07.09.13, 00:03
BARDZO chcę się nauczyć wróżyć ale nie wiem od czego zacząć ...
Od dziecka interesowałam się ezoteryką ale niestety w moim najbliższym otoczeniu nie było nikogo kto mógłby mi wtedy pomóc. Choć bardzo mnie do TEGO ciągnęło nie stało się nic,
a moje życie potoczyło się w innym kierunku. Minęło wiele lat a tęsknota odezwała się na nowo ... Nie wiem dlaczego, ale mam uczucie, wrażenie, że powinnam zacząć od numerologii.
Błagam o pomoc !!! Gdzie mam szukać wiedzy i od czego zacząć ?
Bardzo proszę o jakieś sugestie.
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc na chwile Re: PROSZĘ ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.13, 00:05
      zapytaj tutaj www.astrokamera.pl
    • Gość: Emma Cole Re: Pozbyć się byłego z tego świata. Urok czy klą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.13, 10:12
      Zacznij od kart Rider Waite, poznaj symbole.
    • Gość: Tarocistka Re: PROSZĘ ! IP: *.wroclaw.vectranet.pl 07.09.13, 12:47
      Numerologia to numerologia, a więc coś zupełnie odrębnego od wróżenia. Nie mieszaj sobie w głowie, przynajmniej nie na początku. By wróżyć i przepowiadać przyszłość z kart numerologia nie jest konieczna! Zacznij od kart! Wybierz sobie talię według sweojego gustu, aczkolwek na początek najlepsza byłaby Rider Waite. Ucz się stopniowo, a więc zacznij od Arkan Wielkich. Broń Boże nie zaczynaj od pełnej talii! Stopniowo, najpierw 22 Wtajemniczenia! Gdy będziesz bieglejsza, sięgnij po uzupełniające AM, ale dopiero gdy dobrze opanujesz Drogę Głupca.
      Nie ucz się na pamięć!!! Po prostu czytaj, staraj się zapamiętać, MYŚL, ANALIZUJ, ZASTANAWIAJ SIĘ. Pamiętanie, to nie to samo co uczenie się na pamięć! NIE UCZ SIĘ NA PAMIĘĆ! Uczenie się zacznij od książki „Obrazkowy klucz do Tarota”. Czytaj dziennie jedną kartę, wyciągaj tę kartę. Zapisuj sobie w zeszycie swoje spostrzeżenia, przemyślenia, pytania, wątpliwości. Zapisuj swoje odczucia. Po miesiący, dwóch wróć do początku. Sprawdź siebie -co zapamiętałaś oraz jakie pojawiły się w miedzyczasie pytania. Po dwóch, trzech miesiącach liźniesz temat na tyle by nieśmiało zacząć sobie stawiać karty. Ja tak zaczynałam. Dokładnie tak jak opisałam powyżej.
      Po tym co piszesz wnioskuje, że ciągnie Cię do tego, więc to nie tylko CHĘĆ nauczenia się. Owszem wróżenia z kart można się nauczyć, ale jeśli ktoś nie ma powołania to BĘDZIE ZEREM DUCHOWYM, jak połowa modnych lanserów wróżbiarskich.

Jeśli chodzi o numerologię to możesz, jeśli chcesz, się jej uczyć, ale wierz mi, jeśli masz powołanie i dar do wróżenia to numerologia nie jest najważniejszą rzeczą żeby uczciwie ludziom wróżyć i przepowiadać z kart. Wróżki i wróżbici prezentujący w tv wywody numerologiczne głównie idą pod publikę, ponieważ ciemny lud kupuje bardziej namacalne frazesy numerologiczne niż uczciwe wróżenie z kart. Gdyby ktoś chciał nauczyć się numerologii, zająć się nią poważnie, to wierz mi życia by nie starczyło taki ten temat obszerny. "Numerologia" prezentowana w mediach typu „jest pani w tym a tym roku nr a więc to to i to” „jest pani 11 więc to i to” nijak się ma do bycia numerologiem i korzystania z tej wiedzy. A więc zdecyduj czym chcesz się zajmować, czy liznąć numerologii i nawijać ludziom makaron na uszy by być wiarygodniejsza, czy chcesz uczciwie mówić co widzisz w kartach. Na koniec powiem jedno z własnego 25 letniego doświadczenia: lepiej wykonywać jedno bardzo dobrze i uczciwie, niż mieć się na mistrza w trzech dziedzinach bo ci mistrzowie to polejwody beztalencia bez daru i powołania.
      Dziękuję za uwagę. Życzę Ci powodzenia i wiele, wiele radości z uczciwie wykonywanej pracy. Bo wróżka tarocistka uczciwa to wróżka tarocistka szczęśliwa.
    • irona.sonata Re: PROSZĘ ! 24.04.23, 22:08
      Jestem wstrząśnięta

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka