Dodaj do ulubionych

Taki dylemat Czy jechać teraz na urlop?

04.01.11, 13:51
Czy ze względu na problemy finansowe powinnyśmy odlożyć go na potem?
Ostatnio nas budzet nie ma się najlepiej, ale chcielismy odpocząć i wyjechać na kilka dni, tylko czy to nie bedzie tzw gwoźdź?
Obserwuj wątek
    • coill Re: Taki dylemat Czy jechać teraz na urlop? 04.01.11, 15:23
      bielunka napisała:

> Czy ze względu na problemy finansowe powinnyśmy odlożyć go na potem?
      > Ostatnio nas budzet nie ma się najlepiej, ale chcielismy odpocząć i wyjechać na
      > kilka dni, tylko czy to nie bedzie tzw gwoźdź?

ewentualne Skutki(powyjazdowe)

Jak bedzie: As kijów + 10 mieczy
      (6puch,6miecz) + Q puch
      Siła do walki z klopotami. Mozliwe ze ten wyjazd w trakcie moze byc gdzies nad wode - lub bedzie towarzyszyc duzo alkoholu?
      pO POWROCIE mozesz czuc sie faktycznie przybita na zasadzie "po co ja jechalam, nie potrzebnie" ale bedziesz mieć siłę, ktora da Ci As kijów b y sie podniesc.
      Jakk NIE bedzie: 3 puch + 7 monet + Wisielec(4puch)
      nie bedzie wiecej wypoczynku po powrocie, ale nie widac tu jakiejs skrajnej nedzy. Nie bedzie tez czekania az pieniadze spadna z nieba, moze nie bedzie ich juz wogole na koncie? Moze jakis czas nigdzie nie pojdziecie(np na impreze) bo nie bedzie za co.wstrzymacie sie od rozrywek.. smiem twierdic ze moze wrecz plany co do tego wyjazdu ulegna zmianie, stana sie skromniejsze?

plusy wyjazdu: 2 miecze
      chwila spokoju,czasu na rozmowe na oddech.moze potrzeba wam tego zeby konflikty jakies ulagodzic, chociazby wewnętrzne?
      minusy: 5 kijow tu trzeba powalczyc,moze trzeba bedzie nadrobic finansowo przed lub po..moze twoj partner jest np bardziej do tego przekonany ty mniej, i mam ty jakis drobny konflikt kt wymaga dyskusji?

Co robic - Kochankowie

tu karta napewno sugetuje by porozmawiac z partnerem i przystosowsc sie do jego opini i decyzji.
      Kochankowie moze nie sa wyjazdowa karta, ale milo i sielsko wypoczywa sobie parka na mojej karcie. Wiec nawet jesli nie wyjazd, to spędzcie ze sobą np jedna noc w jakims fajnym hotelu lub dobe w domoowym zaciszu pijąc wino i ciesząc sie sobą. Wypoczynek taki napewno jest zwiazkowi potrzebny, i nie trzeba ladowac duzych pieniedzy i przemierzac wielkiej liczby km aby to zorganizowac.
      • bielunka Re: Taki dylemat Czy jechać teraz na urlop? 05.01.11, 21:36
        A to fakt, ja jestem mniej przekonana niż on, a raczej byłam, bo on zrobił mi niespodzianke i zarezerwował wszystko już.

A Ci kochankowie to mnie prześladują smile w rozkładzie związkowym też wyszly na końcu.
        • coill Re: Taki dylemat Czy jechać teraz na urlop? 06.01.11, 00:24
          tzn ze masz jechac, ze wzgledu na niego i zwiazeksmile reszta potem sie zajmijcie;P
    • nielaik Re: Taki dylemat Czy jechać teraz na urlop? 06.01.11, 17:34
      Jak bedzie: As kijów + 10 mieczy(6puch,6miecz) + Q puch
      Wyjazd będzie wymgał więcej zachodu, a efektu na który liczysz nie będzie. 10 mieczy i KK są niezbyt optymistyczne. Niezadowolenie, przybicie, na począstku może być mały hura optymizm ale później już nie.
      Jakk NIE bedzie: 3 puch + 7 monet + Wisielec(4puch)
      Nie wypoczywasz, nie oderwiesz się od rzeczywistości na moment, 7 denarów i Wisielc. Tak jakby nie było czasu dla siebie, świętego spokoju. Nie ma dobrej zabawy.
      plusy wyjazdu: 2 miecze
      Szansa na rozmowę, każdy będzie przedstawaić swój punkt widzenia.
      minusy: 5 kijow
      Kłótnia, za dużo zamieszania, stresu.
      Co robic - Kochankowie
      Romantyczne i miłe spędzenie czasu przyda się związkowi, ale niekoniecznie musisz wyjeżdżać.
      • bielunka Re: Taki dylemat Czy jechać teraz na urlop? 06.01.11, 18:02
        Jadę w następnym tygodniu więc powiem jak było

Nie liczę na żaden efekt
      • bielunka Re: Taki dylemat Czy jechać teraz na urlop? 06.01.11, 18:05
        nielaik napisała:

> Jakk NIE bedzie: 3 puch + 7 monet + Wisielec(4puch)
        > Nie wypoczywasz, nie oderwiesz się od rzeczywistości na moment, 7 denarów i Wis
        > ielc. Tak jakby nie było czasu dla siebie, świętego spokoju. Nie ma dobrej zaba
        > wy.
        czyli ze tego nie będzie czyli, że wypoczne itd. smile

a kłótnia a to byłoby intrygujące, jeszcze nie mieliśmy w czasie tego roku okazji do kłótni.
        • magdalena.1230 Re: Taki dylemat Czy jechać teraz na urlop? 07.01.11, 20:50
          Bielunka ten urlop to może byś odłożyła bo karta takie mało optymistyczne wyszły.
          Co jest za nie -3kielichy a wiec z radosci z urlopu nie będzie a 7monet odpręzenia .
          • bielunka Re: Taki dylemat Czy jechać teraz na urlop? 07.01.11, 22:30
            ojej, martwicie mnie. Ale już się nie da odlozyc, zaliczka zaplacona itd..

a czemu nie bedzie radosci? samo to ze z nim bede t o juz radosc bedzie.
          • bielunka Re: Taki dylemat Czy jechać teraz na urlop? 07.01.11, 23:26
            magdalena.1230
            tak się zastanawiam teraz nad tym bo 3 kielichy i 7 monet to jest w pytaniu jak nie bedzie
            ale mi nie chodzilo czy sobie odpoczniemy, jak będzie na wyjęxdzie. Tylko zadałam pytanie czy jechać ze wzgledów czysto materialnych czy jechać ze względu na pieniądze.

a w tarace 3 kielichy tzn ja na 3 puchary patrzylam ale to to samo chyba, to karta zakochanych marzycieli a 7 moment teoria zamiast praktyki, czyli zdala od rzeczywistosci? Ale ja tego nie umiem podporządkować pod pytanie jak nie będzie czyli czy nam przyjdzie klepać biede, bo nas pograzy wyjazd.

nie wiem sama smile
    • bielunka Re: Taki dylemat Czy jechać teraz na urlop? 13.01.11, 20:12
      Post factum

Wszytsko pięknie fajnie ładnie, ale jestem przybita jakaś, chyba dlatego, że co dobre się kończy i trzeba zmierzyć się z rzeczywistością.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka