Dodaj do ulubionych

Pomocy (Imię dla mojego dziecka)

IP: *.kosnet.pl / 10.104.2.* 14.07.03, 16:49
Kochani.
Wybralismy z mężem kilka imion dla naszego przyszłego dziecka. Proszę
spójrzcie na listę i napiszcie czy wam się podoba. Chcemy jako przyszli
rodzice poznać opinię postronnych inernautów.
Z góry bardzo dziekujemy za wasze opinie.
DLA DZIEWCZYNKI DLA CHŁOPCA
ANGELIKA IWO
JULIA KRYSTIAN
LAURA MATEUSZ
MIRIAM HUGO
ANGELINA GABOR
NADIA MAKSYMILIAN
NATALIA MIKOŁAJ
MERCEDES OLIWIER
LENA SZYMON
ZUZANA
Obserwuj wątek
    • Gość: blue Re: Pomocy (Imię dla mojego dziecka) IP: *.blueyonder.co.uk 14.07.03, 17:56
      Zuzanna jest najpiekniejsze...slowo
      • Gość: kliwia@gazeta.pl Re: Pomocy (Imię dla mojego dziecka) IP: *.vinita.lt 14.07.03, 19:03
        powinno pasowac do nazwiska.
        Maksymilian,Laura to dla mnie mile brzmią...
    • Gość: marghe_72 Re: Pomocy (Imię dla mojego dziecka) IP: *.acn.pl 14.07.03, 21:10
      Ja bym zrezygnowala z wszelkich Angelik, Mercedesow smile i Angelinsmile
      Julia jest pieknym imieniem, ale w tej chwili bardzo popularnym..
      Co mi sie podoba? Laura, Zuzanna..
      Iwo jest ciekawym imieniem...
      Marghe - mama Gabrysismile
    • Gość: mada Re: Pomocy (Imię dla mojego dziecka) IP: *.dyn.optonline.net 14.07.03, 23:18
      zrezygnowalabym ze wszystkich twardo brzmiacych i takich z koszmarnie
      brzmiacymi zdrobnieniami. Proponowalabym takie, ktore maja ladne i mile
      brzmienie i dobrze sie kojarza
    • wojtas47 Re: Pomocy (Imię dla mojego dziecka) 14.07.03, 23:44
      Moi drodzy - ważnym jest,aby dzieci nie cierpiały z powodu docinków od
      rówieśników z powodu "udziwnionych" imion ,na których nadanie przez rodziców
      nie miały niestety wpływu.Dlatego tak ważne jest właściwe dobranie imion.
      Mnie osobiście podobają się imiona : Gabriela oraz Konrad

pozdrawiam wszystkich
    • Gość: Kobieta Re: Pomocy (Imię dla mojego dziecka) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.07.03, 01:32
      Gość portalu: Kasia napisał(a):

> Kochani.
      > Wybralismy z mężem kilka imion dla naszego przyszłego dziecka. Proszę
      > spójrzcie na listę i napiszcie czy wam się podoba. Chcemy jako przyszli
      > rodzice poznać opinię postronnych inernautów.
      > Z góry bardzo dziekujemy za wasze opinie.
      > DLA DZIEWCZYNKI DLA CHŁOPCA
      > ANGELIKA IWO
      > JULIA KRYSTIAN
      > LAURA MATEUSZ
      > MIRIAM HUGO
      > ANGELINA GABOR
      > NADIA MAKSYMILIAN
      > NATALIA MIKOŁAJ
      > MERCEDES OLIWIER
      > LENA SZYMON
      > ZUZANA

Zgadzam sie w kwestii kryterow z przedmowcami, tj. a) musi pasowac do nazwiska
      (a nie brzmiec w stylu Dolores Miednica), b) musi byc do zdrobnienia, c)
      pomyslcie o dziecku - zeby sie nie wstydzilo w przyszlosci swojego imienia
      (moze dlatego warto nadac mu dwa - czesto jest tak, ze jako dorosly czlowiek
      wybiera to drugie). Z podanej listy podobaja mi sie: a) Dla dziewczynki: Julia,
      Zuzanna i Lena. Dwa pierwsze niestety teraz bardzo popularne i co druga to
      Zuzia lub Julka. b) Dla chlopca: Iwo (ale jak zdrobnic ? Iwku ?), Szymon,
      Mikolaj.

Mama Mikolaja.
    • Gość: Iza Re: Pomocy (Imię dla mojego dziecka) IP: *.introl.pl 15.07.03, 08:39
      Jeśli chcesz znać moje zdanie to z Twojej listy mnie osobiście podobają się

> NADIA MATEUSZ
      > NATALIA MIKOŁAJ
      > LENA
      > ZUZANA
    • Gość: Oozie Re: Pomocy (Imię dla mojego dziecka) IP: *.*.*.* 15.07.03, 10:16

Chcemy jako przyszli
      > rodzice poznać opinię postronnych inernautów.
      > Z góry bardzo dziekujemy za wasze opinie.
      > DLA DZIEWCZYNKI
      > MIRIAM

MIRIAM to po hebrajsku MARIA, nie mam sensu dawać dziecku imienia w
      obcojęzycznym zapisie jeśli istnieje polska wersja.
    • Gość: ociec juz Re: Pomocy (Imię dla mojego dziecka) IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 15.07.03, 10:38
      Wybieralem w zyciu dwa imiona: dla mlodszej siostry i dla synka.
      Mysle, ze pytanie innych, obcych osob o imie, ktore ten czlowieczek (pozniej czasem nawet czlowieczysko smile) bedzie nosil cale zycie, jest nieodpowiedzialne. Imie musi wam "zabrzmiec" od razu, moim zdaniem. Szuka sie, dopasowuje, moze Zuzia, a moze Fruzia. I nagle buch, pada jakas propozycja, ktora wydaje sie oczywista, zadne inne tylko TO.
    • Gość: talomai Re: Pomocy (Imię dla mojego dziecka) IP: 213.216.82.* 15.07.03, 12:19
      NADIA MAKSYMILIAN
    • Gość: j Re: Pomocy (Imię dla mojego dziecka) IP: *.dnet.pl / 10.1.18.* 15.07.03, 12:32
      moje dzieci mają na imię:
      MARCEL MAKSYMILIAN ...
      MILENA WIKTORIA ...

i uważam że na najładniejsze imiona na świecie.
    • Gość: ewa Re: Pomocy (Imię dla mojego dziecka) IP: *.escom.net.pl 15.07.03, 13:11
      pomyśl o dziecku i jego kłopotach z kolegami jak będą go gnębić gdy usłyszą
      tego typu imiona.Mam na myśli:Miriam,Iwo,Hugo,Mercedes
      RESZTA JEST OK!To jest moje zdanie, pamiętam jak były u nas na podwórku
      dziewczynki o imionach dziwnych aczkolwiek ciekawych (jak powyższe) i ich
      rozterki z resztą bandy.wiesz że dzieci są okrutne
    • ariana1 Re: Pomocy (Imię dla mojego dziecka) 15.07.03, 15:44
      Jżeli mieszkasz w Polsce , to żaden USC nie zarejestuje ci imienia Mercedes,
      ponieważ nie ma żeńskiej końcówki.
      Przykro mi ,ale żadne z podanych imion nie jest w moim guście.
      • Gość: enigma Re: Pomocy (Imię dla mojego dziecka) IP: *.ld.euro-net.pl 15.07.03, 19:12
        Wybacz, prawie wszystkie są pretensjonalne, takie nowobogackie...
        Gdy spojrzysz na swoje nowonarodzone, to sama będziesz wiedziała, jakie imię
        najbardziej pasuje.
    • Gość: WMI Re: Pomocy (Imię dla mojego dziecka) IP: 195.112.95.* 15.07.03, 20:12
      Dla dziewczynki: Zuzana
      Dla chlopca ??? no nie wiem, Szymon moze ???

W.
    • Gość: WMI Re: Pomocy (Imię dla mojego dziecka) IP: 195.112.95.* 15.07.03, 20:19
      Tak przy okazji, z pierwsza corka nie bylo problemow, nawet jeszcze nie
      wiedzielismy czy bedzie chlopiec czy dziewczynka, a imiona byly gotowe, ale z
      druga ... to byl problem. Nie bylo zgody. Dziecko sie urodzilo, a imienia nie
      bylo. I tak chyba przez tydzien. Jaka patowa sytuacja !!! Wszyscy sie pytali,
      to jak ma na imie ??? No, yyy, ... jeszcze sie nie zdecydowalismy, ... . No
      kicha totalna !!!

• Gość: agatka_s Re: Pomocy (Imię dla mojego dziecka)-UwAGA OGÓLNA IP: *.acn.pl 15.07.03, 20:30
        Bardzo proszę autorkę wątku aby nie poczuła się dotknięta, ale...

Czy w tej chwili nie daje się dzieciom zwyczajnych imion ? Takich jak Ania,
        Małgosia, Dorota , Piotr, Paweł, Michał, Jacek, Tomek itd ???

Te wszystkie Walerie, Kacpry, Klaudiusze inne Petronele przecież to naprawde
        pretensjonalne i brzydkie. Czy tak strasznie ludziom odbiło, aby silić się
        na taką oryginalność Pożal się Boże ??? Czy to jest jakieś odreagowywanie
        kompleksów czy jak ?

Sorry jak kogoś uraziłam, ale zdecydowanie uważam, że to jest poprostu w złym
        guście i "nouve riche".

Pozdrawiam przyszłą mamę !
        Mama Olka
        • Gość: Monika Re: Pomocy (Imię dla mojego dziecka)-UwAGA OGÓLNA IP: *.3-131-66.nowhere.mc.videotron.ca 15.07.03, 21:36
          Mnie bardzo sie podobaja: Nadia i Szymon
        • ariana1 Re: Pomocy (Imię dla mojego dziecka)-UwAGA OGÓLNA 15.07.03, 21:44
          Nadaje się zwyczajne imiona. Moja córka ma na imię Anna. A synek miał być
          Tomasz. Moje koleżanki nazwały swoje dzieci np. Iza , Szymon, Ewa, Adaś. To też
          są chyba normalne imiona.
          • Gość: Ginny Re: Pomocy (Imię dla mojego dziecka)-UwAGA OGÓLNA IP: *.sloneczny.pl / 10.102.21.* 16.07.03, 08:27
            To pocieszające, naprawdę, bo w końcu jest tyle ładnych, polskich imion, które
            miło się zdrabniają i nie brzmią śmiesznie (nie to, co Mercedes na przykład).
          • Gość: Monika Re: Pomocy (Imię dla mojego dziecka)-UwAGA OGÓLNA IP: *.3-131-66.nowhere.mc.videotron.ca 16.07.03, 14:34
            ariana1 napisała:

> Nadaje się zwyczajne imiona. Moja córka ma na imię Anna. A synek miał być
            > Tomasz. Moje koleżanki nazwały swoje dzieci np. Iza , Szymon, Ewa, Adaś. To
            też
            >
            > są chyba normalne imiona.
            Nie przesadzajmy z ta zwyczajnoscia. Oczywiscie, nie mowie, by nadawac imiona
            udziwnione i takie, ktore kojarza sie z czyms innym oprocz imienia(mercedes),
            ale niekoniecznie dzieci smieja sie z oryginalnych imion. gdy bylam mala jedna
            dziewczynka w szkole miala na imie Diana i wrecz wszystkie dziewczyny
            zazdroscily jej fajnego imienia, nikt sie z niej nie smial. Uwazam, ze to
            dobrze, gdy ludzie maja rozne imiona. Gdy imiona za bardzo sie powtarzaja efekt
            jest taki jak w mojej bylej klasie w liceum: trzecia czesc dziewczynek to Anie,
            trzecia czesc Kasie i trzecia czesc Joasie i tylko ja jedna bylam
            Monika.Pozniej dzieci zamiast po imieniu wolaja do siebie po nazwisku- a moze
            uwazasz, ze to ladniej?
            • ariana1 Re: Pomocy (Imię dla mojego dziecka)-UwAGA OGÓLNA 16.07.03, 14:48
              Gość portalu: Monika napisał(a):

> Nie przesadzajmy z ta zwyczajnoscia. Oczywiscie, nie mowie, by nadawac imiona
              > udziwnione i takie, ktore kojarza sie z czyms innym oprocz imienia(mercedes),
              > ale niekoniecznie dzieci smieja sie z oryginalnych imion. gdy bylam mala
              jedna
              > dziewczynka w szkole miala na imie Diana i wrecz wszystkie dziewczyny
              > zazdroscily jej fajnego imienia, nikt sie z niej nie smial. Uwazam, ze to
              > dobrze, gdy ludzie maja rozne imiona. Gdy imiona za bardzo sie powtarzaja
              efekt
              >
              > jest taki jak w mojej bylej klasie w liceum: trzecia czesc dziewczynek to
              Anie,
              >
              > trzecia czesc Kasie i trzecia czesc Joasie i tylko ja jedna bylam
              > Monika.Pozniej dzieci zamiast po imieniu wolaja do siebie po nazwisku- a moze
              > uwazasz, ze to ladniej?

Jeżeli to zaczepne pytanie miało być do mnie ( bo mnie zacytowałaś) , to
              odpowiadam: nie , nie uważam ,żeby było ładniej po nazwisku. A poza tym ,
              przykładowe imiona wymienione przeze mnie , są akurat ostatnio oryginalne w
              porównaniu proponowanymi przez autorkę wątku. I jestem przekonana ,że moja
              córka będzie jedyną Anią w przedszkolu i w szkole( albo jedną z nielicznych),
              za to co druga będzie Julia , Wiktoria , Oliwia i Zuzanna.
              • Gość: agatka_s Re: Pomocy (Imię dla mojego dziecka)-UwAGA OGÓLNA IP: *.acn.pl 16.07.03, 15:11
                Ładnych prostych imion jest bardzo dużo i to naprawdę nie jest tak, że one się
                muszą powtarzać (a to fakt że te proste imiona są teraz akurat
                rzadkoscią,dominują te pretensjonalne). A nawet jak się powtarzają to co ?
                Ja jestem Agata i akurat jak ja się rodziłam to było to imię dość popularne,
                ale nie odczuwam ani teraz ani nigdy w przeszłości żadnego dyskomfortu z tego
                tytułu.

Jeszcze kilka propozycji "zwykłych" imion: Joanna, Basia, Marta, Magda,
                Agnieszka, Monika, Ewa, Ela, Maria, Hania, Danusia, Jola, Justyna, Renata,
                Krzyś, Janek, Kuba, Darek, Jurek, Jarek, Wojtek, Włodek itd. itp

Pozdrawiam

• pyzka3 Re: Pomocy (Imię dla mojego dziecka) 16.07.03, 10:16

> ANGELIKA IWO
      > JULIA KRYSTIAN
      > LAURA MATEUSZ
      > MIRIAM HUGO
      > ANGELINA GABOR
      > NADIA MAKSYMILIAN
      > NATALIA MIKOŁAJ
      > MERCEDES OLIWIER
      > LENA SZYMON
      > ZUZANA

odradzam serdecznie: Mercedes, Angeline i Miriam, Iwo, Gabor
      reszta moze byc
      Podobala nam sie Lena dla naszej coreczki ale analiza tego imienia wykazala ,
      ze osoby je noszace sa troche " rozlazle". No i dalismy Matylda
      ale wybor nalezy do was!
      pozdrawiam
      • Gość: Monika Imiona slowianskie IP: *.3-131-66.nowhere.mc.videotron.ca 16.07.03, 17:48
        Hej! A moze by tak poszukac czegos wsrod slowianskich imion, ladne, polskie i
        oryginalne np. Radoslaw, Gniewosz, Dobromir, Przemyslaw- akurat tak mi sie
        napisaly same meskie. Ale czemu nie?
      • mam-darynka Re: Pomocy (Imię dla mojego dziecka) 16.07.03, 18:40
        > > DLA DZIEWCZYNKI DLA CHŁOPCA
        > > ANGELIKA IWO
        > > JULIA KRYSTIAN
        > > LAURA MATEUSZ
        > > MIRIAM HUGO
        > > ANGELINA GABOR
        > > NADIA MAKSYMILIAN
        > > NATALIA MIKOŁAJ
        > > MERCEDES OLIWIER
        > > LENA SZYMON
        > > ZUZANA

Ja bym wybrala ze skroconej listy: Mercedes (powalczylabym w USC gdybym sie
        uparla - wszystko jest dla ludzi), Natalia, Nadia, Miriam, Laura a dla chlopca
        tez z mniejszej listy: Maksymilian, Gabor, Hugo, Krystian, Iwo. W ogole to ja
        mysle, ze metoda eliminacji jest lepsza - zostaja w koncu te 2 czy 3 imiona,
        ktore mozna ustawic jako pierwsze czy drugie. Ale wiele racji jest w tym, ze
        trzeba spojrzec na dziecko zanim sie podejmie ostateczna decyzje.
        A z imion podanych wczesniej jako "normalne" ja bym nie miala co wybrac - mnie
        sie po prostu nie podobaja zadne Malgosie, Dorotki czy Joasie ani Pawelki,
        Andrzejki czy Tomki. Gust kazdy z nas ma inny i to, co dla jednych "normalne",
        dla innych moze byc pospolite albo zwyczajnie brzydkie; co zas dla kogos
        pretensjonalne czy wydumane, ktos inny przyjmie jako oryginalne i niezwykle.
        Uwazam, ze nalezy sie cieszyc z roznorodnosci i korzystac z niej a nie
        ograniczac sie do tego, co w jakims jednym kregu traktowane jest
        jako "normalne".
    • Gość: Ada Re: Pomocy (Imię dla mojego dziecka) IP: *.spray.net.pl 16.07.03, 21:29
      Sory, ale mi się nie podobają!
      Najładniejsze dla mnie są imiona proste typu:Kasia ,Ada,Jaś,Maciek.
      Ale najważniejsze żeby Wam się podobało!
      Pozdrawiam!
      • oralhella Re: Pomocy (Imię dla mojego dziecka) 17.07.03, 13:57
        Gość portalu: Ada napisał(a):

> Sory, ale mi się nie podobają!
        > Najładniejsze dla mnie są imiona proste typu:Kasia ,Ada,Jaś,Maciek.
        > Ale najważniejsze żeby Wam się podobało!
        > Pozdrawiam!

A moze Staś, Józek,Franek, Kazek...? a dla dziewczynki Henka, Józka,
        Maryśka,...?Rece opadają.

Moja propozycja:
        Natalka , Mia ,Justynka ,
        Damianek,Szymonek, Szczepanek,Mikołaj, Kuba , Maksymilian.

• Gość: cysia Re: Pomocy (Imię dla mojego dziecka) IP: 213.241.20.* 17.07.03, 14:14
          A co jest złego w imionach Stas, Franek czy Marysia?

• ariana1 Re: Pomocy (Imię dla mojego dziecka) 18.07.03, 14:18
          Mia, Szczepanek, Damianek - ręce opadają...
          I po co ta twoja zgryźliwość? Jedna z poprzedniczek uświadamiała już ,że o
          gustach się nie dyskutuje. Wyraża się tylko swoje zdanie - to mi się podoba, to
          mi się nie podoba. Więc możesz sobie oszczędzić złośliwych komentarzy?
    • Gość: Basia Re: Pomocy (Imię dla mojego dziecka) IP: *.arcor-ip.net 24.07.03, 11:25
      Przed kilkoma miesiacami mialam ten sam problem. Z racji tej, ze moj maz jest
      Niemcem, wybor byl utrudniony. Chcielismy wybrac imie, ktore w obydwu jezykach
      brzmi tak samo.
      No i mamy teraz mala Laura, do ktorej pieszczotliwie zwaracam sie per Lurunia,
      Laurusia, Laurenka. A dla chlopca mielismy Erik i Marcel.

Pozdrawiam wszystkich

• Gość: aja Re: Pomocy (Imię dla mojego dziecka) IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 24.07.03, 12:21
      Bylam tak zmeczona porodem ze zgodzilam sie na
      Amadeusza...Teraz nie zaluje, jest po prostu
      Duskiem,Duchem, Duchaczem,Dusiolkiem...Na codzien
      Duchem....Kocham go najbardziej na swiecie i nie wplyna
      na to zadne imiona....
      • Gość: strzygga Re: Pomocy (Imię dla mojego dziecka) IP: *.iczmp.edu.pl 24.07.03, 13:09
        Gość portalu: aja napisał(a):

> Bylam tak zmeczona porodem ze zgodzilam sie na
        > Amadeusza...Teraz nie zaluje, jest po prostu
        > Duskiem,Duchem, Duchaczem,Dusiolkiem...Na codzien
        > Duchem....Kocham go najbardziej na swiecie i nie wplyna
        > na to zadne imiona....

Aja - bomba, nigdy bym nie pomyślała, że Amadeusz może być Duszkiem - cudo,
        cudo, cudo.
        U nie to imię odpadło, bo nie wiedziałam co z nim zrobić.
        Pozdrowienia dla Duszka.

A autorzy wątku pewnikiem sami doskonale będą w stanie wybrać imię dla swojej
        kochanej pociechy i nie potrzebują naszych rad.

• Gość: aja Re: Pomocy (Imię dla mojego dziecka) IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 25.07.03, 16:40
          Gość portalu: strzygga napisał(a):

> Aja - bomba, nigdy bym nie pomyślała, że Amadeusz może
          być Duszkiem - cudo,
          > cudo, cudo.
          > U nie to imię odpadło, bo nie wiedziałam co z nim zrobić.
          > Pozdrowienia dla Duszka.
          >
          > A autorzy wątku pewnikiem sami doskonale będą w stanie
          wybrać imię dla swojej
          > kochanej pociechy i nie potrzebują naszych rad.
          > Dzieki, czytalam to wlasnie Ducholcowi,on rowniez Cie
          pozdrawia....Poza tym nigdy nie mial kompleksow z powodu
          imienia...
    • Gość: Agata Re: Pomocy (Imię dla mojego dziecka) IP: *.acn.waw.pl 25.07.03, 22:35
      Wiesz statystyki wykazują, że im mniej inteligentni, wykształceni, zamożni
      rodzice tym bardziej udziwnione imię nadają dziecku oczekując, że ono (imię)
      zrekompensuje wszystkie braki.
      Z Twojej listy zadne imie mi się nie podoba,w wiekszości są pretensjonalne.
      Agata mama Uli
      • Gość: lola Re: Pomocy (Imię dla mojego dziecka) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.03, 23:39
        Tak, to prawda, ale tez nie kazdy chce nadac dziecku imie pospolite, chocby
        dlatego zeby nie było 5 Anią w rodzinie, wydaje mi sie ze na
        polskim "podwórku" jest duzo niebanalnych i nieczesto spotykanych imion i nie
        trzeba siegac po Andzeliki i Dzesiki(brrr). Nie podobają mi sie zarówno imiona
        co krok spotykane jak i te udziwnione, sama miałam niedawno ten dylemat, ale
        nikt mi nie powie ze mam nadac imie pospolite, bo to wyznacza wysoki poziom
        mojej inteligencji, nie podobaja mi sie Kaski-Maryski i juz.
        Agnieszka mama Poli
    • Gość: micka Re: Pomocy (Imię dla mojego dziecka) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.07.03, 22:37
      > ANGELIKA IWO
      > JULIA KRYSTIAN
      > LAURA MATEUSZ
      > MIRIAM HUGO
      > ANGELINA GABOR
      > NADIA MAKSYMILIAN
      > NATALIA MIKOŁAJ
      > MERCEDES OLIWIER
      > LENA SZYMON
      > ZUZANA

przy wyborze imienia musicie zastanowic sie nad takimi sprawami:
      1) jakie nazwisko bedzie nosilo dziecko - dlugie czy krotkie, polskie czy
      niepolskie
      imie musi pasowac do nazwiska (np. smiesznie bedzie brzmiec zestawienie
      Mercedes Kapusta albo Maksymilian Konstantynowicz
      2) jak sie zdrabnia dane imie - jak bedziecie wolac na nie
      np. zdrobnienie Max kojarzy sie raczej z psem niz z dzieckiem (sorry, nie
      chcialam urazic)
      3) jakie imiona sa popularne
      chyba nie jest fajnie byc jedna z kilkunastu Julii w klasie lub na podworku
      4) jak sie odmienia dane imie (np. czy wiesz, ze imiona Iwo, Hugon odmieniaja
      sie w ten sposob -> komu? Iwonowi, Hugonowi)

zycze udanego wyboru
      pozdrawiam wink
    • Gość: mila Re: Pomocy (Imię dla mojego dziecka) IP: *.dip.t-dialin.net 26.07.03, 23:16
      polecam karol, lub paulina albo alicja karina
    • Gość: Sylwia Re: Pomocy (Imię dla mojego dziecka) IP: *.kutno.mediaclub.pl 27.07.03, 17:32
      Cześć! A ja mam małą Zuzię i jestem z tego powodu bardzo szczęśliwa. Kiedyś
      była moda na Anie, Kasie, Moniki, Agnieszki, Piotrki, Tomki, Marciny itd. a
      teraz jest na Julie, Zuzie, Wiktorie, Kubusie i Kacperki. Nie widzę absolutnie
      nic w tym złego. W końcu ktoś po to te imiona wymyślił. Moda się zmienia i to
      chyba dobrze. A tak swoją drogą dlaczego te zagorzałe tradycjonalistki nie dały
      swoim dzieciom na imię np. Stanisława, Jadwiga czy Kazimierz przecież to są
      dopiero tadycyjne imiona.
      Pozdrawiam serdecznie
    • Gość: natalia Re: Pomocy (Imię dla mojego dziecka) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.03, 19:44
      A ja stawiam na Zosię: piękne, ponadczasowe, klasyczne. Moja Córeczka ma tak na
      imię, mówię do Niej: Zosia, Zosieńka, Zosiaczek. Jest najcudowniejszym skarbem
      pod słońcem!
      • Gość: lola Re: Pomocy (Imię dla mojego dziecka) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.03, 20:48
        Gość portalu: natalia napisał(a):

> A ja stawiam na Zosię: piękne, ponadczasowe, klasyczne. Moja Córeczka ma tak
        na
        >
        > imię, mówię do Niej: Zosia, Zosieńka, Zosiaczek. Jest najcudowniejszym
        skarbem
        > pod słońcem!

Niestety ja kojarze to imie z pewną ciotką na która wszyscy mówią Zocha,
        dlatego choc obiektywnie patrzac imie ładne, to dla mnie ma negatywny
        wydzwiek. Ale tak jest ze wszystkimi imionami.
    • monikava2000 Re: Pomocy (Imię dla mojego dziecka) 29.07.03, 06:58

> ANGELIKA IWO
      > JULIA KRYSTIAN
      > LAURA MATEUSZ
      > MIRIAM HUGO
      > ANGELINA GABOR
      > NADIA MAKSYMILIAN
      > NATALIA MIKOŁAJ
      > MERCEDES OLIWIER
      > LENA SZYMON
      > ZUZANA

MI sie podoba z wyzej wybranych dla dziewczynki: Lena a dla chlopca: Mikolaj
      Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka