Dodaj do ulubionych

Inne przypadki 4 buław niż romans

10.11.10, 08:54

Dzisiaj wypadly mi karty dnia
4 buławy
2 kielichy 8 kielichow(znowuwink

Chcialam Was zapytac jak inaczej widzicie 4 buławy niz mozliwosc romansu? Nie wiem co mi dzisiaj dzien przyniesie ale zazwyczaj 4 buławy wypadaly mi na mozliwosc romansu i chcialabym znac Waszą opinie a tej Karcie-Bramie.
Oczywiscie w ksiazkach wyczytalam rozne jej znaczenia i ich sie ucze ale chodzi mi o Wasze doswidczenia. Te sa dla mnie najwazniejsze.
I co sadzicie o moich kartach na dzisiaj?
Obserwuj wątek
    • niwa1 Re: Inne przypadki 4 buław niż romans 10.11.10, 09:18
      Dla mnie 4 Buław jest głównie kartą własnej tożsamości, znalezieniem swojego miejsca w świecie-odnalezieniem się w życiu.
      Głównie chodzi o to odczucie wewn. a chodzić może o rodzinę,pracę czy inne dziedziny życia.
      Popisałabym ale muszę lecieć do pracy
      Pozdrawiam
      • ivana Re: Inne przypadki 4 buław niż romans 10.11.10, 09:51
        Ja rowniez Cie pozdrawiam Niwowink Dzieki że wpadlas mimo, ze sie spieszysz do pracy.
        To fakt czuje sie od rana bardzo dobrze i pewnie, nie miotaja mną zadne watpliwosci , mam wrazenie ze moge znaleźć odpowiedz na kazde pytanie. Taki spokoj wewnetrzny.
        • ma_ewa01 Re: Inne przypadki 4 buław niż romans 10.11.10, 09:58
          No własnie, to chyba daje 4-ka. Taka stawilizacja, spokój wewnętrzny. Zatrzymanie tam, gdzie jesteś i uczynienie tego miejsca miłymsmile
          Msmile
          • ivana Re: Inne przypadki 4 buław niż romans 10.11.10, 10:03
            Dziekuję ma_ewo, wink. A jak Wam ta karta wspolgra z pozostalymi dwiema?
    • mrgodot Re: Inne przypadki 4 buław niż romans 10.11.10, 10:12
      ivana napisała:

>
      > Dzisiaj wypadly mi karty dnia
      > 4 buławy
      > 2 kielichy 8 kielichow(znowuwink
      >
      > Chcialam Was zapytac jak inaczej widzicie 4 buławy niz mozliwosc romansu? Nie w
      > iem co mi dzisiaj dzien przyniesie ale zazwyczaj 4 buławy wypadaly mi na mozliw
      > osc romansu i chcialabym znac Waszą opinie a tej Karcie-Bramie.

4 Buław to nie jest karta-brama. 8 Kielichów jest bramą.
      • ivana Re: Inne przypadki 4 buław niż romans 10.11.10, 10:18
        Upss, sorrkiwink Wydawalo mi sie ze jestwink
        • ivana Re: Inne przypadki 4 buław niż romans 10.11.10, 10:29
          Zobaczcie co ciekawego wyczytalam na temat 4 buław

[b]Aleister Crowley, którego śladami wędrujemy po krainie tarota, zatytułował te kartę Completion, co znaczy doprowadzenie do końca, spełnienie lub realizacja. Energia tej karty przypominała mu działanie Wenus w znaku Barana - choć ma ona w sobie również wiele ze znaku Lwa.

A ja jestem barankiem urodzonym w ascedencie wagi, która opiekuje sie Wenus a wiec to jest moja kartawink
          • mrgodot Re: Inne przypadki 4 buław niż romans 10.11.10, 12:42
            ivana napisała:

> [b]Aleister Crowley, którego śladami wędrujemy po krainie tarota, zatytułował t
            > e kartę Completion, co znaczy doprowadzenie do końca, spełnienie lub realizacja
            > . Energia tej karty przypominała mu działanie Wenus w znaku Barana - choć ma on
            > a w sobie również wiele ze znaku Lwa.
            >
            > A ja jestem barankiem urodzonym w ascedencie wagi, która opiekuje sie Wenus a w
            > iec to jest moja kartawink
            Wenus w Baranie jest spalona smile Ale już się cofnęła do znaku Wagi. Niestety szybko wkroczy w znak Skorpiona, a to też jest znak jej upadku. Baranem rządzi Mars.
            • ivana Re: Inne przypadki 4 buław niż romans 10.11.10, 13:05
              No dobra Godotko a teraz przetlumacz to co napisalas z polskiego na naszesmile
            • szpilki-only Re: Inne przypadki 4 buław niż romans 10.11.10, 15:48
              mrgodot napisała:
              > Wenus w Baranie jest spalona smile Ale już się cofnęła do znaku Wagi. Niestety szy
              > bko wkroczy w znak Skorpiona, a to też jest znak jej upadku. Baranem rządzi Mar
              > s.

Mogłabyś napisać co to znaczy? Ja mam wenus w skorpionie, dlaczego spalona???
              • mrgodot Re: Inne przypadki 4 buław niż romans 10.11.10, 16:04
                Moje drogie, to nie jest temat na to forum.
                Mówimy, że planeta jest spalona albo "na wygnaniu" kiedy znajduje się w znaku opozycyjnym. W przypadku Wenus (władczyni Wagi i Byka) opozycję stanowi Mars (władca Barana i Skorpiona). I krótko mówiąc - na wygnaniu energia Wenus ulega osłabieniu, jej harmonijna natura nie może się wyrazić w sposób właściwy. Wenus w tych znakach nabiera cech marsowych. To tak tylko pokrótce - wspomniałam o tym kiedy Ivana napisała o swoim ascendencie i Słońcu w znakach opozycyjnych. Taka harmonia i agresja w jednym.
                Interpretacja Crowleya 4 Buław jako Wenus w Baranie ma pewien sens. W końcu na karcie jest kobieta i mężczyzna - Wenus i Mars. Tylko się muszą jakoś dogadać.
                • szpilki-only Re: Inne przypadki 4 buław niż romans 10.11.10, 16:56
                  Ok, wszystko zrozumiałam, dziękuję smile
                  • ivana Re: Inne przypadki 4 buław niż romans 10.11.10, 17:14
                    Zefirku dziekujewink Godotko tak sie zastanawiam kiedy Ty masz czas na prace? Znawczyni tarota, astrologii, sportow ekstremalnych i jeszcze stu zapewne innych rzeczywink Przyznam szczerze ze mnie mozg dymilby winkZartuje oczywiscie. Serdeczne dziekiwink
                    • mrgodot Re: Inne przypadki 4 buław niż romans 10.11.10, 18:19
                      ivana napisała:

Godotko tak sie zastanawiam kiedy Ty masz czas na prace?

Przecież pisałam niedawno, że jestem na emeryturze smile w wysokości 9 Kielichów. Przynajmniej na razie.
                      A czasu nie mam ostatnio zbyt wiele bo rozpoczęłam pracę nad własnym blogiem tarotowym. Mars w Strzelcu mnie nosi smile
                    • zainteresowany1977 Re: Inne przypadki 4 buław niż romans 10.11.10, 19:19
                      Nie za ma co smile
                      MrGodot nie zadowala się bele czym, no i widać sporą erudycję smile
    • zainteresowany1977 Re: Inne przypadki 4 buław niż romans 10.11.10, 16:53
      4 kijów to taka wygodna stabilność, nie jest to pełnia szczęścia ale ,,dobrze się kręci" i są powody do zadowolenia. To chyba jest też taka przedwczesna radość, na mojej 4 kijów dwoje ludzi wygląda na zadowolonych ale zanim dojdą do zamku muszą jeszcze pokonać most tzn. czeka ich jeszcze coś do zrobienia by zaznać pełni. Moim zdaniem to nie jest karta romansu, bo 4 to stabilność, to raczej coś jawnego i nie z doskoku.
      • szpilki-only Re: Inne przypadki 4 buław niż romans 10.11.10, 17:47
        zainteresowany1977 napisał:
        > pełni. Moim zdaniem to nie jest karta romansu, bo 4 to stabilność, to raczej co
        > ś jawnego i nie z doskoku.

U mnie tak samo się sprawdza, żaden romans tylko najbliżsi ludzie, a nawet wspólne zamieszkanie (4buławy jako 4 ściany).
    • niwa1 Re: Inne przypadki 4 buław niż romans 10.11.10, 21:32
      Witaj Ivano
      Obawiam się nadinterpretacji jeśli chodzi o karty dnia ale spróbuje.
      Biorąc pod uwagę, że karty dodatkowe to Kielichy to 4 Buław jako k.główna będzie mówiła,że dzień Ci minął na rozmyślaniach i udowadnianiu sobie,sprawdzaniu/tak dla siebie/ czy Twój związek /relacje/ z osobą Ci bliską /2 Puch/ spełnia Twoje oczekiwania, czy tego właśnie chciałaś,czy czujesz się spełniona,czy to jest szczyt tego co możesz w tej relacji osiągnąc.
      8 Puvcharów ostatnio przerabiałysmy i wiąże się ono właśnie z zadowoleniem w związku lub jego brakiem
      Przy braku tego zadowolenia i odczucia że to jest to-to przy 4 Buław może się pojawić potrzeba zmian aby do tego doprowadzić bo 4 to stabilność i spokój a jak tego nie ma to nie jest 4.
      Panowałaś nad emocjami ale się odzywały i są z Tobą. Nad czymś rozmyślałaś, coś Ci nie daje spokoju, do czegoś wciąż wracasz/8 Puch/.

Ale się rozpisałam,czasem mnie tak wewżmie, sorry,dopiero teraz mam czas po pracy i obowiązkach domowych.
      Pozdrawiam ciepło, co myślisz o tych wypocinach?
      • ivana Re: Inne przypadki 4 buław niż romans 10.11.10, 22:57
        > Panowałaś nad emocjami ale się odzywały i są z Tobą. Nad czymś rozmyślałaś, coś
        > Ci nie daje spokoju, do czegoś wciąż wracasz/8 Puch/.

Niwo tu masz racje, panowalam nad emocjami bo juz byly dostatecznie rozbudzone u mojej kolezanki a rozmowa ze mna ją uspokajala i masz racje ze rozmyslalam duzo bo probowalam znalezc jakiejs wyjscie z sytuacji w ktorej ona sie znajduje
    • asia.33 4 buław 10.11.10, 21:39
      dla mnie ta karta mowi o byciu z kims w "ogranicozonej przestrzeni"...dom, miejsce ulubione, nawet sale koncertowa gdzie nam dobrze i skupiamy sie na sobie ...a nawet pokazalo mi sie jako jazde autem z osoba ktora lubimy i to byl mile spedzony czas smile
      • misboaa Re: 4 buław 10.11.10, 21:43
        > .a nawet pokazalo mi sie jako jazde autem z osoba ktora lubimy i to byl mile sp
        > edzony czas smile

to ciekawe
        • ivana Re: 4 buław 10.11.10, 22:54
          Moi drodzy,
          dzien byl pelen harmonii i mialam spokoj wewnetrzny oraz dobry humor. W pracy na krotkiej przerwie kolezanka mnie zaprosila na kawe i znowu zwierzala mi sie ze swego zycia prywatnego i roznych niuansow z ktorymi sie boryka.Pociaszalam ja jak moglam. To te 2 kielichy. Wczesniej one pokazaly mi sie jak przyjacielska rozmowa w cztery oczy. 8 kielichow podobnie jak wczesniej. Jej nagromadzone emocje znalazly upust w rozmowie ze mna. A po poludniu tak mnie zmuliła pogoda ze zasnelam i spalam 4 godziny w lozeczku, miejscu bezpiecznym i milym smile (4 buławy raz jeszcze). To potwierdzaloby co napisala Asienka, ze w zyciu codzinnym to jest jakies miejsce bezpieczne, gdzie wypoczywamy i regenerujemy siewink
          • blue_kwiatuszek Re: 4 buław 11.11.10, 20:59
            4Kije to u mnie częściej pokazują zwiazek niż romans.Do romansu to pokazuja się u mnie 3kielichy , cesarzowa, krolowa kijów .
            4kijó to zawsze jak wyciągne pokazuje bezpieczne miejsce , mieszkanie , dom , takie stabilne miejsce gdzie czujemy sie dobrze , bezpiecznie mamy swoje 4kije smile
            • ivana Re: 4 buław 11.11.10, 21:06
              Dzieki kwiatuszku niebieskiwink a moze Niezapominajko?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka