misboaa 09.11.09, 01:02 Czy postać z karty trzyma monetę kurczowo bo nie chce jej oddać nikomu z chytrości, samolubstwa czy raczej jest to coś ciężko zdobytego, jakieś mozolnie wypracowane dobro i boi się je stracić? Pytam o talię RW. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szpilki-only Re: IV Monet 09.11.09, 07:00 to bardzo dobra karta w interesach(o ile nie najlepsza), na pewno nie mówi o mozolnych trudach tylko o zadowoleniu z tego co się posiada pieniądz nad głową czyli w myśli, pieniądz w sercu i jeszcze 2 monety pod stopami-oznacza materializm, ktoś ogromna wagę przywiązuje do spraw materialnych, w danych czasie inne sprawy się dla niego nie liczą, dodatkowo 4 oznacza zamkniecie się(np na uczucia) tyle ode mnie Odpowiedz Link
misboaa Re: IV Monet 10.11.09, 23:34 Bardzo Ci dziękuję Szpilki-only, że odpowiedziałaś na moje pytanie Dokładnie o takie właśnie objaśnienie mi chodziło. Czasami, i mam to z różnymi kartami, trudno jest mi uchwycić jej pierwotny, główny sens a czytanie książek często jeszcze bardziej ten obraz zamydla i wtedy już nic nie wiem/jak na egzaminie Bardzo mi pomogłaś. Pozdrawiam Odpowiedz Link
beatek733 Re: IV Monet 12.11.09, 18:18 A ja znowu z tymi jajkami z moich kart pojade na mojej karcie 4 monet siedzi sobie król i poddani własnie mu przyniesli w darze 4 jaja czyli wg mnie to cos co otrzymujemy bez większego wysiłku , co przychodzi samo a my czujemy z tego faktu zadowolenie :0) oby tylko nie na zasadzie łatwo przyszło łatwo poszło .. Odpowiedz Link
misboaa Re: IV Monet 13.11.09, 21:38 Twoja jajcarska talia jest bardzo obrazowa Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link