Dodaj do ulubionych

Pryszcze u 8latki??!!

19.03.07, 22:11
Moja corka,ktora w maju 2007 skonczy 8lat ma juz pryszcze.Najpierw na czole,a
potem wyskoczyl jej jeden na nosku.
Czy powinnam z nia isc do lekarza? Moze za szybko sie rozwija?
Czy ktoras z Was miala podobny problem?
Obserwuj wątek
    • andaba Re: Pryszcze u 8latki??!! 19.03.07, 22:33
      Mojemu synowi, też ośmioletniemu, więc dojrzewanie wykluczam, zrobily się na nosie po wakacjach. Smarowalam balsamem kapucyńskim i mu przeszło (przypuszczam, że równie dobry efekt dałby amol lub inny specyfik odkażająco-wysuszający).
      • korelia72 Re: Pryszcze u 8latki??!! 20.03.07, 18:48
        Moja 8-letnia córka ma ten problem od ok 2 lat, po próbach pediatry z maściami,
        byłysmy u dwóch dermatologów, diagnoza ta sama - trądzik młodzieńczy, powód?
        cywilizacja, brudne ręce, tłusta skóra (po mamie podobno smile) Zapisane mazidła
        pomagały tylko jeśli sie smarowało, kilka dni po zaprzestaniu zaskórniki
        wychodziły ponownie. Najlepszy okazał się żel przeciwtradzikowy z oczarem
        wirginijskim, smarujemy tam gdzie wychodzą pryszcze, jak znikną przerywam
        smarowanie, chodzi o to aby cera nie przyzwyczaiła się do preparatu. Tydzień
        temu byłyśmy na oczyszczaniu buzi (czoło, nos, broda) i kosmetyczka
        powiedziała, że coraz częściej spotyka się z takimi problemami u dzieci. Nie
        wolno uzywać preparatów mocno wysuszajacych bo dzieci mają zbyt delikatną
        skórę, jak powiedziałam o tym oczarze, powiedziała ze moze być. U nas to sie
        sprawdza, jak ojedyne z dotychczasowych, a dermatolog zalecił nam płyn
        micelarny La Roche- posey + jakiś krem równie drogi (dostałam próbkę ale sie
        zawieruszyła bo nie było efektów) w nazwie było coś tam K

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka