Dodaj do ulubionych

Czy ktoś skorzystał z promocji Millekredyt Dom?

12.03.04, 10:47
Ostatnio Millennimu wprowadził promocję na kredyt. Czy ktoś już skorzystał z
tej promocji? Czy rzeczywiście jest tak różowo, jak przedstawiają? A może
jakieś haczyki w umowie?

Czy tak niskie oprocentowanie w CHF (1,49% przez pierwszych 6 mies, nie wiem
ile potem) nie jest zapowiedzią, że kurs CHF może niedługo wzrosnąć?

Pozdrowienia
Obserwuj wątek
    • marta-m2 Re: Czy ktoś skorzystał z promocji Millekredyt Do 12.03.04, 12:11
      Promocja, o której mówisz, obowiązuje od 1 marca. Ja podpisywałam umowę z
      Millenium 30 stycznia i załapałam się na nieco inne warunki. W moim przypadku
      mam stałą stopę procentową przez pierwszych 6 miesięcy - 2,49% i tak
      rzeczywiście jest. Po 6 miesiącach jest zmienna stopa procentowa. W przypadku
      kredytu w CHF opiera się ona na stopie referencyjnej (LIBOR 6-miesięczny) plus
      stała marża banku. Przy czym marża banku zależy od wysokości wkładu własnego
      oraz od wysokości kredytu. I TAk np: kredyt na (od 100 tyś. do 200 tyś) przy
      wkładzie własnym do 10 % inwestycji - to marża banku 2,75% plus 0,30% LiBOR 6
      miesięczny na CHF. Oprocentowanie zmienne wyjdzie Ci po 6 miesiącach - 3,05 %.
      To jest nieskie oprocentowanie wg. mnie.
      Jak na razie ja jestem zadowolona.
      Jeśli zaś chodzi o to, czy CHF pójdzie, to wszystko jest możliwe. Ale Millenium
      nie tylko na franka zrobiło promocję - stała stopa na kredyt w zł przez w Banku
      Millenium wynosi 4,99%.

• aga20021 do Marty-m2 Promocja Millekredyt Dom 20.03.04, 19:30
        Napisz proszę jaki brałaś kredyt(hipoteczny, budowlano-hipoteczny?) Czy miałaś
        wypłatę w transzach (na jaką można liczyć kwotę 1 transzy przy jakim wkładzie
        własnym, bank żąda faktur?)Jak długo czekałaś na decyzję o przyznaniu kredytu i
        jego wypłatę? Chcę złożyć tam wniosek, ale wacham się ponieważ przekazano mi
        informacje w oddziale, że bez rozpoczętej budowy nie mogę ubiegać się o ten
        kredyt, potem ta sama pani(de facto -kierownik działu kredytów )po mojej
        interwencji u doradcy kredytowego z Wrocławia zmieniła zdanie, że owszem mogę
        mając zakupione materiały i gotówkę(była niedoinformowana??), boję się, że
        niekompetencja "pewnych osób" w bankach wprowadza w błąd i wręcz uniemożliwia
        otrzymanie kredytu- po złożeniu wniosku może się okazać, że pani zapomniała o
        innych ważnych rzeczach i np. po miesiącu załatwiania i oczekiwania zostanę na
        lodzie! Pozdrawiam Aga
      • borkos16 Re: Czy ktoś skorzystał z promocji Millekredyt Do 21.03.04, 20:53
        Witam

Ciekawi mnie ich zapis w tej promocji ze jezeli przez 14 dni nie zloze
        wszystkich dokumentow to nici z promocji sad
        I jeszcze jedno ciekawi mnie czy dalej jest tak ze jezeli sie nie ma u nich
        konta przez min 3 miesiace to wniosek londuje w koszu a klient sie dowiaduje o
        tym po 2 tygodniach sad((

Mam nadzieje ze nie pracujesz w banku i to co napisalas jest prawda
        bo wiele osob moze spotkac przykry zawod - bank ktory nawe za pobranie z
        wlasnego bankomatu pobieral oplaty nagle zmienil sie w "Swietego mikolaja"

pozdrawiam

ps: sam ide juto dowiedziec sie co kryje sie za ta promocja

• marta-m2 Re: Czy ktoś skorzystał z promocji Millekredyt Do 22.03.04, 10:19
          Nie pracuję w Millenium. Wzięłam tam kredyt hipoteczny. Mam wypłatę w
          transzach - kupiłam mieszkanie od developera - odbiór mam na 31-07-04 r.
          Pierwsza transza poszła na początku lutego - ok. 28 % kredytu, 30-03 - idzie
          druga - tez 28%, 30-05 - trzecia - ok. 35% i 30-07 - czwarta - pozostała część.
          Jeśli chodzi o opłaty, to opłatę za prowadzenie rachunku mam gratis, podobnie
          wypłaty z bankomatu Millenium. prowizja od przelewu jest 0,50 gr (nie wiem czy
          to dużo).

Jeśli chodzi o te dokumenty, które masz złożyć w ciągu 14 dni - to są paski
          wynagrodzeń lub RMUA - chyba za ostatnie 3 miesiace (albo sześć - nie
          pamiętam), PIT 11 za ostatni rok, zaświadczenie z pracy o zarobkach, trzeba
          wypełnić wniosek o kredyt - i zdaje się że to wszystko - przynajmniej ja to
          dostarczałam. Jeśli chodzi o ten brak konta - to ja wcześniej nie miałam -
          założyłam je dopiero, gdy rozpatrzono mój wniosek pozytywnie.

Minusem w tej ofercie jest to, że musisz płacić ubezpieczenie na życie - w moim
          przypadku jest to 42,00 zł (wysokość zależy od wieku kredytobiorcy i kwoty
          kredytu).

Nie chcę polecać tego kredytu - ja jednak jak na razie jestem zadowolona.
          • mounthj Re: Czy ktoś skorzystał z promocji Millekredyt Do 22.03.04, 13:54
            Dziwna sprawa, bo sami ludzie z Millenium, podaja rozne wersje: w oddziale Pan
            mowil ze placi sie tylko za przelew - 0,50pln. Natomiast gdy dzwonilam na
            infolinie to powiedzieli, ze rowniez wyplaty z bankomatu Euronetu - 1pln, a
            przelew to 4pln! ( w obu przypadkach rozwazany byl wariant z rachunkiem do
            obslugi kredu).
            Mam jeszcze pytanie do marta-m2:
            jak dlugo czekalas na rozpatrzene wniosku? I o co im wlasciwie chodzi z ta
            opinia bankowa o innych ROR, jakie informacje tam Ci umiescili. Moj obecny bank
            nie wie co napisac...
            pozdrawiam
            • marta-m2 Re: Czy ktoś skorzystał z promocji Millekredyt Do 22.03.04, 14:52
              Jeśli chodzi o te przelewy, to ja je robię przez Millenet - tam kosztuje 0,50
              gr - niezaleznie od kwoty przelewu. Jeśli zaś chodzi o wypłaty z bankomatu - to
              pobierałam pieniądze z bankomatu Millenium i nie miałam potrąconej prowizji.
              Nie robiłam przez bankomat przelewu, także nie wiem, ile tam kosztuje.

Aha, i rzeczywiście potrzebna jest opinia bankowa o posiadanych rachunkach. Mój
              bank napisał; od kiedy mam u nich rachunek, jakie mam obroty debetowe i
              kredytowe na rachunku za ostatnich 6 miesięcy, że nie posiadam limitów
              kredytowych na koncie oraz że współpraca układa się regulaminowo i pomyślnie -
              coś takiego i tyle wystarczyło.

Jeśli zaś chodzi o rozpatrywanie mojego wniosku to zdaje się że wniosek o
              kredyt wypełniałam około 20 grudnia (wraz z dostarczeniem zaświadczeń z pracy o
              zarobkach itp) a zadzwonili do mnie z informacją, że został mi przydzielony
              kredyt - 31 grudnia w Sylwestra - z tym że Pan od razu mnie uprzedził, że
              będzie to dłużej trwało w związku z przerwą świąteczną.

• mounthj Re: Czy ktoś skorzystał z promocji Millekredyt Do 22.03.04, 19:59
                Dziekuje bardzo za odpowiedz marta-m2smile
                Millenium jest jednym z 2 bankow do ktorych bede skladac wniosek. Przemawia za
                nimi to, iz maja dobra promocje, ale musze powiedziec ze przeraza
                niekompetencja pracownikow. Nawet dzis mialam przejscia - zbieram dokumenty,
                chce skontaktowac sie z pracownikiem - ale nie moge - podczas ostatniego
                spotkania Pan powiedzial ze telefony maja na "potrzeby wewentrzne" a maili
                nie uzywaja!!! Co to jest sie pytam? Wedruje wiec do oddzialu, tam "moj" Pan
                przy stoliku i kolejka ludzi... A przeciez moglam dopytac przez mail albo
                telefon. Takie sytuacje odstraszaja. Bardziej czuje sie jak petent a nie
                klient....
        • pl_cebo Re: Czy ktoś skorzystał z promocji Millekredyt Do 30.03.04, 15:13
          opłaty sa nadal pobierane
          a z tym rachunkiem od trzech miesięcy to nieprawda-moi rodzice przyszli z ulicy
          i dostali kredyt-wcześniej z tym bankiem nie mieli nic wspólnego
    • megi122 Re: Czy ktoś skorzystał z promocji Millekredyt Do 05.04.04, 13:58
      Czy będę potrzebowała polisy na życie gdy wezmę u nich kredyt na dom. Mam męża,
      z którym biorę kredyt. Czy jakiekolwiek inne ubezpieczenie chcą?
      • p.wrona Re: Czy ktoś skorzystał z promocji Millekredyt Do 07.04.04, 10:50
        Tak - oni potrzebują polisy na życie. Poza tym jeszcze ubezpieczenie nieruchomości z cesją na bank.
        Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka