mmarusia 19.03.07, 22:11 Moja corka,ktora w maju 2007 skonczy 8lat ma juz pryszcze.Najpierw na czole,a potem wyskoczyl jej jeden na nosku. Czy powinnam z nia isc do lekarza? Moze za szybko sie rozwija? Czy ktoras z Was miala podobny problem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andaba Re: Pryszcze u 8latki??!! 19.03.07, 22:33 Mojemu synowi, też ośmioletniemu, więc dojrzewanie wykluczam, zrobily się na nosie po wakacjach. Smarowalam balsamem kapucyńskim i mu przeszło (przypuszczam, że równie dobry efekt dałby amol lub inny specyfik odkażająco-wysuszający). Odpowiedz Link Zgłoś
korelia72 Re: Pryszcze u 8latki??!! 20.03.07, 18:48 Moja 8-letnia córka ma ten problem od ok 2 lat, po próbach pediatry z maściami, byłysmy u dwóch dermatologów, diagnoza ta sama - trądzik młodzieńczy, powód? cywilizacja, brudne ręce, tłusta skóra (po mamie podobno ) Zapisane mazidła pomagały tylko jeśli sie smarowało, kilka dni po zaprzestaniu zaskórniki wychodziły ponownie. Najlepszy okazał się żel przeciwtradzikowy z oczarem wirginijskim, smarujemy tam gdzie wychodzą pryszcze, jak znikną przerywam smarowanie, chodzi o to aby cera nie przyzwyczaiła się do preparatu. Tydzień temu byłyśmy na oczyszczaniu buzi (czoło, nos, broda) i kosmetyczka powiedziała, że coraz częściej spotyka się z takimi problemami u dzieci. Nie wolno uzywać preparatów mocno wysuszajacych bo dzieci mają zbyt delikatną skórę, jak powiedziałam o tym oczarze, powiedziała ze moze być. U nas to sie sprawdza, jak ojedyne z dotychczasowych, a dermatolog zalecił nam płyn micelarny La Roche- posey + jakiś krem równie drogi (dostałam próbkę ale sie zawieruszyła bo nie było efektów) w nazwie było coś tam K Odpowiedz Link Zgłoś