Dodaj do ulubionych

Telekineza?Czy sztuczka...

06.04.05, 16:36
Przez ostatnie tygodnie czytałam piękną książkę autorstwa mojego znajomego, o
jego spotkaniach z człowiekiem, który zajmuje się medytacjami, astrologią,
magią, vodo itd,itp.Zaskoczył mnie fragment, w którym autor opowiada o tym,
jak jego Mistrz posadził go przed stołem, na którym paliła się świeczka, i
leżało pudełko zapałek i kazał mu się wpatrywać w to pudelko, również robił
tak samo.Po kilku minutach pudełko uniosło się ponad stolik.Czary? A może
sprytnie dograna sztuczka.Na ile człowiek sam może swoją siłą woli podnosić
przedmioty.Jeśli naprawdę jest to możliwe, co trzeba mieć w sobie takiego,
jak pracować, by to osiągnąć?Przecież Ci którzy wiedzą jak to zrobić, sami
się kiedyś uczyli.Nic nie wzięło się z powietrza.
(...)
Obserwuj wątek
    • llukiz W końcu się wydało 06.04.05, 19:36
      Telekineza to nie fikcja. Niedługo media będą huczały od tej rewelacji.
      • Gość: MiR Re: W końcu się wydało IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 07.04.05, 16:22
        Wszystkie linie lotnicze świata zatrudniają przeszkolonych ludzi do
        telekinetycznego utrzymywania samolotów w powietrzu. Bo przecież wiadomo, że
        metafizyka już dawno udowodniła nieistnienie siły nośnej wytwarzanej przez
        skrzydła za którą opowiada się tradycyjna fizyka.

Pozdrawiam
        MiR

P.S. Jak się człowiek postara, żeby nie wyzywać idiotów od idiotów to się udaje.
    • Gość: Magda Re: Telekineza?Czy sztuczka... IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 09.04.05, 09:14
      Kiedy miałam 13 lat ktoś do naszej klasy "przyniósł" taką oto ciekawostkę. Na
      ławce szkolnej kładła się jedna osoba. Otaczały ją 6 osób po 3 z każdej strony.
      Te 6 osób wkładało pod tą osobę po 2 palce (wskazujący i środkowy. Następnie
      każda z tych osób, po kolei wypowiadało jakąś formułkę - niestety tekstu nie
      pamiętam. Kiedy ostatnia osoba wypowiaała tę formułkę podnosiliśmy osobę leżącą
      na ławce na 72 palcach na wysokość naszych głów. Myślę, ze ważylśmy wtedy ok 50
      kg. Byłam wśród osób które podnosiły, byłam też raz w ten sposób podniesiona.
      Pamiętam uczucie lekkości gdy byłam podniesiona i to, ze gdy podnosiłam inną
      osobę - nie ważyła ona nic.
      Pamiętam też aferę jaka się z tego powodu "rozwinęła" Dorośli - zarówno
      nauczyciele jak i rodzice zabronili nam tego robić. Działo się to ponad 20 lat
      temu i z pewnością nikt z nas nie miał zdolności paranormalnych. Klasa liczyła
      36 osób.
      • ma_rysiaa Re: Telekineza?Czy sztuczka... 09.04.05, 18:23
        Boze jakie to głupie! ludzi wysilcie swoje szare komórki! Jeżeli osobę
        podniosło 6 osób, każda dwoma palcami to wystarczy podzielić wagę ciała czyli
        50 kg na ilość tych osób, w tym wypadku wychodzi ok 8,3 kg na osbe i jeszcze
        podzielić na dwa (dwa palce to na jeden palec przyzpadało ok. 4,1 kg!
        Telekineza? Raczej nie!
        • Gość: Magda Re: Telekineza?Czy sztuczka... IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 09.04.05, 22:33
          No popatrz :) Podniosłaś coś już jednym palcem co waży 4 kg ? Zareczam Ci ze
          nie podniesiesz. My też wpadliśmy na ten pomysł. Zaraz po opuszczeniu tej osoby
          próbowaliśmy ją podnieść bez formułki - nie da się. Próbowaliśmy też wypowiadać
          przypadkowe słowa, też się nie dało nic podnieść.
          • llukiz Re: Telekineza?Czy sztuczka... 10.04.05, 17:38
            Jednym palcem da się podnieść 4 kg chociaż ciężko. Poza tym napisałaś że były 72
            palce.
            > próbowaliśmy ją podnieść bez formułki - nie da się.
            Widocznie było wśród was kilku zdrajców którzy do tej pory mają ubaw z waszej
            głupoty.
            • Gość: Magda Re: Telekineza?Czy sztuczka... IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 10.04.05, 18:39
              llukiz napisał:

> Jednym palcem da się podnieść 4 kg chociaż ciężko. Poza tym napisałaś że były
              > 72palce.
              Napisałam również wiele więcej, może wina leży po mojej stronie - nie potrafię
              zrozumiale przekazać swoich myśli ??? Powtórzę jeszcze raz. Palce były tu
              wyjątkowo symboliczne - osoba, którą się podnosiło w chwili wypowiadania
              formułki ważyła tyle co kartka papieru. A co najważniejsze - choć w odcinku nóg
              nikt jej nie trzymał nogi w kolanach nie zginały się i nie opadały.
              Nigdy nie zastanawiałeś się jak powstały piramidy egipskie lub Stonehenge??
              Nigdy nie maszerowałeś kilkanaście kilometrów a nogi same cię niosły, bo
              szedłeś w rytm jakiejś melodii ?? Wierzę że ludzkość kiedyś korzystała w
              szerszym zakresie z własnych umysłów. Może nie byli tak inteligentni, w jakim
              stopniu my dziś określamy inteligencję ale z pewnością posługiwali się
              nieznanymi nam dziś a raczej zapomnianymi przez nas zdolnościami.
              • llukiz Re: Telekineza?Czy sztuczka... 10.04.05, 18:59
                > Nigdy nie maszerowałeś kilkanaście kilometrów a nogi same cię niosły
                Nigdy nie miałem problemów z chodzeniem. Większość zdrowych osób nie zmęczy się
                znacząco po przejściu 20 km. To tylko 4h spokojnego marszu.
                Napisałem ci niżej ile wypada na jedną rękę przy założeniu że mamy otyłego
                13latka ważącego 40 kg. Dzieci ważą przeciętnie jeszcze mniej, jakieś 30kg.
                Podziel to sobie przez liczbę palców...

> Palce były tu wyjątkowo symboliczne
                A mimo wszystko bez palców nie wychodziło...?
                • Gość: Magda Re: Masz rację IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 10.04.05, 19:11
                  Ja Cię nie przekonam, Ty mnie nie przekonasz. Zakończmy więc ten spór.

Prosiłabym tylko, na przyszłość o wstrzymanie się od złośliwości. Też potrafię
                  być złośliwa. Też potrafię czepnąć się paru Twoich sformuowań by je
                  ośmieszyć :))

Pozdr.
      • llukiz Re: Telekineza?Czy sztuczka... 09.04.05, 18:25
        13 lat to waga max 40 kg. 40/12 3.3kg na rękę. Nic nadzwyczajnego.
      • Gość: lila Re: Telekineza?Czy sztuczka... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.05, 12:55
        W jakiejs ksiazce Olgi Tokarczuk jest to opisane. Postaram się znależć ten
        fragment.
    • periodistas Re: Telekineza?Czy sztuczka... 13.01.06, 16:15
      wszystkie odpowiedzi na te i inne nurtujace Was pytania z tego zakresu sa tutaj:

www.psi.edu.tc - :: PSI - Bak ::

oraz tutaj:

www.wmt.edu.tc - || WORLD MIND TECHNOLOGIES ||

Pozdrawiam i przepraszam z swoisty "spam"...

• agrentowy4321 Re: Telekineza?Czy sztuczka... 07.03.23, 22:29
      Czasem sporo czasu to zajmuje
    • irona.sonata Re: Telekineza?Czy sztuczka... 28.04.23, 13:03
      Jestem oszołomiona
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka