Dodaj do ulubionych

Zatrzymać miłość

IP: 193.23.61.* 25.09.09, 09:03
Znalazłam fajny tekst. Myśle że powinni przeczytać go wszyscy,
którzy za pomocą magii na siłe chcą zatrzymać osobę którą kochają,
bądź zmusić do miłości.

Zatrzymać miłość

Dziecko spacerowało plażą razem ze swą matką. W pewnej chwili
dziecko zapytało:
- Mamo, jak można zatrzymać miłość, kiedy w końcu uda się ją zdobyć?
Matka zastanowiła się przez chwilę, potem schyliła się i nabrała w
garść wody. Jedną rękę zacisnęła mocno : woda przeciekała jej między
palcami i im bardziej ściskała pięść, tym szybciej wylewała się
woda. Druga dłoń była otwarta: w jej zagłębieniu szkliła się woda.
Dziecko patrzyło wielkimi ze zdziwienia oczkami, a potem z uśmiechem
odpowiedziało:
– Teraz już rozumiem!..
“Jeśli coś kochasz puść to wolno… Jeśli wróci jest Twoje. Jeśli
nie, znaczy to, że nigdy nie było”

Pozdrawiam
Magda

Obserwuj wątek
    • carmilla_vamp Re: Zatrzymać miłość 25.09.09, 09:21
      Przepiękne i bardzo prawdziwe :)..
    • Gość: gość Re: Zatrzymać miłość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.09, 15:13
      Śliczne i takie proste *)))
      • Gość: myszka Re: Zatrzymać miłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.09, 17:43
        Dziękuję.
        • Gość: rosetta Re: Zatrzymać miłość IP: *.adsl.inetia.pl 25.09.09, 20:20

Jak to miło spotkać na tym forum NORMALNYCH ludzi...
          • Gość: wiolka Re: Zatrzymać miłość IP: 66.230.230.* 25.09.09, 20:48
            Fakt, bardzo wymownie i prawdziwie. Nie ma nic na siłę. Zgadzam się. Cytatjest
            wspaniały. Oby wiecej takich tematów, nie będzie nudno, schematycznie i agresywnie.
            • Gość: Gosia Re: Zatrzymać miłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.09, 13:44
              Jeśli kochasz - daj wolność
    • anahella Re: Zatrzymać miłość 26.09.09, 01:59
      Bardzo ładna historia. Powinna być zadedykowana wszystkim forumowiczkom, które
      używają czarów na powrót byłych partnerów.
      • Gość: Ola Re: Zatrzymać miłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.09, 11:38
        Podpisuję się pod tym co anahella napisała:
        > Bardzo ładna historia. Powinna być zadedykowana wszystkim forumowiczkom, które
        > używają czarów na powrót byłych partnerów.
    • Gość: Maryla Re: Zatrzymać miłość IP: 93.167.245.* 26.09.09, 08:07
      Mi też się podoba, jest to dobre porównanie.
      • Gość: Andre Re: Zatrzymać miłość IP: *.aof.su 27.09.09, 19:45
        Przydało by się więcej takich tematów. Ta historia jest bardzo super.
    • Gość: gośc Re: Zatrzymać miłość IP: *.adsl.inetia.pl 28.09.09, 20:51
      tak jest właśnie z miłością nic na siłę...no i jak naprawdę kochasz to chcesz
      żeby to ukochana była szczęśliwa.jak odchodził mój ukochany zrozumiałam że
      bardzo pragnę aby został ale on jest ze mną nieszczęśliwy więc pozwoliłam mu
      odejść.niestety nie bolało mniej...
      • Gość: Dominika Re: Pytanie do Magdy. IP: *.privacyfoundation.de 29.09.09, 10:50
        Możesz napisać gdzie znalazłaś ten fajny tekst. Może jest tego więcej?
        Dziękuję za ten co jest, bardzo pasuje do naszego życia, jest w nim prawda
        absolutna. Pozdrawiam.
        • Gość: Magda Re: Pytanie do Magdy. IP: 193.23.61.* 29.09.09, 13:16

Dominiko

Tekst skopiowałam ze strony Doreen Virtue. Jest tam jeszcze pare
          myśli od autorki, jednak ten jeden najbardziej pasuje do tego
          miejsca .
          wrozenie.wordpress.com/2009/07/19/zatrzymac-milosc/
          Ciesze się ze wielu osobom się spodobał.

Pozdr.
          Magda
          • Gość: Dominika Re: Podziękowanie dla Magdy. IP: *.catv.pool.telekom.hu 29.09.09, 13:57
            Bardzo dziękuję za linka. Pozdrawiam serdecznie.
    • Gość: gość Re: Zatrzymać miłość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.09, 14:03
      ja właśnie dałam wolnośc.... i czekam.... i wcale nie jest lżej, ale
      tekst bardzo ładny i mądry
      • Gość: gość Re: Zatrzymać miłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.09, 15:11
        czytałem już kiedyś prawie identyczny tekst, ale w tamtym zamiast wody mowa była
        o piasku. ciekawe, kto jest autorem orginalnego tekstu i jak to brzmi w orginale
        • Gość: gość Re: Zatrzymać miłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.09, 15:17

podobno autor jest nieznany.
          To jest ten podobny tekst
          Dziecko spacerowało plażą razem ze swą matką. W pewnej chwili dziecko zapytało:-
          Mamo, jak można zatrzymać miłość, kiedy w końcu uda się ją zdobyć? Matka
          zastanowiła się przez chwilę, potem schyliła się i wzięła dwie garście piasku.
          Uniosła obie ręce do góry; zacisnęła mocno jedną dłoń: piasek uciekał jej między
          palcami i im bardziej ściskała pięść, tym szybciej wysypywał się piasek. Druga
          dłoń była otwarta: został na niej cały piasek. Dziecko patrzyło wielkimi ze
          zdziwienia oczkami, a potem z uśmiechem odpowiedziało: - Teraz już rozumiem!..
          "Jeśli coś kochasz puść to wolno... Jeśli wróci jest Twoje .... Jeśli nie...
          Znaczy to, że nigdy nie było" – autor nieznany

• Gość: Wiktoria Re: Zatrzymać miłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.09, 15:55
            Tylko czemu tak trudno zastosować to w życiu?
          • Gość: Iwona Zatrzymać miłość - inna wersja tego tekstu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.09, 10:12
            Choć tekst jest prawie identyczny to ten z piaskiem bardziej mi się podoba.

Dziecko spacerowało plażą razem ze swą matką. W pewnej chwili dziecko zapytało:-
            Mamo, jak można zatrzymać miłość, kiedy w końcu uda się ją zdobyć? Matka
            zastanowiła się przez chwilę, potem schyliła się i wzięła dwie garście piasku.
            Uniosła obie ręce do góry; zacisnęła mocno jedną dłoń: piasek uciekał jej między
            palcami i im bardziej ściskała pięść, tym szybciej wysypywał się piasek. Druga
            dłoń była otwarta: został na niej cały piasek. Dziecko patrzyło wielkimi ze
            zdziwienia oczkami, a potem z uśmiechem odpowiedziało: - Teraz już rozumiem!..
            "Jeśli coś kochasz puść to wolno... Jeśli wróci jest Twoje .... Jeśli nie...
            Znaczy to, że nigdy nie było" – autor nieznany
    • Gość: Kaśka Re: Zatrzymać miłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.09, 21:53
      Takie przypowieści mogą odnieść lepszy skutek niż umoralnianie.
      • Gość: ktoś Re: Zatrzymać miłość IP: *.lublin.mm.pl 14.10.09, 12:41
        Zatrzymac to mozna autobus,i tak nie zawsze chce
        • Gość: Joanna Re: Zatrzymać miłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.09, 22:27
          Ależ mądra to przypowieść. Osoby, które to stosują są chyba szczęśliwe w
          małżeństwie, bo są wolne i dają wolność.
          • akasza.0 Re: Zatrzymać miłość 21.10.09, 04:14
            Każdy jest wolny, nie powinno jedak się zapominać o gestach i
            słowach. Ważne są rozmowy, mówcie sobie co czujecie i czego
            oczekujecie. To ratuje wiele związków.
            • Gość: Iwona Re: Zatrzymać miłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.09, 10:17
              Problem jest chyba w tym, że najczęściej partnera traktujemy jak swoją własność.
              • toola-roola Re: Zatrzymać miłość 27.10.09, 11:00
                Piękna przypowieść - pierwszy post.

Wiem z autopsji że magia na nic się nie zda, jeśli ktoś nie chce
                wrócić, żadna magia nie pomoże... Wiem, że ktoś mnie próbował w ten
                sposób zmanipulować, mężczyzna :-) Nic z tego. I to nie była wina
                osoby rzucajacej czar, bo czar był, energia była wysłana jednak
                niepowodzenie polegało na tym że ja to wszystko od siebie świadomie
                odpychałam.
                Tak więc, nie zawsze "czarownika" jest oszustką, nie... Myślę że
                niepowodzenie rytuałów na powrót osoby tkwi w tym, że żaden ryt nie
                jest w stanie złamać czyjeś woli.
                Jesli nie jest twoje, nigdy nie wróci :-)
    • lara9369 Re: Zatrzymać miłość 02.02.15, 22:23
      aby zatrzymać miłosc jest tylko jedna rada: odwaga

• lara9369 Re: Zatrzymać miłość 02.02.15, 22:29
        au revoir mon cher
        • lara9369 Re: Zatrzymać miłość 02.02.15, 22:51
          ara9369 napisał(a):
          > au revoir mon cher
          à la guerre comme a la guerre
          na wojnie życie jest proste: słuchasz rozkazów
          nie myślisz, nie zastanawiasz się
          • lara9369 Re: Zatrzymać miłość 02.02.15, 23:04
            zołnierz kt caly czas czeka na rozkaz z góry nigdy nie zostanie generałem :)
            au revoir
    • lara9369 Re: Zatrzymać miłość 03.02.15, 16:29
      Nawet jesli spróbujesz schować miłośc pod dywan i przydeptać cięzkim pudłem, ona - i tak tam jest i zawsze będzie:)))
      Miłości - nie można zniszczyć, można - odwrócić się do niej plecami, udawać, że jej - nie ma, ale ona - i tak zawsze jest :)))

ale nie można nikogo - zmusić do miłości
      zrobisz urok, czary, i tak miłosci nie zdobędziesz, tylko - ułudę, ze tu jest
      • faraonon Re: Zatrzymać miłość 03.02.15, 16:34
        TO ZNACZY ZE TOBIE SIE NIE UDALO TEZ TAK? ALE NIEKTORZY CHWALA NP.JAK TO RZUMIEC?
        • lara9369 Re: Zatrzymać miłość 03.02.15, 16:40
          faraonon napisał(a):

> TO ZNACZY ZE TOBIE SIE NIE UDALO TEZ TAK? ALE NIEKTORZY CHWALA NP.JAK TO RZUMIE
          > C?
          udało się - doznać prawdziwej miłości
          która czasami
          bardzo boli...
          gdzie jest milośc - niekoniecznie spokój
          niekoniecznie wzajemność
          niekoniecznie
          spełnienie.....
          Kopciuszkiem, co udało sie za Księcia za mąz wyjść - nie, nie jestem...
    • lara9369 Re: Zatrzymać miłość 03.02.15, 16:36
      Magda napisał(a): woda przeciekała jej między
      palcami i im bardziej ściskała pięść, tym szybciej wylewała się
      woda.

jest trzecie wyjście:można po prostu wejść do wody, cieszyć się chwilą radości, nauczyć się - pływać w tej wodzie i odczuć wdzięcznośc - że jest, że miałeś możliwosć jej - dotknąc :)))
      Dziękuję, że jesteś,
      mon amour
    • agrentowy4321 Re: Zatrzymać miłość 05.03.23, 09:10
      Niekiedy trzeba pochylić się nad wieloma aspektami
    • irona.sonata Re: Zatrzymać miłość 25.04.23, 19:28
      Sceptyczna na 100%
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka