malagassa 12.07.09, 22:27 Wybieram się do wróżki Gildii, proszę o podpowiedź czy Jej wróżby się spełniają? Dziękuję za każdy wpis. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: Gildia - dobra wróżka? IP: *.aster.pl 12.07.09, 22:43 Podobny temat, pojawił się parę dni temu. O pewnych wróżkach, tarocistach, nie przeczytasz na tym forum, ani na żadnym innym. Po prostu o pewnych osobach się nie pisze, ze względu na szacunek. Są wróżki i wróżki... Tu masz szersze wyjaśnienie: forum.gazeta.pl/forum/w,468,97405322,97411912,Re_Wrozka_Gildia_Slyszeli_cie_co_.html Widać masz farta, skoro się do niej dostałaś. Lepiej nie przyznawaj się, że pytałaś na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
malagassa Re: Gildia - dobra wróżka? 12.07.09, 22:46 Mam poważny problem dlatego pytam, absolutnie nie chciałabym urazić szczególnie Tej Wróżki... szukam pomocy Odpowiedz Link Zgłoś
marybe Re: Gildia - dobra wróżka? 12.07.09, 22:56 Ta Pani ma stronę internetową, gdybyś szukała kontaktu :-) A opinie? cóż, zawsze jeden będzie zadowolony, a drugi mniej zadowolony... ;-) Uważam że każdy musi znaleźć "swoją" wróżkę :-) najlepiej spóbuj i zobaczysz czy jest twoją "bratnią duszą". Jedno co mi się nie spodobało, jest to dla mnie u tej Pani odpychające - przeczytałam na jej stronie internetowej że ona obsługuje masowe imprezy takie jak: zabawa andrzejkowa, walentynkowa, czy też wieczory panieńskie... czyli imprezy z założenia komercyjne, rozrywkowe i nie mające nic wspólnego z poważnym podchodzeniem do ezoteryki. Ktoś powyżej pisał (link) o hermetycznym świecie dobrych wróżek - ja uważam , że wróżka działająca w świecie "ezo-rozrywki" z takim hermetyzmem ma mało wspólnego... To moja subiektywna opinia, bez celowości obrażania kogoś - zwyczajnie obsługa masowych imprez komercyjnych jak dla mnie nie mogą iść w parze z przynależnością do elity ezoteryki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Gildia - dobra wróżka? IP: *.aster.pl 12.07.09, 22:58 Nie oceniam Cię przecież. Chyba źle mnie zrozumiałaś. Ja życzliwie piszę, że nie znajdziesz tu opinii o tego typu wróżce. To dobra wróżka, jedna z najlepszych wróżek w Warszawie. Poszukaj sobie w wyszukiwarce. O takich wróżkach się tu nie pisze. Smutny paradoks, ale w sumie dobrze. Bo dobre wróżki nie zasługują, by w miejscu ze złą sławą o nich pisać. Zazwyczaj pisze się tu o wróżkach, które są popularne, bo albo tanie, albo jadą na znanej z tv twarzy, to jedyne ich "atuty". Takie mają tzw. złą prasę czyt. wykonują robotę taśmowo i jadą na opinii Bóg wie kogo, bo są w tv. Uszanuj to, że Gildi się tu nie opisuje. Nie podbijaj tematu. Proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Gildia - dobra wróżka? IP: *.aster.pl 12.07.09, 23:06 Ona79, nie można umieszczać tu linków. Twój post na pewno zostanie skasowany (namawiam wszystkich, którzy szanują dobrych wróżbitów, o których się tu nie pisze, do klikania w czerwony kosz!) Zadajesz naiwne pytania i stawiasz w złym świete tą wróżkę! Ktoś może pomyśleć, że chodzi o kryptoreklamę! Nie zadawaj naiwnych pytań. Skorzystaj w google, tam masz tylko jedną wróżkę o tym imieniu. Proszę zakończcie ten temat! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anetha Re: Gildia - dobra wróżka? IP: *.gemini.net.pl 13.07.09, 08:54 Nawet ta hermetyczność nie zatrzymuje gildii przed zaglądaniem na forum i podczytywaniem opinii o innych stołecznych wróżkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Gildia - dobra wróżka? IP: 212.160.234.* 13.07.09, 10:08 Jaka hermetyczność? heh, żadna z niej elita wróżbiarska, skoro obsługuje imprezki takie jak wieczorki panieńskie , czy też inne zwyczajowo suto zakrapiane imprezki jak walentynki, andrzejki :-D Poważna wróżka nigdy nie poniży się aby sprzedawać siebie na wieczorkach panieńskich i "prezentować swoje wdzięki" ramię w ramię z męskimi striptizerami, rozkładać karty gdzie leje się alkohol , jest muzyka, taniec, śpiew! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc inny Re: Gildia - dobra wróżka? IP: *.aster.pl 13.07.09, 14:39 Fakt, faktem, nie dodaje to klasy, że się obsługuje takie imprezy. Ale nie wyklucza to tego, że to może być dobra wróżka. A co do hermetyczności środowiska, to uwierz mi, to funkcjonuje. Niekoniecznie w przypadku tej wróżki. Bo u tej wróżki, nie wiem jak jest, czy przyjmuje masowo, czy to manufaktura. U innych wróżbitów, z wyższej półki, tych, o których się tu nie pisze (i chwała Bogu, że są szanowani! dobrze, że o niektórych się tu nic nie przeczyta!), jest ta hermetyczność. Spróbuj się dostać do kogoś takiego, bez wprowadzenia przez znajomego, bez przekazania odpowiedniego numeru, adresu, bez czekania. Powodzenia i gratulacje jeśli Ci się uda! Albo będziesz czekała miesiącami, albo, w optymistycznej wersji- trzeba zostawić wiadomość na sekretarce i może wróżka oddzwoni. Może, zalezy jaka. Generalnie wątpliwe. Wielce prawdopodobne, że nie oddzwoni, bo nie powiedziłaś czegoś w stylu "jestem od tej Basi, która u pani często bywa, ona mnie wspominała, że chciałabym się spotkać". Albo jak jesteś nie od kogoś, kto był, to będziesz dzwonić do upadłego i nic. Sama to przerabiałam, więc wiem o czym mówię. Dzwoniłam na stacjonarny i zostawiałam wiadomości na sekretarce, kilkadziesiąt razy przez około pół roku. Pewna wróżka nigdy nie oddzwoniła. Przeklimnałam pod nosem, potem, to nawet było mi obojętne. Potem podpytałam koleżankę, która u niej bywała. powiedziała, żeby wspomnieć, że jestem od niej i że ona o mnie wspomni wróżce. Tak samo wprowadziła ją, jej znajoma. Zadzwoniłam, nagrałam się na sekreterkę i powiedziałam od kogo jestem i że koleżanka wspominała. Wróżka oddzwoniła po połgodzinie i się umówiłyśmy. Wyśajaśniła mi dlaczego tak robi. Przez całe dnie nie robiłaby nic innego, tylko oddzwaniała do obcnych ludzi, wyjaśniała, mówiła, zapisywała. A tak ma swoich pewnych klientów. Ktoś pewwnie zarzuci, że sobie nadrabia drożyzną. Nieprawda, bo nie bierze Bog wie ile. 100 zł od stałych 200 zł jak się pierwszy raz przychodzi. Z tego samego powodu niektóre wróżki nie podają na stronach adresów. Nie widzę w tym nic dziwnego. Zależy co chce wróżka mieć, czy fabrykę wróżb z linią taśmową, czy manufakturę. Swego czasu chociżby na gamilu były zaporszenia. Nikt od tak, nie mógł sobie założyć konta. Albo na gronie też tak było. To chyba podobna zasada i skuteczna. Odpowiedz Link Zgłoś
rozwojduchowy_online Re: Gildia - dobra wróżka? 13.07.09, 22:15 Przestań te bzdury wypisywać. Baba właśnie na polsacie taśmowo kasę tłucze. Strasznie elitarna buhahahah. Wygląda obrzydliwie i gada jak panienka co życie na melinie spędziła. ZGROZA. NIE MUSISZ JUŻ WYDAWAĆ DWÓCH STÓW BĘDZIESZ MIAŁ GILDIĘ ZA 3.60. Gratulacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Gildia - dobra wróżka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.09, 23:00 zawsze mozemy podbijac watek .... ale czy warto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc inny Re: Gildia - dobra wróżka? IP: *.aster.pl 13.07.09, 23:27 rozwojduchowy_online, dlaczego mnie atakujesz? Taki z Ciebie rozwój duchowy? Przecież ja nie pisałam o tej wróżce. To, że ktoś ma takiego samego hosta np: tp, dialog, aster, czy netie, nie znaczy, że jest jedną i tą samą osobą. Pod hostem operatora jest setki kombinacji IP. Użyłam nicka: gosc inny, żeby odróżnić się od tego kto chwali wróżkę z tematu i ma nicka gość. Ja jej nie chwalę, bo jej nie znam. Nie wiem ile bierze. Napisałam natomiast o zjawisku hermetyczności. Bo takie jest! Możesz wierzyć, możesz nie wierzyć, ale to co napisałam dziś o tym, że dopiero przez koleżankę się dostałam do pewnej wróżki to prawda. Na pewno niektórzy wiedzą o kogo chodzi. Ale ja nie zamierzam pisać, bo nie chce stracić kontaktu do tej wróżki. Więc na pewno na reklamie mnie nie przyłapiesz, bo chyba do tego zmierzasz. Nie zależy mi żebyś mnie szanowała, albo wierzyła. Nie jesteś dla mnie osobą, z której opinią muszę się liczyć. Nie stresuje mnie, że podważasz wiarygodność mojej wypowiedzi. Osoby, które doświadczyły tego o czym piszę, wiedzą swoje. Pewnie nie muszą, albo nie mają czasu, żeby się tym dzielić z takimi zawistnikami, jak Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
e.l.k.a Re: Gildia - dobra wróżka? 14.07.09, 08:58 To i ja dopiszę swoje trzy grosze. 1. Klasowość wśród wróżek jest (piszę o zagadnieniu, a nie o tej wróżce z tematu) Jest coś takiego! Są wróżki, do których z ulicy człowiek się nie dostanie. Podam przykład, bo akurat ta wróżka była na tapecie forum, (w kontekście przekazywania numeru) Bigoszewska. Warto zwrócić uwage, jak pojawia się temat o Bigoszewskiej, to "opinii" o jakości usług raczej nie ma, są za to błagania o numer. Tak na marginesie dodam, że przekazywany jest ten, pod którym nie odbiera ona, tylko włącza się automatyczna sekretarka. Niech się kto spróbuje do niej dodzwonić i, od tak, umówić. Ten kto dzwonił, wie jak jest. Są numery dla tych z forów i są numery dla swoich. Są inne wróżki, które mają bardziej rygorystyczne podejście do klienta. Bez rekomendacji znajomego, który bywa, człowiek nie dostanie odpowiedniego numeru i na pewno nie dostanie się do tej wróżki. Nie będę przytaczać przykładów, bo ich imiona nie pojawiają się na forum. Ale są takie osoby! I są pewnie takie, które nie poniżą się by jak jakaś telemarktereka, zachęcać w tv, do wysyłania smsów, dzwonienia, a w przerwach od tego wciskać głodne kawałki. 2. Wróżki z tv, mogą być dobre i złe, ale zawsze są cwane. Bycie w tv nie świadczy o mądrości, a, najzwyczajniej w świecie, o kalkulacji i cwaniactwie i parciu na szkło. W przypadku niektórych wróżek, występowanie w tv, to jedyny "dorobek" zawodowy. Dzięki temu budują wizerunek i gruntują "wiarygodność". Przecież nie od dziś wiadomo, że ludzie- jak muchy do... lecą, do tego, kto jest w telewizji. Chociaż to nie te czasy, kiedy oglądało się w wypiekami na twarzy "panią z telewizji". 3. Programy typu "traf na otwartą linię", to na szczęście już przeszłość. Z wróżeniem, to miało tyle samo wspólnego, co jedzenie z fast foodu, ze zdrową żywnością. Wiele "gwiazd" wróżbiarstwa, rozkwitło właśnie na tym gruncie. Bynajmniej nie stając się tym samym, kwiatem wróżbiarstwa. 4. Piszecie o wróżkach w tvn siedem oraz na polsacie. Ludzie! Kto to ogląda? Ja- pracownica umysłowa, która wstaje o 7 rano, by być w pracy na 9:00, nawet nie wiedziałam, że coś takiego jest! O ile o wróżkach z tvn siedem, w środku głuchej nocy, coś mi się obiło o uszy, o tyle o wróżkach na polsacie, dowiaduje się dopiero z tego forum. Sprawdziłam w programie: jedno + - w granicach 1:00 - 2:00 a drugie o 4:00 rano. Kto to ogląda?? Na pewno nie inteligencja. Na pewno nie ludzie, którzy idą do pracy na 9:00 rano, ani nawet nie ci, co zaczynają pracę o 6:00 rano. No kto to ogląda?! Ochroniarz na nocnej zmianie? Z nudów, bo odłączono mu kanał z tańcem na rurze! Bezrobotny? Który ostatnie grosze zasiłku, wyda na smsa za 3,66 Ktoś w depresji? Bezrobotne, emerytowane kobiety w okresie menopauzy? Ktoś na rencie?! Tak, chyba na nich się najwięcej zarabia. No i oglądają oczywiście rodziny wróżek. Bez dwóch zdań! Na pewno ta ostatnia grupa ogląda z wypiekami na twarzy, swoją gwiazdę w tv, każdy "odcinek" z jej-najlepszej wróżki, udziałem. 5. rozwojduchowy_online -> czym się różni 3,66 za smsa, w tvn siedem, do którego zachęca jakaś wcześniej nieznana Jaske, od 3,66 za sms na polsacie, do którego zachęca Gilda? Bo jak na mój gust, to takie samo parcie na szkło, taki sam fast food wróżebny, takie samo dno. Chyba każdą wypowiedź na tym forum trzeba zaczynać i kończyć regułką- na zasadzie: przed użyciem, skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż... Nie jestem wróżką, tylko myślącym konsumentem wróżbiarstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barbara Re: Gildia - dobra wróżka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.09, 16:36 Jestem zainteresowana opinią o tej wróżce Odpowiedz Link Zgłoś
irona.sonata Re: Gildia - dobra wróżka? 02.05.23, 22:19 Nie wiem, ale się dowiem Odpowiedz Link Zgłoś