kropka242 28.03.06, 19:19 Test, osiemnastego dnia po stosunku czy mogę uznać wynik za wiarygodny ? (biore anty) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maialina1 Re: krótkie pytanie 28.03.06, 19:21 zalezy jaki test. Przeczytaj co piszą na opakowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
kropka242 Re: krótkie pytanie 28.03.06, 19:25 Quick vue (jeśli nie przeinaczyłam) - piszą zeby zrobić w dniu spodzewnej mieiączki ,ale jak mówie zazywalam anty.... Odpowiedz Link Zgłoś
maialina1 Re: krótkie pytanie 28.03.06, 19:30 jesli tak piszą to tak należy zrobic, inaczej nie pokaże ci żadnego mądrego wyniku. A w ktorym dniu cyklu byl stosunek? Odpowiedz Link Zgłoś
kropka242 Re: krótkie pytanie 28.03.06, 19:37 nie mam normalnego cyklu , biore tab anty ....ale dla pewności chce zrobić test ... Odpowiedz Link Zgłoś
maialina1 Re: krótkie pytanie 28.03.06, 19:41 Wiem ze nie masz, ale dni chybajakos lecą, nie? Skoro twierdzisz ze tabletki nie podzialaly, to chyba znaczy ze podejrzewasz ze twoja owulacja sie odbyla. Dlatego pytam - na 28 dni, w ktorym dniu byl stosunek? Odpowiedz Link Zgłoś
kropka242 Re: krótkie pytanie 28.03.06, 19:44 podejrzany stosunek ..był przy 9 tabletc (przepraszam żle Cie zorzumialam z tym cyklem ) Odpowiedz Link Zgłoś
maialina1 Re: krótkie pytanie 28.03.06, 19:50 Hmmm... to moglabys zrobic ten test... jesli bylby to test typu "10 dni po". Ty kupilas Quicka, wiec najlepiej zastosowac sie do wskazan na opakowaniu. Chociaż możesz być praktycznie pewna że nie jestes w ciąży. Wybacz, ale biorąc tabletki raczej trudno zajsc... Jak jedenej zapomnisz albo zwymiotujesz, to nic sie nie dzieje. Zeby naprawdę przestaly dzialac, trzeba przynajmniej kilku dni niebrania. Odpowiedz Link Zgłoś
cyprianka Re: krótkie pytanie 28.03.06, 19:53 no dobrze...ale jak ja mam rozumiec to wskazanie na opakowaniu ..dzień w ktorym powinno wystapic krwawienie z odstawienia ? Odpowiedz Link Zgłoś
maialina1 Re: krótkie pytanie 28.03.06, 19:55 cyprianka napisała: > > > no dobrze...ale jak ja mam rozumiec to wskazanie na opakowaniu ..dzień w ktory > m > powinno wystapic krwawienie z odstawienia ? Mysle że tak... Ja bym na twoim miejscu zrobila 2 dzien po odstawieniu tabletek. Odpowiedz Link Zgłoś
cyprianka Re: krótkie pytanie 28.03.06, 20:01 a ..to jutro będzie 6 dzień przerwy Odpowiedz Link Zgłoś
maialina1 Re: krótkie pytanie 28.03.06, 19:54 PS> Quick jeste chyba jednym z testow ktore najcześciej się mylą, i pokazują "nie" nawet kobietom ktore nie tylko nie braly anty, ale jeszcze staraly sie o dziecko, zaszly w ciążę i zrobily test np. dzien przed spodziewaną miesiączką. Albo po prostu pojdź na badanie krwi. Te się nie mylą. Jak da mnie, osobiscie, kupowanie testow to strata kasy, bo są tak niegodne zaufania (mowię na podstawie doswiadczeń znajomych), a już tym bardziej zrobione przed terminem miesiaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
bluejanet Re: krótkie pytanie 28.03.06, 19:42 no to po co test jak anty ... dowiesz sie i tak a po co sie stresowac dla pewnosci (zamiast testu) robcie to z prezerwtywa jak juz tabletkom nie wierzysz no i jeszcze dla pewnosci najlepiej z jakims zelem antyplemnikowym Odpowiedz Link Zgłoś
cyprianka Re: krótkie pytanie 28.03.06, 20:24 rany, to jaka jest odp.....kiedy mogę sie dowiedizec na pewno te 17 pełnych dni które mineły, to jeszcze zamało... Odpowiedz Link Zgłoś
cyprianka Re: krótkie pytanie 28.03.06, 20:35 mam ...ale potrzeuje tego testu ..dla rozwiania wątpliwości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdaaaa Re: krótkie pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 20:37 no to dla pewnosci zrób 15 testów... ale nie wiem, czy i to cie przekona. Bierzesz tabletki, mialas krwawienie i jeszcze schizujesz? niezle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyprianka.. Re: krótkie pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.06, 21:22 ja naprawde chciałam tylko krótkie puyt zadać i uzyskać krótką odp moze jednak ktoś mi odp , w jasny klarowny sposób.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: krótkie pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 21:25 Kochana, Test ciazowy, apteczny jest wiarygodny, ale nie w 100%. Jak chcesz miec 100% pewnosci - idz na badanie krwi na obecnosc hormonu beta HCG.. wykonuja to w kazdym laboratorium, koszt 25-40 zl.. wynik po kilku godzinach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyprianka Re: krótkie pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.06, 21:29 ja to weim , ale ja tylko pytam czy wykonany w tym terminie mozę byc ..zaznaczam czy może być wiarygodny ....18 dni od stosunku , spodewane krwawienie z odstawienia w niedz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: krótkie pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 21:33 Moze, ale nie musi. Lepiej poczekaj do niedzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
agusia_1988 Re: krótkie pytanie 28.03.06, 22:17 ja bralam 9 miech pigulki i nie pomyslalam o tescie.jesli uwazasz ze tabletki mogly nie zadzialac np bralas antybiotyki, ktore wchodza w reakcje z tabletkami to zrob test(opocz antybiotykow oraz wymiotow i biegunki do 5 godzin od przyjecia nie sadze aby cos jeszcze moglo zaklocic prace tabletek przy normalnym braniu) ja np bym wierzyla testowi zrobionemu 18 dni po stosunku, bo ja sama zrobilam test okolo 8 dni po nim.moze sie zdarzyc ze miesiaczka z odstawienia nie wystapi, wowczas szansa na ciaze jest mala, jesli drugi raz nie wystapi to jest szansa na ciaze i nalezy sie zglosic do lekarza. jesli mialas plamienie w srodku opakowania no mozliwe ze nie dostaniesz krwawienia w czasie przerwy(plamienie przez kilka miesiecy w srodku op jest mozliwe i naturalne i nie nalezy sie przejmowac). jesli bralas regularnie pigulki, nie soznialas sie 12 godzin z nimi(od godz przyjmowania), wzielas 1 tab 1 dnia okresu i nie mialas zadnych biegunek i wymiotow (do okolo 5 godzin) oraz nie stosowalas antybiotyku to nie ma sie czym martwic.czekaj na krwawienie. ja przy w/w tabsach mialam 4-5 dnia przerwy, nie wiem jak teraz bedzie.ale okres moze sie zdarzyc 7 dnia.nie zapominaj o rozpoczynaniu op 8 dnia przerwy Odpowiedz Link Zgłoś
cyprianka Re: krótkie pytanie 28.03.06, 22:06 Dziewczyny miejscie litosć ...dlaczego od niedzieli .. Rzeczowa odp. 18 dni ..to jeszcze za mało?..ja jzu nie moecdłużej czekać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: krótkie pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 22:10 no to ZRÓB TEN TEST!!!!!!!!!!!!!!!! ale gwarancji, ze jest wiarygodny - NIE MASZ!!!!!!!!!!!!!!!! Testy apteczne moga sie mylić, test z krwi - NIGDY!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maialina1 Re: krótkie pytanie 28.03.06, 22:26 No wlasnie! Zrob sobie ten test skoro tak cie korci! A potem od nowa bedziesz mieć stres, bo bedziesz sobie mowić "eee, pewnie jestem w ciąży a test nie wyszedl bo bylo za wcześnie". Odpowiedz Link Zgłoś
cyprianka Re: krótkie pytanie 28.03.06, 22:38 dlatego tak namietnie pytam czy to nie za wcześnie Odpowiedz Link Zgłoś
maialina1 Re: krótkie pytanie 28.03.06, 22:54 Ja myślę że trzea go zrobić w parę dni po odstawieniu tabletek, Jeśli odstawilaś je już 6 dni temu to powinien zadzialac. Ale i tak nie mam pewności czy przy braniu hormonów te testy pokazują Odpowiedz Link Zgłoś
maialina1 Re: krótkie pytanie 28.03.06, 22:55 kliknelo sie, dokanczam: i tak nie mam pewnosci czy przy braniu hormonow te testy pokazują prawidlowe wyniki. Nikt nie zaklada ze przy hormonach mozna zajsc w ciążę, więc nikt pewnie nie wie czy może pokazać prawidlowo czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyprianka Re: krótkie pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.06, 22:59 e..z tego co forum donosi to nie ma wpływu ...tylko mnie interesuje czy hormon wykrywanty przez test po 18 dniach bedzie juz w taki mstęzeniu ,ze wykaże .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: krótkie pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 23:00 Test nawet przy braniu tabletek antykoncepcyjnych POKAZUJE PRAWIDLOWY WYNIK - bo pokazuje obecnosc ZUPELNIE INNEGO HORMONU niz te, ktore sa w tabletkach. Ale czy nie jest za wczesnie na test - NIE WIEM! dalej polecam test w krwi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyprianka Re: krótkie pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.06, 23:05 dziękuje za zainteresowane..ale kurcze,zeby nikt nie wiedział ...rany Panie znajduja tu odpowiediz na takie zawiłe pyytania, myslałam że to dobre miejsce .. Odpowiedz Link Zgłoś
maialina1 Re: krótkie pytanie 28.03.06, 23:08 "Dobre miejsce" to gabinet ginekologa. Tutaj jest tylko wymiana doswiadczen. Jesli nikt takiego doswiadczenia nie mial, to pewnie ci nie powie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: krótkie pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 23:12 Tutaj odpowiadają na pytania osoby, które jesli uzywają tabletek to NIE SCHIZUJĄ po kazdym stosunku !!!! Odpowiedz Link Zgłoś