miki242 24.06.10, 19:17 zauwazylam, ze mozna postawic sobie tarota na onecie. Czy jest to tylko zabawa? pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zainteresowany1977 Re: tarot na onecie 24.06.10, 20:08 Może i można ale jak przez przypadek wyciągniesz kartę śmierci albo rogatego to co dalej? Odpowiedz Link
miki242 Re: tarot na onecie 24.06.10, 20:11 o matko wlasnie wyciagnelam karte smierci gdzie pyt bylo o uczucia innej osoby Odpowiedz Link
zainteresowany1977 Re: tarot na onecie 24.06.10, 20:17 No to wypowiedziałem to w złą godzinę , żartuję. Śmierć przeważnie oznacza przeobrażenie, zmianę i naturalnie może dotyczyć wszelkich spraw i sytuacji. Jeśli zainteresował Cię tarot i czujesz, że mogłabyś się nim zajmować to polecam Ci kupno talii, np. Rider Waite czy Arcus Arkanum. Odpowiedz Link
jasmin_25 Re: tarot na onecie 24.06.10, 20:24 Tarot to tarot, czy na onecie czy gdziekolwiek indziej Co ciekawe ten rozklad jest bardziej skomplikowany niz pytanie na jedna karte wiec nie wiem co ciagnelas, ze wyszla ci tylko smierc w odpowiedzi.. Odpowiedz Link
zainteresowany1977 Re: tarot na onecie 24.06.10, 22:00 Mam na ten temat inne zdanie, zakup kart, pierwsze oględziny wypakowanych z folii, tasowanie ich i układanie, trzymanie w dłoniach, podziwianie jeśli są dobrze zrobione, możliwość interpretacji w ciszy, no i w końcu zadośćuczynienie tradycji bo od kiedy zna je świat istniały w takiej formie, to bezcenne, oglądanie ich na ekranie monitora to jak lizanie nierozpakowanego lizaka i nie przystoi komuś dla kogo są czymś szczególnym Odpowiedz Link
jasmin_25 Re: tarot na onecie 24.06.10, 22:04 w pelni sie z toba zgadzam, tez wole te drukowane Ale ile razy mialam okazje stawiac sobie karty wirtualne to to sie sprawdzalo, dlatego uwazam, ze to wrozba rownie dobra jak z normalnych kart Odpowiedz Link
miki242 Re: tarot na onecie 25.06.10, 00:54 naprawde? a na jakiej stronce jezeli mozna zapytac? Odpowiedz Link
jasmin_25 Re: tarot na onecie 25.06.10, 05:46 na jakiejkolwiek z tarotem, tylko jak zwykle trzeba skupic sie na pytaniu,nie pytac w kolko o to samo i samemu interpretowac, bo te gotowe interpretacje bywaja jakies dziwne Odpowiedz Link
miki242 Re: tarot na onecie 25.06.10, 10:12 wlasnie, tylko, ze ja nie umiem interpretowac.....ksiazki tez nie pomagaja... Odpowiedz Link
zainteresowany1977 Re: tarot na onecie 25.06.10, 10:50 To wpadaj tutaj częściej i bacz na to jak próbują interpretować inni i sama próbuj rozkminiać rozkłady i dopisywać swoje interpretacje pod interpretacjami innych forumowiczów , to najszybszy sposób by mniej więcej skumać jak się czyta karty (chodzi o sam sposób czytania, opanowanie/odkrycie znaczeń kart przychodzi z praktyką). Odpowiedz Link
zainteresowany1977 Re: tarot na onecie 25.06.10, 11:13 Losowane z internetu ,,działają" ale ktoś dla kogo są czymś szczególnym powinien je nieraz stawiać z prawdziwej talii. Odpowiedz Link
miki242 Re: tarot na onecie 25.06.10, 11:43 ok sprobuje mam kolege z ktorym kiedys bylam na randce ale on nie byl gotowy na zwiazek. wiem , ze on mnie lubi, ale.... wiec zadalam pyt czy jezeli sie do siebie zblizymy fizycznie-on mnie pokocha.... wiem glupie pyt... wiec wylosowalam: przeszlosc-3 miecze terazniejszosc-6 monet przyszlosc 3 monety wiec ja bym to zanalizowala ze on mnie zranil w przeszlosci(nie wiem odczucia wlasne czy analiza...) terazniejszosc-dostaje nie to co potrzebuje? przyszlosc-nie ma szans Odpowiedz Link
zainteresowany1977 Re: tarot na onecie 25.06.10, 11:59 Załóż nowy temat i tam wrzuć rozkład ze swoją interpretacją. Odpowiedz Link
instalar Re: tarot na onecie 26.06.10, 18:32 cos w tym jest tarot to tarot.... żadnego nie mozna naduzywać itp... Odpowiedz Link