misboaa 14.01.11, 15:08 Wisielec, 4 Buław Czy osoba wzięła łapówkę lub inną gratyfikację? tali RW Nqjpierw myslałam, że nie bo to zawieszenie ziałań, ale teraz nie wiem co zrobić z 4 Buław. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misboaa Re: łapówka 14.01.11, 15:11 Wisielec (Papieżyca) , 4 Buław potem dołożyłam Papieżycę na Wisielca. Tajemnica jakaś jest, ale to też uczciwa karta. Może dopiero weźmie? Odpowiedz Link
ivana Re: łapówka 14.01.11, 15:14 Podobno nie zaczyna sie pytania od "Czy?"...na tym forum tak wyczytalam Odpowiedz Link
misboaa Re: łapówka 14.01.11, 15:31 ivana napisała: > Podobno nie zaczyna sie pytania od "Czy?"...na tym forum tak wyczytalam no wiem właśnie i też kombinowałam bo zwasze staram się inaczej pytać, ale tym razem nie wiedziałam jak to sformułować żeby bylo wprost. Żle też zrobiłam bo chodzi mi konkretną sprawę a tak postawione pytanie może odpowiedzieć nie na ten ten temat Odpowiedz Link
ma_ewa01 Re: łapówka 14.01.11, 16:09 Moze zapytać o uczciwość osoby X w tej sprawie... Z ciekawości wylosowałam : 4 puchary, www.albideuter.de/html/radiant_39.html chyba wszystko jasne, dawali, ale nie wziął... Chyba jaśniej nie można - mam RW Pozdrawiam M Odpowiedz Link
nielaik Re: łapówka 14.01.11, 20:23 4 kielichów: Głuchy i ślepy na wszelkie kuszenie. Musieli go kilka razy podchodzić, zastanawiali się jaka kwota albo co by go zadowoliło. Odpowiedz Link
krolowa.mieczy Re: łapówka 14.01.11, 20:34 a może było za mało? Facet z 4 pucharów ma wszystko, aż przesyt to może stawki chodzą wyższe <dżołk> Odpowiedz Link
nielaik Re: łapówka 14.01.11, 20:40 A może i tak było? Żeby przyjąć łapówkę to musi się opłacać, w zależności od ryzyka. Odpowiedz Link
misboaa Re: łapówka 15.01.11, 12:51 Wielkie dzięki ma_ewo, że z własnej inicjatywy wyciągnęłaś dla mnie kartę Biorę ją za główną bo to najbardziej obiektywna wróżba. Pięknie tłumaczy moje. Ta sprawa to jeden wielki szwindel w którym prawda nie ma racji bytu. Łapówa goni wzajemne zależności. Rozmawiałam z tą "zaprogramowaną na nie" osobą i zobaczyłam w ułamku sekundy jak ruszyło ją sumienie więc to prawdopodobne, że jest tak jak mówicie. Dawali, sugerowali, ale Wisielec mógł otworzyć oczy. 4 Pucharów ma_ewy może pokazać też, że osoba ma dość i nie ma zamiaru w nic się już mieszać. Zobaczymy. Odpowiedz Link
ma_ewa01 Re: łapówka 15.01.11, 12:57 Hm... jakos nie pomyślałam, ze to kwestia ceny. Bardziej mi pasuje w kategoriach poruszonego sumienia. Serdeczności M Odpowiedz Link
misboaa uczciwość 15.01.11, 13:41 Najpierw miałam takie pytanie (mniej więcej bo nie pamiętam dokładnie) Czy osoba postąpi uczciwie: Rycerz Monet, Rycerz Mieczy nie potrafiłam połączyć rycerzy Odpowiedz Link