28.10.10, 08:36
Królowo Mieczy...smile
niepospolity obrazek wybrałaś na logo. Gratulacje.

Zakończyłam pewien etap w moim życiu. Bez wróżb, kabał, kart, pasjansów.
Ale!
Nie jestem prześmiewcą sił nadprzyrodzonych.
Dlaczego boję się tarota? Jest tak potężny, jak sobie wyobrażam, lub, jak dałam to sobie wmówić?
Pozdrowienia.
Obserwuj wątek
    • casablanca76 Re: Wchodzę? 28.10.10, 09:14
      bardzo ciekawy temat rzuciłaś...czy to znaczy że poprostu uzależniłaś się od Tarota?
      jak dla mnie obrazek w skali od 1 do 10 daję 5.
      • krolowa.mieczy Re: Wchodzę? 28.10.10, 09:40
        A jednak obrazek wink
    • krolowa.mieczy Re: Wchodzę? 28.10.10, 09:45
      Witaj,
      mam nadzieję że bedziesz brać czynny udział w dyskusji na temat, który poruszyłaś i nie znikniesz po jednym poście.
      smile
    • matta.hari Re: Wchodzę? 28.10.10, 16:59
      Witaj, Królowo.
      Witaj, Casablanka.
      Nie, nie zniknę.Nie wiem, jak do Was trafiłam, gdzie kliknęłam. Zainteresował mnie obrazek. Teraz musiałam zadać sobie trochę trudu, by Was odnaleźć. Przesuwam stronę w zakładkę, by problem się nie powtórzył.

Casablanko. Twój obrazek w wizytówce taki żywiołowy, haha odpowiesz, przecież to żywioł, ogień przecie. No i właśnie. Jednoznaczne.
      W logo widzę tajemnicę i grozę ukrytą w użyciu techniki dowolnej. Zakwalifikowałabym ten obrazek w Twojej skali na dziesięć. Pokusiłabyś się znaleźć coś na dziesięć z wykrzyknikiem?

Nie jestem uzależniona od Tarota. Chyba gdzieś czytałam, bo nie rozmawiałam z nikim o wróżeniu z kart. A wiedzę posiadam taką, że gdy niewprawny umysł, nieintuicyjny, nieutalentowany, zabawia się Tarotem, to więcej szkody może narobić niż wskazać, którą drogą pójść.

Przyjemnie zdziwił mnie fakt, że moje rówieśniczki, no, prawie, po uroczystościach obchodzenia trzydziestki, miałam kilka jeszcze innych, bardziej hucznych imprez. Wczoraj ukoronowanie pewnego etapu w życiu i powiem szczerze, wczoraj jeszcze bałabym się wejść w to Forum.
      Do wieku wracając, przyjemnie zdziwił mnie fakt, że młode osoby też parają się... i nie wiem jak Tarota nazwać; wróżbiarstwem?
      • krolowa.mieczy Re: Wchodzę? 28.10.10, 17:18
        Stawiasz karty czy dajesz sobie wróżyć?

no fakt, przesłanie to obrazek smile
        Zdaję sobie z tego sprawę smile
        • matta.hari Re: Wchodzę? 28.10.10, 17:57
          Nigdy nie byłam u wróżki.
          Raz Cyganka dość namolnie z dzieckiem w tobołku na plecach nalegała, że mi powróży.
          Chciałam ją wspomóc i podałam rękę. Miało być za 2 zł. Powiedziała, bym na rękę położyła dziesięć. Powodowana sentymentem, położyłam. Powiedziała, połóż jeszcze pięćdziesiąt. Bez słowa odeszłam. Słyszałam za mną przekleństwa.

Stawiać kart nie potrafię.
          • misboaa Re: Wchodzę? 28.10.10, 18:32
            Dobra rada: nie wrózyć u ulicznych Cyganek i przypadkowych wizjonerek smile
            • algaria Re: Wchodzę? 28.10.10, 19:39
              A ja jak pierwszy raz zobaczyłam nasze nowe logo to myślałam że pokoje pomyliłam smile Teraz już się z nim oswoiłam i co raz bardziej zaczyna mi sie podobać.
              Witaj Mata!
    • tommy994 Re: Wchodzę? 28.10.10, 21:14
      Kiedyś stawiałem stale tarota. Można powiedzieć za często. Lecz kubeł zimnego wiadra wystarczył by się opanować.
      • misboaa Re: Wchodzę? 28.10.10, 21:23
        tommy994 napisał:

> Kiedyś stawiałem stale tarota. Można powiedzieć za często. Lecz kubeł zimnego w
        > iadra wystarczył by się opanować.

A ja wolę obcym niż bliskim. Sobie prawie nie stawiam.
        • 2bieguny Re: Wchodzę? 28.10.10, 21:48
          a ja tylko sobie smile
      • tommy994 Re: Wchodzę? 28.10.10, 23:55
        "...kubeł zimnego wiadra..." - chyba gorzej nie mogłem napisać smile przepraszam. Ja wróżę częściej innym a sobie rzadko.
        • misboaa Re: Wchodzę? 29.10.10, 00:30
          tommy994 napisał:

> "...kubeł zimnego wiadra..." - chyba gorzej nie mogłem napisać smile przepraszam.
          > Ja wróżę częściej innym a sobie rzadko.

eeeee tam tommy
          każdego co innego przyprowadza do porządku big_grin
        • krolowa.mieczy Re: Wchodzę? 29.10.10, 00:39
          Tommy, nie zauważyłabym tego gdybyś się nie poprawił smile
          Fajne to było smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka