nosiles 20 czy 30 lat temu big_grin
              • camel_3d Re: a moze jakies fajne sneakersy? 20.03.18, 07:39
                Mokasyny to byl najewekszy obciach smile))
                Jeszcze gdyby dziecko mialo je nosic na codzien, ale kupic tylko na 2 okazje..

Fajne sportowe buty sa dla dzieka atrakcyjniejsze, moze je nosic pozniej do szkoly..a na weselu czy komunii nikomu nie beda przeszkdzaly.. No chyb aze to jakas straszna wies, gdzie wszyscy w bialych koszulach, jak do rosolu smile
                • mama_kotula Re: a moze jakies fajne sneakersy? 20.03.18, 13:04
                  > Jeszcze gdyby dziecko mialo je nosic na codzien, ale kupic tylko na 2 okazje..

Sporo dorosłych kupuje sobie obuwie na jedną imprezę, serio. Ale tak, ideę rozumiem. I doprawdy, jestem za obuwiem typu sportowego, ale jednak stonowanym i mniej ekstrawaganckim niż te przez ciebie linkowane.

Outfit, który wkleiłeś niżej, to jakiś koszmar tongue_out. Moje dziecko nastoletnie powiedziało, że wolałoby się utopić, niż coś takiego wdziać, bo to szczyt wiochy big_grin.

• camel_3d Re: a moze jakies fajne sneakersy? 21.03.18, 07:54
                    to, ze twojemu si enie podoba, nie znaczy ze innemu tez nie.

dla mnei np szczytem wiochy jest fryzura na rekruta smile albo patriotyczne wdzianko smile O dresach poza treningiem nie wspominam.
                    No rozne gusta ludzie maja. A dzieci tym bardziej. Moje ma teraz "szara" faze i nosi prawie same szare rzeczy.

• mama_kotula Re: a moze jakies fajne sneakersy? 21.03.18, 12:43
                      "dla mnei np szczytem wiochy jest fryzura na rekruta smile albo patriotyczne wdzianko smile O dresach poza treningiem nie wspominam."

Ponawiam - nie wiem w jakich środowiskach w PL się obracasz, ale współczuję doświadczeń.
                      • camel_3d Re: a moze jakies fajne sneakersy? 21.03.18, 12:44

> Ponawiam - nie wiem w jakich środowiskach w PL się obracasz, ale współczuję doś
                        > wiadczeń.

w zadnych..mieszkam w DE.
            • camel_3d Re: a moze jakies fajne sneakersy? 20.03.18, 07:44
              >niekoniecznie musza to być dziadkowe mokasyny
              > czy lakierki.

no wlasnie...
          • camel_3d janja11 - dokladnie 20.03.18, 07:43
            kupic buty tylko na 3 razy?

Lepiej fajnie ubrac dziecko. Tak, zeby wygladalo dobrze, a potem, zeby te rzeczy moglo ew tez nosic.

• camel_3d Re: a moze jakies fajne sneakersy? 20.03.18, 07:41
          > Fajnie byłoby, Camel, gdyby dziecko wiedziało, że istnieje strój odpowiedni do
          > okazji wink. Taki przestarzały, konserwatywny zwyczaj wink.

a czemu? Mozna sie ubrac elegancko i wcale nie musi byc to "przestarzale".. A konserwatywnie tez nei musi byc...

https://ae01.alicdn.com/kf/HTB1CM5EMVXXXXbTXVXXq6xXFXXXZ/Elegant-New-Boys-Formal-Suits-for-Weddings-Brand-England-Style-6-14T-Man-Child-Plaid-Formal.jpg

https://childrensfashionup.com/wp-content/uploads/2015/01/Elegant-designer-jeans-for-kids.jpg
          • betty842 Re: a moze jakies fajne sneakersy? 20.03.18, 08:03
            Zgadzam się z camelem. Moja koleżanka na byle okazje kupowała dzieciom garnitury (też miała problem "jakie buty?" bo do typowego garnituru sportowe nie pasowały) a mi się to straaaasznie nie podobało-tacy starzy malutcy. U dzieci preferuję sportową elegancję gdzie adidasy pasują do stroju. Na garnitur i eleganckie lakierki przyjdzie jeszcze czas-bierzmowanie,matura itd.
          • janja11 Re: a moze jakies fajne sneakersy? 20.03.18, 10:58
            Ten garniturek to MASAKRA. Dzieciak wygląda jak gwiazda disco polo w miniaturze.
            Powinno być podpisane : "Nie róbcie tego swojemu dziecku"
            • jematkajakichmalo Re: a moze jakies fajne sneakersy? 21.03.18, 00:32
              Lubie tzw. luzna elegancje, ale to jest faktycznie jakis koszmarek... ten chlopiec na dole wyglada jak stary malutki... stary malutki Niemiec big_grin oni tacvh chodza ubrani z szalikami... ewentualnie druga opcja - koszulka polo i na to narzucony (!!) na ramiona sweterek...
              • betty842 Re: a moze jakies fajne sneakersy? 21.03.18, 05:38
                No szalik mi się w tym stroju nie podoba ale tak poza tym jest ok. Dla mnie "stary malutki" to chłopiec w klasycznym garniturze i lakierkach.
              • camel_3d Re: a moze jakies fajne sneakersy? 21.03.18, 07:56
                jematkajakichmalo napisała:

> Lubie tzw. luzna elegancje, ale to jest faktycznie jakis koszmarek... ten chlo
                > piec na dole wyglada jak stary malutki... stary malutki Niemie

wystraczy mu ogolis glowe na rekruta i zalozyc koszulke z napisem bog, honor, ojczyzna i juz bedzie maly Polak smile LOL
            • tsaria Re: a moze jakies fajne sneakersy? 05.04.18, 08:56
              To zdjęcie z aliexpress, garniturek koszmarek i ta fryzura ala elvis.
              • mama_kotula Re: a moze jakies fajne sneakersy? 05.04.18, 10:08
                I pozowanie - to mnie razi najbardziej, pozowanie jak dorosły model, a to przecież małe dziecko jest. Fuj.
          • mama_kotula Re: a moze jakies fajne sneakersy? 20.03.18, 13:08
            Borzemuj. Co to jest.
            Ja bym jednak stawiała na spodnie, koszulę, ewentualnie sweter na nią, jak zimno i ciemne adidasy.
            • camel_3d Re: a moze jakies fajne sneakersy? 21.03.18, 08:05
              > Borzemuj. Co to jest.

cos co w Pl sie rzadko spotyka, bo wiekszisc lubi "klasyczny" garniturek, lakierki i krotkie wloski..wink

Ostatnio bylem na Malcie, w kosciele byl slub. Dzieciaki byla fajnie pobierane. Wiekszosc miala fajne marynark. Buty sportowe i jeansy lub bojowki.

Chociaz woadomo, ze duzo zalezy od wieku, bo male dzieci luia sie rzucac po ziemi itd..kupowanie drogiego garnituru to pomylka.. ale takie 12 + to juz chyba ok.. ale czy ma sens...

https://i.pinimg.com/originals/98/dd/28/98dd28a058c4a09348c42c0f670fb6d1.jpg
              • mama_kotula Re: a moze jakies fajne sneakersy? 21.03.18, 12:39
                No to wygląda dużo lepiej jednak, niż ten mini discopolowiec tongue_out
                • mama_kotula Re: a moze jakies fajne sneakersy? 21.03.18, 12:41
                  Oraz doprawdy nie wiem, o jakiej "większości" mówisz, z tym garniturkiem i krótkimi włoskami - nie spotykam się z tym jakoś szczególnie często, serio. Praktycznie wcale, tak myślę, ze w sumie mam jedną znajomą na fb, która taki wzorzec elegancji wink wyznaje. Ale rozumiem, że masz jakieś swoje wyobrażenia na temat Polski - choć to może być związane ze srodowiskami, w jakich w Polsce się obracasz, to, co opisujesz jako normę i typowe, to raczej klasa niższa prezentuje.
                  • camel_3d Re: a moze jakies fajne sneakersy? 21.03.18, 12:47
                    przyznam, ze w moim rodzinnym miescie chyba 80% dzieci ma fryzure na rekruta.

kiedys, juz dawno. Mialy mial 4 lata i dlugie wlosy. Bawil sie na "armacie" - taki pomnik. Obok bawil sie innych chlopiec. Sam. Babcia go zachecila, zeby sie z dziewczynka pobywil. Mlody powiezdial, ze nie jest dziewczynka. Na to babcia do mnie:

No pan mu obetnie te wlosy na krociutko, bo psycholodz mowie, ze potem tacy chlopcy maja problemy z psychika...

smile) moje miasto...
    • ga-ti Re: Buty na uroczystości- chlopak 20.03.18, 23:01
      No ja znam osobiście dziecko, które bardzo lubi chodzić w garniturze, koszuli i pantoflach. Pierwszy raz tak bardziej wyjściowo ubrał się w wieku 4 lat i tak mu zostało przez kolejnych 10.

• camel_3d Re: Buty na uroczystości- chlopak 21.03.18, 08:06
        no bywa.
        moje tez lubi marynarke. Ale kompletnie nie pasuje do garnituru smile)

O "pantoflach" nie wspominam, bo musialbym mu je chyba na sile zalozyc.

• camel_3d a takie? 21.03.18, 08:10
      https://d1v4lqatyq9qw6.cloudfront.net/media/catalog/product/cache/1/image/602f0fa2c1f0d1ba5e241f914e856ff9/m/i/mid_top_faisca_black_1_2.jpg

https://cms.brnstc.de/product_images/287x393/18/02/100073229913000_0.jpg
    • betty842 Re: Buty na uroczystości- chlopak 21.03.18, 09:58
      Gdybym rozważała elegancki strój i buty na 3 razy to kupiłabym czarne adidasy bez zadartych do góry przodów (nie wiem jak to określić...)
      Osobiście znam babkę która synowi na komunię do białej alby (i białych spodni) kupiła białe adidasy twierdząc że nie kupi białych lakierek na jeden raz a adidasy chociaż wykorzysta. Twierdzi że spod spodni wystawały tylko czubki butów i nawet nikt się nie zorientował że to buty sportowe a nie eleganckie.
      • camel_3d Re: Buty na uroczystości- chlopak 21.03.18, 12:48
        smile no biale to one tez pozniej dlugo chyba nie byly...

ja bym kupil czarne.
        • betty842 Re: Buty na uroczystości- chlopak 21.03.18, 18:30
          "ja bym kupil czarne."
          Do białej alby i białych spodni?
          • camel_3d Re: Buty na uroczystości- chlopak 21.03.18, 21:35

> "ja bym kupil czarne."
            > Do białej alby i białych spodni?

chyba spod tej alby to spodni nie widac.
            • mama_kotula Re: Buty na uroczystości- chlopak 21.03.18, 21:47
              Zależy od alby, są krótkie, są i takie do kostek.
            • mysz1978 Re: Buty na uroczystości- chlopak 21.03.18, 21:50
              allegro.pl/mlodziezowe-mokasyny-wizytowe-polbuty-36-41-r40-i6807083520.html?reco_id=36a31519-2d49-11e8-8550-b8ca3a6c1a80&bi_m=reco&bi_c=Product&bi_s=archiwum_allegro&
              to są naprawde takie złe buty??? No to widocznie jestem mega obciachowa, staroświecka i w ogole do d... y wink
              • mysz1978 Re: Buty na uroczystości- chlopak 21.03.18, 21:51
                nie widze powodu zeby kupowac w maju buty za kostke...
              • betty842 Re: Buty na uroczystości- chlopak 21.03.18, 22:23
                Te są fajne.
            • betty842 Re: Buty na uroczystości- chlopak 21.03.18, 22:26
              Tak jak mama kotula napisała-alby są różnej długości. Akurat ja pisałam o takiej nad kolano. Pod długimi albami czesto chłopcy mają czarne spodnie i wtedy czarne buty jak najbardziej by pasowały.
    • tsaria Re: Buty na uroczystości- chlopak 05.04.18, 08:13
      Mój ma w tym roku komunię.
      Kupiłam białą zwykłą koszulę w h&m, bo to tylko do kościoła, potem przebiera na koszule jasno niebieską z podwiniętymi rękawkami.
      Spodnie granatowe, bo takie niestety musi mieć, też z h&M bo tam tylko dostanę wąskie w miarę dobrze pasujące spodnie na szczuplaka www2.hm.com/pl_pl/productpage.0588571003.html
      Do tego te buty www.zara.com/pl/pl/buty-z-chwostami-p14560303.html?v1=5379031&v2=719025
      • camel_3d Re: Buty na uroczystości- chlopak 06.04.18, 00:14
        serio takie buty chlopakowi kupilas? gdzie on ma w nich chodzic? czy tylko na 1 raz do komunii i koniec?
        • tsaria Re: Buty na uroczystości- chlopak 06.04.18, 00:27
          Serio takie, do spodni garniturowych pasują idealnie, a nie są nadęte i sztywne. Dzieć pójdzie na komunię, na biały tydzień, a potem mogą sobie leżeć i noga wyrastać. Nie ma przymusu kupowania obuwia do zdarcia, jak przejdzie tydzień i but spełni swoją rolę to warto, a wyglądać będzie bardzo dobrze i odpowiednio do okazji.
    • mateuszek8101 Re: Buty na uroczystości- chlopak 14.04.18, 12:12
      znalazłem ciekawą stronę, na której możesz znalezc sposób jakie buty kupić na uroczystości dla chłopaków
      poradnikmodowy.eu/
      • puellae_2007 Re: Buty na uroczystości- chlopak 17.04.18, 10:07
        Mój syn idzie do Komunii i mam problem żeby kupić jakieś normalne buty w rozmiarze 39/40 żeby nie wyglądały jak dla dorosłego mężczyznę, a mimo wszystko były dopasowane do okazji tego dnia;/
        • camel_3d Re: Buty na uroczystości- chlopak 17.04.18, 11:15
          to jakie ten twoj 9 latek ma stopy??? 39/40??? jezu.
          • mysz1978 Re: Buty na uroczystości- chlopak 17.04.18, 19:06
            niektorzy "komunisci" w tym roku maja 10 lat smile Moj szedl majac 9 ale tez mial juz ponad 38...
            • ga-ti Re: Buty na uroczystości- chlopak 17.04.18, 20:34
              Ja dla córki kupowalam białe baleriny na dziale dla dorosłych, pantofelki komunijne kończyły sie na 36, cudem można bylo znaleźć 37.
              A może dla chlopca jakies pantofle zamszowe? Mój syn ma takie (większe, bo on starszy), sznurowane, zamszowe, długie i szczupłe, co ważne wink Kupione chyba w Deichmanie.
    • monique_alt Re: Buty na uroczystości- chlopak 26.04.18, 11:19
      Kupiłabym coś w tym stylu:
      bartek.com.pl/wizytowe-bartek-dla-chlopcow-szary-t-15599-j12-p35717
      • beakarp Re: Buty na uroczystości- chlopak 29.04.18, 22:03
        mój do komunii pójdzie w granatowych trampkach z ccc, w dodatku to model z kolekcji dziewczęcej wink Pod długą albą będzie miał granatowe chinosy, także chyba nie będzie obciachu?
        ps jak tu dodaje się zdjęcia?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka