Dodaj do ulubionych

dlaczego nie nieśmiały

17.09.02, 20:46
Mój synek urodzony 14 lipca 1999 roku jest zodiakalnym Rakiem, z horoskopów
wynika iż powinien być nieśmiały, nawet miałam go zachęcać do kontaków z
rówieśnikami. Tymczasem, gdy widzi dzieci po prostu ucieka do nich nie
interesując się resztą. Żeby zaspokoić jego chęć zabawy z rówieśnikami
poszedł do przedszkola, i ... bije się z dziećmi. Jak to właściwie jest z tym
moim Raczkiem?
Obserwuj wątek
    • tassman Re: dlaczego nie nieśmiały 18.09.02, 10:01
      mila13

Cudowna szklana kula mówi mi wyraźnie: "Za długo wisiał przy mamusinym cycku".
      Pora przeciąć tę pępowinę.....

tassman:)
      • Gość: mila13 Re: dlaczego nie nieśmiały IP: *.wagrowiec.sdi.tpnet.pl 18.09.02, 15:57
        To chyba kula się zakurzyła, bo on wcale nie chciał cycka. Co ja się
        namęczyłam, napłakałam i nic tylko butelka. Oj miał charakterek od początku.
        A jeśli chodzi o cycka w przenośni to też nie, jest bardzo samodzielny i
        zdecydowanie wie, czego chce a czego nie.
        Kama
        • tassman pociecha 19.09.02, 09:39
          mila13

Za pare lat bedziesz dumna z samodzielnosci syna. A teraz - cóz trzeba sie
          troche pomęczyć. Najwazniejsze że chłopak ma CHARAKTER. Bo brak charakteru jest
          gorszy niz mazgajstwo i bycie mamisynkiem.
          Popychadłem zyciowym nie bedzie na 101%. Bądź dumna mamą. Na starośc bedzie ci
          z niego pociecha.

Pozdrawiam
          Wróż tassman:)
    • mii.krogulska Re: dlaczego nie nieśmiały 19.09.02, 09:42
      Witam serdecznie,
      nie każdy Raczek jest taki, jak opisują go charakterystyki. Wiele zalezy tu od
      posadowienia planet i ocztwiście od godziny urodzenia. Proszę ją podać, a
      zobaczymy co małemu Raczkowi gra w duszy :)

Pozdrawiam, Mii
      • mila13 Re: dlaczego nie nieśmiały 19.09.02, 10:02
        Wojtuś urodził się 14.07.1999 o godzinie 12.58 (dokładnie)
        Czekam z niecierpliwością i z góry dziękuję
        • mii.krogulska Re: dlaczego nie nieśmiały 19.09.02, 10:51
          Witam,
          ja dzisiaj coś na raty - poproszę jeszcze o miejsce urodzenia, odezwę się tu
          późnym wieczorem :)

Mii
          • mila13 Re: dlaczego nie nieśmiały 19.09.02, 12:34
            Nic nie szkodzi, że na raty.
            Koziegłowy k. Poznania
            Pozdrawiam :))
            • mii.krogulska Re: dlaczego nie nieśmiały 20.09.02, 12:33
              Witam serdecznie,
              i na wstępie powiem, że nasz nowy objawiony talent Tassmana zaczyna działać :)))
              Zacytuję jego wypowiedź, bo rzeczywiście w tym przypadku jest jak najbardziej
              trafna:

"Za pare lat bedziesz dumna z samodzielnosci syna. A teraz - cóz trzeba sie
              troche pomęczyć. Najwazniejsze że chłopak ma CHARAKTER. Bo brak charakteru jest
              gorszy niz mazgajstwo i bycie mamisynkiem. Popychadłem zyciowym nie bedzie na
              101%. Bądź dumna mamą. Na starośc bedzie ci z niego pociecha."

Mały Wojtek jest rzeczywiście osobą wymagającą i pewną siebie. W jego
              horoskopie wiele planet znajduje się ponad linią horozyktu. Oznacza to, że
              będzie aktywnie szukał swojego miejsca w świecie i raczej rozstawiał innych po
              kątach niż poddawał się cudzej woli. Będzie też lubiany, wesoły i otoczony
              gronem przyjaciół oraz wielbicielek. Radzę nie oszczędzać na jego edukacji,
              inwestować w języki obce i zajęcia związane ze sztuką. Im więcej zdobędzie w
              młodości, tym lepiej będzie mu się wiodło. Syn będzie miał w życiu szansę na
              karierę, choć lepiej zbyt wcześnie nie rozbudzać w nim ambicji - jest wrażliwy
              na krytykę, szuka pochwał, chce być zawsze pierwszy i we wszystkim najlepszy.
              Lubi się chwalić i fantazjować, ale niektóre żarty dorosłych mogą być dla niego
              trudne do zniesienia. Silny wpływ Marsa w horoskopie da mu wielką ruchliwość i
              niechęć do podporządkowania się poleceniom - jako matka musi być Pani przede
              wszystkim konsekwentna i trzymająca się tego, co raz zostało między wami
              ustalone. Wojtek wbrew pozorom będzie wierzył w umowy i zasady - choć
              oczywiście sam chętnie będzie je łamał, to ich dotrzymywania wymagać będzie od
              innych. Dlatego radzę dobrze wybrać przyszłą szkołę, aby od razu nabrał dobrych
              nawyków :) i poznał dobre towarzystwo.

Jego charakter z kilku powodów nie odpowiada "standardowym" opisom zodiakalnych
              Raków. "Wysoko" postawione Słońce doda mu pewności siebie, Ascendent w znaku
              Wagi oraz koniunkcja Księżyca i Merkurego w znaku Lwa sprawią, że będzie
              towarzyski i uzdolniony artystycznie, a Mars sprawi, że będzie niepokorny i
              energiczny, ale też bardzo cierpliwy. Jednak jest zodiakalnym Rakiem, a więc
              mimo wszystko będzie serdeczny, uczuciowy, przywiązany do swojej rodziny.
              proszę o tym nie zapominać, przytulać i po pracowutym dniu zabierać do cukierni.

Pozdrawiam serdecznie,
              Mii
              • mila13 Re: dlaczego nie nieśmiały 20.09.02, 14:10
                Bardzo dziękuję!
                Wyjaśniło mi to parę spraw. Może zamiast na basen powinnam zapisać go na lekcje
                malarstwa, ale on uwielbia wodę i pływa lepiej ode mnie ;)))
                Kama
                • mii.krogulska Re: dlaczego nie nieśmiały 20.09.02, 14:13
                  Witam ponownie,
                  może i basen, malarstwo? :)
                  Pływakiem jest dobrym, bo Mars w jego horokopie odbiera aspekty planety Neptun -
                  jak sama nazwa wskazuje władcy Ryb i wody.

Pozdrawiam, Mii
                  • tassman a może 20.09.02, 14:50
                    mii.krogulska

A może niech mały Wojtuś pobiega za piłeczką? Trener Boniek liczy na młode
                    talenty.....

• tassman do koleżanki po fachu mii.krogulskiej !!!! 20.09.02, 14:45
                mii.krogulska

A co ty myslałaś kolezaneczko po fachu, że moja kula, sowa czy stary muł po
                kawie jest gorszy od twojego? To co, że dodatkowo dopingujesz się kobiecą
                intuicją? Nic to na moja magię!! Za duzo wiem co ludziom w duszach i sercu gra
                zeby im nie spieszyć gratis z pomocą.
                Ja zawsze trafnie i dobrze radzę. Zawsze trzymam kciuki za los tych bidulek
                piszacych na tym forum......
                Proponuje abyś już nie reagowała gesia skórką, kokluszem, czkawką czy też
                komputerowstrętem na widok słowa "tassman:)". Nie taki diabeł straszny jak go
                tu na forum opisują....

Pozdrawiam i zycze dużo uśmiechu. Nie jakiegos magicznego tylko takiego
                zwykłego, codziennego, szczerego......

• irona.sonata Re: dlaczego nie nieśmiały 02.05.23, 08:30
      Ciekawe
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka