Dodaj do ulubionych

Warsztat 280 - Sypialnia

03.03.13, 23:32
Witajcie!
W ten weekend zrobilismy remont w sypialni, malowanie, wymiana dywanu.
Pare rzeczy wyrzucilam, pare rzeczy musze wymienic. W zwiazku z tym mam pytanie.
Jakie dwie rzeczy musze sobie kupic aby bylo tak jak chce, zebym byla zadowolona.
Mam nadzieje ze pytanie nie jest za trudne. Mozecie zadawac rozne pytania pomocnicze np. do czego ta rzecz sluzy, jak wyglada, z jakiego materialu jest zrobione, ksztalt.
Obserwuj wątek
    • kita32 Re: Warsztat 280 - Sypialnia 05.03.13, 17:21
      Ciekawy temat smile
      • greenwenus Re: Warsztat 280 - Sypialnia 05.03.13, 23:01
        Dziękuję Kito!
      • hanna1985 Re: Warsztat 280 - Sypialnia 06.03.13, 17:51
        ja jutro polożę kartywinkciekawe jak ja to zinterpretuje i co pokażą ?duzo radosci sprawiają mi te warsztaty winka moze dzis mi sie uda !pytanko jest interesującewink
        • greenwenus Re: Warsztat 280 - Sypialnia 06.03.13, 22:28
          W takim razie czekam. Dziekuje.
          • hanna1985 Re: Warsztat 280 - Sypialnia 07.03.13, 14:12
            Witamwink ciekawa jestem jak to mi wyszlowink
            PRZEDMIOT PIERWSZY do czego sluzy?Pustelnik !mysle ,ze to lampawinkna mojej talii widac ją winkbynajmniej oswietlenie winkdo czego sluzy?rycerz kielichow,on tez trzyma puchar w reku i mysle ,ze sluzy do romantycznych chwil ,jak kazde swiatlowink
            PRZEDMIOT DRUGI do czego sluzy?Swiatwinka wiec albo firanka albo obraz winkstawiam na firanke ,na pytanie jaki ma ksztalt wyszla mi 5 denarow ,a tu tez mam okno na karciewink
            • hanna1985 Re: Warsztat 280 - Sypialnia 07.03.13, 17:53
              myslalam,ze to bedzie latwiejsze zadanie !czekam na inne odpowiedzi ,byc moze to nie jest moj dzien na kartywinki czekam na niedziele
              • greenwenus Re: Warsztat 280 - Sypialnia 07.03.13, 20:38
                Dziekuje Hanno za pierwsza interpretacje!
                • kita32 interpretacja 09.03.13, 20:33
                  1-a rzecz – ogólnie - Królowa Monet (-) – poprawa wygody;
                  Do czego służy? – Paź Pucharów – pomocnicze – aby coś postawić, odłożyć, albo oświetlić;
                  Do czego nie służy? – Sąd Ostateczny – nie służy do regeneracji sił – raczej nie jest to łóżko ani fotel;
                  Wygląd – 10 Pucharów (-) – słodkie wink;
                  Materiał – 3 Kijów (-) – drewno, rurki, imitacja drewna;
                  Kształt - Umiarkowanie (-) – kształt regularny, nie za duże, nie za małe, idealnie wkomponowane, nie rzuca się w oczy.

Skojarzenia – coś w typie szafki, półeczki albo lampka, świecznik – coś pomocniczego, takiego „pod ręką”.

2-a rzecz – ogólnie – Paź Mieczy – pomocnicze, coś dla umysłu;
                  Do czego służy? – Rycerz Mieczy – coś oddziałujące na umysł, może coś do słuchania muzyki, może radio, może lampka do czytania w łóżku..?
                  Do czego nie służy? – Księżyc (-) – ma likwidować napięcie, uspokajać, relaksować;
                  Wygląd – Sprawiedliwość – symetryczne, może biało-czarne?
                  Materiał – 2 Pucharów (-) – z dwóch materiałów? Coś przeplatane, połączone jedno z drugim;
                  Kształt - 3 Monet – ma elementy okrągłe – mam skojarzenia z głośnikami.

Ta druga rzecz najbardziej kojarzy mi się z zestawem grającym do słuchania relaksacyjnej muzyki. Ewentualnie lampka do czytania, ale problemy z lampkami to chyba mój indywidualny problem…
                  • greenwenus Re: interpretacja 09.03.13, 21:10
                    Dziekuje Kito!
                    • setepen Re: interpretacja 10.03.13, 00:11
                      pierwsza rzecz - Umiarkwanie + 2 monety + Kolo Fortuny - lampka nocna na dwie zarowki z wbudowanym zegarem.

druga rzecz - Umiarkowanie + 4 monety + 3 kielichy - sprzet grajacy z 4 kolumnami
                      • greenwenus Re: interpretacja 10.03.13, 01:07
                        Dziękuję setepen!
                        • ivana Re: interpretacja 10.03.13, 12:33
                          1 Pierwsza rzecz- Sprawiedliwosc 5 Pucharow
                          Jakis maly stoliczek lub inna mala szafeczka stojaca, ewentualnie lampa
                          2. Druga rzecz- 8 Mieczy 10 Pucharow
                          Kojarzy mi sie to z czyms na okno..moze karnisz albo zaslony lub zaluzje
                          • greenwenus Re: interpretacja 10.03.13, 17:32
                            dziekuje Ivanko!
                            • greenwenus odpowiedz 10.03.13, 18:28
                              Troszeczke sie zagapilam ale juz sie poprawiam. Dziekuje wszystkim za udzial.
                              Po remoncie okazalo sie ze lozko, drewniany dol jest juz calkiem zuzyty, nieladny i zdecydowalam sie go wyrzucic, wiec musze kupic nowe lozko. Na razie spimy na materacu co w sumie nie jest nawet takie zle ale marzy mi sie lozko z szufladami bo nie mam miejsca na wiele rzeczy teraz. Druga rzecza, ktora az prosi o wymiane to firanki i zaslonki, czyli cos fajnego na okno.
                              • greenwenus do hanny 10.03.13, 18:30
                                Witam ciekawa jestem jak to mi wyszlo
                                PRZEDMIOT PIERWSZY do czego sluzy?Pustelnik !mysle ,ze to lampana mojej talii widac ją bynajmniej oswietlenie do czego sluzy?rycerz kielichow,on tez trzyma puchar w reku i mysle ,ze sluzy do romantycznych chwil ,jak kazde swiatlo
                                - lampa to to nie jest ale lozko na pewno sluzy do romantycznych chwil,

PRZEDMIOT DRUGI do czego sluzy?Swiata wiec albo firanka albo obraz stawiam na firanke ,na pytanie jaki ma ksztalt wyszla mi 5 denarow ,a tu tez mam okno na karcie
                                - tutaj swietnie, rzeczywiscie marza mi sie nowe firanki.
                                • greenwenus do Kity 10.03.13, 18:36
                                  1-a rzecz – ogólnie - Królowa Monet (-) – poprawa wygody;
                                  Do czego służy? – Paź Pucharów – pomocnicze – aby coś postawić, odłożyć, albo oświetlić;
                                  Do czego nie służy? – Sąd Ostateczny – nie służy do regeneracji sił – raczej nie jest to łóżko ani fotel;
                                  Wygląd – 10 Pucharów (-) – słodkie ;
                                  Materiał – 3 Kijów (-) – drewno, rurki, imitacja drewna;
                                  Kształt - Umiarkowanie (-) – kształt regularny, nie za duże, nie za małe, idealnie wkomponowane, nie rzuca się w oczy.
                                  No tutaj wlasnie to chodzi o lozko. material okreslilas swietnie bo chce aby bylo drewniane.

Skojarzenia – coś w typie szafki, półeczki albo lampka, świecznik – coś pomocniczego, takiego „pod ręką”.

2-a rzecz – ogólnie – Paź Mieczy – pomocnicze, coś dla umysłu;
                                  Do czego służy? – Rycerz Mieczy – coś oddziałujące na umysł, może coś do słuchania muzyki, może radio, może lampka do czytania w łóżku..?
                                  Do czego nie służy? – Księżyc (-) – ma likwidować napięcie, uspokajać, relaksować;
                                  Wygląd – Sprawiedliwość – symetryczne, może biało-czarne?
                                  Materiał – 2 Pucharów (-) – z dwóch materiałów? Coś przeplatane, połączone jedno z drugim;
                                  Kształt - 3 Monet – ma elementy okrągłe – mam skojarzenia z głośnikami.

Ta druga rzecz najbardziej kojarzy mi się z zestawem grającym do słuchania relaksacyjnej muzyki. Ewentualnie lampka do czytania, ale problemy z lampkami to chyba mój indywidualny problem…
                                  Mimo ze nie zobaczylas tutaj zaslon to duzo mialas dobrych spostrzezen np. ze sa to jakby dwie rzeczy w jednym. Moga byc z roznych materialow. Co tez w moim przypadku wazne firanki i dobre zaslony pomagaja mi tez zrelaksowac, odciac od tego co dzieje sie na zewnatrz.
                                  • greenwenus do setepen 10.03.13, 18:39
                                    pierwsza rzecz - Umiarkwanie + 2 monety + Kolo Fortuny - lampka nocna na dwie zarowki z wbudowanym zegarem.
                                    - no nie nie chodzilo o to.

druga rzecz - Umiarkowanie + 4 monety + 3 kielichy - sprzet grajacy z 4 kolumnami
                                    - tutaj tez nie
                                    Dziekuje setepen ze wzielas/es udzial w warsztatach. po raz pierwszy (no chyba ze sie myle) Zawsze milo jak pojawia sie ktos nowy.
                                    • greenwenus do ivanki 10.03.13, 18:41
                                      1 Pierwsza rzecz- Sprawiedliwosc 5 Pucharow
                                      Jakis maly stoliczek lub inna mala szafeczka stojaca, ewentualnie lampa
                                      - no nie ale dziwne ze prawie kazdemu pokazalo sie cos z oswietleniem.
                                      2. Druga rzecz- 8 Mieczy 10 Pucharow
                                      Kojarzy mi sie to z czyms na okno..moze karnisz albo zaslony lub zaluzje
                                      - tutaj trafilas, wlasnie chodzi o cos na okno.
                                      • greenwenus zwyciezca 10.03.13, 18:45
                                        Dziekuje wszystkim za udzial w warsztatach.
                                        Najlepiej odpowiedzialy hanna i ivanka choc u kity rowniez bylo duzo trafnych wskazowek.
                                        trudno mi bylo podjac decyzje dlatego wyciagnelam karte i wybor padl na hanne.
                                        Zwyciezca kolejnych warsztatow zostaje hanna1985.
                                        Moje gratulacje!!!!
                                        • ivana Re: zwyciezca 10.03.13, 18:48
                                          Dziekuje za warsztat i gratulacje dla Hanny!
                                        • kita32 Re: zwyciezca 10.03.13, 18:48
                                          Hanno, gratulacje - bardzo dobrze trafiłaś z firankami smile

Mnie tym razem gorzej poszło, no cóż...

Greenwenus, dzięki za świetny warsztat!
                                          • kita32 Re: zwyciezca 10.03.13, 18:49
                                            Ivanko, również i Tobie gratuluję smile
                                            • ivana Re: zwyciezca 10.03.13, 18:52
                                              Dzieki Kito! Co do tej szafki to nie bylam pewna ale bylam pewna co do jakiejs sztywnej konstrukcji dlatego wskazalam na szafke a nie lozko, ktore jednak kojarzy mi sie z czyms miekkim i przytulnym a to chodzilo o konstrukcje sztywna lozka
                                              • setepen Re: zwyciezca 10.03.13, 19:02
                                                rzeczywiscie jestem nowy i przegladajac internet zeby sie czegos nowego nauczyc trafilem na te warsztatysmile jezeli chodzi o przedmioty to nie mialem wczesniej okazji tego potrenowacsmile
                                                swoja droga faktycznie ciekawe dlaczego kazdy tak z tym oswietleniem,mnie nakierowala 2 monet bo tam mam cos w stylu slonca.
                                                gratuluje pozostalymsmile
                                                • hanna1985 Re: zwyciezca 10.03.13, 19:19
                                                  Witam wszystkichwinknie bylo latwo faktycznie,teraz mysle sobie,ze ten pustelnik to byla wskazowka co do lozka,ze jest to miejsce do rozmyslan winkwszystkim wyszla lampa ,wiec napewno cos wymienisz greenwenuswinkw sypialni niebawem winkciesze sie z wygranej i mysle nad pytaniem ,wygrana mnie wzruszylawink
                                                  • greenwenus Re: zwyciezca 10.03.13, 20:43
                                                    Ciesze sie ze jestes zadowolona.
                                                    Jesli chodzi o oswietlenie to mam w sypialni az cztery lampki i moze to tak wyraznie pokazalo sie Wam w kartach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka