Dodaj do ulubionych

warsztat 27

16.03.08, 23:41
Mysle,ze to moze byc bardzo latwy warsztat,chociaz kto wie...wink)
Wygra ta osoba,ktora najdokladniej opisze relacje..
Krzysiek,Zbyszek i Tomek-sa to panowie,ktorzy odegrali(lub odgrywaja) w moim
życiu szczegolna role.Jeden to moj kolega z pracy,jeden to moj brat, a trzeci
to dawna milosc(kiedys chcialam nawet za niego wyjsc za maz hehe).Wiec pytanie
dotyczy wlasnie moich relacji z nimi,kto jest kim dla mnie?
Powodzeniawink)
Obserwuj wątek
    • morgana8 Re: warsztat 27 17.03.08, 00:48
      Witajciesmile

W rzedach poziomych:
      podsumowanie
      terazniejszosc
      przeszlosc

Krzysiek:

---------------Rydwan-----------------
      9 bulaw-----------------------Umiarkowanie
      10 pucharow-----Cesarz--------Cesarzowa

Dzialo sie, dzialo. Jezeli malzenstwo na powaznie wchodzilo w rachube, to
      wlasnie tu. Bardzo rodzinne te karty. Teraz jest spokoj i nieufnosc (z Twojej
      strony).

Zbyszek:

-------------------9 mieczy----------------------------
      9 monet----------------------------------2 kije
      Mag------------------6 mieczy------------5 mieczy

Jakby dwie obce osoby wspolnie zamkniete w pomieszczeniu. Idealnie pasuje do
      biura. Czasem sie dogaduja lepiej, czasem gorzej. Gorzej bylo w przeszlosci,
      teraz wspolpraca uklada sie nie najgorzej.

Troche czasu trzeba bylo, aby Cie docenil. Z Twojej strony bylo oczarowanie na
      poczatku relacji, w przeszlosci. On raczej dazyl do postawienia na swoim,
      przeforsowania swojego zdania. Teraz troche role sie odwrocily, to jemu zalezy
      na Twojej opinii.

Ale do brata tez te karty pasuja, zwlaszcza, jezeli brat byl lub jest powodem
      zmartwien.

Tomek:

------------------------Krol mieczy--------------------------
      Krol monet---------------------------------------5 kijow
      Cesarz------------------8 mieczy-----------------Swiat

Kazde poszlo w swoja strone, ale dalej jakas niewidzialna nic ich trzyma. On -
      autorytet, ale kiedys (starszy brat?). Teraz to raczej ona sie braciszkiem
      dyskretnie opiekuje. Cieplo, konflikt, rozsadek - wszystko tu jest, jak to w
      rodzinie.

Kolega z pracy tez tu pasuje, pod warunkiem, ze jest starszy, ma wiecej
      doswiadczenia. Pasuje do przelozonego. W relacji rozsadek dominuje nad uczuciami.

• anuszzka Re: warsztat 27 24.03.08, 12:52
        morgana8 napisała:

> Witajciesmile

> Krzysiek:
        > Bardzo rodzinne te karty. Teraz jest spokoj i nieufnosc (z Twojej
        > strony).
        Tak jest,Krzys to moj mlodszy brat.
        > Zbyszek:

> Jakby dwie obce osoby wspolnie zamkniete w pomieszczeniu.
        Czasem sie dogaduja lepiej, czasem gorzej.
        >
        > Troche czasu trzeba bylo, aby Cie docenil. Z Twojej strony bylo oczarowanie na
        > poczatku relacji, w przeszlosci. On raczej dazyl do postawienia na swoim,
        > przeforsowania swojego zdania. Teraz troche role sie odwrocily, to jemu zalezy
        > na Twojej opinii.
        >
        > Ale do brata tez te karty pasuja, zwlaszcza, jezeli brat byl lub jest powodem
        > zmartwien.

Morgano,opisalas swietnie moje relacje z bylym facetem...
        > Tomek:
        > Kazde poszlo w swoja strone, ale dalej jakas niewidzialna nic ich trzyma.
        Tak,ta nić to praca..

> Kolega z pracy tez tu pasuje, pod warunkiem, ze jest starszy, ma wiecej
        > doswiadczenia. Pasuje do przelozonego. W relacji rozsadek dominuje nad uczuciam
        Na wyjazdach on jest moim przelozonym,tak jest troszke starszy..
        • kita32 Re: warsztat 27 24.03.08, 12:59
          Amuszzko,
          napisz oddzielny post z odpowiedzią, bo taki połączony z cytatami jest trochę
          mało przejrzysty.
          • morgana8 Re: warsztat 27 24.03.08, 20:10
            ALez dzieki, Anusszka. Idealnie trafilamsmile Wrecz nieprawdopodobniesmile)))
    • canada53 Re: warsztat 27 17.03.08, 19:31
      Postanowiłam załatwić wszystkich trzech panów i ich relacje z Anuszzką jednym,
      wspólnym rozkładem. Oto on:
      --6-5--
      ---2---
      ---1---
      7-3-4-10
      -8---9-
      Jak sobie narysowałam wymyślony rozkład, to skojarzył mi się on ze znakiem
      ostrzegającym przed substancjami radioaktywnymi. Czyżby aż tak bardzo ci Panowie
      na Ciebie wpływali?
      Znaczenia poszczególnych kart:
      1=Anuszzka
      2=Krzysiek i jego relacja z Anuszzką
      3=Zbyszek i jego relacja z Anuszzką
      4=Tomek i jego relacja z Anuszzką
      5+6=rola Krzyśka w życiu Anuszzki
      7+8=rola Zbyszka w życiu Anuszzki
      9+10=rola Tomka w życiu Anuszzki
      Wyszło mi tak:
      ------------------------IX Eremita---7 Buław------------
      ----------------------------II Kapłanka-----------------
      -----------------------------As Mieczy------------------
      K-a Kielichów-Król Kielichów---------5 Buław-3 Kielichy
      -------7 Mieczy---------------------------6 Kielichów---
      Na razie wklejam tylko rozkład, interpretację napiszę troszkę później.
      • canada53 Re: warsztat 27 17.03.08, 22:43
        Wygląda mi na to, że obecnie najmocniejszy wpływ na Anuszzkę wywiera Krzysiek.
        Relacja ze Zbyszkiem zdaje się rozchodzić, a relacja z Tomkiem polega teraz na
        częstych, lecz niezbyt głębokich kontaktach. Anuszzka od każdego z tych panów
        czegoś się nauczyła (As Mieczy) i każdy z nich pokazuje jej inną postawę, inny
        świat. Ona ich obserwuje, porównuje i wyciąga wnioski na temat różnorodnych
        męskich postaw i zachowań.
        Tak na pierwszy rzut oka to skojarzyło mi się, że: Krzysiek to kolega z pracy,
        Zbyszek to dawna miłość a Tomek to brat, ale wcale pewna tego nie jestem.
        Krzysiek (II Kapłanka - 7 Buław + IX Eremita) - relacja dosyć poważna, oparta na
        pewnej zależności, hierarchii, bez podtekstów romantycznych, za to pełna swego
        rodzaju zrozumienia, szacunku i wzajemnej pomocy. W tej relacji trzeba się
        pilnować, żeby nie przekroczyć ustalonych granic i każdy ma w niej swoje miejsce
        i terytorium, którego broni. W tej relacji następuje wymiana doświadczeń,
        wiedzy, ale jest też zachowana pewna doza prywatności do której druga osoba nie
        ma wstępu. Rozumiecie się dobrze bez słowa, ale nie rozmawiacie o wszystkim.
        Rolą Krzyśka jest pokazanie Anuszzce umiejętności bycia sobą i obrony własnych
        interesów, mając też dobro innych ludzi wokół na uwadze. Ta relacja jest
        dorosła, odpowiedzialna. Mam wrażenie, że Krzysiek Anuszzkę czegoś uczy i daje
        jej przykład swoim postępowaniem. Mógłby on być też jej starszym bratem, takim
        ideałem z którego ona czerpie wzorce. Mam wrażenie, że Anuszzce bardzo zależy na
        tym, żeby Krzysiek dobrze o niej myślał i żeby w jego oczach jak najlepiej ona
        wypadała. Wygląda na to, że początki tej relacji nie były najłatwiejsze, ale im
        dalej tym jest ona lepsza i daje obu stronom sporo satysfakcji. Mam wrażenie, że
        nie ma tutaj rozmawiania o błahostkach, za to obydwoje dążycie do osiągnięcia
        jakiegoś wspólnego celu i dobrze Wam to wychodzi. Wydaje mi się, że nie zawsze
        mieliście ochotę na przebywanie w swojej obecności, to zostało Wam w jakiś
        sposób narzucone. Anuszzka musiała sporo się namęczyć, żeby z Krzyśkiem się
        dogadać i porozumieć, może nie traktował jej on zupełnie serio i nie zawsze
        chciał się dzielić swoimi doświadczeniami.
        Zbyszek (Król Kielichów - Królowa Kielichów + 7 Mieczy) - chociaż wyszły mi Król
        i Królowa Kielichów które mogłyby mówić o związku uczuciowym tych dwojga, to
        jednak w moim rozkładzie są oni do siebie odwróceni plecami, każde patrzy w
        swoją stronę. Wyglądają, jakby coś kiedyś ich łączyło, ale teraz powoli wszystko
        pomiędzy nimi zamiera i się rozchodzi. Chociaż łączy ich więź emocjonalna, to
        jednak w sercach widać jakąś zadrę i sporo niedomówień. Pomiędzy nimi są uczucia
        i słowa, ale nie ma czynów. Wyglądają, jakby padło pomiędzy nimi o kilka słów za
        dużo i teraz każde czuje się troszkę urażone i pokrzywdzone. Ta relacja jest
        relacją sentymentalną, uczuciową, ale w obecnej chwili nie za wiele się w niej
        dzieje, każde udaje że nie zauważa tego drugiego. Jednak obydwoje czujecie się
        sobie bliscy i wiecie, że w razie jakiejś strasznej katastrofy możecie na siebie
        liczyć. Wygląda na to, że nie jesteście w konflikcie i wybaczyliście sobie, ale
        do końca szczerzy ze sobą też nie jesteście. Ta relacja uczy Anuszzkę okazywania
        swych uczuć, (nieokazywania pewnych uczuć też) oraz nazywania swoich własnych
        emocji po imieniu.
        Tomek (5 Buław - 6 Kielichów + 3 Kielichy) - tutaj sporo się dzieje, wzajemne
        kontakty są żywe. Żywe są też wspomnienia. Karty aż promieniują ciepłem i
        radością. Pomiędzy Anuszzką a Tomkiem uczucia są ciepłe, chociaż zapewne
        dochodzi pomiędzy nimi do drobnych utarczek, jednak nie wpływają one na jakość
        ich relacji. A nawet przeciwnie - chyba obydwoje czerpiecie z takiego
        "tarmoszenia się" pewną przyjemność. Kontakty między wami są żywiołowe, ale
        dosyć krótkie. Macie wspólnych znajomych, wspólne sekrety, wspólne
        doświadczenia, lubicie ze sobą spędzać czas. Dzięki sobie poznajecie innych
        ludzi, odkrywacie inne światy. Może zdarza się wam poplotkować. Wygląda na to,
        że znacie się dosyć długo (od dzieciństwa) i sporo wiecie o sobie nawzajem.
        Relacja między Wami jest dynamiczna, a rolą Tomka jest mobilizowanie Anuszzki
        oraz jej inspirowanie. Anuszzka czerpie od niego pogodę ducha, humor, mile
        wspomina wspólnie spędzone chwile i nie pamięta kłopotów, na które on mógł ją
        kiedyś narazić. Tomek dosyć różni się charakterem od Anuszzki, ale nie wywiera
        na nią bezpośredniego silnego nacisku i nie próbuje jej zmieniać ani poprawiać.
        Anuszzka lubi o nim opowiadać innym ludziom.
        • czaszka00 Re: warsztat 27 17.03.08, 23:08
          No to teraz ja smile)

Krzysztof
          Kim jest dla Anuszzki

as puch (o)
          5 puch (o)
          król denarów p

relacje

pustelnik (o)
          rydwan P
          2 miecze p

Myślę , że to Krzysiek jest twoją dawną miłością ...
          relacje są teraz na takim poziomie , że jesteście dobrymi kumplami ale nie macie
          też już do siebie 100% zaufania , każdy z was ma swoje życie ...znajomość stoi w
          martwym miejscu i raczej już nie ruszy w przyszłość.

Zbyszek

kim jest ??

2 buławy p
          rycerz mieczy o
          sąd

relacje

9 denarów o
          as mieczy o
          2 denary o

Zbyszek pasuje mi tu na brata ...
          razem dorastacie , i razem wychodzicie z domu rodzinnego ..
          twój brat był raczej typem takim co cię chętnie bronił ...

teraz w relacjach jakby ci tego brakowało , brakuje ci oparcia w nim , pomocy
          ... w tych kartach widzę relacje raz dobre raz złe z przewagą tych gorszych

Tomek

kim jest
          3 denary p
          kapłanka o
          5 monet o

relcje

moc p
          śmierć p
          głupiec o

Tomek wyszedł mi tutaj jako współpracownik ..może i nawet twój przełożony hmm smile)

relacje są bardzo pozytywne
          kierujesz się intelektem , chcesz mu pokazać się z najlepszej strony , że umiesz
          zapanować nad emocjami , być może ta znajomość przerodzi się w coś więcej , lub
          po prostu też szykuje się jakaś zmiana zawodowa jakiś awans ...smile)
          • anuszzka Re: warsztat 27-czaszka 24.03.08, 12:59
            czaszka00 napisała:
            >
            > Krzysztof

> relacje są teraz na takim poziomie , że jesteście dobrymi kumplami ale nie maci
            > e
            > też już do siebie 100% zaufania , każdy z was ma swoje życie ...
            zgadza sie,mieszkamy juz oddzielnie,kazdy z nas ma juz swoje zycie,dalej sie przyjaznimy
            >
            > Zbyszek
            .. , brakuje ci oparcia w nim , pomocy
            > ... w tych kartach widzę relacje raz dobre raz złe z przewagą tych gorszych
            tak,pomoc i wsparcie kiedys w nim mialam..

> Tomek
            >
            > Tomek wyszedł mi tutaj jako współpracownik ..może i nawet twój przełożony hmm :
            > ))
            świetnie!!!!Tomka opisalas znakomiciesmile

• canada53 Re: warsztat 27 18.03.08, 22:57
          Dzisiaj rano przyszła mi jeszcze na myśl refleksja dotycząca wieku tych mężczyzn
          w stosunku do wieku Anuszzki.
          I tak wydaje mi się, że Zbyszek jest jej równolatkiem, Krzysiek jest starszy a
          Tomek młodszy od niej.
        • anuszzka Re: warsztat 27-canada53 24.03.08, 13:52
          nic dodac nic ujacsmilebravo!!!
          • kita32 Re: warsztat 27-canada53 24.03.08, 13:56
            Gratulacje, Canado!!!
            • canada53 Re: warsztat 27-canada53 24.03.08, 14:06
              Ale z przyporządkowaniem "who is who" to nie za bardzo poszło... Prawdę mówiąc,
              to chyba bym wolała, gdyby Anuszzka nie podała konkretnych funkcji, jakie każdy
              z panów pełni w jej życiu (brat, były i kolega z pracy), bo zamiast czytać kart
              skupiałyśmy się raczej (ja w każdym razie tak miałam) na kombinowaniu co do kogo
              pasuje. Nie obyło się więc bez odnoszenia się do zakodowanych wzorców jak
              powinna wyglądać klasyczna relacja między bratem a siostrą czy między kumplami z
              pracy. A przecież w życiu nie zawsze bywa klasycznie.
    • herbatazcytryna Re: warsztat 27 18.03.08, 22:45
      Zrobiłam, wklejam, co mi wyszło i prawie się modlę, żeby trafić : ) Najgorsze,
      że zaczęłam się dużo zastanawiać i teraz każdy mi na każdym miejscu pasuje. No,
      ale idę za pierwszą myślą : )

Krzysiek - kolega
      Łączy kochankowie Jesteście niezależni od siebie w gruncie rzeczy, każde
      dokonuje własnych wyborów, aczkolwiek w pracy ta dziedzina się łączy
      Dzieli 9 bułąw – zajmujecie się innymi sprawami trochę, może jedno kończy coś,
      co drugie zaczyna, jakoś tak
      Dopasowanie Wisielec – trudno tu w ogóle o nim mówić
      Przeszłość PAź denarów – polubiliście się, Wasza współpraca się rozwija
      Wpływ na Zycie 10 buław – możesz na niego liczyć, odciążacie się nawzajem

Zbyszek – brat
      Co łączy? 2 buławy – stabilne relacje, częściowo wspieranie się. W sumie ta
      stabilność najbardziej mi pasuje
      Co dzieli? Królowa denarów – relacje z matką, zupełnie inne
      Dopasowywanie – 9 buław – zmuszeni do tego jesteście
      Kochankowie Paz kielichow Cesarzowa – nie zapisałam, co oznaczają poszczególne
      pozycje tych kart, ale pamiętam swój wniosek – musicie uczyć się żyć osobno.
      Równocześnie myślę, że on jest młodszy od Ciebie. Poza tym rodzina – dla Ciebie
      on jest istotną częścią rodziny. Swoją przyszłą rodzinę budowałaś ( bądź
      będziesz budować ) tak, by on stał się ważną jej częścią

Tomek – były chłopak
      Łączy: 4 kielichy – nostalgia z jaką o sobie myślicie, byliście bardzo blisko
      spełniania swoich marzeń
      Dzieli: Wieza – razem już nic nie zbudujecie. Właściwie rozczarowania
      Dopasowanie: Papiez – jak najbardziej
      Przeszłość? Paz mieczy – odkryliście siebie nawzajem, to było wciągające, nowe i
      podniecające, może utrata dziewictwa któregoś z Was
      Co wniósł? Cesarz – bezpieczeństwo, ale równocześnie może trochę
      podporządkowanie z Twojej strony
      • anuszzka Re: warsztat 27-herbatka z cytryna 24.03.08, 13:07
        herbatazcytryna napisała:
        > Krzysiek
        > Łączy kochankowie Jesteście niezależni od siebie w gruncie rzeczy, każde
        > dokonuje własnych wyborów, aczkolwiek w pracy ta dziedzina się łączy
        > Dzieli 9 bułąw – zajmujecie się innymi sprawami trochę, może jedno kończy
        > coś,
        > co drugie zaczyna, jakoś tak
        > Dopasowanie Wisielec – trudno tu w ogóle o nim mówić
        > Przeszłość PAź denarów – polubiliście się, Wasza współpraca się rozwija
        > Wpływ na Zycie 10 buław – możesz na niego liczyć, odciążacie się nawzajem
        Krzys to moj brat,opisalas moje relacje z bratem
        >
        > Zbyszek –
        > Co łączy? 2 buławy – stabilne relacje, częściowo wspieranie się. W sumie
        > ta
        > stabilność najbardziej mi pasuje
        > Co dzieli? Królowa denarów – relacje z matką, zupełnie inne
        tak,on ma powazne problemy ze swoja mama odnosnie relacji
        > – musicie uczyć się żyć osob
        > no.
        tak,juz teraz nie jestesmy ze soba..

> on jest istotną częścią rodziny. Swoją przyszłą rodzinę budowałaś ( bądź
        > będziesz budować ) tak, by on stał się ważną jej częścią
        tak,tak,kiedys..

> Tomek –
        Cesarz – bezpieczeństwo, ale równocześnie może trochę
        > podporządkowanie z Twojej strony
        jak najbardziej podporzadkowanie z mojej strony
    • kita32 Re: warsztat 27 19.03.08, 14:11
      Anuszzko, czy pisząc w kolejności:

> Krzysiek,Zbyszek i Tomek-sa to panowie,ktorzy odegrali(lub odgrywaja) w moim
      > życiu szczegolna role.Jeden to moj kolega z pracy,jeden to moj brat, a trzeci
      > to dawna milosc(kiedys chcialam nawet za niego wyjsc za maz hehe)

miałaś na myśli, że Krzysiek to kolega, Zbyszek to brat, a Tomek to ex-narzeczony, czy po prostu nie zdradziłaś, kto jest kim?
      • anuszzka Re: warsztat 27 19.03.08, 17:01
        no wlasnie nie zdradzilam kto jest kimwink
        • kita32 Re: warsztat 27 19.03.08, 18:58
          Tak też myślałam, ale wolałam się upewnić.
          • kita32 Re: warsztat 27 20.03.08, 14:37
            Ale mi to pytanie Anuszzki narobiło kłopotów! Już miałam w poniedziałek wieczorem karty wylosowane i zinterpretowane i wszystko mi pasowało. Zasypiałam myśląc jeszcze nad kartami i rano obudziłam się myśląc nad nimi nadal. Ale nie pamiętam co. Zapamiętałam tylko tyle, że źle zinterpretowałam karty.
            Nie lubię 2-ch wersji, bo zauważyłam, że 1-e są lepsze, ale tu mi się przyśniło, że mam zmienić interpretację, tylko nie pamiętałam po obudzeniu – jak? Co?

Pomieszało mi się wszystko jak próbowałam jeszcze raz na nowo zinterpretować.

Najwięcej problemów sprawiło mi to, że chciałam się zorientować, który z panów jest: bratem, „byłym” i kolegą. Wyciągnęłam więc 4-ą, jeszcze nowiutką talię i postawiłam rozkład na brata, „byłego” i kolegę. (Canado, kupiłam talię Hanson-Roberts, taką jak Ty używasz wink .)

Przez to zamieszanie, które mi się zrobiło, jestem niepewna swojej interpretacji. Oprócz ostatecznej interpretacji podam swoją pierwszą, bo jestem ciekawa, która interpretacja będzie trafniejsza. Tylko, że muszę wybrać jedną z dwóch. Do „konkursu” wybieram tą drugą interpretację, pierwszą podając tylko tak, z ciekawości jak ją, Anuszzko, ocenisz i z ciekawości, czy sen dobrze mi podpowiedział, że źle interpretuję karty.
            • kita32 Re: warsztat 27 - Krzysiek 20.03.08, 14:44
              Wybrałam na każdą osobę oddzielny rozkład i oddzielną talię. Karty rozkładałam
              „w ludzika” takiego jak na „pentagramowym” rysunku Leonarda da Vinci:

...............6
              ..2..........................3
              ..............1
              ......4...............5

gdzie karta centralna (1) podaje ogólną informację o człowieku, prawa ręka (2)
              kim jest dla Anuszzki, lewa (3) kim nie jest, prawa noga (4) co ją z nim łączy,
              lewa (5) co dzieli, a głowa (6) informuje jaki jest stosunek Anusszzki do niego.

Karty czwartej tali rozłożyłam na: brata, na „byłego” oraz kolegę – pytając o
              ich relacje z Anuszzką teraz, wcześniej i na co się zanosi w przyszłości.

KRZYSIEK (karty Crowley’a):

............................4 Monet
              VII RYDWAN................................... I MAG
              ............................10 Kijów
              ...........IX PUSTELNIK......Rycerz Kijów

1) Krzysiek jest – 10 Kijów – człowiekiem bardzo autorytatywnym, zdecydowanym i
              stawiającym „na swoim”;
              2) K dla A jest – Rydwan – przynosi doświadczenia i sytuacje, które szybko
              mijają. Podejrzewam, że Krzysiek jest kolegą z pracy i karta ta oznacza, że
              „jadą na jednym wozie”. Ale w I-ej wersji myślałam, że Krzysiek, to
              ex-narzeczony i karta ta oznacza: „było – minęło”.
              3) Nie jest dla A – Mag – nie jest dla Anuszzki istotne to, że on jest
              mężczyzną. Nie ma między nimi relacji męsko-damskich. (W 1-ej wersji myślałam,
              że ex przestał się liczyć jako mężczyzna.)
              4) Łączy ich – Pustelnik – wspólnie poszukują jakiś rozwiązań? Współpracują
              koncepcyjnie? A może łączy ich wspólne imię, jeżeli Anuszzka to Krysia? ( W 1-ej
              wersji myślałam, że łączy ich dogłębna znajomość swoich ukrytych cech, przywar,
              czegoś co głęboko ukryte w psychice i nie jest widoczne pod tzw maską.)
              5) Dzieli – Rycerz Kijów – temperament. Jeżeli Krzysiek jest trochę despotyczny,
              to Anuszzka jest dostosowująca się i uległa, w każdym razie w kontaktach z nim.
              6) Stosunek A do K – 4 Monet – Anuszzka ma do niego trzeźwy stosunek, ocenia go
              rzeczowo i ma wyrobioną, stabilną opinię o nim.

Rozkład ten kojarzy mi się trochę z podporządkowaniem i dystansem, ale nie jest
              to wyraźne.

Do kart i interpretacji pasuje mi rozkład na kolegę w pracy. Karty dla kolegi na
              relacje wcześniejsze, obecne, i na „zanosi się”: 4 Kijów, Królowa Monet, XII
              Wisielec. 4 Kijów pasuje mi do wspólnego działania w celu realizacji czegoś, a
              Królowa Monet do spraw urzędowych lub finansowych. Obie te karty współgrają z 4
              Monet – stosunkiem Anuszzki do K.
              • kita32 Re: warsztat 27 - Zbyszek i Tomek 20.03.08, 14:48
                ZBYSZEK (talia Marsylska):

..............................XX SĄD
                Walet Kijów...................................6 Mieczy
                ........................XXII GŁUPIEC
                .................Król Monet...........4 Kije

1) Zbyszek jest – Głupiec – człowiekiem spontanicznym, młodym, niedoświadczonym, którego trzeba jeszcze wychowywać. Myślę, że Zbyszek jest bratem Anuszzki i to młodszym.
                2) Dla A Z jest – Walet Kijów – urwipołciem, niespokojnym duchem nad którym trudno zapanować.
                3) Nie jest dla A – 6 Mieczy – partnerem do rozmów.
                4) Łączy ich – Król Monet – wspólny ojciec, pokrewieństwo krwi. Może jeszcze mieszkają w tym samym domu.
                5) Dzieli – 4 Kijów – nie mają wspólnych planów.
                6) Stosunek A do Z – XX Sąd Ostateczny – Anuszzka wychowuje brata. Traktuje go trochę „z góry”. Trąbi na niego, tzn chyba czasami krzyczy wink

Jako relacje z bratem wylosowałam II KAPŁANKĘ. I to mi pasuje do współuczestniczenia w wychowywaniu brata. Jakby Anuszzka zastępowała matkę. Traktuje brata z miłością lecz surowo. Wcześniejsze relacje – Pustelnik – Anuszzka była zawsze dla brata autorytetem, ale wcześniej był między nimi większy dystans emocjonalny. Zanosi się na – 4 Monet, co kojarzy mi się z tym, że w przyszłości A i brat zajmą się swoimi sprawami – relacje emocjonalne osłabną.

TOMEK (talia RW):

.............................XIX SŁOŃCE
                As Kielichów............................................5 Kielichów
                ..............................XX SĄD BOŻY
                ...............Giermek Mieczy.......Rycerz Mieczy

1) Tomek jest – Sąd Boży – człowiekiem dojrzałym, mającym dobry lub mający po prostu wpływ na ludzi.
                2) Dla A T jest – As Kielichów – rozbudził/rozbudza uczucia i póki co jest to bardziej potencjał niż rozwinięte uczucie.
                3) Nie jest dla A – 5 Pucharów – nie jest źródłem zmartwień.
                Początkowo myślałam, że w Anuszzce rozwija się uczucie pod wpływem Tomka i że jest to uczucie miłości lub przyjaźni (bo nie jest 5 Kielichów). Nie pasowało mi to do ex-narzeczonego, no bo jest już „były”, ani brata, bo musiałby się dopiero urodzić, więc pomyślałam, że w Anuszzce budzi się albo miłość, albo uczucie przyjaźni do Tomka-kolegi. Ale w rozkładzie na relacje z kolegą nie widzę, aby zanosiło się na rozwinięcie uczucia.
                Dlatego później inaczej zinterpretowałam te karty:

Tomek jest tym ex-narzeczonym. As Kielichów oznacza, że „otworzył” Anuszzkę na miłość, zapoczątkował inne spojrzenie na świat – takie pod kątem uczuć. Nie jest 5-ą Kielichów, tzn po „zerwaniu” przestał być przyczyną zmartwień, wcześniej znajomość z nim była dosyć burzliwa.

4 ) Łączy ich - Giermek Mieczy – rozmowy, cięty język, dowcip,

5) a dzieli - Rycerz Mieczy- poglądy.

Znajomość A z T przebiegała zgodnie z „kto się lubi, ten się czubi”. W pytaniu o relację A z „byłym” w przeszłości otrzymałam 5 Kijów. Kłócili się. Pasuje mi to do interpretacji karty 4 i 5 w rozkładzie na Tomka, więc upewnia mnie, że Tomek to ex-narzeczony.

6) stosunek A do T – Słońce – jesteście nadal przyjaciółmi, tak? W tej karcie jest i ciepło, i poczucie bezpieczeństwa, opiekuńczość. (Trochę za ładnie jak na „byłego”. Nie zdziwię się, jak powiesz, że Tomek to brat...)

W pytaniu o relacje z ex-narzeczonym na przeszłość, na teraz i na co się zanosi wylosowałam: 5 Kijów, 2 Monet i VIII Sprawiedliwość. Więc najpierw było „gorąco”, kłótliwie, konfliktowo. Teraz 2 Monet – macie jeszcze z sobą coś wspólnego, wspólną grupę znajomych lub macie jakiś kontakt poprzez pracę lub jakieś rzeczy Wam o sobie przypominają. W przyszłości – karta znowu z mieczem – Sprawiedliwość. Mnie się to kojarzy z relacją dojrzalszą. Nie będziecie się wyprowadzać z równowagi dyskusjami, tylko będziecie potrafili spokojnie z sobą rozmawiać na zasadach partnerskich.
                • kita32 Re: warsztat 27 20.03.08, 15:07
                  Nareszcie zaspokoiłam pierwszą ciekawość i przeczytałam to co już napisałyście.
                  Ho, ho, ciekawie to wygląda.

Właściwie to myślałam, że zaspokoję ciekawość jak przeczytam Wasze posty, a wcale ciekawości nie zaspokoiłam, tylko ją jeszcze bardziej podgrzałam wink
                  • getdance Re: warsztat 27 21.03.08, 19:17
                    To i ja sprobuje. Zgapilam schemat rozkladu od Kity smile

Krzysiek

1. Kim jest ten czlowiek? Krolowa Bulaw
                    2. Kim jest dla A. ? Kaplan
                    3. Kim nie jest dla A.? 5 Kielichow
                    4. Co A. z nim łaczy? Cesarz
                    5. Co dzieli? As Bulaw
                    6. Jaki stosunek ma do niego A.? 3 Miecze /Krolowa Mieczy/

Jest to czlowiek starszy, z wiekszym doswiadczeniem, ktos kto może
                    pelnic w zasadzie role hmm przewodnika, ktos na kogo można liczyc.
                    Czlowiek energiczny, umiejacy stawic czola powaznym i trudnym
                    sprawom. To ktos z kim nie lacza Anuszzki żadne sprawy milosne.
                    Mysle ze lacza Was sprawy zawodowe, on może pelnic wyzsze stanowisko
                    od Twojego, albo po prostu pracowac w tym miejscu dluzej. Możecie
                    mieć wiec odmienne spojrzenia na pewne kwestie zawodowe, może
                    dzielic Was wlasnie podejscie i odbior jakis spraw. Stawiam wiec :
                    Krzysiek – kolega z pracy.

Zbyszek

1. Kim jest ten czlowiek? Kaplan
                    2. Kim jest dla A. ? 3 Bulawy
                    3. Kim nie jest dla A.? 8 Bulaw
                    4. Co A. z nim łaczy? Giermek Kielichow
                    5. Co dzieli? Kaplanka
                    6. Jaki stosunek ma do niego A? As Mieczy

Zdaje mi się, ze to /starszy?/ brat. Dla Anuszzki to postac która
                    potrafi ja wyprowadzic ze zlych nastrojow, kojarzy się z zabawa,
                    radoscia, pokonywaniem przeszkod. Jest to ktos na kim Anuszzka może
                    polegac, ktos kto daje oparcie. Mogą ich dzielic relacje zwiazane ze
                    starsza od nich kobieta, być może matka. Ich relacja jest
                    emocjonalna, oparta na impulsach.

Tomek

1. Kim jest ten czlowiek? Krolowa Mieczy
                    2. Kim jest dla A. ? Gwiazda
                    3. Kim nie jest dla A.? 4 Kielichy / Kaplan/
                    4. Co A. z nim łaczy? Swiat
                    5. Co dzieli? 6 Kielichow / Glupiec/
                    6. Jaki stosunek ma do niego A? 6 Bulaw / Krol Bulaw/

Tu obstawiam, ze jest to ex Anuszzki. Inteligentny facet, powazny,
                    rozsadny, dumny, może i zdystansowany i chlodny, być może czlowiek
                    który lubi być sam, a przynajmniej potrzebuje chwil samotnosci.
                    Dziela ich zajscia w przeszlosci i to ze kazde z nich obralo
                    zupelnie inna i wlasna droge. Nie wiaze się on już z duzymi
                    emocjami, ale zapadl w pamieci na dlugo, powraca w myslach. Jest to
                    także etap zamkniety, cele które mogly zostac osiagniete sa już
                    zdobyte.

One kozie death. Ciekawam jaki będzie wynik wink
                    • anuszzka Re: warsztat 27 -getdance 24.03.08, 13:38
                      getdance napisała:

> To i ja sprobuje. Zgapilam schemat rozkladu od Kity smile
                      >
                      > Krzysiek
                      > Czlowiek energiczny, umiejacy stawic czola powaznym i trudnym
                      > sprawom. To ktos z kim nie lacza Anuszzki żadne sprawy milosne.
                      na pewno nie sa to relacje damsko-meskie
                      >
                      > Zbyszek

> Zdaje mi się, ze to /starszy?/ brat. Dla Anuszzki to postac która
                      > potrafi ja wyprowadzic ze zlych nastrojow, kojarzy się z zabawa,
                      > radoscia, pokonywaniem przeszkod. Jest to ktos na kim Anuszzka może
                      > polegac, ktos kto daje oparcie. Mogą ich dzielic relacje zwiazane ze
                      > starsza od nich kobieta, być może matka. Ich relacja jest
                      > emocjonalna, oparta na impulsach.

tak,to moj byly,mialam w nim wsparcie ale z drugiej strony wolal zabawe niz
                      dojrzale zyciewink
                      >
                      > Tomek
                      Inteligentny facet, powazny,
                      > rozsadny, dumny, może i zdystansowany i chlodny, być może czlowiek
                      > który lubi być sam, a przynajmniej potrzebuje chwil samotnosci.
                      > Dziela ich zajscia w przeszlosci i to ze kazde z nich obralo
                      > zupelnie inna i wlasna droge. Nie wiaze się on już z duzymi
                      > emocjami, ale zapadl w pamieci na dlugo, powraca w myslach.
                      fajnie go opisalas getdance,a wspomnienia mamy wspolne z obozow tanecznychwink
                • anuszzka Re: warsztat 27 - Zbyszek i Tomek-kita 24.03.08, 13:31
                  kita32 napisała:

> ZBYSZEK (talia Marsylska):
                  >
                  > e jeszcze mieszkają w tym samym domu.
                  mieszkalismy
                  > 5) Dzieli – 4 Kijów – nie mają wspólnych planów.
                  juz nie mamy wspolnych planow

> TOMEK (talia RW):
                  1) Tomek jest – Sąd Boży – człowiekiem dojrzałym, mającym dobry lub
                  > mający po prostu wpływ na ludzi.
                  zgadza sie.
                  6) stosunek A do T – Słońce – jesteście nadal przyjaciółmi,
                  > tak? W tej karcie jest i ciepło, i poczucie bezpieczeństwa, opiekuńczość.
                  no,opiekujemy sie dzieciakami w pracywink
                  macie jeszcze z s
                  > obą coś wspólnego, wspólną grupę znajomych lub macie jakiś kontakt poprzez prac
                  > ę lub jakieś rzeczy Wam o sobie przypominają.

W przyszłości – karta znowu
                  > z mieczem – Sprawiedliwość. Mnie się to kojarzy z relacją dojrzalszą. Ni
                  > e będziecie się wyprowadzać z równowagi dyskusjami, tylko będziecie potrafili s
                  > pokojnie z sobą rozmawiać na zasadach partnerskich.
                  tak,tak,relacje partnerskie
                  • kita32 Re: warsztat 27 - Zbyszek i Tomek-kita 24.03.08, 13:46
                    Ale zegar na forum wariuje - widzicie jakie godziny odpowiedzi się zapisują?
                    • kita32 Re: warsztat 27 - Zbyszek i Tomek-kita 24.03.08, 13:47
                      Przestał wariować i napisały się prawidłowe godziny odpowiedzi.
                • kita32 Re: warsztat 27 - miecze 26.03.08, 11:11
                  Jak wylosowałam dla Tomka
                  > 4 ) Łączy ich - Giermek Mieczy – rozmowy, cięty język, dowcip,
                  > 5) a dzieli - Rycerz Mieczy- poglądy.

.....to zinterpretowałam - tak jak wyżej. Ale pomyślałam o tym, że ostatnio jak
                  na zainteresowania siostry Kiji wylosowałam Miecze (dużą ilość), to okazało się,
                  że nie wskazywały żadnej twórczości intelektualnej, tylko zainteresowanie końmi
                  i jazdą konną.
                  No więc zastanawiałam się, co te Miecze mogą tu oznaczać innego niż dyskusje.
                  Nie wymyśliłam. A to był taniec!!!

Łączy ich wspólny taniec (Giermek Mieczy) a dzieli Rycerz Mieczy, który po
                  prostu wskazuje, że Tomek prowadzi w tańcu i ogólnie pod względem tanecznych
                  zainteresowań jest stroną aktywniejszą.

No tak, gdy zna się fakty to karty można zrozumieć lepiej...
              • anuszzka Re: warsztat 27 - Krzysiek-kita 24.03.08, 13:21
                kita32 napisała:
                Krzysiek jest – 10 Kijów – człowiekiem bardzo autorytatywnym, zd
                > ecydowanym i
                > stawiającym „na swoim”;
                oj,jestwink
                Nie jest dla A – Mag – nie jest dla Anuszzki istotne to, że on j
                > est
                > mężczyzną. Nie ma między nimi relacji męsko-damskich.
                bo to moj bratwink

• anuszzka Re: warsztat 27-rozwiazanie 24.03.08, 13:50
      oj,dziewczyny prowadzenie warsztatu jest niesamowitym doswiadczeniem.Wasze karty
      pieknie pokazaly,to o co mi chodzilo.
      Krzysiek-moj mlodszy brat,wczesniej z nim sie nie dogadywalam,ale teraz jestesmy
      dorosli,martwimy sie o siebie,pomagamy lub razem gdzies wychodzimy i sie
      bawimy.W waszych rozkladach czesto wystepowal Rydwan-to chyba moje podroze do
      domu,widuje sie z nim,jak przyjezdzam raz w miesiacuwink
      Zbyszek-moj ex,troche mieszkalismy ze soba,ale nam sie nie udalo,teraz nie mamy
      ze soba kontaktu,nie szukamy go,rozstalismy sie na dobre,no ale on byl kiedys
      wielka milosciawink
      Tomek-troszke starszy kolega z pracy,razem pracujemy w szkole,on jest
      instruktorem tanca oraz ma swoja szkole tanca,od kilku lat jezdze z nim w
      wakacje na obozy taneczne jako wychowawca-dlatego w waszych rozkladach pojawial
      sie swiat,slonce,dzieci itp.Na takich wyjazdach rzeczywiscie on jest moim
      szefem,a ja dodatkowo moge dorobic sobie,bardzo lubie te obozywink
    • anuszzka Re: warsztat 27-winner 24.03.08, 13:58
      Bravo dziewczyny!Najwazniejsze dla mnie byly relacje,czy traficie,mniej wazne
      kto jest kim.
      Canado,jestes w tym mistrzem! Przekazuje Tobie paleczke.Az opadla mi "szczeka" z
      wrazenia,jak przeczytalam Twoja interpretacje...
      Dziekuje wszystkim dziewczynom za udzial w warsztacie.smile
      wesolych swiat!

• kita32 Re: warsztat 27-winner 24.03.08, 14:14
        Canado, jestem zafascynowana Twoją umiejętnością odczytywania kart z obrazów, np cytuję:

"Zbyszek (Król Kielichów - Królowa Kielichów + 7 Mieczy) - chociaż wyszły mi Król
        i Królowa Kielichów które mogłyby mówić o związku uczuciowym tych dwojga, to
        jednak w moim rozkładzie są oni do siebie odwróceni plecami, każde patrzy w
        swoją stronę. Wyglądają, jakby coś kiedyś ich łączyło, ale teraz powoli wszystko
        pomiędzy nimi zamiera i się rozchodzi. Chociaż łączy ich więź emocjonalna, to
        jednak w sercach widać jakąś zadrę i sporo niedomówień."

Wymyślasz rozkłady, których kształt jest specyficzny - prosty i pasujący do pytania, a potem potrafisz z wzajemnego położenia kart, patrząc na całość rozkładu, odczytywać odpowiedź.

Jestem naprawdę pod wrażeniem wink
        • canada53 Re: warsztat 27-winner 24.03.08, 14:34
          kita32 napisała:
          > Jestem naprawdę pod wrażeniem wink
          Wiesz co, chyba najbardziej pod wrażeniem to ja sama jestem, że tak mi z tymi
          interpretacjami idzie. A co do rozkładów, to staram się je robić jak najmniejsze
          i jak najbardziej "skondensowane", gdyż z lenistwa nie chce mi się obrabiać zbyt
          dużych rozkładów. A tutaj jeszcze by je trzeba było opisywać! Wolę więc używać
          niewielu kart i staram się z nich wycisnąć jak najwięcej informacji.
          Może bierze się to stąd, że nigdy nie uczyłam się Tarota z książek, nie mam więc
          zakodowanych gotowych definicji poszczególnych kart, tylko staram się patrząc na
          kartę najpierw poczuć jej klimat, a następnie zastanawiam się, co mogło
          doprowadzić do wystąpienia danych emocji w takim natężeniu i w takiej kolejności
          jak to pokazują karty.
          Często też posługuję się wskazówkami, jakie daje mi wzrok poszczególnych postaci
          na kartach. Ponoć oczy są zwierciadłem duszy, dlaczego by więc ta zasada miała
          nie obowiązywać w kartach. Używam akurat takiej talii, w której wiele widać w
          oczach i w gestach postaci. Zwracam więc uwagę na ich "język ciała" oraz na to w
          którą stronę patrzą. Podobnie jak w realnym życiu, są to bardzo cenne wskazówki.
          • kita32 Re: warsztat 27-winner 24.03.08, 14:40
            Bardzo cenne wskazówki, dzięki wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka