marteczka271 22.08.05, 21:59 mam pytanie...gdzie najlepiej wybarać senatorium dla 7 i 5 latka? może ktoś był i wie co i jak? jakie dokumenty złożyć,ile się czeka? Czy jeśli dorosły jedzie to płaci ? bardzo prosze o porady. Dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
default Re: Senatorium - gdzie ?? 23.08.05, 09:06 Co to jest SENATORIUM???? ))) A tak poważnie - sanatoria podobno nieiwiele dają, wyrzucone pieniądze, poczytaj sobie: www.wprost.pl/ar/?O=79704 Odpowiedz Link Zgłoś
marteczka271 Re: Senatorium - gdzie ?? 23.08.05, 10:55 Ale jestem tempa !!!! Przepraszam za błąd. Może nic nie dadzą a może dadzą? jak sie nie sprawdzie to się człowiek nie dowie. Odpowiedz Link Zgłoś
danusia24 Re: Senatorium - gdzie ?? 23.08.05, 11:01 Hejka - wybór sanatorium zależy od tego jak ma być ukierunkowane leczenie - czy twoje dzieciaki jadą z powodu przeziębień, czy innych schorzeń. Nie zgadzam się z poprzedniczką - mój syn aktualnie przebywa w sanatorium na skrzywienie kręgosłupa. Ma takie zabiegi, które normalnie byłoby trudno załatwić na miejscu - tzn. masaże, gimnastyka, basen. Uważam, że wyjazd dzieci do sanatorium jest celowy i bardzo wskazany. Wybór sanatorium uzależnij od rodzaju ich schorzeń oraz odległości od domku. Nie wiem skąd pochodzisz ale w necie jest stronka nt. uzdrowisk w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
marteczka271 Re: Senatorium - gdzie ?? 23.08.05, 11:38 mój 7 letni syn jest asmatykiem i dlatego chcę go gdzieś wysłać..a 5 letnie córka ma przewlekły katar.... a jakie są opłaty jesli chodzi o pobyt opiekluna? Odpowiedz Link Zgłoś
danusia24 Re: Senatorium - gdzie ?? 23.08.05, 12:59 Pobyt dziecka w sanatorium jest bezpłatny - lekarz pierwszego kontaktu - wiadomo w tym przypadku pediatra wypisuje skierowanie i wysyła do Funduszu Zdrowia odpowiedniego dla danego regionu - oni przydzielają sanatorium na podstawie opisu choroby. Ponieważ ja miałam wybrane sanatorium wzięłam wniosek od lekarza i zawiozłam do tegoż sanatorium i tam zostawiłam. Oni wysłali wniosek opatrzony odpowiednią adnotacją. Można dołączyć też podanie z określeniem miejsca leczenia i terminu. Czy chcesz dzieci wysłać same czy pojedziesz z nimi? Odpowiedz Link Zgłoś
marteczka271 Re: Senatorium - gdzie ?? 23.08.05, 18:09 wolałabym jechać z nimi bo Ola ma 5 lat i smam chyba nie dałaby rady....A jak cenowo wygląda pobyt ? Odpowiedz Link Zgłoś
danusia24 Re: Senatorium - gdzie ?? 24.08.05, 07:21 www.lotos.region-rabka.pl/ adres sanatorium w Rabce. Opłaty wyglądają tak,że dziecko ma pobyt bezpłatny natomiast ty musisz za swój pobyt zapłacić. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiabrzoza Re: Senatorium - gdzie ?? 25.08.05, 13:39 Witam. Byłam dwa lata temu w sanatorium w Szczawnicy - mogę to sanatorium polecić każdemu. Przed sanatorium moje dziewczyny chorowały prawie bez przerwy.Można się było załamać, byłam u lekarza częściej niż w pracy. Po tym sanatorium jak ręką odjął, nie do uwerzenia. W tym roku były chore raz- na ospę i nic więcej. Gorąco polecam, fachowa opieka, świene zabiegi. Do tego niezapomniana Pani Jola, która organizowała nam czas po zabiegach: wycieczki, dyskoteki, konkursy itp. Wprawdzie pobyt tam jest drogi - ok. 1600 - 1800 zł. warto wydać tą kasę, bo i tak się ją wyda na leki. Jeżeli będziesz wysyłała wniosek do Funduszu możesz dołączyć prośbę i konkretną miejscowośc, w miarę możliwości ci ją przydzielą. Moje sanatorium nazywało sie Górnik, napewno mają strone internetową, ale nie pamietam adresu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
dzastina2 Re: Senatorium - gdzie ?? 07.09.05, 16:21 ja jutro z moją osmiolatką jadę do Rabki do ośrodka Lotos , moze ktoś z was tam był? napiszcie na priva , czekam. Odpowiedz Link Zgłoś