kita32 24.06.13, 13:55 Jakiego gościa spodziewamy się (ja z mężem) na początku lipca? Będzie u nas około 10 dni. Może coś o tym gościu napiszecie - jaki jest? co lubi? Jaki typ problemów przyniesie nam jego pobyt oraz jaki typ przyjemności? Życzę miłej zabawy Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ivana Re: warsztat 294 - gość 26.06.13, 14:32 Gosc Kity- Kaplanka Gosc jest rodzaju zenskiego , wiec moze to byc to mama, tesciowa , babcia ,mala dziewczynka ,albo....suczka Jaka jest glowna cecha goscia-6 Pucharow Serdeczna, ciepla , bezwarunkowa milosc, kojarzy sie z beztroska, byc moze z dziecinstwem, trzymaniem w objeciach Co lubi?-9 Buław(-) Lubi pilnowac , stac na strazy ale nie zawsze mu to wychodziLubi ruch, zadania...aport? (nie wiem dlaczego ciagle mam w glowie psa) Jaki typ problemow Wam przyniesie?- 7 Mieczy Gosc jest ciekawski i wszedzei go moze byc pelno bo lubi węszyc wiec ciezko bedzie spuscic go z oczu , juz o medytacji nie wspomne...przy nim nalezy miec oczy naokolo glowy, nalezy wykazac sie ostroznoscia Jaki typ przyjemnosci Wam przyniesie?- 3 Puchary(-) Przyniesie Wam zabawe ale ze karte jest odwrocona to wnioskuje , ze moze Was zamęczyc halasem i koncentracja na sobie..hmmm gosc da wiele radosci ale tez bedziesz miala przy nim obowiązki Wybacz Kito jesli palnelam glupote ale nie moglam od siebie odpedzic mysli o zwierzaku. Odpowiedz Link
kita32 Re: warsztat 294 - gość 26.06.13, 17:32 Ivano, dzięki! Jak miło przeczytać pierwszą interpretację Odpowiedz Link
ivana Re: warsztat 294 - gość 27.06.13, 08:12 Prosze bardzo. Przepraszam Kito, ze nie moge byc systematycznie. Odpowiedz Link
kita32 Re: warsztat 294 - gość 30.06.13, 17:02 Za godzinę podam rozwiązanie - chyba, że ktoś poprosi o przedłużenie. Odpowiedz Link
kita32 rozwiązanie 30.06.13, 18:47 Piszę trochę z opóźnieniem, ale już podaję rozwiązanie: Tym gościem będzie pies mojej córki – Markiz – którym zaopiekujemy się na czas jej wyjazdu. Pies jest kochanym pieszczochem, młodym, ale dużych rozmiarów, co jest trochę niewygodne. To chart rosyjski borzoj. Ma instynkt łowiecki, mimo iż chowany jest z kotami. Na spacerach musimy bardzo uważać, bo niesamowicie intrygują go wiewiórki, których u nas jest pełno i które przyzwyczajone są do podchodzenia do ludzi. Do kotów również się wyrywa, a w parku mamy jednego kota, który absolutnie nie boi się psów. Ich spotkanie mogło by się źle skończyć – dla psa, oczywiście. Do ludzi jest bardzo przyjazny, do psów też, ale inne psy niekoniecznie są przyjazne do niego. Boją się takiego wielkoluda. No i są psy co lubią tylko suczki, a psy- samce traktują jak wrogów. No więc na spacerach musimy uważać i "mieć oczy naokoło głowy" - jak trafnie zauważyła Ivana. W domu mamy już niemłodą suczkę, która bardzo pilnuje kuchni – Markiz nie ma tam wstępu. I też musimy uważać na ich wzajemne relacje, które są dobre tylko do czasu, gdy nasza nie ma niczego w zębach… Sam Markiz raczej nie szczeka, ale nasza Enja w czasie jego obecności hałasuje za sforę psów... Na spacerach puszczamy go albo wieczorem z drugim chartem, albo samego w nocy. Uwielbiam patrzeć jak on biega – jak fala płynąca w powietrzu. Chodzi też fajnie – jak na sprężynkach. Jest zabawny jak naśladuje naszą Enję. Ona kopie dołek, a on też próbuje ugniatając ziemię. Ona szczeka, a on kłapie zębami. Jest bardzo towarzyski, ale ma swoją wielkość i wagę. To nie jest wygodne jak próbuje usiąść człowiekowi na kolanach… Ale pies jest kochany i sympatyczny. Odpowiedz Link
kita32 komentarz do interpretacji Ivany 30.06.13, 18:51 Gosc Kity- Kaplanka Gosc jest rodzaju zenskiego , wiec moze to byc to mama, tesciowa , babcia ,mala dziewczynka ,albo....suczka ……. Pies, ale dość młody. Jaka jest glowna cecha goscia-6 Pucharow Serdeczna, ciepla , bezwarunkowa milosc, kojarzy sie z beztroska, byc moze z dziecinstwem, trzymaniem w objeciach ……Zgadza się, takie są psy, a ten jest dużym pieściochem. Co lubi?-9 Buław(-) Lubi pilnowac , stac na strazy ale nie zawsze mu to wychodzi Lubi ruch, zadania...aport? (nie wiem dlaczego ciagle mam w glowie psa) …….Genialnie!!! Jaki typ problemow Wam przyniesie?- 7 Mieczy Gosc jest ciekawski i wszedzei go moze byc pelno bo lubi węszyc wiec ciezko bedzie spuscic go z oczu , juz o medytacji nie wspomne...przy nim nalezy miec oczy naokolo glowy, nalezy wykazac sie ostroznoscia ……. Świetnie, i bardzo dobrze trafiłaś z tym węszeniem Trzeba na niego uważać, bo może nagle się o coś pokłócić z naszą suczką (zdarzało się). Ale najbardziej trzeba mieć oczy dookoła głowy na spacerach. Jak zobaczę wiewiórkę, to oboje z mężem chwytamy silnie smycz, żeby przytrzymać psa, zanim on ją zobaczy. A jak on pierwszy zobaczy, to potrafi tak szarpnąć, że można się przewrócić. Nie wiem jak córka daje sobie z nim radę, ale jakoś daje, Jaki typ przyjemnosci Wam przyniesie?- 3 Puchary(-) Przyniesie Wam zabawe ale ze karte jest odwrocona to wnioskuje , ze moze Was zamęczyc halasem i koncentracja na sobie..hmmm gosc da wiele radosci ale tez bedziesz miala przy nim obowiązki ……Wszystko dokładnie tak jak piszesz. Markiz wprawdzie nie szczeka, ale za to nasza suczka robi się przy nim bardzo hałaśliwa. No i trzeba uważać – na spacerach i w domu pilnować wzajemnych relacji obu psów. Wybacz Kito jesli palnelam glupote ale nie moglam od siebie odpedzic mysli o zwierzaku.v ….Ivano, po prostu genialnie! A najlepsza jest ta myśl o zwierzaku, i to o psie!!!! Jestem zachwycona Twoją interpretacją Odpowiedz Link
kita32 zwycięzca 30.06.13, 18:54 Ivano, Twoja interpretacja jest niesamowicie trafna! I ta ciągła myśl o tym, którą usiłowałaś odrzucić - że to pies. Świetnie!!! Zwyciężyłaś i prowadzisz następne warsztaty GRATULACJE !!! Odpowiedz Link
ivana Re: komentarz do interpretacji Ivany 30.06.13, 18:55 Kito Twoj gosc jest super! Uwielbiam psy a mam tylko kotke Safire. Bardzo sie ciesze , ze intuicja mnie nie zawiodla. Tylko dlaczego wyszla mi ta Kaplanka? Hmm , moze dlatego ze to pies corki? Dzieki serdeczne za interesujacy warsztat! Odpowiedz Link
kita32 Re: komentarz do interpretacji Ivany 30.06.13, 19:22 moze dlatego ze to pies corki? Bardzo możliwe! Odpowiedz Link