abahor Re: Wróżki - ile szkody a ile pozytku? 12.12.07, 09:58 Byłam 7 razy u Inki która mieszka w Warszawie.Ma męża Polaka,a sama jest ze wschodu i mówi doskonale po polsku.Sprawdziło się 100% ZŁYCH PRZEPOWIEDNI tzn.choroba i śmierć moich rodziców,dolegliwości moje i męża,brak pomocy ze strony neurologów mojej córki itp.Natomiast to co dla nas dobre sprawdziło sie w 70% tzn. np poprawa finansów itd.Ostatni raz byłam u niej w marcu.Byłam wtedy w 6 mies ciąży.Lekarz od 12tyg. mówił,że urodzę 3 córkę,a jasnowidzka- Inka powiedziała,że to będzie napewno syn.Nie musze chyba dodawać,że kiedy decydują się 35-latkowie na 3 dziecko to chcieliby dla odmiany chłopca!W czerwcu urodziłam śliczną, bystrą córkę.I nie żałujemy,że ma taką płeć,bo widocznie Pan Bóg uznał ,że lepiej dla nas będzie jeśli będziemy mieć na starość 3 córki.Ale ja już nigdy nie uwierzę Ince.Ona ma nadprzyrodzony dar tylko,że my nigdy nie wiemy skąd on pochodzi.Od szatana?! Czy od pana Boga?! Gdy się rodzimy mamy pisany taki lub inny los,ale tylko od nas zależy którą drogą pójdziemy,jakich wyborów dokonamy.Nie sugeruj się jej słowami,bo możesz przegapić prawdziwą miłość,a to podobno zdarza sie tylko raz.Moja przyjaciółka chciała zmienić przeznaczenie i trwała w nieudanym związku na siłę,bo nie chciała już zaczynać nowego mimo,że z opisu wyglądu wg Inki przeznaczony był jej ktoś inny.Dopiero gdy ten potwór zaczął się znęcać psych. była gotowa zerwać ten związek i poznała w pabie w walentynki swoją drugą połowę mimo,że ani ona ,ani on nie spędzają czasu w pabach.Zdarza im się to raz w roku.Są od 3 lat b. szczęśliwi .Zaufaj Bogu.Pomódl się i rób swoje.To co ci przeznaczone i tak się stanie,ale nie jesteś w stanie tego przyspieszyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realistka Re: abahor IP: 217.153.8.* 12.12.07, 10:38 ... i to chyba najmadrzejsze słowa podsumowujące ta dyskusje.. nic dodac nic ując.. Odpowiedz Link Zgłoś
aniorek Re: Wróżki - ile szkody a ile pozytku? 12.12.07, 13:58 Trafilam na ten temat ze strony glownej i chcialam dorzucic swoje 3 grosze. Kazdy jest kowalem swojego losu. Zdawanie sie na mgliste "przepowiednie" jest conajmniej nierozsadne. Co wam da "znajomosc" przyszlosci? Jesli wrozka mi przepowie smierc rodzicow, to chyba raczej Ameryki tym samym nie odkryje, prawda? Zamiast liczyc na wrozki, przepowiednie i Laske Panska, trzeba cieszyc sie zyciem i starac sie je przezyc jak najlepiej. A kase, zamiast na wrozki, wydac na kosmetyczke, albo fajny ciuch, albo prezent dla kogos bliskiego. Wiecej radochy to przyniesie. ;) Prawde ktos napisal, ze wrozka to taki psycholog-hobbysta. Tacy ludzie potrafia na podstawie wstepnej analizy charakteru danej osoby dojsc do pewnych wnioskow. A naiwni ludzie wierza w ich nadprzyrodzone zdolnosci. A jak sie ktora dowie, ze jej miloscia zycia bedzie blondyn, w zyciu nie spojrzy na bruneta i moze ominie ja ta prawdziwa milosc. :) Tak wiec zycze wiecej kontaktu z rzeczywistoscia. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mika'el The End IP: *.tvwisla.com.pl 12.12.07, 10:56 "Nie znajdzie się pośród ciebie nikt, kto by przeprowadzał przez ogień swego syna lub córkę, uprawiał wróżby, gusła, przepowiednie i czary; nikt, kto by uprawiał zaklęcia, pytał duchów i widma, zwracał się do umarłych. Obrzydliwy jest bowiem dla Pana każdy, kto to czyni. Z powodu tych obrzydliwości wypędza ich Pan, Bóg twój, sprzed twego oblicza. Dochowasz pełnej wierności Panu, Bogu swemu. Te narody bowiem, które ty wydziedziczysz, słuchały wróżbitów i wywołujących umarłych. Lecz tobie nie pozwala na to Pan, Bóg twój." (Pwt 18, 10-14) Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil Przeciez to katolicy tu pisza, a Ty z jakimis... 12.12.07, 12:49 ... herezjami im tu wyskakujesz! Pismo Swiete? Jakie Pismo Swiete? Przeciez juz dawno zakazali je czytac, teraz ma Ci wystarczyc tylko to co klecha z ambony powie! A tak na serio - zastanawiam sie jak ludzie sa w stanie laczyc religijnosc z okultyzmem? Jedno i drugie to glupota, nawet w pojedynke, ale mieszanina obu to juz koktail molotowa :) ---------------------------------------------- Dla inteligentnych inaczej, czyli dla wiekszosci piszacych na forach internetowych: KRETYNOFIL to nie rodzaj kretyna, tylko osoba czerpiaca perwersyjna, niemal ekstatyczna przyjemnosc z obcowania z kretynami. Milej lektury :) Odpowiedz Link Zgłoś
aniorek Re: The End 12.12.07, 14:02 Zgadzam sie. Smieszne jest bieganie do wrozki i wymienianie Boga w jednym zdaniu. Ale, jakby tak sie zastanowic, to katolicyzm wiele z wrozbiarstwem ma wspolnego. Chocby zlowieszcze przepowiednie biblijne. :D Watykan sie odzegnuje od wrozbiarstwa bo to konkurencja, proste. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek226315 Re: The End IP: *.proxy.aol.com 12.12.07, 15:12 a co to potestantyzm nie uznaje Bibli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulik Re: Wróżki - ile szkody a ile pozytku? IP: *.netpower.pl 12.12.07, 11:37 Zgadzam się też i podpisuję pod tym co napisałaś.Każdy jest kowalem swego losu i ma swój rozum którym powinien się kierować,posługiwać i zaufać Bogu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Wróżki - ile szkody a ile pozytku? IP: *.lublin.mm.pl 12.12.07, 12:55 Lublin,słyszała że w okolicach Lublina jest osoba która świetnie wróży z ręki,czy mógłby mi ktoś podać na nią namiary?Bardzo proszę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: Wróżki - ile szkody a ile pozytku? IP: *.polsteam.com 12.12.07, 13:27 Bylam u paru wrozek, przepowiedzialy mi w zyciu dwa malzenstwa.Jak ja powinnam ustosunkowac sie do takiej wrozby? Odpowiedz Link Zgłoś
aniorek Re: Wróżki - ile szkody a ile pozytku? 12.12.07, 14:08 Kochana, tylko bigamia Ci pozostaje. :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: latex Re: Wróżki - ile szkody a ile pozytku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.07, 14:18 w ogole nie wychodz za maz :) p.s. widze ze spora czesc ludzi powinna isc do psychologa albo psychiatry zamiast do wrozki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek226315 Re: Wróżki - ile szkody a ile pozytku? IP: *.proxy.aol.com 12.12.07, 15:14 maja ta osoba jest ks.Muchomor Odpowiedz Link Zgłoś
agrentowy4321 Re: Wróżki - ile szkody a ile pozytku? 06.03.23, 05:28 Bardzo ambitne zagadnienie Odpowiedz Link Zgłoś
irona.sonata Re: Wróżki - ile szkody a ile pozytku? 26.04.23, 17:23 Elektryzujące i nurtujące Odpowiedz Link Zgłoś