Dodaj do ulubionych

MAAT TAROT

28.03.07, 07:57
spodobał mi się ..ale czemu taka zabójcza cena??
www.osiem.com.pl/product_info.php?products_id=2146
Obserwuj wątek
    • pani.jazz Re: MAAT TAROT 28.03.07, 09:03
      O Maatko... rzeczywiscie, cena zaporowa.
      Sprobuj sie skontaktowac ze sklepem www.tphazard.com/sklep/ moze Ci sciagna? Wtedy pewnie za jakies sensowniejsze pieniadze.
      Mozesz jeszcze sprobowac z www.nieznany.pl - w ofercie internetowej nie maja, ale moze jest po prostu na polce u nich i moga Ci wyslac. Nie wiem skad jestes, ale jesli z Wawy, to najlepiej po prostu przejdz sie do Muzeum Etnograficznego i sama zobacz, co tam w sklepie maja smile.

Pozdrawiam,
      jazz
      • gosiadzika Re: MAAT TAROT 28.03.07, 12:45
        Jestem z Zabrza, ślask.
        Sprawdzałam na amerykańskich stronach , talia kosztuje 110 $ więc cena jest podobna
    • laylek Re: MAAT TAROT 28.03.07, 13:18
      Mnie sie nawet BARDZO !!! spodobala ta talia. Jest piekna tylko rzeczywiscie
      strasznie droga. Ostatnio ogladalam bardzo duzo talii kart tarota, ale wlasnie
      TA bym chciala miec. Jest na pierwszym miejscu mojej listy zakupow!
      Pozdrawiam AL.
    • black_currant Re: MAAT TAROT 28.03.07, 17:31
      Ja ją zamówiłam.
      Dziś wysłali.
      Jak odbiorę podzielę się wrażeniami smile
      • gosiadzika to to czekamy na twoją opinię 29.03.07, 10:14

• laylek Re: MAAT TAROT 21.04.07, 11:36
        Z niecierpliwoscia czekam na Twoje wrazenia! Odebralas juz karty?? Prosze
        napisz jakie sa i jak ksiazka..
        Pozdrawiam AL.
    • gosiadzika 11 x 14 cm - duże są 29.03.07, 10:18
      ciekawe jaka jest jakośc papieru bo patrząc na cenę to piwnna być nie do
      zdarcia, jedne z najdroższych talii oprócz dreams tarot:
      www.osiem.com.pl/product_info.php?products_id=1035
    • iza.podlaska Re: MAAT TAROT 29.03.07, 10:25
      Tez mi sie podoba, a cena pewnie dlatego zabojcza, ze talia wydana jest przez
      autorke wlasnym sumptem, a do tego z obszerna ksiazka smile

Pozdrawiam
      • ailza Re: MAAT TAROT 20.04.07, 10:30
        Dzisiaj dopiero dostrzegłam talię, a po chwili ten wątek. Piękna talia. Mam
        talię tej autorki z 1990r , która bardzo mi się podoba. Jeśli chodzi o jakość
        kart śmiało można pytać właścicielkę www.osiem.com.pl
        • ailza Re: MAAT TAROT 21.04.07, 07:50
          Kto z Was wie jak wygląda Głupiec w tej talii?
          • pani.jazz Re: MAAT TAROT 21.04.07, 11:30
            O tak: taroteca.multiply.com/photos/photo/332/1
            A tu taroteca.multiply.com/photos/album/332 masz wskanowana cala talie.
          • laylek Re: MAAT TAROT 21.04.07, 11:32
            Tutaj mozesz obejzec, nie tylko glupca smile

www.students-of-tarot.com/maat/review-2.php
            Nie wiem dlaczego mi ten link nie dziala, wiec podaje do str glownej

www.students-of-tarot.com/index2.html
            Klikasz MAAT, a potem review cards.
            Naprawde, piekne sa te karty..
            Pozdrawiam AL.
        • black_currant Re: MAAT TAROT 21.04.07, 12:09
          Jakość kart jest dobra, ale jak dla mnie śa one zdecydowanie medytacyjne,
          chociażby ze wzglądu na swoją wielkość nie wyobrażam sobie wróżenia z nich.
          Na rzie czytam książkę, powoli zapoznaję się z kartami, ale pierwsze wrażenia
          bardzo na plus smile
          • ailza Re: MAAT TAROT 21.04.07, 15:46
            Dziękuję smile)
          • laylek Re: MAAT TAROT 25.04.07, 12:38
            Dzieki!
            Ja jak na razie sciagnelam je sobie na komputer i niestety maja jedna wade,
            jedna karte, ktora po prostu mi nie pasuje ! Jest to karta diabla, nie da rady
            nie przekona mnie co sie wiaze, ze zakup talii nie wchodzi w gre...jak na razie
            przynajmniej.
            Pozdrawiam AL.
            • pani.jazz Re: MAAT TAROT 25.04.07, 13:08
              A czemu akurat Diabel? O ile sam Maat specjalnie mi sie nie podoba, to scene z Diabla uwazam za bardzo piekna i wymowna, choc nie do konca rozumiem, czemu narodziny maja okreslac wlasnie Diabla.
              Tu: www.students-of-tarot.com/maat/card.php?number=5&deck= jest opis, czemu tak, a nie inaczej i o ile nie do konca mnie to przekonuje, to na pewno pasuje do symboliki calej talii.
              • laylek Re: MAAT TAROT 25.04.07, 18:56
                Karta i scena rzeczywiscie piekna i wymowna, ale niestety porod w zaden sposob
                nie kojarzy mi sie z diablem i symbolika te karty. Nawet po przeczytaniu opisu -
                nic nie przemawia do mnie dlaczego wlasnie kobieta rodzaca jest na karcie
                diabla. chyba nic mnie nie przekona.
                Pozdrawiam AL.
            • gosiadzika rzeczywiście 25.04.07, 16:21
              diabeł wogóle do mnie nie przemawia
    • jayanti Re: MAAT TAROT 23.04.07, 22:28
      A mnie się Maat Tarot wcale nie podoba, podobnie jak Wiktoriański, który dla
      mnie jest super kiczem. Nie oczekuję, że się ze mną zgodzicie.
      • dori7 Re: MAAT TAROT 23.04.07, 22:44
        Ja tez nie naleze do wielbicielek Tarota Maat - zupelnie nie moja estetyka, nie
        umialabym z nimi pracowac i jestem zaskoczona, ze mimo ceny ma tyle chetnych.
        Pani.Jazz znalazla kiedys w horoskopie astrologiczne wskazniki mowiace o
        upodobaniu do pewnych talii i awersji do innych - moje pokazuja, zgodnie z
        prawda, ze Maat Tarot nie moze wzbudzic mojego zachwytu suspicious

Wiktorianski lubie, ale ja w ogole lubie wszystko, co dziewietnastowieczne i mam
        szczegolna slabosc do talii z autentycznymi obrazami z epoki, tak jak Tarot
        Wiktorianski wlasnie smile)
        • nauthiz7 Re: MAAT TAROT 23.04.07, 22:52
          dori7 napisała:

> Pani.Jazz znalazla kiedys w horoskopie astrologiczne wskazniki mowiace o
          > upodobaniu do pewnych talii i awersji do innych

A to ciekawe, zdradzicie jakieś szczegóły? Zróbcie astrologiczny offtopic! smile
          • dori7 Astrologiczny offtopic :) 23.04.07, 23:14
            Poprosze Pania.JAzz, to moze nawet oddzielny watek zalozy, bo to, co
            zaobserwowala, rzeczywiscie bardzo sie sprawdza - zerkam czasem nawet w horoskop
            osob, ktorym stawiam karty, zeby lepiej dobrac talie smile)
        • iokepine Re: MAAT TAROT 11.09.07, 20:48
          A mi się ten Tarot nie podobał, a teraz się przekonałam do niego, i to bardzo.
          Trafia na listę moich zakupów smile

Karta Diabła jest super. Nic nie jest takie, jakie się wydaje.

Przemyślenia związane z fazami Księżyca w znakach - boskie.
          Małe Arkana - boskie smile

Poza tym to jest świetny tarot do zrozumienia powiązań karmicznych smile))
          • pani.jazz Re: MAAT TAROT 25.09.07, 18:24
            iokepine napisała:

> A mi się ten Tarot nie podobał, a teraz się przekonałam do niego, i to bardzo.
            > Trafia na listę moich zakupów smile

Najzabawniejsze jest to, ze do uwazniejszego spojrzenia na te talie naklonilam Iokepine ja, choc pare miesiecy temu krzywilam sie strasznie na te karty wink. Teraz tez jestem nimi urzeczona. Do tego stopnia, ze polasilam sie na Blue Moon Tarota i Ancestral Path tej samej autorki (obie sa swietne). Mialy nieco przystepniejsze ceny wink. Ale MAAT bedzie moj, jak tylko zlapie troche (sic) pieniedzy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka