29.03.10, 19:38
Dziś o mało mój wyjazd nie zakończył się nieszczęściem. Jestem
roztrzęsiona i bez sił sad Moje auto zostało w warsztacie na trasie a
ja dopiero trafiłam do domu.
Zobaczcie proszę czy mogę zdecydować się na tańszą część do
samochodu bo wszystko zaczyna przerastać już moje możliwości.
1. ty w dylemacie - Pustelnik
ja próbuję zbadać sprawę. Nie znam się na mechanice, usiłuje więc
poznać jej tajniki, na co zwrócić uwagę, co jest istotne, a przede
wszystkim o co chodzi?!

część droższa
2. stan obecny sprawy - Wisielec odwr.
nie stosuje odwróceń, samo się zrobiło. Przeczytałam, że może
oznaczać strach przed stratą wartości materialnych i to by się
zgadzało bo naprawa jest dla mnie bardzo kosztowna w tym momencie.
3.co mówi ta propozycja o sobie - 9 Mieczy
chyba to ja jestem tak załamana na tej karcie. W ubiegłym tygodniu
naprawa, w tym naprawa. O mało nie skończyło się dziś tragicznie a
auto było sprawdzane w czwartek i wszysko było ok! Jestem załamana
bo znowu nie potrafię znaleźć racjonalnego wytłumaczenia tych plag
egipskich jakie ostatnio na mnie spadają.
4. co będzie jak wybierzesz tą możliwość - Słońce
myślę, że powinno być dobrze. Autko było by jak nowonarodzone
5. jak wesprze cię wybór tej drogi - 6 Buław

sukces niby jest.
część tańsza
6. stan obecny sprawy - As Mieczy
szukam racjonalnego i salomonowego rozwiązania, bez sentymentów. Ma
być zrobione dobrze, tanio i już!
7.co mówi ta propozycja o sobie - Paź Monet
to rozsądne wydawanie pieniędzy. Nie rozrzucam się niepotrzebnie.
8. co będzie jak wybierzesz tą możliwość - Paż Mieczy
sprawa zostanie rozwiązana?
9. jak wesprze cię wybór tej drogi - As Pucharów
As to prezent od Boga więc może oznacza zminimalizowanie strat? Będę
zadowolona, że jakoś wybrnęłam z kryzysu?
Obserwuj wątek
    • jasmin_25 Re: awaria 29.03.10, 20:02
      Pustelnik - probujes zise rozeznac w tych czesciach itp.

> część droższa
      tamtych pytan nie rozumie to napisze na te co rozumiemwink

> 4. co będzie jak wybierzesz tą możliwość - Słońce
      Slonce to tez karta bezpieczenstwa, autko powinno sprawnie dzialac a ty juz nie
      bedziesz sie martwic, ze znow cos sie posypie

> 5. jak wesprze cię wybór tej drogi - 6 Buław

wydaje mi sie, ze to wskazowka, ze lepiej kupic ta drozsza czesc, tak jakby byla
      lepszym wyborem mimo ceny, 6 bulaw to karta sukcesu, kiedy juz wszystko sprawnie
      dziala

> część tańsza
      > 8. co będzie jak wybierzesz tą możliwość - Paż Mieczy
      Paz mieczy wydaje mi sie, ze pokazuje ze dalej bedzie cos zgrzytac, on pokazuje
      osobe, ktora potrafi popsuc humor, ktora raz jest do rany przyloz a potem wbija
      szpile, wiec o czesci chyba mowi podobnie, ze to nie bedzie w pelni sprawnie
      dzialac, ze cos bedzie nie tak

> 9. jak wesprze cię wybór tej drogi - As Pucharów
      karta niby sympatyczna ale zeby sie nie okazalo, ze wskazuje na jakies wycieki
      plynu w aucie..

• misboaa Re: awaria 29.03.10, 22:49
        No tak, tego nie wzięłam pod uwagę sad
        Płynów tam (o ile ja-Pustelnik dobrze się wgłębiłam i naczytałam)
        nie ma żadnych, ale skoro zwróciłaś na to uwagę to muszę się dobrze
        tej karcie przypatrzeć.
        Dziękuję Jasmin za pomoc smile
        • misboaa Re: 30.03.10, 10:08
          i niestety zamówiłam tańszą
          zobaczymy więc jak będzie
          • asia.33 Re: 30.03.10, 12:26
            4. co będzie jak wybierzesz tą możliwość - Słońce
            jak spojrzałam na to słonce to pomyslałam ze moze tu chodzi o tzw
            ochrone czyli gwarancje ....miałabys tu gwarancje ale nie koniecznie
            musi sprawowac sie lepiej ..pewnie to czesc oryginalna.
            • misboaa Re: 30.03.10, 19:15
              asia.33 napisała:

> 4. co będzie jak wybierzesz tą możliwość - Słońce
              > jak spojrzałam na to słonce to pomyslałam ze moze tu chodzi o tzw
              > ochrone czyli gwarancje ....miałabys tu gwarancje ale nie
              koniecznie
              > musi sprawowac sie lepiej ..pewnie to czesc oryginalna.

Dokładnie tak. Droższa to oryginał smile Tańsza, jakiś zamiennik.
              Obie są nowe. Myślę cały czas o tmy co powiedziała Jasmin i mam
              stracha, ale cóż, takie życie. Nasunęło mi to właśnie myśl czy aby
              As Pucharów w jakiś sposób nie przypomina całej tej częśći? Muszę
              poszukać jakiegoś zdjęcia czy rysunku i zobaczyć jak to wygląda.
              • asia.33 Re: 30.03.10, 19:25
                8. co będzie jak wybierzesz tą możliwość - Paż Mieczy
                idac tym powyzszym tropem skojarzyło mi isie jednoznacznie paz
                mieczy = "na wariackich papierach" czyli niby funkcjonuje prawidowo
                ale jakby co nikt odpowiedzialnosci nie da.
                Paz monet = podróbka, przedmiot o małej wartosci
                mysle o tym asie puch = moim zdaniem to jakas ulga dla Ciebie
                bedzie, bedziesz zadowolona
                • misboaa Re: 30.03.10, 19:33
                  asia.33 napisała:

> 8. co będzie jak wybierzesz tą możliwość - Paż Mieczy
                  > idac tym powyzszym tropem skojarzyło mi isie jednoznacznie paz
                  > mieczy = "na wariackich papierach" czyli niby funkcjonuje
                  prawidowo
                  > ale jakby co nikt odpowiedzialnosci nie da.
                  > Paz monet = podróbka, przedmiot o małej wartosci
                  > mysle o tym asie puch = moim zdaniem to jakas ulga dla Ciebie
                  > bedzie, bedziesz zadowolona

Łudzę się, i modlę żeby ta podróba miała troszkę większą wartość tongue_out
                  • jasmin_25 Re: 31.03.10, 10:15
                    > Łudzę się, i modlę żeby ta podróba miała troszkę większą wartość tongue_out

Nie przejmuj sie tak, bo moze faktycznie ten pazik to podrobe doslownie oznacza
                    tak jak pisala Asia, zamienniki czesto tez dobrze dzialaja smile
                    • jasmin_25 Re: 31.03.10, 10:16
                      a wogole to co to za czesc konkretnie? o ile to nie tajemnica, bo ciekawa jestemwink
                      • misboaa Re: 31.03.10, 14:50
                        To nie tajemnica smile To spr\zegło smile
                        Całe.
                        • jasmin_25 Re: 31.03.10, 15:43
                          To pazik moze chyba tez mowic, ze moze sie szybciej zuzyc niz firmowe ale to
                          normalne przy tanszych czesciach
                          www.auto-swiat.pl/wydania/artykul.asp?Artykul=17946&Strona=1
                          • misboaa to nie koniec!!!! 01.04.10, 12:41
                            Potrzeba jeszcze jednej części!!!
                            Leję łzy - ciekawe czy to nie są te płyny o których mówiłaś Jasmin :
                            ( - to żart w rozpaczy bo nie ma bezpośredniego związku z tańszą
                            częścią, przy doroższej było by to samo sad
                            Załamana czekam na święta mijając codziennie wiedzmę mamroczącą pod
                            nosem...
                            • asia.33 Re: to nie koniec!!!! 01.04.10, 12:59
                              o jasny gwint! co tym razem ????
                              • asia.33 Re: to nie koniec!!!! 01.04.10, 12:59
                                a moze ta czesci druga wyglada jak as pcharów ???
                                • misboaa Re: to nie koniec!!!! 01.04.10, 13:35
                                  tuleja, nie wiem jak wygląda bo nie miałam czasu sprawdzić. Może o
                                  opłatek który wrzuca gołąbek do kielicha?
                                  To chyba jednak nie ma bezpośredniego związku z ceną tamtej części.
                                  W obu przypadkach trzeba było by ją wymienić
                                  • jasmin_25 Re: to nie koniec!!!! 01.04.10, 14:16
                                    Missboa w tamtym linku co podalam ostatnio pisze co dobrze wymienic razem ze
                                    sprzeglem i tam cos o plynach wlasnie pisalo, moze zerknij bo ja jak zwykle
                                    zapomnialam dopisac konkretnie o co mi chodzi
                                    • misboaa Re: to nie koniec!!!! 01.04.10, 16:29
                                      Tak, bardzo dziękuję za niego bo jest napisany bardzo zrozumiale/ co
                                      dla mnie w tym temacie jest niezbędne. Na wszelki wypadek jak tam
                                      bedę to zapytam mechanika o płyny.
                                      Sprawdziłam czy to prawda, że muszę jeszcze to wymienić:
                                      6 Pucharów, Królowa Buław, As Buław
                                      stan.ob....rada..........wynik
                                      więc się trochę uspokoiłam bo uznałam, że to nie naciąganie

i czy machanik jest uczciwy:
                                      Król Mieczy, Król Pucharów, 4 Puchary
                                      jakoś 4 Puchary nie wiem jak rozpatrywać to zniechęcenie, ale czy wy
                                      też myślicie, że gość jest ok?
                                      • misboaa Re: część dalsza końca!!!! 02.04.10, 00:26
                                        otóż moi drodzy jest tak, że tarot pokazał coś czego się nie
                                        spodziewałam - więc jak tu wróżyć????
                                        Pytałam o droższe, oryginalne i tańsze (miałam na myśli również
                                        nowe, ale nie firmowane). Tarot pokazał wprawdzie to tańsze tylko,
                                        że nie to które miałam na myśli. Mechanik w rozmowie tel.
                                        poinformował mnie, że wstawia używan! Tak mnie zaskoczył, że nie
                                        wiedziałam jak gębę otworzyć. Podobno dobre i takie tam bla bla bla.
                                        Znowu kolejna porcja nerwów.
                                        Tak więc sprawa rozkładu nieco się rozjaśniła bo ten paź jak
                                        zauważyłyście "mniejszej wartości" to po prostu używane. Ta druga
                                        część, która wyskoczyła niespodziewanie też ma być używana!
                                        Coś mi się wydaje, że 4 Puchary w pytaniu o uczciwość mechanika
                                        oznaczają, że chyba mu się nie chce i ma to gdzieś.
                                        • jasmin_25 Re: część dalsza końca!!!! 02.04.10, 09:17
                                          ej skoro to mialo byc nowe, to ma byc nowe! a nie stary, czesciowo zuzyty sprzet
                                          ci wstawia, przeciez to sie znowu niedlugo posypie.. Moze wartoby bylo zmienic
                                          mechanika albo stac nad tym i zwracac uwage co robi? Przeciez to o twoja kase i
                                          twoje bezpieczenstwo chodzi.
                                          • misboaa Re: część dalsza końca 2 05.04.10, 13:46
                                            Autko odebrane, zaparkowane... a rano pod autkiem wielka plama
                                            oleju...
                                            Cieknie i cieknie!!!!!
                                            Dlatego też Jasmin dostajesz ogromną piątkę za doskonale odrobione
                                            zadanie smile Gratuluję.
                                            a ja idę po nervosol bo to przerosło moje siły psychiczne! sad
                                            • asia.33 Re: część dalsza końca 2 05.04.10, 15:19
                                              no to do niczego ten mechanik !!! do reklamacji z nim!
                                              • misboaa Re: część dalsza końca 2 05.04.10, 15:47
                                                Pod maską pół auta mokre. Leci po przewodach tak jak na Asie
                                                Pucharów a pod spodem kałuża.
                                                Paź Mieczy też się sprawdził tak: najpierw nie mogłam się
                                                przyzwyczaić do nowego ustawienia sprzęgła i ruszałam jak szalony
                                                nastolatek mocnym zrywem i piskiem opon - czyli paziem byłam ja.
                                                Teraz za to skrzypi pedał przy każdym wciskaniu jak zardzewiała
                                                śruba.
                                                Kiepskie jest to, że warsztat nie jest na miejscu i znowu będę
                                                musiała dojeżdżać sad
                                                • jasmin_25 Re: część dalsza końca 2 05.04.10, 16:36
                                                  O rany, wolalabym nie miec racji sad Misobaa moze ty masz jakiegos faceta, zeby
                                                  go poprosic o zalatwienie tego? Brata, sasiada no kogokolwiek jak nie wlasnego,
                                                  bo na faceta ten mechanik na pewno inaczej popatrzy i zrobi wszystko jak byc
                                                  powinno. Chociaz moze lepiej by bylo mechanika zmienic ale to zareklamowac
                                                  trzeba najpierw..
                                                  • misboaa Re: część dalsza końca 2 05.04.10, 17:01
                                                    No właśnie!!! Muszę niestety zareklamować u niego bo przecież każdy
                                                    następny wykasuje mnie od nowa jak za normalną usługę.
                                                    Znowu przyglądam się tej nieszczęsnej 4 Pucharów która tak wtedy
                                                    mnie zastanawiała

czy machanik jest uczciwy w stos. do mnie:
                                                    Król Mieczy, Król Pucharów, 4 Puchary

Może on nie wie jak się do tego zabrać? Choć wątpię. Może jest
                                                    rozkojarzony? Wspominał, że jest w żałobie więc wtedy uznałam, że
                                                    czwórka może pokazywać właśnie ten stan.
                                                    W rozmowie sprawia wrażenie bardzo ciepłej osoby. Dużo mi tłumaczył,
                                                    wszystko dokładnie pokazał. Przy okazji powiedział o innej jeszcze
                                                    usterce o której nie wiedziałam a trzeba ją koniecznie zrobić i nie
                                                    muszę u niego. Co zaskakujące zadzwonił do mnie na drugi dzień po
                                                    odbiorze i pytał czy wszystko jest w porządku. To mnie teraz
                                                    zastanawia jeszcze bardziej.
                                                  • ivana Re: część dalsza końca 2 05.04.10, 19:28
                                                    Misboa ten mechanik jest uczciwy w stosunku do Ciebie i ma dobre checi ale na
                                                    tym koniec. Nie jest najlepszym fachowcem. Potrafi przekonujaco mowic ale to
                                                    wszystko. Napraw samochod u kogos innego prosze bo on potrafi tylko radzic i
                                                    proponowac rozwiazania ale nie potrafi zlikwidowac problemow. To jest dobry
                                                    czlowiek ale nie poradzi sobie z Twoja awaria. 4 pucharow zwraca Ci uwage na to
                                                    ze mozesz ewentualnie z nim podyskutowac o problemie ale przeciez nie o to Ci
                                                    chodzi prawda?
                                                  • misboaa Re: część dalsza końca 2 10.04.10, 00:24
                                                    Aż się boję znowu o tym wspominać tongue_out
                                                    ale.... odebrałam dzisiaj auto z poprawki!!!!! smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka