polinqa1 22.10.10, 14:15 czy tarot się sprawdza ?jak jest to możliwe,że karty mogą cokolwiek o nas powiedzieć? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misboaa Re: zagadka tarota 22.10.10, 14:45 ... i liczysz, że tutaj otrzymasz wyczerpującą odpowiedź? Odpowiedz Link
krolowa.mieczy Re: zagadka tarota 22.10.10, 15:05 poczytaj wątki i wyrób sobie zdanie nikt nikogo przekonywać nie będzie Odpowiedz Link
zainteresowany1977 Re: 22.10.10, 20:15 To akurat proste, każdy układ we wszechświecie przypuszczalnie posiada nadrzędny i podrzędny układ, układy te działają na tych samych zasadach, a ktoś zawarł ten system zależności w tej talii kart syntetyzując go ze świata ludzi. Ziemia kręci się wokół słońca, koło od samochodu też się kręci, człowiek też może się kręcić wokół własnej osi, właściwość obracania się jest jak widać na wielu poziomach. I to jest moja teoria , skromność hehe... Odpowiedz Link
algaria Re: 22.10.10, 22:11 Od tych kręciołów aż niedobrze mi się zrobiło... To żeś wytłumaczył Panie Zet Odpowiedz Link
niwa1 Re: zagadka tarota 22.10.10, 22:28 Jeśli zgłębiasz Tarota i stawiasz karty to z czasem sama poprzez własne doświadczenie odpowiesz sobie na to pytanie. Jeśli nie masz pojęcia o Tarocie to ktoby Ci cokolwiek ,starał się wytłumaczyć to i tak nic to nie da bo to nie matematyka, sorry Odpowiedz Link
zainteresowany1977 Re: 22.10.10, 23:06 Co do drugiego pytania to chodzi o to, że one zawierają bazę naszych ludzkich etapów życiowych, postaw i kluczowych motywacji, więc siłą rzeczy gadają właśnie na te tematy Odpowiedz Link
krolowa.mieczy Re: 23.10.10, 20:07 Zet, jesteśmy dumni Czy autorka wątku zrozumiała teorię? może jeszcze zajrzy tu? Odpowiedz Link
zainteresowany1977 Re: 23.10.10, 22:34 Och dziękuję, jestem okropnie dowartościowany, normalnie chyba mi teraz wystarczy na dwa tygodnie Odpowiedz Link
misboaa Re: 23.10.10, 23:28 zainteresowany1977 napisał: > Och dziękuję, jestem okropnie dowartościowany, normalnie chyba mi teraz wystarc > zy na dwa tygodnie > We lowju Zeeeeeeed!!!! Odpowiedz Link
malina-jagoda Re: zagadka tarota 23.10.10, 23:27 polinqa1 napisała: > czy tarot się sprawdza ?jak jest to możliwe,że karty mogą cokolwiek o nas powie > dzieć? Tak, sprawdza się. Jednak warunkiem jest wiara w to. Nie wiem po co to pytanie skoro i tak woiesz swoje? Odpowiedz Link
tommy994 Re: zagadka tarota 24.10.10, 10:51 Ktoś wspomniał, że odpowiedzią na te pytanie jest praktyka. Zgadzam się z tym. Im więcej z kartami pracujesz, tym bardziej takie pytanie sensu nie ma. Ja odpowiedziałem sobie bardzo prosto, tak tarot działa a skoro działa to o resztę nie ma co się martwić. -- Czasem najłatwiejsze rzeczy, najtrudniej jest pojąć... Odpowiedz Link
2bieguny Re: zagadka tarota 24.10.10, 11:45 Tarotem interesuje się od kilku miesięcy. Nie wiem, jak innym, bo wykorzystuje go tylko na swoje wlasne potrzeby. Doskonale okresla mi terazniejszosc, albo nie umiem zadawac pytan, albo nie umiem odczytywac odpowiedzi i interpretacji, bo co do przyszlosci to jakos mi się nie spasowuje ;/ Ktos tu w stopce ma takie zdanie, ze nie karty sie mylą, tylko interpretator do d.... czytam forum, blogi, bardzo systematycznie i dokładnie, przygladam sie, czytam watki, gdzie ktoś pisze jak się sytuacja rozwinęła, mam juz swoje typy, wiem, ze sa tu tacy, co Tarota czytac nie porafią i myla się nader czesto i tacy, co czytaja czego tak nie widac jak w kazdej dziedzinie zycia mozna byc mistrzem i nieudolnym czeladnikiem, wazne, zeby byc sumiennym uczniem. Są tutaj osoby, co nie panują nad emocjami, niestety Zatem jak wszędzie. Odpowiedz Link
2bieguny Re: zagadka tarota 24.10.10, 18:21 Ja tu jadu nie widze, to jest konkretna odpowiedz na zadane pytanie. Odpowiedz Link
krolowa.mieczy Re: zagadka tarota 24.10.10, 19:58 Myly PaNstwo się nie szarpią. Buzi buzi i po sprawie. A tak wogle to niosę butelkę pokoju Odpowiedz Link
2bieguny Re: zagadka tarota 24.10.10, 20:02 Ja się nie szarpię, buzi jakiemus przytojniakowi, dlaczego nie *) Ja piszę jak to wygląda wg mnie, to zle? Odpowiedz Link
zainteresowany1977 [...] 24.10.10, 21:13 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
zainteresowany1977 Re: 24.10.10, 21:31 No ale to było finalizujące, na miętko, no dooobra. Odpowiedz Link
krolowa.mieczy Re: zagadka tarota 24.10.10, 21:00 przyszło mi do głowy jeszcze, ze tarot jest w pewnym sensie odpowiedzią na TO Odpowiedz Link
zainteresowany1977 Re: zagadka tarota 24.10.10, 21:17 Autor coś usłyszał o tarocie albo sam się skusił na wróżbę, a ,,będzie to co musi być" to taki wniosek końcowy po usłyszeniu wróżby? .. ,,zdemaskować boski plan" .. no nie mogę Odpowiedz Link
krolowa.mieczy Re: zagadka tarota 24.10.10, 21:26 słowa napisała Kasia Nosowska. I nie mam pojęcia czy miała stycznośc z tarotem czy nie. Odpowiedz Link