tagutka 27.09.05, 23:42 Kochani,czy można nie przyznać się do posiadania potomka przy obliczaniu przez bank zdolności kredytowej, przecież nie ma dzieci w nowych dowodach osobistych? Pytam teoretycznie, bo nie wiem czy synuś by mi to wybaczył Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
loooper Wniosek pewnie dałoby się przepchnąć... 28.09.05, 11:48 no i kredyt zostałby udzielony. Bank nie byłby w stanie tego w prosty sposób zweryfikować. Ja patrzyłbym na to z innego punktu widzenia. Nie jest to ekspres do kawy na 10 rat, ale wieloletnia umowa kredytowa. Gdyby przypadkowo za ileś lat wyszło coś takiego, to mogłoby być podstawą do zerwania umowy za podawanie nieprawdy we wniosku. Odpowiedz Link
doradcy.expandera Re: Wniosek pewnie dałoby się przepchnąć... 29.09.05, 13:17 Można aczkolwiek jest to niezgodne z prawem. Odpowiedz Link
gonia52 Re: Wniosek pewnie dałoby się przepchnąć... 30.09.05, 17:42 A jesli dziecko jest pełnoletnie, studiuje w innym mieście i nie mieszka z rodzicami? Odpowiedz Link
aneczka.24 Re: Wniosek pewnie dałoby się przepchnąć... 03.10.05, 17:03 Jesli jest pelnoletnie to nie musi Pani wliczac go do wspolnego gospodarstwa- tak mi powiedziala pani w PKO BP. Odpowiedz Link
mirka33 Re: Wniosek pewnie dałoby się przepchnąć... 05.10.05, 13:15 Jeśli jest zameldowane w miejscu zamieszkania rodziców to jest wliczane do wspólnego gospodarstwa. Odpowiedz Link
sly_balb Re: Nie przyznać się do dziecka? 05.10.05, 14:47 To jest tak- dopoki kredyt jest splacany regularnie, bez opoznien, itd. banki sie praktycznie nie interesuja sytuacja dluznika. Problem pojawia sie gdy sie rat nie placi: wtedy zaczynaja sie tym interesowac; i jesli wyjdzie, ze podalas we wniosku nieprawdziwe dane, to oczywiscie jest to podstawa do: 1) wypowiedzenia kredytu, i 2) skierowania sprawy na droge karna (podejrzenie o wyludzenie kredytu celem osiagniecia korzysci majatkowych) Odpowiedz Link