Dodaj do ulubionych

Sen w którym umieram _ KOSZMAR

IP: *.pcplus.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.05, 23:35
Ostatnio miałam straszny sen, śniło mi się ,ze byłam w szpitalu w którym
byłam bardzo słaba, bardzo chciałam z niego wyjść jednak moja mama nie
chciała mnie stamtąd zabrać. Dalej śniłam,ze lezałam taka słaba i cchyba
chora i widzę tabliczkę pośmiertna mojej babci ( która zmarła kilka miesięcy
temu) wraz ze zdjęciem, potem zdjęcie babci zamienia się w zdjęcie dziadka (
który tez zmarł kilka miesięcy temu) a nagle tam pojawia się moje zdjęcie a
ja krzyczę : Ja UMRĘ !!! Obudziłam się ale myślałam,ze krzyczałam przez sen.
Nigdy nie miałam koszmarów a tego naprawde się przestraszyłam. Co mógł
oznaczać? Bardzo proszę o wyjaśnienie tego koszmaru.
Obserwuj wątek
    • tamaya_lunaris Re: Sen w którym umieram _ KOSZMAR 18.02.05, 15:17
      Trudno mi powiedzieć dokładnie co by to mogło oznaczać, ale może istnieją
      faktycznie w tobie jakieś lęki spowodowane bliskim kontaktem ze śmiercią
      bliskiej osoby i podświadomie myślisz, że Ciebie też to może spotkać. albo
      drugie prawdopodobieństwo to możliwe, że przestrzeżenie o uważaniu na stan
      zdrowia bądź wypadek, które zmierzają do groźby leczenia szpitalnego.
      Pozdrawiam, Tamaya
      • Gość: Agatka Re: Sen w którym umieram _ KOSZMAR IP: *.pcplus.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.05, 18:14
        dziękuję bardzo za odpowiedz. szczerze mówiąc to nie mam lęku przed śmiercią
        nigdy nie bałam się swojej śmierci zawsze tylko najbliższych, nie mogłam
        również nigdy zrozumieć jak ludzie mogą bać się snów,że ktoś ma koszmary,
        zawsze odróżniałam sen od jawy dlatego też bardzo zdziwił mnie ten sen i o
        dziwo ... przestraszył. Może to bardziej to drugie wytłumaczenie, jutro
        wybieram się w podróż więc się okaże czy był to proroczy sen .
    • oneira Re: Sen w którym umieram _ KOSZMAR 19.02.05, 04:00
      Myślę, że wbrew Twoim obawom to bardzo optymistyczny sen.
      Znajdujesz się w szpitalu, miejscu, w któtym dokonuje się uzdrowienie. A więc w
      niedługim czasie będzie miało to miejsce- pozbędziesz się swej słabości,
      zostaniesz uleczona z choroby czyli zmarteień i kłopotów nękających Cię.
      A zmarła Babcia i Dziadek? Symolizują faktycznie śmierć- ale śmierć starej
      sytuacji, starych problemów i- co ważniejsze- tej "starej" Ciebie, która je
      miała. Zapowiadają oni gruntowną zmianę , po której nic nie pozostanie z dawnej
      Ciebie. A cóż lepiej może symbolizować taką przemianę niż śmierć?
      Czy nie myślisz o zmianie zawodu, miejsca pobytu lub ....ślubie?
      • Gość: Agatka Re: Sen w którym umieram _ KOSZMAR IP: *.pcplus.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.05, 12:02
        Dziękuję Ci oneiro , bardzo optymistycznie przetłumaczyłaś mi mój sen . Własnie
        teraz mam trochę problemów , niezbyt mi sie w życiu układa więc bardzo bym
        chciała aby ten sen miał właśnie taka symbolikę. O zmianie zawodu myślę a
        własciwie o zdobyciu pracy, ostatnio często myślałam o wyprowadzeniu się z domu
        rodziców, a o ślubie na razie nie myślę ale bardzo bym chciała wiec faktycznie
        może masz rację tzn. mam taką nadzieję :)
    • lorddead Re: Sen w którym umieram _ KOSZMAR 19.02.05, 19:24
      Myślę, ze ten sen nie oznacza niczego niezwykłego. Po śmierci twojego dziadka i
      babci na pewno dużo myślałaś... uświadomiłaś sobie skończoność swego bytu i
      spojrzałaś w otchłań tego co nieznane, tego co jest urzeczywistnieniem lęku.
      • Gość: Agatka Re: Sen w którym umieram _ KOSZMAR IP: *.pcplus.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.05, 12:04
        O smierci babci i dziadka myślę ale nie tak często jak kiedyś, akurat w tych
        dniach przed snem zbyt dużo o tym nie rozmyślałam. Jedynie zdziwiło mnie to w
        tym śnie, że przestraszyłam się tego czego tak naprawdę się nie boję i że był
        to prawdziwy KOSZMAR - którego się bałam.Tobie też dziękuję za chęć
        wytłumaczenia.
        Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka