Dodaj do ulubionych

markety w Wieliczce

01.08.04, 21:42
widziałam juz dwa markety - otwarcie 12 sierpnia

czy ktoś moze zdać relacje na żywo ?
chyba zostaną wykończone wszystkie sklepy na ul.Kościuszki
godziny ich sa policzone - zmieniają sie nam czasy
czy to dobrze, czy to żle ?
Obserwuj wątek
    • krakus111 Re: markety w Wieliczce 07.08.04, 22:52
      Wszystkie sklepy na Kosciuszki to ten jeden nocny i dwa kioski.Nie wiem jak ich
      wlasciciele , ale dla klientow to chyba lepiej niz zasuwac nawet na zakupy do
      Krakowa/Prokocim to też Krakow !!/
      • rita100 Re: markety w Wieliczce 07.08.04, 23:04
        ja jestem za, dobre miejsce w tej okolicy, a te sklepy to jeszcze komunistyczne
        dzieki , ze wpadłes
        • rita100 Re: markety w Wieliczce 28.08.04, 21:19
          słyszałam , ze w markecie w Wieliczce wódka 0.5l Smirnoff kosztuje 15.00 zł
          • zosia9 Re: markety w Wieliczce 28.08.04, 22:26
            Byłam w Plusie. Ładnie czysto i taniej niż w Krakówku. Wodki zwykle nie pijam
            ale rita gdzie jest w takiej cenie?
            • rita100 Re: markety w Wieliczce 30.08.04, 22:32
              w tym nowym markecie na ul. Kościuszki
              jeszcze tam nie byłam
              W niedzielę było jednak malo ludzi w Plusie, kiedy w Krakowie tlumy
              • zosia9 Re: markety w Wieliczce 31.08.04, 22:02
                małe miasteczka mają jednak inną atmosfere. nie sądze żeby ludzie zaczeli robić
                duże zakupy w niedziele - to jednak dzień święty
                • rita100 Re: markety w Wieliczce 05.09.04, 22:27
                  ciekawe jakie są obroty i czy Wieliczka jest zadowolona z marketów ?
                  • super.tygrysek Re: markety w Wieliczce 10.03.05, 11:49
                    Witam.
                    Zainteresowal mnie watek marketow. Postanowilem wlaczyc sie do dyskusji.
                    Moi rodziace prowadza sklep w Wieliczce. Od pojawienia sie marketow obroty
                    spladly o polowe i ida dalej w dol. Nie wykluczone ze trzeba bedzie zamknac
                    interes. W sklepie pracuje kilka pracownic oraz nasza rodzina.
                    Pozdrawiam.
                    • rita100 Re: markety w Wieliczce 10.03.05, 20:59
                      i nie ma na to rady - niestety, bo zostaną puste półki lub po jednym towarze na
                      wystawce. Taki jest bieg sprawy. Nie licz na cud. Zwolnijcie pracowników i sami
                      pracujcie, może wtenczas przetrwacie.
                      Se la wi
                      • dunajec1 Re: markety w Wieliczce 10.03.05, 23:41
                        Niestety,duze sklepy wykoncza te male,w duzym jest mozliwosc manipulowania
                        cenami,a w malym?Do sprzedawania to duze sklepy,a do produkcji na odwrot,male
                        aby z pracownika wycisnac jak najwiecej,samo zycie.
                        • super.tygrysek Re: markety w Wieliczce 11.03.05, 00:29
                          Masz racje "dunajec1". Duze sklepy wykozystuja ludzi na maksa. U nas jest
                          inaczej. Pracownikow traktujemy jak ludzi, kiedy pracownicy chca wtedy maja
                          urlop. Zawsze w terminie placimy pensje. Wiem ze tego nic nie zmieni.
                          Z racji ze rodzice posiadamy sklep moja ocena ponizszego tekstu moze byc nie
                          obiektywana.
                          Wiem ze kazdy market niszczy male przedsiebiorstwa. Ale jesli jest zlokalizowany
                          daleko poza centum miasta to jeszcze sie zgodze. Ale najbardziej mnie denerwuje
                          ze dokonujac zakupow w marketach dajemy zarobic obcokrajowca.
                          Uwazam, gdyby nie tak gwaltowny "naplyw" marketow rodzice rozbudowaliby sklep do
                          wielkosci malego marketu, a raczej do duzego sklepu samoobslugowego. Wiem ze to
                          mozliwe bo juz nie raz rozbudowywalismy budynek. Niestety widmo marketow
                          skutecznie zachamowalo dalszy nasz postep.

Pozdrawiam.
                          • rita100 Re: markety w Wieliczce 11.03.05, 20:46
                            Tygrysku - czy Ty o tym nie wiedziałas wcześniej ?
                            Niestety nie ma innego wyjścia, jak zmniejszyć personel.
                            Żyjemy już w innym świecie.
                            Nie inwestujcie , tylko ograniczjcie dostawy towaru, by póżniej się nie
                            przeterminowały.
                            Ciekawe czy płacicie czynsz za lokal ?
                            • super.tygrysek Re: markety w Wieliczce 12.03.05, 09:57
                              Czesc.
                              Tak placimy czynsz.
                              Tak na marginesie szukam pracy od jakiegos czasu, moze kots ma namiary?
                              Wiem wiem jest trudno z praca.
                              Pozdrawiam.
                              • krakus111 Skąd kasa? 12.03.05, 16:25
                                Siła supermarketów tkwi w popaprciu finasowym ze strony ich rządów , które
                                przeznaczają duże sumy na inwestycje w krajach "wschodniej" Europy takich jak
                                Polska.Sa to koncerny francuskie, angielskie i niemieckie.Nawet ta bidna
                                Biedronka dostaje niezłe pożyczki od rządu portugalskiego.Na jakie poparcie
                                mogą liczyć polscy handlowcy , zakładając żeby się zrzeszyli w większą
                                jednostkę zdolną wybudować sieć czy choćby jeden supermarket? Pożyczki
                                komercyjne na wysoki procent - no to jak konkurować.
                                Natomiast sam pomysł supermarketu; duży sklep ze wszystkimi branżami pod jednym
                                dachem to w tej chwili chyba nie do przebicia.Ludzie to lubia i już, robisz
                                zakupy hurtem i nie tracisz dużo czasu.
                                • super.tygrysek Re: Skąd kasa? 12.03.05, 20:58
                                  Zgadzam sie w 100%.
                                  Co do zrzeszenia sie polskich kupcow to dopbry pomysl..ale...nie w Polsce. To
                                  nie mozliwe. Polacy walcza miedzy soba a co dopiero "walczyc" z obcym kapitalem.
                                  Pozdrawiam.
                                • rita100 Re: Skąd kasa? 12.03.05, 21:02
                                  Tak więc musisz sie pogodzic z porażką - nie masz innego wyjścia.
                                  Płacisz czynsz , to nie wytrzymasz.
                                  To jest bardzo przykre - to cena demokracji, która nie broni nas Polaków, tylko
                                  jesteśmy rynkiem zbytu dla innych, mocniejszych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka