Dodaj do ulubionych

Pałac NIEZNANICE!!!

16.11.10, 18:40
Witam Wszystkich:)
Szukam informacji na temat Pałacu Nieznanice. Znalazłam jeden wątek o nim na tym forum, ale opini jak na lekarstwo :( Bardzo proszę o pomoc - czy ktoś coś wie na temat organizacji wesela w tym miejscu????????
Obserwuj wątek
    • e.ildico Re: Pałac NIEZNANICE!!! 12.02.11, 20:58
      Stanowczo odradzam organizację jakichkolwiek imprez w tym lokalu. Co prawda jest to piękne, starodawne miejsce ale na tym koniec. W 2010 roku zorganizowaliśmy tam nasze przyjęcie weselne. No i żałujemy do tej pory, bo oprócz wspaniałych zdjęć w parku nic nie wyszło. Na spotkaniach organizacyjnych właścicielka obiecywała gruszki na wierzbie. Dostatek jedzenia za przystępną cenę. Chcieliśmy naszych gości przyjąć jak należy więc za jednodniowe przyjęcie zapłaciliśmy 200 zł/os tylko za gastronomię. No i jedzenie owszem było ale tyle co kot napłakał...:( Poza tym biegające psy, które chowały się przed zmieszaną i zawstydzoną obsługą pod stołami. Pomijam fakt że jeden z tych "uroczych" bokserów otarł się o moją śnieżnobiałą suknię ślubną i zostawił na niej dość dużą plamę która nie chciała zejść nawet kiedy w toalecie ja namoczyłam. Wszędzie kurz i brud. Wystarczy przejechać ręką po ścianie głównej sali restauracyjnej. No i właścicielkom brak manier. Na naszym przyjęciu zachowywały się jak zaproszeni goście a nie jak gospodynie lokalu. Przysiadły się do stołu biesiadnego w miejscach które były zarezerwowane dla gości którzy z przyczyn losowych nie dotarli, spożywając większość potraw podawanych gościom weselnych (no a przy rozliczeniu oczywiście musieliśmy za to jeszcze zapłacić). Nie wspomnę już o tym, że doskonale się bawiły na parkiecie.
      Jeśli nie chcecie mieć przykrych doświadczeń z tym miejscem to nie organizujcie tam przyjęcia weselnego!!!
      • thinlazy Re: Pałac NIEZNANICE : ) 26.02.11, 21:50
        Miałem okazję dwukrotnie zagościć w tym miejscu i nie wziąłbym głosu w tej sprawie, gdyby na tym miałoby się skończyć. Ale tak się składa, że sami rozważamy Nieznanice na nasze wesele. Moja pierwsza wizyta były związana z komunią mojej kuzynki. Spodobał mi się charakter miejsca - rzeczywiście piękne i starodawne - ale przede wszystkim żywe, zdecydowanie zaznaczone osobowością właścicieli, o czym świadczą kolorowe aranżacje wnętrza i liczne pamiątki z dalekich podróży, które ozdabiają sale i korytarze pałacu. Może nie każdy detal przypadnie do gustu, ale osobiście uważam takie otoczenie o wiele atrakcyjniejsze od wypolerowanych na wysoki połysk podobnych pałacyków urządzonych bezduszną ręką idiotycznymi artefaktami w stylu bogatym, z których bije kiczowata pretensjonalność i jałowa pustka. Psy, owszem, należą do tego obrazu, i niejedno dziecko tego dnia miało z nimi dużą frajdę. Drugi raz było to z okazji ślubu znajomej. Bardzo mile wspominam rozmowę - i nawet taniec! - z młodą panią gospodynią. Może jest to szczególny przejaw mojego męskiego punkt widzenia, ale tam gdzie niektórzy dopatrują się zuchwałej ingerencji gospodarzy, ja zobaczyłem oznaki serdecznej ciekawości i otwartości w stosunku do gości. To co zobaczyłem dotąd jako gość pozwola mi wierzyć, że to jest całkiem sensowna propozycja, a swoboda jaką goście mogą się tu cieszyć - przechodząc od sali do sali czy spokojnie spacerując po parku - skłania mnie do myślenia, że każdy, młodszy czy starszy, może odnaleźć w tym miejscu warunki na udaną, luźną i ciepłą imprezę.
    • weronika-13 Re: Pałac NIEZNANICE!!! 13.02.11, 18:17
      Ja także nie jestem zachwycona tym miejscem. Obiekt ma swój klimat, restauracja bogatą kartę a hotel kilka pokoi w stylu pałacowym. Jednak w budynku wszędzie jest brudno (widać pajęczyny, kurz i kłęby sierści psów np. przy barku, i odrapane drzwi przy wejściu), przy zamówieniu dań z karty niezwykle miła obsługa z uśmiechem na twarzy informuje: "niestety w dniu dzisiejszym nie mamy". Pomijam już wysokie ceny serwowanych tam potraw i noclegów w hotelu. Pokoje hotelowe wyposażone ubogo (zazwyczaj łóżko i dwa stoliki z lampkami nocnymi- jak na 220 zł za dobę to chyba trochę za mało). Poza tym w łazienkach niskie ciśnienie wody i brak ciepłej wody, pościel pachnie stęchlizną. Zresztą jeśli chcecie oceńcie sami. Ja się tam nie pojawię.
      • inulinka Re: Pałac NIEZNANICE!!! 14.02.11, 14:11
        Ufffff....... całe szczęście że tam jednak nie podpisaliśmy umowy.............. Ponieważ długo nie było odpowiedzi na mojego posta, odniosłam wrażenie, że nikt tam nie robi wesel i uznałam to za złą wróżbe. Aż sobie teraz podziękowałam w myślach za tą decyzję, po przeczytaniu Waszych wypowiedzi...

Pozdrawiam serdecznie,
        inulinka
        • aga7707 Re: Pałac NIEZNANICE!!! 26.09.11, 14:27
          A ja właśnie jestem tydzień po swoim weselu które zorganizowaliśmy w Pałacu w Nieznanicach i myśle Inulinko, że powinnaś żałować że nie zorganizowałas wesela w tym urokliwym miejscu.
          Moje przyjęcie było cudowne a goście w niedzielę nie chcieli wyjeżdżać z tego klimatycznego miejsca!
          Opiszę dokładnie miejsce i organizację przyjęcia bo uważam, że niektóre wpisy na tym forum są po prostu krzywdzące dla tego miejsca i ich serdecznych właścicielek...
          niewątpliwie jest to miejsce na mniejsze przyjęcia do 80 - 90 osób... u mnie było ok. 60 osób co dało nam bardzo duży komfort w przestrzeni Pałacu. Przy takiej ilości osób polecam podział ustawienia stołów na 2 sale - goście przez szeroko otwarte drzwi widzą się nawzajem a każdy ma wystarczająco dużo miejsca przy stole... do tańczenia polecam hall ze schodami, które pozwalają na fajną obserwację z góry tańczących gości... Pałac jest dobrym miejscem w przypadku gdy ma się dużo osób przyjezdnych - jest wystarczająco miejsc noclegowych...
          Co do kwestii organizacyjnych nie mam żadnych uwag - wszystkie ustalenia poczynione z Panią Elą zostaly zrealizowane... Co do jedzenia to jestem bardzo zdziwiona wpisami, że było mało i niesmacznie... odczucia moje i gości sa zgoła odmienne... wszyscy chwalili jedzenie, wszystko było podane w takich ilościach, że wręcz przy zamawianiu menu zrezygnowaliśmy z pewnych pozycji a i tak nie dało się spróbować wszystkiego! Furorę zrobił tort śmietanowy z malinami z ogrodu oraz ciasta a w szczególności niesamowity sernik - wszystko pieczone na miejscu! Obsługa była niezwykle sprawna i wszyscy pod czujnym okiem Pani Dorotki błyskawicznie podawali potrawy, sprzątali, byli pomocni i uśmiechnięci! A i Pani Wiola która dzień wcześniej do północy towarzyszyła nam przy dekoracjach pomogła w newralgicznych momentach... Pani Ela i Pani Beata - właścicielki cechują się niesamowitą serdecznością i dobrą energią przekazywaną swoim gościom... niestety muszę przyznać, że z niektórych postów umieszczonych na forum wynika, że ich zachowanie które w wielu krajach jest postrzegane jako wyraz największej troski o gości w Polsce jest postrzegane jako niepotrzebna ingerencja czy coś niestosownego! Zupełnie sie z tym nie zgadzam i rzeczywiście osoby które nie potrafią tego docenić odsyłam na okoliczne sale weselne "de gustibus non es dispuntandum" ... i może dobrze, że w tak klimatycznym miejscu nie będzie osób marudzących na temat jakości krzeseł (nawet nie wiedziałam, że w Polsce jest tyle osób z wyższych sfer które zasiadają tylko na szlachetnych siedziskach... no cóż..) Mnie i mojemu małżonkowi było tam tak dobrze, że zupełnie nie planując podjęlismy decyzję żeby dla relaksu zostać jeszce do poniedziałku i z wielkim trudem ok 18:00 wyjechac z tego serdecznego miejsca! I niewątpliwie przy następnej okazji z dużym sentymentem tam wrócimy!!! Dziękujemy wszystkim którzy byli z nami w tym dniu i pomagali w niełatwej organizacji naszego wydarzenia! Macie w nas oddanych wielbicieli tego urokliwego miejsca!!! PAŁAC NIEZNANICE - POLECAM!!!
      • gos-c11 Re: Pałac NIEZNANICE!!! 03.03.11, 19:00
        A my mamy dobrą opinie :
        Jako goście na weselu w lipcu 2010 w Nieznanicach, byliśmy zachwyceni tym miejscem i przyjęciem. Nareszcie prawdziwe miejsce klimatyczne z duszą. A właścicielki tak interesujące, że zaprosiliśmy je do stołu. Lokal był pięknie udekorowany, jedzenie obfite i znakomite, obsługa na medal, bawiliśmy się świetnie, piesków nie widzieliśmy. Bardzo polecamy ten obiekt.
        • pabloignazzo Re: Pałac NIEZNANICE!!! 05.03.11, 13:00
          W mojej pamięci Pałac Nieznanice (czy też jak go nazwała kiedyś moja kumpela, Nie-Miejsce) zapisał się pozytywnie. Polecam zwłaszcza wieżę - oficjalnie niedostępna, ale kiedyś wdarliśmy się na nią ze znajomymi. Ale to głównie wspomnienia sprzed lat, teraz chyba się sporo zmieniło, przybył nowy budynek, spa itepe. Warto spróbować
          • kaz.ymu Re: Pałac NIEZNANICE!!! 06.03.11, 22:37
            Taaaaaaaa:) Ja byłem tam z moją żoną jakieś 2-3 lata temu i wieża była w remoncie, bo ma być tam jakaś kafejka czy coś takiego. Pod koniec 2010 odwiedziliśmy to miejsce ponownie. No i co?? Wieża jest nadal niedostępna bo jest w remoncie, bo ma być tam kafejka....
            Co do psów to oczywiście są panami na włościach. Gości witają już na parkingu. A że są to 2 dobrze wyglądające boksery to czasami strach wyjść z samochodu.
          • neuville Re: Pałac NIEZNANICE!!! 01.06.11, 11:01
            Dla mnie również Pałac w Nieznanicach jest miejscem urokliwym, do którego wracam z ogromną sympatią. Byłam na kilku seminariach kulinarnych organizowanych przez kucharzy z Pałacu- SUPER! Z pewnością zorganizuję tam najbliższą imprezę rodzinną. Polecam wszystkim, którzy szukają nietuzinkowego miejsca na uroczystość weselną, czy na inne imprezy.
    • wladekbatko Re: Pałac NIEZNANICE!!! 09.03.11, 07:32
      Spędziłem w Nieznanicach Sylwestra 2010/11. Dwa lata temu wróciłem z Francji, mieszkałem tam około 7 lat. W Nieznanicach odnalazłem to, za czym zaczołem już tęsknić. Elegancja, luz na wyskokim poziomie no i jedzenie - byłem pod wrażeniem. Polskim akcentem był że fakt, że było go (jedzenie) naprawdę dużo, całe szczęście że bal trwał do 5 nad ranem. Samo miejsce ma w sobie to coś, co trudno oipsać słowami. Polecam!!!
      • inulinka Re: Pałac NIEZNANICE!!! 10.03.11, 21:12
        Elegancko? Stylowo - owszem, ale elegancko? Elegancko to kojarzy mi się z czymś na błysk, a tam..raczej takie zaniedbane te wnętrza. Krzesła takie sobie.... zresztą wtystarczy wejść w galerie zdjęć. Z zewnątrz fajnie, ale w środku to tak na pół gwizdka.
        • czestochowski_chlop Re: Pałac NIEZNANICE!!! 11.03.11, 07:24
          Miałem okazję byc gościem w Nieznanicach wielokronie, zawsze podobały mi się tamte wnętrza oraz przyjazna, miła i chętna do pomocy obsługa. Niedostatki? A i owszem, są. Można się przyczepić do wielu rzeczy, że biegają udomowione dwa bokserki, że krzesła nie takie - jak w poście powyżej, że to i tamto. Na szczęście mamy demokrację. Można zrobić wesele w sztywniackim lokalu z chmarą kłaniających się kelnerów w wykrochmalonych kołnierzykach i platerem wyglancowanym tak że kłuje w oczy. Każdy z nas musi sam wybrać, i to osobiście. Klimat pałacyku w Nieznanicach, jego magia o coś za co warto zapłacić jesli się lubi taki klimat, bo jesli nie - są setki innych, ładniej opakowanych, błyszczących lokali.
          A tak na marginesie - Dwór na Krańu Świata, niedaleko Wrocławia, z drogą dojazdową o długości 1km która zawstydziłaby swoimi dziurami najbardziej zapomniany leśny dukt, nie do końca otynkowane wnętrze po starej bażanciarni, oświetlany głównie wiszącymi kandelabrami. I co? Jeden z najpopularniejszych obiektów we Wrocławiu, ponad 60 wesel rocznie, dwa lata na przód, .....
          Ale gdyby zapytać w Częstochowie na forum - skreślili by go wszyscy, bo dojeżdza się do niego obok wielkiego składu obornika.
          Liczy się klimat, a jesli lubimy blichtr - zapraszam do innych lokali.
    • ygrekfadersik ZESPÓŁ YGREK 26.03.11, 16:19
      GRAŁEM PARE BANKIETÓW ORAZ WESEL
      SALA NA POZIOMIE B,DOBRE WYKWINTNE JEDZENIE
      POLECAM
    • laracroft82 Re: Pałac NIEZNANICE!!! 01.06.11, 12:09
      Byłam na weselu u przyjaciólki..miejsce rzeczywiscie piekne i klimatyczne..niestety ogromnym minusem było jedzenie i obsluga..mało, bez smaku, bez polotu..kelnerzy chyba ze szkoły gastronomicznej na praktykach - zeby doprosic sie czegokolwiek trzeba bylo miec nie lada cierpliwosc, a mina kelnerek skrzywiona i sie odechciewało wszystkiego..Mysle ze sam wygląd pałacu nei jest w stanie zrekompensowac tych niedostatków
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka