Dodaj do ulubionych

A Rity nie ma...

03.12.06, 22:06
,,,ot co,w sen zimowy zapadla?
Obserwuj wątek
    • skanerek4 Re: A Rity nie ma... 04.12.06, 10:28
      pewnie poluje z aparatem na Mikołaja ......
      W końcu to już tuż, tuż

A jej lista prezentów pewnie nie była krótka
      • dunajec1 Re: A Rity nie ma... 04.12.06, 22:49
        Chyba masz racje.Moze nam co podesle?
        • skanerek4 Re: A Rity nie ma... 06.12.06, 08:26
          Do mnie Mikołaj dotarł, myślisz, że to Rita dała mu namiar na mnie ??

A do Ciebie cos dotarło ?? pochwal się
          • dunajec1 Re: A Rity nie ma... 06.12.06, 22:10
            Dzisiaj wszystko mozliwe skanerek.
            Do mnie jak przyjdzie Mikolaj to dopiero na Swieta,daleko mu do mnie,ale tez
            prawie zawsze zapomina o mnie,heh,nie wiem czemu.
            • skanerek4 Re: A Rity nie ma... 07.12.06, 11:07
              a grzeczny Ty jesteś ??
              Może nie zasłuzyłeś sobie i dlatego Cię omija szerokim łukiem.

Musisz sie postarać, a na pewno jeszcze do świąt zaglądnie
              • dunajec1 Re: A Rity nie ma... 07.12.06, 23:47
                Grzeczny to ja jestem {tak mi sie wydaje,hehe}Ja to tylko sie staram zeby
                czyjes prezenty <odrobic>cie horoba,no ale moze kiedys i ja dostane?
                • skanerek4 Re: A Rity nie ma... 08.12.06, 08:45
                  Na pewno dostaniesz.
                  Czasem moze to tylko byc rózga.............

Ale lepsze to niz nic
                  • krakus111 Re: A Rity nie ma... 08.12.06, 09:59
                    Fan -Club Rity to dluga lista.Jak wszystkim roznosi prezenty do sie bidula
                    najezdzi.I ja sie dopisuje coby mnie nie ominela.
                    • rita100 Re: yes ! yes ! yes ! 08.12.06, 23:09
                      Ależ niespodzinka Mikołajowa. Naprawde tęsknicie ? to takie zaskoczenie dla
                      mnie. Powiem w skrócie, że Forum prawie dwa dni nie chodzilo, jakies były
                      rewolucje z Logo GW, potem u mnie zwalniało internet, potem wiecie siatkówka i
                      sukcesy Polaków, a następnie sexy party polityczne , które do dziś odbijają się
                      echem po świecie.
                      A w Tym roku jakoś o Mikołaju zapomniałam, może w Swieta coś zorganizujemy.
                      Nigdzie nie wyjeźdzam i nikt do mnie nie nie przyjeżdza tak będe mieć więcej
                      czasu.
                      Widziecie jak wiosna u nas, zimy nie widać , a na drzewach pączki dojrzewają.

Coby Wam dać w prezencie ?
                      Może , zdrowie , to najlepszy prezent :)
                      · *
                      °*___ ° ___*°
                      *° \_/*° \_/ *
                      .* _|_ *. _|_*

Na zdrowie !

• dunajec1 Re: yes ! yes ! yes ! 08.12.06, 23:46
                        Znalazla sie zguba,witaj w domu{?}Rita,a za prezent wielkie dzieki,a mozesz
                        powiedziec co tam nalane?
                  • dunajec1 Re: A Rity nie ma... 08.12.06, 23:47
                    Skanerek,a rozgi to ja sie boje,ooooojjjeeeejjku!!!!!Lepie nic nie dostac.
                    • rita100 Re: a może rózkę ;) 09.12.06, 22:51
                      To nalewam cos co pomalutku leci, tak ciurkiem ciecze , może jakis likierek
                      słodziutki , mikołakowy.
                      Może coś czekoladowego - a może Skanerek rozleje , bo mi się ręka trzęcie jak
                      rozlewam ;)))))))

Ja pośpiewam
                      Góralu czy ci nie żal
                      goralu wracaj do nas
                      • dunajec1 Re: a może rózkę ;) 10.12.06, 00:05
                        Rita,musze Ci zdradzic sekret,likierow to ja nie lubie,i zadnej slodkiej
                        wodki,mdlo mi po tym.

I gory porzucic trzeba
                        co prawda nie dla chleba
                        moze tylko dla wygody? Oto jest pytanie.
                        • rita100 Re: a może rózkę ;) 10.12.06, 23:22
                          To nie dobrze, to takie damskie picie , a myslałam o Skanerku. Nasza przewada
                          więc likierek na miejscu. No żeby wyrównać szanse to może gorzka żoładkowa.
                          Znasz taką ?

To może tak przy piosence:
                          W murowanej piwnicy
                          tańcowali zbójnicy ;)))
                          • dunajec1 Re: a może rózkę ;) 11.12.06, 00:10
                            ta wodke znam,nie powiem ze nie,ale juz bym wolal Zubrowke,no ale wiekszosc
                            woli slodkie,to ja juz podnosze rece.
                            "Kozali se piyknie grac
                            i na nozki spoziyrac"

No po gorzale to i zbojnicki mozliwy,hehe.
                            • skanerek4 Re: a może rózkę ;) 11.12.06, 11:09
                              Dunajec to rózge wymienimy na coś innego fajnego

Rita ja chyba pójdę w slady dunajca i zajme się degustacją Zubróweczki ktora
                              mój znajomy nazywa tatianką czy jakos tak, koniecznie z soczkiem z
                              jabłek ??

Moze być ??
                              • rita100 Re: Niech moc bedzie z nami ! 11.12.06, 22:52
                                Może być , jak najbardziej. Zubróweczka tylko z sokiem jabłkowym, ale pod
                                jednym warunkiem , ze będziemy śpiewać - jabłuszko, jabłuszko , jabłuszko pełne
                                snów...... no jak dalej ?
                                Doleje wam , by lepiej się śpiewało ;)))) Jeśli ni pamiętacie słów to zmieniamy
                                trunek ;))) na śliwowice.
                                Acha i ta żubrówka to wiecie , ze tam musi być trawka obsikana przez żubra,
                                inaczej nie jest prawdziwą trawką.

A tmczesem znacie najsłynniejszy kawał ?
                                Poszła baba do lekarza....
                                A lekarz w Irlandii !
                                • dunajec1 Re: Niech moc bedzie z nami ! 12.12.06, 00:12
                                  Na sliwowice powiadasz?
                                  Wzmacnia cialo,krasi lica
                                  nasza lacka sliwowica.
                                  • sensei4 Re: Niech moc bedzie z nami ! 12.12.06, 22:15
                                    Niech będzie!

Poczytuję często to Forum. Mniej mam jakby do powiedzenia.

Pozdrawiam Przyjaciół !
                                    sensei 4-ty.
                                    • rita100 Re: Niech moc bedzie z nami ! 12.12.06, 23:10
                                      Ojejku, a kto się pojawił ? Sensei. Witamy :)

To będziemy jeszcze głosniej śpiewać , grać i pić , ale dzisiaj było piekne
                                      widowisko patrioryczne i taka jestem nastrojona patriotycznie , że poczęstuje
                                      kieliszeczkiem czystej wódeczki - pamiętacie taką 'czerwoną kartkę' ?

Dunajec korniszonka przyniesie albo grzybki zmanirowane i mury nie runą , nie
                                      runą mury.....
                                      Ten koncert był z okazji 25-lecia stanu wojennego

Gdzie zgubił się sens życia
                                      tam giną ludzie

Gdy zhańbisz milośc , zhańbisz wiarę
                                      pozostaje nadzieja

nadzieja krucha jak porcelona,
                                      nadzieja sniegiem zasypywana

To wołanie nowej nadziei
                                      rozglądajcie sie
                                      nasłuchujcie

Polska - ale jaka ?
                                      Zima wasza , wiosna nasza
                                      kto ty jesteś ?
                                      Polak mały
                                      ale szybko rosnę

Piękny to był koncert.

• dunajec1 Re: Niech moc bedzie z nami ! 12.12.06, 23:24
                                        Rzeczywiscie dlugo go nie bylo,witaj.

A to juz swieto wprowadzone na 13-o grudnia?
                                        A mnie sie przypomina piosenka-
                                        Trzynasego,nawet w grudniu jest wiosna
                                        Trzynastego,piekniejszy jest swiat.....

Pamietasz to?
                                      • skanerek4 Re: Niech moc bedzie z nami ! 13.12.06, 08:37
                                        a mogę przynieść ogórki ?? Takie dobre w zalewie z musztardy ??
                                        Do napitku z tej okazji idealne.
                                • skanerek4 Re: Niech moc bedzie z nami ! 13.12.06, 08:35
                                  Będziemy śpiewać o jabłuszku, a jak nam będzie dobrze szło to może o
                                  choince ?? Albo o reniferach ?? Leci leci renifer .........

A tak a propo kawału to teraz częściej do lekarza chodzą panowie i mają
                                  powazne problemy np. :

Młody, przystojny facet mówi do lekarza:
                                  - Panie doktorze, mam już wszystko, co normalnemu człowiekowi jest potrzebne do
                                  życia. Zbudowałem piękny dom, mam kochającą żonę, trójkę dzieci, dobrze
                                  prosperującą firmę i kupę kasy. Jedno, czego mi brakuje, to silne emocje.
                                  Potrzebuję ciągle dużej dawki adrenaliny, bo nie mogę normalnie funkcjonować.
                                  Próbowałem już i skoków spadochronowych, nurkowania w głębinach i nawet
                                  wybrałem się samotnie do dżungli. Nie wystarczy.
                                  - Niech pan znajdzie sobie kochankę - proponuje lekarz.
                                  - Mam już trzy kochanki.
                                  - No to niech pan o nich powie żonie.
                                  • rita100 Re: Niech moc bedzie z nami ! 13.12.06, 22:37
                                    hehe - dobre , niech powie żonie to adrenalina zapewniona ;))))) dobre to

No ale ja proponuje takie pioseneczki biesiadne, no to napewno znacie , to przy
                                    każdym kielszeczku się śpiewa , nie mówcie , że nie znacie

Zalecał mi się oj z Pierzyn, oj z Pierzyn,oj z Pierzyn, świniorz
                                    i co niedziela tu do mnie, tu do mnie, tu do mnie, przyloz.
                                    choć padało, choć było ślisko, to się przywlekło to świniorzysko.

Jak my się mieli ze sobą, ze sobą najbardziej cieszyć,
                                    to on się musiał do swoich, do swoich do świń się spieszyć.
                                    choć padało, choć było ślisko, to uciekało to świniorzysko.

Napisał ci mi na bibu, na bibu, na bibulinie,
                                    że mnie tak kocha, jak swoje, jak swoje, jak swoje ...świnie.
                                    A ja mu na to na papiureczku: i żeń się ze świnią, mój świnioreczku.

Kurpie tak spiewają
                                    Dobra , to poproszę ten ogóreczek na zagryzeczkę ;))))
                                    Kto teraz spiewa ?
                                    Dunajec , hej ! bystra woda ;))))
                                    • dunajec1 Re: Niech moc bedzie z nami ! 14.12.06, 02:30
                                      No pewnie,ale nie wszystko pamietam

Hej bysra woda bystro wodzicka
                                      hej pytalo dziywce o Janick

Hej lesie ciemny lesie zielony
                                      ka moj Janicek umilony

Po Zubrowecce bedzie lepiej,no to na ZDROOOWIEEE!!!!
                                      • rita100 Re: Niech moc bedzie z nami ! 14.12.06, 20:46
                                        Widze co sposobała Wam się śpiewajaca biesiada , a i żubróweczka przypasowała.
                                        To jaką dziś piosenkę śpiewamy ?

Hej, szalała szalała,
                                        hej, bo jej się dziś chciało
                                        Ale ja nie bede, ale ja nie bede
                                        - Hej, bo chłopców nie mało!

A święta tuż , tuż....

doleje soczku jabłkowego , bo cosik znika :)hej

• dunajec1 Re: Niech moc bedzie z nami ! 15.12.06, 00:33
                                          To moze teraz skanerek cos zanuci?

Siwo mgla z gor idzie
                                          na dolinie ginie
                                          co se nos mo spotkac
                                          to se nos nie minie.
                                          • rita100 Re: Niech moc bedzie z nami ! 15.12.06, 23:22
                                            To może Skanerce coś razem zaśpiewamy :)

Znacie to ?
                                            A na polu góraleczek
                                            Gromada gromada
                                            Czemużeś się wydawała
                                            Kiejś młoda kiejś młoda?
                                            Czemużeś się wydawała
                                            Kiejś mała kiejś mała?
                                            Będzie z ciebie gospodyni
                                            Niedbała niedbała!

A już niedługo kolędowanie nas czeka
                                            To może tak na koniec jeszcze łyczka żubróweczki i adwent :)
                                            Trzeba zabrać się do świątecznych przygotowań
                                            • dunajec1 Re: Niech moc bedzie z nami ! 16.12.06, 00:02
                                              Koledowanie to extra wydatek,a zubroweczki? nie odmowie.

Cola,podaj wody.
                                        • sensei4 Re: Niech moc bedzie z nami ! 16.12.06, 22:30
                                          Teściowo, tesciowo,
                                          Czemu nie świecicie?
                                          Czy majtek nie macie?
                                          Czy bez nafty śpicie?

( w oryginale śpiewano: Czy nafty nie macie....)
                                          Mnie się podoba moja przeróbka. A Wam?

sensei 4-ty.
                                          PozdrÓwka !
                                          • rita100 Re: Niech moc bedzie z nami ! 16.12.06, 23:36
                                            kupie se pół litra
                                            sama sie łopije
                                            kupiła poł litra
                                            tak sie zarąbała
                                            dla swego kochanka
                                            nic nie zostawiła

Baciary tak spiewają

Ale jutro to już ubieram choinke i czas spoważnieć :)
                                            Bombki powiesimy, łańcuchem obwiniemy, gwiazdę na szczyt damy i czekamy na
                                            swięta.
                                            A jak tam u Was prace świateczne idą ?
                                            • sensei4 Re: Niech moc bedzie z nami ! 17.12.06, 00:01
                                              A my starym zwyczajem ubierzemy choinkę w Wigilię.
                                              W tym roku kupię prawdziwą, takiego świerczka. Jodły szkoda.
                                              Pamiętam jak zimą 42-43-go chodziłem z ojcem do lasu po choinkę. Kwit był
                                              kupiony, tak dla bezpieczeństwa bo czas był paskudny. Śniegi były duże, mroźno
                                              było. Las piękny. Cały w śniegu. Las cudowny, bo to brzeg Puszczy Świętokrzyskiej.
                                              A później oprawa w stojak, drewniany, bo jaki by był inny? Żelaza pod choinkę
                                              sie nie dawało. Łańcychy robione z tasiemek kolorowych papierów, bombki z
                                              kręconej bibuły, takie jeżowate, gęsto kolczaste. Śnieg z waty. A pod choinką
                                              szopka wycinanka i na "frontowej" gałęzi opłatek. Cukierków było mało ale były w
                                              kolorowych celofanowych "papierkach".
                                              A w święta Bożego Narodzenia, w 44-tym, już bez ojca, bo był daleko, w Dreźnie,
                                              sam oprawiałm choinkę, już kupną od handlarza. Była najbiedniejsza jaką
                                              pamiętam. No i wigilia, opłatek, zupa grzybowa, pierogi z kapusty, i .....
                                              bombardowanie. Flak co stał pół kilometra od domu walił co raz a bomby szły.
                                              Jedna padła bliziutko domu. Podmuch przewrócił choinkę i zgasił lampę naftową bo
                                              prąd odłączono jak bombardowanie się zaczęło.
                                              Nie pozwolono mi oglądać fajerwerków artyleryjskich. Zagoniono w kąt daleko od
                                              ścian. A za dwa tygodnie byli "ruskie". Mieniali tuszonkę za mydło. Z mydłem
                                              też nie było wesoło, było domowej roboty.
                                              Tego roku powieszę jak od lat szklane bombki, elektryczne świeczki z muzyczką
                                              dla wnuczki, serduszka z piernika i opłatek na frontowej gałęzi.
                                              sensei 4-ty.

• dunajec1 Re: Niech moc bedzie z nami ! 17.12.06, 05:46
                                              Ej,Rita,a Ty wiesz kto to sa "baciary?"
                                              No powiedz,
                                              • rita100 Re: Niech moc bedzie z nami ! 17.12.06, 17:49
                                                Dunajec, nie wiem dokładnie co znaczy 'baciary' ale piosenki ich bardzo mi się
                                                podobają i to wszystkie.
                                                Baciar to chyba huligan ? tak ? Lub taki co się włóczy do nikąd baciarując, nie
                                                przejmując się niczym.

Sensei, takie ubieranie choinek to i grubo po wojnie jeszcze były. Zobaczcie
                                                jakie ja wykonywałam dekoracje , jeszcze do dziś mam.
                                                schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=322&pos=7
                                                A całośc dekoracji tak wygląda
                                                schlesien.nwgw.de/foto/thumbnails.php?album=322
                                                Dlaczego tak wcześnie ubieram. Z prostej przyczyny. Cały tydzień pracuję i
                                                dopiero po 19.00 do domu wchodzę. Nie lubię się śpieszyć z przygotowaniem więc
                                                dekoracje mam już gotową. Kulinariami zajmę sie w sobotę.
                                                Dawniej to jeszcze na drzewkach wieszano jabłka, szczególnie w Wieliczce.
                                                Słyszałam , ze teraz w modzie są prawdziwe drzewka, znowu powracają do łask.
                                                Chyba szybciej je się ustawia i stroji te prawdziwe drzewka niż sztuczne. Przy
                                                tych sztucznych każda gałakę trzeba rozchylać, ustawiać, jak klocki lego.
                                                A poza tym świętami zajmuję się sama od A do Z. W tym roku okazuje się , ze
                                                robię je dla siebie, rodzina w rozjazdach. Dlatego robię na luzie i całkowicie
                                                bez przymusu. Od nas zalezy jak spędzimy ten wolny czas.
                                                To uciekam , bo dalej mnie czeka jeszcze objazd po Krakowie.
                                                A jak u Was przygotowania ?
                                                Świniobicie już było ?
                                                Pamiętne tez świniobicia.... szynki w zalewie ?
                                                • sensei4 Re: Niech moc bedzie z nami ! 17.12.06, 18:32
                                                  Baciat, bat`ar, to lwowski andrus.
                                                  Tacy co to:
                                                  O półnacy zaś przybyli jacyś dwaj cywili.
                                                  Mordy odrapane, włosy jak badyli.
                                                  Nic ni kogo nie pytali tylko w morde bili.
                                                  ......................
                                                  ................
                                                  Ta joj!

Ja nie z lwowiaków.Miałem kolegę, rodowity lwowiak. Stąd i wiem że chet tam,
                                                  daleko, tak śpiewali.

sensei 4-ty.
                                                  • rita100 Re: Niech moc bedzie z nami ! 17.12.06, 20:11
                                                    No joj, ot tak - toć to to - to jest fajne, te lwowskie batiari

To jest fajne

- Hulaj, braci, fajno , gdy harmonia gra !
                                                    Bier baby, pod pachy ! Bóg ci zdrowi da !
                                                    Wszeńdzi, braci, hulaj
                                                    Po sali katulaj !
                                                    Szpanuj graby ! Kryj pazury!
                                                    Trzymaj fason swój jak szpic !
                                                    Drogie lwowskie "ta joj" śpiwaj
                                                    Lwów - ta Lwów ! A reszta to tyc !

albo to, zaraz

acha, ale lampki na choince dopiero świece w Wigilie
                                                  • rita100 Re: Niech moc bedzie z nami ! 17.12.06, 20:16
                                                    Mówcie, co chcecie,
                                                    Nie ma na świecie,
                                                    Joj ! jak serce batiara !
                                                    Proste, otwarte,
                                                    Najwięcej warte,
                                                    Joj ! jest serce batiara !
                                                    Lwów czy Warszawa,
                                                    Czy gdzie on tam jest,
                                                    Batiar jest zawsze ten sam:
                                                    Serce ma złote
                                                    I wierne jak pies,
                                                    Czy chodzi tutaj, czy tam !
                                                    Mowcie co chcecie,
                                                    Nie ma na świecie,
                                                    Joj ! jak serce batiara !
                                                    Batiar - jak trza,
                                                    To życie swe da,
                                                    Bo takie serce on ma !

No to teraz czekamy na pochwały od Dunajca.
                                                    Zagadka rozwiązana :)
                                                  • dunajec1 Re: Niech moc bedzie z nami ! 18.12.06, 02:00
                                                    Masz racje,zagadka przestala byc zagadka,dodam jeszcze ze spiewanie to tez Ci
                                                    wychodzi,bo mnie to tak jak zarzynanemu baranowi,hehe.

Gratuluje.
                                                  • rita100 Re: Jingle Bells..... 18.12.06, 22:57
                                                    Mnie tez śpiewanie nie wychodzi , za to lubie słuchać.
                                                    Ale tak przy trunku wyskokowym to nawet moze małe co nie co pośpiewam.
                                                    Teraz jednak wysłuchuje w radiu świąteczne piosenki

Jingle Bells.....
                                                    Choinki, renifery, Święty Mikołaj, prezenty, rozbawione dzieci, spadające
                                                    płatki śniegu i dzwięki takiej muzyki towarzyszą nam w czasie przedświątecznego
                                                    szaleństwa.
                                                    A to należy do zwyczajów dzisiejszej tradycji.
                                                    Markety dotarły wszędzie:)
                                                    White Christmas.....

I jak u Was to szaleństwo wygląda ?
                                                  • dunajec1 Re: Jingle Bells..... 19.12.06, 01:15
                                                    Podejrzewam ze nie inaczej,reklamy i reklamy ile to procent obnizki na towarach
                                                    i ile zaoszczedzisz jak kupisz juz teraz nie czekajac na nic,nie masz
                                                    pieniedzy? No problem,zalatwimy pozyczke czy tez karte kredytowa juz tutaj na
                                                    miejscu tylko chciej,wlasnie tylko trzeba chciec,nic nikogo nie obchodzi czy
                                                    bedziesz miec splacic ten towar,to juz Twoj klopot.
                                                  • rita100 Re: Jingle Bells..... 19.12.06, 23:11
                                                    To widze , ze i u was sa takie machlojki z kredytami, weż , przejedzi się nie
                                                    martw. Dopiero za trzy miesiące pierwsza rata - tak zachęcają. A w marketach
                                                    szał, wszyscy sobą zaoferowani, nawet nie ma do kogo sie uśmiechnąć, bo cie
                                                    wezma za złodzieja albo wariata ;)))
                                                    Tak , ale w tym roku obiecuję sobie pochodzic i pooglądać krakowskie szopki w
                                                    kościołach. To jest piekny zwyczaj, a szopki bywaja pięknie zrobione i jest co
                                                    podziwiać. Tak uciekam, bo jutro praca, a już prawie środa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka