gosiadzika 07.12.09, 09:31 Egenia Tarot Arkana wielkie [img]https://3.bp.blogspot.com/_zut6zn8nlPI/SxlKxdzyYsI/AAAAAAAAAqM/QqxE7VBDlKw/s1600-h/IMG_9880.jpg[img] kielichy miecze pytałam, kosztuje aż 80 dolarów (( Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krolowa.mieczy Re: Tarot z Ukrainy od Eugeni Tupak 07.12.09, 09:34 Piękny!!! 80 dolców! no no! Opiera się na RW? Odpowiedz Link
krolowa.mieczy Re: Tarot z Ukrainy od Eugeni Tupak 07.12.09, 09:35 Widze że napisy cyrylicą - po ukraińsku czy rosyjsku? Odpowiedz Link
gosiadzika Re: Tarot z Ukrainy od Eugeni Tupak 07.12.09, 09:38 kurka ale jestem ciemna z ty wklejaniem Eugenia Stupak , dziewczyna pochodzi z ukrainy jej blog: eugeniasea.blogspot.com/ Odpowiedz Link
krolowa.mieczy Re: Tarot z Ukrainy od Eugeni Tupak 07.12.09, 09:54 gosiadzika napisała: > kurka ale jestem ciemna z ty wklejaniem > > Eugenia Stupak , dziewczyna pochodzi z ukrainy > jej blog: > eugeniasea.blogspot.com/ po rosyjsku! to dobrze można spokojnie czytać Odpowiedz Link
gosiadzika Re: Tarot z Ukrainy od Eugeni Tupak 07.12.09, 09:59 hahahahaha to co tam piszą bi mi cos translator ggolge pisze o złomie Odpowiedz Link
krolowa.mieczy Re: Tarot z Ukrainy od Eugeni Tupak 07.12.09, 10:06 ja śmigam w oryginale bez translatora Teraz jestem w pracy i nie dam rady tłumaczyć ogólnie: ona zapoznaje czytelników ze swoją własnoręcznie zrobionymi taliami - wpis z 5.12 i 4.12. te karty ze zdjęcia z 5.12 ma tylko AW kwadratowe 9cmx9cm. Zrobiła też swoją wizję kart klasycznych - następne zdjęcia. te z 4.12 zrobiła sama, bo nie miała pieniedzy na kupno (jak pisze: z ubóstwa). resztę postaram sie przetłumaczyć w domu - chyba że ktoś woli translatora to się nie wcinam Odpowiedz Link
krolowa.mieczy Re: Tarot z Ukrainy od Eugeni Tupak 07.12.09, 10:10 Aha! I najważniejsze! ona sama sobie ponazywała karty AW. Np u niej Mag to Alchemik; Kapłanka to Tajna (w sensie Ukryta, Tajemna), cesarzowa - Rozkosz(na), Cesarz - Status itp Odpowiedz Link
krolowa.mieczy Re: Tarot z Ukrainy od Eugeni Tupak 07.12.09, 14:50 Gosiu, teraz mam dłuższą chwilkę do 15.00 i widze, że przeoczyłam wazną informację : karty z wpisu z 5.12 to nie tarot a Lenormand. Ona pisała coś o klasyce a ja automatycznie, że karty klasyczne O tarocie jest cały wpis z 4.12 Odpowiedz Link
krolowa.mieczy TŁUMACZENIE 07.12.09, 16:59 All rights reserved by Qmie We wpisie z 3.12 Eugenia pisze, że dostała swój pierwszy aparat cyfrowy i zrobiła zdjęcia własnej talii tarota. Rozmiar kart jest niestandardowy (trzyma w ręku – widac jej kciuk). Okazało się, ze ma problem z tasowaniem, ale znalazła sposób: tasuje je wertykalnie Da radę przywyknąc. Nie opisuję dalej, bo to jej przemyślenia Wpis z 4.12. (tłumaczę w 1 os l.lp) Witam wszystkich, jak obiecałam wczoraj, zaznajomię was z moją nową talią. Ona bardziej jest większa po długości, ale po szerokości i grubości jednakowa. Zrobiłam tak dla łatwiejszego tasowania kart. I będę ją chciała tasowac wertykalnie, ponieważ od razu mogę swobodnie kłasc na stół i lepiej mi przy interpretacjach. (od razu przechodzę do jej nazewnictwa kart). Dlatego, że sama stworzyłąm tą talię, chciałąm również sama ponazywac AW jak je czuję i widze. 0. Żartownisia nazwałam Glupotą ( głupia genialnosc albo genialnosc głupoty) 1.Mag – Alchemik (co na górze to i na dole, co na dole to i na górze – nieskończonosc) 2.Kapłanka – Tajnosc (poznanie tajemnicy albo tajemnica poznania) 3.Imperatorowa – Rozkosz(nosc) – przybywaj i mnóż, płodź. 4.Imperator – rządź i dziel, rozdzielaj i bądź włądczy 5.Kapłan – Ortodoksja (poznanie tradycji albo tradycyjne poznanie) 6.Zakochani – Wybór (jedno z dwóch albo dwa z jednego) 7.Rydwan – Sukces/powodzenie (powodzenie u pierwszego albo pierwszy sukces) 8.Siła została siłą (fizyczna siła) 9.Eremita został Samotnością (tylko w samotnosci można poznac siebie) 10.Koło Fortuny stało się Powrotem Przeznaczenia (tak rysują się na naszych rękach linie przeznaczenia) 11.Sprawiedliwosc nazwałam Zakonem (apodyktyczny zakon albo zakon apodyktycznosci) 12.Wisielec (in. Powieszony) – Sprawdzenie/Doświadczenie/ zapytanie siebie (tylko po zagłębieniu się w siebie przychodzi odkupienie/oświecenie) 13.Śmierc – Transformacja (żeby przyszło to, co nowe a stare odeszło i umarło) 14.Umiarkowanie – Prawosc (cierpienie daje możliwosc zachowania siebie – w sensie być wiernym sobie) 15.Diabeł – Upadek Grzechu (tylko nie poddając się pokuszeniu można zachowac swoją wolną wolę i swobodę) 16.Wieża – Krach (kara niebios albo zniszczenie budynku) 17.Gwiazda – światło/blask gwiazdy albo gwiezdny blask 18.Księżyc – sputnik czyli satelita (przyp. tak po prostu) 19.Słońce – Jasnośc 20.Sąd – Apokalipsa albo Sądny Dzień (Dzień Sądu) 21.Świat – inny świat albo świat inności Musze odpocząc Odpowiedz Link
krolowa.mieczy Re: Tarot z Ukrainy od Eugeni Tupak 07.12.09, 19:37 A wiecie, ze u nich zima jak się patrzy?! <schock> Wybierała się wczoraj na łyżwy albo narty :0 (nie pojechała - czeka na zimowe kanikuły Ona mieszka w pobliżu Kijowa, miała jechac na jakiś casting, ale ból głowy jej przeszkodzil. I okazuje się, że Eugenia wydaje swoje pismo - eee, o blog chodzi! a już myślałam, ze coś jak Tarocista PS Czy wy uwierzycie, ze ten mój rosyjski to jeszcze z liceum?!!! Taką mieliśmy nauczycielkę! I matura z rosyjskiego Dziękuję Ci Pani Mario Odpowiedz Link
asia.33 Re: Tarot z Ukrainy od Eugeni Tupak 07.12.09, 15:15 ależ piękne i takie wymowne ...zakochałam sie w nich ..to 3 talia która do mnie przemawia ..niesamowite !!!!! Odpowiedz Link
maly-elf Re: Tarot z Ukrainy od Eugeni Tupak 07.12.09, 18:19 CUUUUUUUUUUUDOWNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Szkoda że takie drogie Odpowiedz Link
gosiadzika królowo mieczy 08.12.09, 11:00 możesz jej zapytać jakie są możliwosci jej zakupu, forma łatności i wysyłki? chyba sobie zrobie prezent na świeta Odpowiedz Link
krolowa.mieczy Re: królowo mieczy 08.12.09, 11:26 pewnie tylko jak się zmienia na klawiaturze albo w komp język, żebym mogła pisac w cyrylicy? wiesz może? Odpowiedz Link
dobema Re: królowo mieczy 08.12.09, 14:45 krolowa.mieczy napisała: > pewnie > tylko jak się zmienia na klawiaturze albo w komp język, żebym mogła pisac w > cyrylicy? wiesz może? > Królowo znalazłam wirtualną klawiaturę rosyjską www.rusofil.pl/cyrylica/index.html link powżej, mam nadzieję że pomogłam Odpowiedz Link
dobema Re: królowo mieczy 08.12.09, 14:55 dobema napisała: > krolowa.mieczy napisała: > > > pewnie > > tylko jak się zmienia na klawiaturze albo w komp język, żebym > mogła pisac w > > cyrylicy? wiesz może? > > > > Królowo znalazłam wirtualną klawiaturę rosyjską > www.rusofil.pl/cyrylica/index.html > link powżej, mam nadzieję że pomogłam to jest chyba lepsze!!! www.translit.ru/ lub www.klaw.pl/index2.html ale ja się nie znam, więc wrzuć sobie w google hasło "klawiatura rosyjska" i coś na pewno znajdziesz Odpowiedz Link