Dodaj do ulubionych

Fotelik CONCORD LIFT

IP: *.piaseczno.sdi.tpnet.pl 11.08.03, 13:59
Czy w tym foteliku mozna przewozić 2-letnie dziecko (15 kg)czy jest jeszcze
za mała? Jak wam się sprawdza w codziennym użytkowaniu: spanie, przewóz
dziecka w kurtce itp. Jak się w nim jeździ starszemu dziecku? Będę wdzieczna
za wszystkie opinie.
Obserwuj wątek
    • kathy38 Re: Fotelik CONCORD LIFT 11.08.03, 14:10
      Ja mam ten fotelik i jestem zadowolona. Kupowałam córci jak miała prawie 4 lata
      i blisko 18 kg więc nie wiem jak się sprawdza dla mniejszego dziecka. Najlepiej
      posadzić dziecko i przymierzyć. Dziecko przypina się pasem samochodowym i
      zapewne chodzi o to, zeby pas ten nie przechodził dziecku przez szyję. I przez
      to, ze używa się tylko pasa samochodowego zapięcie dziecka jest bardzo proste,
      trzeba tylko zwrócic uwagę by pas przechodził przez szczeliny w foteliku -
      górną i dolną.

Fotelik ten ma pokrycie bawełniane, więc jest przyjemne w dotyku nawet w upalne
      dni. Co do spania w nim to niestety głowka dziecku potrafi zwisać do przodu,
      cześciowo sytuację ratuje poduszka-rogalik na szyję. Ale jest to problem
      wszystkich fotelików do 36 kg bo one się już nie rozkładają.

pozdrawiam
      • Gość: mamusia Re: Fotelik CONCORD LIFT IP: *.proxy.aol.com 11.08.03, 17:09
        mam. mala do niedawna we snie wypadala do przodu lekko hamowana pasem. w twoim
        przypadku decydujacy bedzie wzrost - ze wzgledu na prowadzenie pasow. jesli ten
        fotelik zamontujesz na siedzeniu, ktore sie nie odchyla to ze spaniem marnie
        (patrz wyzej, o tym drobiazgu zapomnialam przy wybieraniu samochodu - z przodu
        mam air bag atylne sie nie odchylaja). ale jest jeszcze concord trimax - czyli
        obejmujacy wszystkie grupy wiekowe i ten sie odchyla ale nie wiem dokladnie, w
        ktorej wiekowej wersji uzycia.
    • Gość: Iza Re: Fotelik CONCORD LIFT IP: *.introl.pl 12.08.03, 10:43
      Kupiłam taki fotelik niedawno, mojej 3-latce (18kg). Jest wygodny, ma łatwe do
      zdejmowania i do prania pokrycie. Mankamentem jest to, że nie nadaje się do
      spania. Głowa dziecka (czasem i całe) leci do przodu i ciałko jest zwinięte w
      paragraf. Ale ja kupiłam fotelik z szeroko rozsuniętymi osłonami na główkę
      (~400,-zł), bez możliwości odchylania do tyłu. W sklepie stał też fotelik z
      większymi osłonami na główkę (tej samej firmy), z możliwością regulacji
      pochylenia (~650,-zł). Nie wiem jak się sprawdza w samochodzie, w którym tylne
      siedzienia się nie odchylają, ale może ktoś taki ma?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka