Dodaj do ulubionych

co robić?

01.10.10, 20:01
Mam znajomego skończył studia i nie wie co dalej ze sobą zrobić. Jak zwykle mieszam się w cudze (jego) życie i chce mu pomóc. Mam dojście do pewnej firmy - nawet nie wiem czy oni potrzebują kogoś i czy on by chciał - pytam tak na zapas - Co powinnam zrobić: zapytać się w tej firmie czy kogoś (miałam na myśli znajomego) potrzebują a może dać sobie spokój i się nie wtrącać ?

Rozkład krzyżak
sedno as pucharów - niewątpliwie chłopak poszukuje pracy a byłaby to praca w jego zawodzie może pieniądze nie za wielkie ale zawsze to własny grosz - karta brama koniec jednego etapu w życiu i przejście do drugiego
tego nie robić 10 pucharów chyba jednak nie powinnam się angażować w sprawę, nie powinnam się obciążać kłopotami znajomego
to powinnam zrobić rydwan zapanować nad swoją gorliwością i dać sobie na wstrzymanie
wynik Q pucharów Czy się zapytam w tej firmie czy nie to i tak się skupi wszystko na mnie - znaczenie tej karty to także sukces szczęście i przyjemności i co mam zrobić?

Sama nie wiem co mam zrobić pytać się w tej firmie czy nie?
Obserwuj wątek
    • misboaa Re: co robić? 02.10.10, 00:21
      Może żebyś nie angażowała się zbyt emocjonalnie w ta sprawę tylko jeśli możesz zapytać to zadziałaj, ale bez zbytniej protekcji, namawiania, oczekiwań czy nadwyrężania relacji rodzinnych. Coś na zasadzie (bo ciężko mi sprecyzowac myśli) A. jest moim bratem to nie może mi odmówić i musi przyjąc B. który też jest moim przyjacielem. W efekcie A. dostanie pracownika którego nie potrzebuje a B. zbyt małą wypłatę i oba będą niezadowoleni.
      • algaria Re: co robić? 02.10.10, 16:49
        Tak zrobiłam - zapytałam tylko czy potrzebują takiego pracownika i gdzie ewentualnie ma składać papiery jemu przekazałam co i gdzie - bez protekcji - niech chłopak sam walczy
    • 17sadowy Re: co robić? 02.10.10, 21:20
      Moim zdaniem nie powinnaś pytać
      • 17sadowy Re: co robić? 02.10.10, 21:22
        A doczytałam ostatni post że już po ale podtrzymuję zdanie poprzedniesmile
    • algaria Re: co robić? 03.10.10, 10:45
      chłopak jest po prawie i zapytałam znajomej czy są przyjęcia w sądach i prokuraturze ( tu mam pewne znajomości) Powiedziała by spróbował złożyć papiery do działu kadr do sądu i ja mu to przekazałam a co on zrobi to już jego sprawa. smile
      • 2bieguny Re: co robić? 03.10.10, 11:12
        Świat i ludzie staje się straszny, doswiadczam tego co chwile, na własnej skórze także. Juz nawet mam takie powiedzenie, ze kazdy dobry uczynek musi zostac ukarany big_grin
        Ale sie tego nie trzymam, mam nadzieję, ze kiedy bede w potrzebie, ktoś tez do mnie wyciągnie pomocną dłoń. Nadal kieruje sie głównie moimi odczuciami, Tarot może pomóc zwrócic na coś uwagę i tyle.
        Ja zrobiłabym tak jak Ty, nie musisz go polecac, sama nie lubie polecac, bo jakby sie ktoś nie sprawdził, to byłoby mi głupio, ale zapytac, tak jak Ty to zrobiłas.... Pochwalam smile
        Słonecznej niedzieli smile
      • misboaa Re: co robić? 03.10.10, 11:50
        Wg mnie Rydwan ostro zaznaczył, że zadziałać a 10 Pucharów by nie brać go zbytnio w opiekę czyli tak jak zrobiłaś nie protegować. Zachowałaś się jak prawdziwa królowa zainteresowałaś się i wspomogłaś smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka