Dodaj do ulubionych

I kolejny dziwny temat, scrying.

25.01.11, 15:37
Czy ktoś z Was próbował takich czynności?, jakieś odczucia?
Obserwuj wątek
    • misboaa Re: I kolejny dziwny temat, scrying. 25.01.11, 22:03
      Niestety nie, ale fajnie było by mieć takie zdolności smile Ktoś w ogóle zajmuje się tym na poważnie bo nie słyszałam?
      • zainteresowany1977 Re: I kolejny dziwny temat, scrying. 25.01.11, 23:51
        Zajmowali się tym m.in. w zakonie złotego brzasku, ale podejrzewam, że robiło to i robi wielu tarocistów.
    • tommy994 Re: I kolejny dziwny temat, scrying. 26.01.11, 15:12
      Mogę poprosić o objaśnienie co to dokładnie jest?
    • tommy994 Re: I kolejny dziwny temat, scrying. 26.01.11, 15:16
      Znalazłem już tłumaczenie smile szklana kula
      • zainteresowany1977 Re: 26.01.11, 15:22
        Kula?, czytałem o tym tutaj gwiazdy.com.pl/component/content/article/5835-PO%20DRUGIEJ%20STRONIE%20TAROTA
        • casablanca76 Re: :) 26.01.11, 18:55
          czytałam...i właśnie dowiedziałam się że to co chciałabym zrobić i nazywałam to"taką małą medytacją" jest znane pod zupełnie inną nazwą smile chciałabym...ale boję się karty Wieża, Śmierć i Diabeł...boję się również tego że niespostrzeżenie mogę przekroczyć pewien próg i już wtedy wiele może się zmienić niekoniecznie na lepsze uncertain a jeszcze co do tych trzech kart których się obawiam...wróżąc nie boję się ich, mam jakieś tam swoje wyobrażenie na temat każdej z nich ale tak świadomie "wejść" w kartę i poczuć jej klimat z tej drugiej strony to już chyba co innego...obawiam się że mogłabym zobaczyć lub doznać czegoś, czego będę żałowała...ale przyznam się że próbowałam kiedyś medytować z kartą Gwiazda,byłam wtedy zestresowana a po medytacji poczułam wielkie odprężenie- zupełnie jakbym przespała nocsmile
          miałam wrażenie że sobie siedzę pod krzaczkiem przy strumyczku i słyszę szmer wody, widzę tą kobietę z dwoma dzbanami w wodzie i obserwuję jak przelewa wodę z dzbana do dzbana...i to jest jak do tej pory moje jedyne doświadczenie w tych sprawach...narazie nie zabieram się za to smile
        • tommy994 Re: 26.01.11, 20:49
          Ahha. Teraz rozumiem. Samo scrying wpisałem do słownika angielsko-polskiego i podało znaczenie jak czytanie przyszłości ze szklanej kuli.
          Tej metody nie praktykowałem. Tak jak Casablanca boję się czego mogę doświadczyć.
          A Ty próbowałeś?
          • zainteresowany1977 Re: 26.01.11, 22:05
            Nie. Obawiam się, że takie sesje mogłyby doprowadzić do poprzestawiania klepek. Jak się skoncentruję to nie muszę wchodzić w trans żeby sobie wyobrazić jak żyje scena na karcie. Widziałem na ezo jak mówią i jak się zachowują osoby które prawdopodobnie oddają się głębokim medytacjom, łapią zwiechy, gubią wątek, niezbyt ciekawie.
            • casablanca76 Re: ... 26.01.11, 23:05
              masz rację zainteresowany ja się chyba dokładnie tego obawiam...mam wrażenie że dopóki jestem w tym miejscu w którym jestem to mogę się czuć bezpiecznie...chociaż tak jak mówiłam - medytacja z kartą Gwiazda bardzo mi się podobała...to było trochę tak jakby zakazany owoc hahaha!!wink
            • lilith-2 Re: 27.01.11, 10:50
              zainteresowany1977 napisał:

> Nie. Obawiam się, że takie sesje mogłyby doprowadzić do poprzestawiania klepek.
              > Jak się skoncentruję to nie muszę wchodzić w trans żeby sobie wyobrazić jak ży
              > je scena na karcie. Widziałem na ezo jak mówią i jak się zachowują osoby które
              > prawdopodobnie oddają się głębokim medytacjom, łapią zwiechy, gubią wątek, niez
              > byt ciekawie.
              >
              Mam tak samo jak Ty, a tak na marginesie...podobno Aleister Crowley był narkomanem (w każdym razie używał subst psychoaktywnych)dlatego nie dziwi mnie fakt, że miał jakieś wizje.
    • coill Re: I kolejny dziwny temat, scrying. 26.01.11, 23:30
      robilam nie raz, ale nie wiedzialam ze to sie tak nazywa hehewink
      NIe czytalam tego art calego co podales, ale ja robilam po kolei.
      na zasadzie - ide droga np. i spotykam Maga...itd
      • coill Re: I kolejny dziwny temat, scrying. 26.01.11, 23:31
        a potem robilam tak ze zamiast np wizyty u Kaplanki i oglqadania wszystkiego o wkolo itp itd, to ja byam Magiem, potem Kaplanka itdwink zawsze po dweoh osobach zasnelo mi sie big_grin
        • zainteresowany1977 Re: I kolejny dziwny temat, scrying. 27.01.11, 10:24
          Crowley się przebierał, na tej fotce chyba w roli maga (chociaż krzyż na piersiach to chyba z kapłana)? 4.bp.blogspot.com/_NE-72ZXux-g/Stcgl1GrvfI/AAAAAAAALRw/LBFO2MYHM3o/s400/Aleister_Crowley_1.png
          • coill Re: I kolejny dziwny temat, scrying. 27.01.11, 11:34
            zainteresowany1977 napisał:

> Crowley się przebierał, na tej fotce chyba w roli maga (chociaż krzyż na piersiach to chyba z kapłana)? 4.bp.blogspot.com/_NE-72ZXux-g/Stcgl1GrvfI/AAAAAAAALRw/LBFO2MYHM3o/s400/Aleister_Crowley_1.png
            >
            bo był magiem. On se nie przebieral za wqszystkie postacie Tarota po koleiwink
    • krolowa.mieczy Re: I kolejny dziwny temat, scrying. 27.01.11, 10:30
      Był dawno temu wątek o tym. Postaram sie go poszukać - zdaje sie ze pisał o tym... kurcze! musze sobie przypomnieć nicka uncertain
      • krolowa.mieczy Re: I kolejny dziwny temat, scrying. 27.01.11, 10:35
        Znalazłam:
        forum.gazeta.pl/forum/w,46867,97386037,97435083,Re_Odpowiedniki_mijsc.html
        • zainteresowany1977 Re: I kolejny dziwny temat, scrying. 27.01.11, 11:40
          Po co wchodzić jakimiś wyuzdanymi technikami skoro można to sobie wyobrazić? Co da komu wejście w kartę skoro po odrobinie relaksu można doskonale poczuć atmosferę karty i odbędzie się to bez ryzyka jakiejś jazdy?
          • krolowa.mieczy Re: I kolejny dziwny temat, scrying. 27.01.11, 22:22
            Też nie wiem. I nie chcę próbować.
            Udało mi sie przypadkowo raz z Kochankami (to bylo jak sen na jawie - dosć bezpieczne). I na tym sie skończyło.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka