Dodaj do ulubionych

brak kontaktu

05.01.11, 13:53
Od wielu miesięcy nie mam kontaktu z kolegą z zagranicy. Jest to dziwne go to fajny gaduła, starszy pan o bardzo żywym umyśle i jest to do niego niepodobne. Z racji wieku różne myłśi przychodzą mi do głowy, ale chyba karty nie są straszne. Jak myślicie?

sedno - 10 Mieczy
brak kontaktu, coś umarło
to jest przyczyną - 8 Money (2 Buław)
od lat był na emeryturze, ale fakt pan to bardzo aktywny, udzielający się społecznie więc zawsze coś robił ale nigdy nie przeszkasdzało to w kontakcie więc nie wiem.

to nie jest p. - 5 Monet (4Miecze)

podejrzewałam jakąć choroobę, wylew itp, ale te kartyna zczęście je wykluczają

wynik - Mag (5 Mieczy)
z tego powodu którego nie pojmuję chce, ale jakby mu się nie chciało???
Obserwuj wątek
    • coill Re: brak kontaktu 05.01.11, 14:09
      misboaa napisała:

>
      > sedno - 10 Mieczy
      > brak kontaktu, coś umarło
      > to jest przyczyną - 8 Money (2 Buław)
      a moze on dostal mimo emerytury jakies zajecie? skupil sie na czyms Mysle sobie, ze moze poznał jakas mila pania(np w necie) i tak codziennie "wykłuwa" sobie kontakt, ze wrecz zapomnial o znajomych?

> to nie jest p. - 5 Monet (4Miecze)
      no tak 4 m wykluczylo chorobe. braki finansowe tez itp.

trudne jakies mnie to big_grin
      • misboaa Re: brak kontaktu 05.01.11, 14:22
        coill napisała:

> misboaa napisała:
        >
        > >
        > > sedno - 10 Mieczy
        > > brak kontaktu, coś umarło
        > > to jest przyczyną - 8 Money (2 Buław)
        > a moze on dostal mimo emerytury jakies zajecie? skupil sie na czyms Mysle sobie
        > , ze moze poznał jakas mila pania(np w necie) i tak codziennie "wykłuwa" sobie
        > kontakt, ze wrecz zapomnial o znajomych?

pani raczej nie poznał bo ma świetną żonę (też już starszą panią), dorosłe dzieci i kupę wnucząt. Ta taka zgrana rodzinka gdzie dziadek zamiast siedzieć w sobotę w domu wynajmuje busa, zbiera wszystkich i jeżdżą sobie na wycieczki big_grin Zawsze dużo u nich się działo więc teraz nie widzę powodu dlaczego miało by to kolidować z napisaniem chociaż maila. Chyba, że wybrał się w podróż na bezludzie. Dwa lata temu planował ostatnią podróż z żoną - dookoła świata, ale zachorował i nie wypaliło.
    • asia.33 Re: brak kontaktu 05.01.11, 15:46
      mi tu wyglada ze Pan potrzebuje na co dzien pomocy drugiej osoby (2kiji) bo codzienne tczynnosci wykonuje nie tak szybko jak kiedys - mozolnie i ciezko (8monet)

nie jest to bieda czy izolacja-uwaizanie w łozku przez chorobe

wynik dziwny ..jakby podwojne udawanie bo mag cos udae i 5 mieczy tez - ten wynik jest zupelna zagadka
    • justillo Re: brak kontaktu 05.01.11, 22:26
      > to jest przyczyną - 8 Money (2 Buław) może ten pan gdzieś wyjechał i zajął się swoimi sprawami ,raczej się odezwie
      • misboaa Re: brak kontaktu 06.01.11, 10:33
        W sumie wszystko o czym piszecie do niego pasuje smile Zobaczymy jak długo będę czekać na sygnał.
        • misboaa po czasie... 26.03.11, 16:07
          Nadal nie mamy kontaktu. Na wszelki wypadek gdyby nie dochodziły maile napisałam też pocztą i dalej nic. Nie wiem co mam robić bo przecież nie napisze do jego żony z pytaniem czy żyje? Z resztą gdyby coś się stąło to chyba by mnie poinformowała.
          Widzicie coś nowego w tym rozkładzie?
          • krolowa.mieczy Re: po czasie... 26.03.11, 17:34
            Wiesz co? Kiedyś zastanawiałam się nad takim czymś: gdybym nagle przestała się pojawiać na forum, to właściwie nikt by nie wiedział co sie stało. A mogłabym np. właśnie umrzeć. To takie trochę dziwne, że dochodziłyby maile i adresaci nie wiedizeliby czy specjalnie nie odpisuję, czy może mam inne zajęcia. Chyba śmierć przyszłaby do głowy jako ostatnia.
            Już nawet Dobemie mówiłam kiedyś, że jeśli nie oddzwonie tzn że nie żyję. To śmieszne, ale taka prawda...
            • misboaa Re: po czasie... 26.03.11, 17:46
              /ale tym masz przemyślenia deziewczyno big_grin /

Myślisz, że on umarł?
              • krolowa.mieczy Re: po czasie... 26.03.11, 17:49
                misboaa napisała:

> /ale tym masz przemyślenia deziewczyno big_grin /

tongue_out

>
                > Myślisz, że on umarł?

Nie, nie sądzę. Miałaś 5 monet i 4 mieczy jako NIE DLATEGO. Ani nie jest chory, ani nie umarł. Chyba mu się nie chce - mag + 5mieczy (zaniechanie działania).
                • misboaa jakie pytanie? 10.04.11, 11:20
                  Idą święta i nie wiem jak mam się zachować?
                  Obawiałam się, że umarł, ale karty jakby tego nie potwierdziły. Znamy się kilkanaście lat więc nie mogę tak sobie odkreślić krechą bez dowiedzenia się o co chodzi.
                  Zapytać czym się teraz zajmuje?
                  Co jest powodem, że milczy?
                  Co mam zrobić w tej sytuacji?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka