aprepope 29.06.16, 13:27 Polecam Wam zabawe rozrywkowo-tarotowa Jedna osoba opowiada nam na Forumku dowcip, a druga dopasowuje do niego karty.. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rrozsypana80 Re: Dowcipne interpretacje:) 29.06.16, 19:07 Starsze małżeństwo wybrało się na wieczorny spacerek. Po spacerku babcia mówi do dziadka: Zenek skocz no do piwnicy po jako butelkę wina, to będziemy się kochać. Dziadek zbiegł do piwnicy, jak jakiś sportowiec, myśląc "kurde tak dawno już sex-u nie było". Wziął pierwszą butelkę z brzegu, przetarł lekko z kurzu i czyta: "Końjak". Myśli sobie, że to pewnie jakiś koniak będzie. Zaniósł więc butelkę na górę, wypili cala, poszli do sypialni i kochają się przez godzinę, dwie, trzy, aż w końcu wychodzą z sypialni i babcia mówi: Łoj dziadek, tak to ja z tobą jeszcze nigdy nie miałam. Łoj babka, ja z tobą też. skocz zobacz, co to było w tej butelce Dziadek bierze butelkę,zakłada grube okulary,lekko przeciera z kurzu i czyta: "Koń jak nie może łyżka na wiadro wody." A teraz ciekawa jestem co kolezanki tarocistki pod to wyciagna? Odpowiedz Link
aprepope Re: Dowcipne interpretacje:) 29.06.16, 19:45 nie moge, poplakalam sie ze smiechu przy mysleniu, jakie to beda karty... Odpowiedz Link
aprepope Re: Dowcipne interpretacje:) 29.06.16, 20:03 5 monet, Eremita, 3 bulaw.. Kolo Fortuny, Giermek bulaw.. 7 kielichow, 7 mieczy.. As bulaw, Diabel, Moc.. As mieczy, Rycerz bulaw (a dokladniej, to Rycka kon..) Odpowiedz Link
aprepope Re: Dowcipne interpretacje:) 29.06.16, 20:13 no tez pomyslalam, ze dlugi do-w-cip ale moge skrocic..Eremita, Kolo Fortuny, Moc Odpowiedz Link
aprepope Re: Dowcipne interpretacje:) 29.06.16, 20:14 nie marudz, ze za duzo kart - opisalam caly dowcip, wszystkie etapy.. Odpowiedz Link
rrozsypana80 Re: Dowcipne interpretacje:) 29.06.16, 20:16 Hahahaha widze widze jak sie dobrze zastanowic to pasuje uklad karciany Odpowiedz Link
aprepope Re: Dowcipne interpretacje:) 29.06.16, 20:18 - Panno Sabino, wyszla by pani za kompletnego idiote, tylko ze wzgledu na jego pieniadze? - Hmm, a ile ma pan tych pieniedzy? Odpowiedz Link
rrozsypana80 Re: Dowcipne interpretacje:) 29.06.16, 21:06 Glupiec jak nic!!!! Krolowa denarow + krolowa mieczy!!! Odpowiedz Link
aprepope Re: Dowcipne interpretacje:) 29.06.16, 21:42 jak nic!!! tez myslalam o mieczowej.. Odpowiedz Link
donbas Re: Dowcipne interpretacje:) 30.06.16, 13:35 młody do ojca - tato, żenię się z Maryną - nie możesz synu, to twoja siostra, tylko nie mów nic matce za rok - tato, żenię się z Zochą - nie możesz synu, to twoja siostra, tylko nie mów nic matce na drugi dzień syn do matki - mamo, ojciec nie pozwala mi się żenić z Maryną ani Zochą bo to moje siostry - możesz synu, twój ojciec naiwnie sądzi że jest twoim ojcem, tylko nie mów nic ojcu Odpowiedz Link
aprepope Re: Dowcipne interpretacje:) 30.06.16, 14:27 Kochankowie, 7 mieczy, 6 kielichow, Diabel moze ktos ma lepsza propozycje Odpowiedz Link
rrozsypana80 Re: Dowcipne interpretacje:) 30.06.16, 15:14 Dodalabym kaplanke bo tajemnica i glupca bo czeski film nikt nic nie wie Odpowiedz Link
aprepope Re: Dowcipne interpretacje:) 30.06.16, 15:09 Zona: - Zdarzylo sie cos strasznego. Nasz kot zjadl pieczen, ktora dla Ciebie przygotowalam. - Nie placz, kochanie. Natychmiast pojade z nim do weterynarza, a ten, to go uratuje! Odpowiedz Link
rrozsypana80 Re: Dowcipne interpretacje:) 30.06.16, 15:15 Krol mieczy haha celna riposta kot w diable a zona w rozpaczy 9 mieczy Odpowiedz Link
aprepope Re: Dowcipne interpretacje:) 30.06.16, 15:31 te Twoje karty mnie bardziej ucieszyly, niz ten dowcip hihihi hahaha - pasuje! Odpowiedz Link
rrozsypana80 Re: Dowcipne interpretacje:) 02.07.16, 14:56 No to tym razem dowcipy krotkie i pilkarskie - dlaczego Pazdan nie ma znajomych na fejsbuku? Bo wszystkich blokuje - masz nastoletnia corke? Pusc ja na randke z Milikiem i tak nie wykorzysta okazji A teraz poprosze karty na to Odpowiedz Link
free.hugs Re: Dowcipne interpretacje:) 02.07.16, 18:20 1. Pustelnik + 8 mieczy 2. Paź pucharów + 2 pucharów + as buław odwrócony (odwróconych nie stosuję, ale tak mi się jednoznacznie kojarzy, że...drgnął i oklapł ha ) Odpowiedz Link
rrozsypana80 Re: Dowcipne interpretacje:) 02.07.16, 20:13 Hehe dobre dobre zwlaszcza ten odwrocony asik bulaw Odpowiedz Link
aprepope Re: Dowcipne interpretacje:) 05.07.16, 15:22 ja chce przeczytac tu jakis dowcip, ja chce! ja chce! ja chce! moze byc jakis dowcip o postawie roszczeniowej..albo co tam macie, a sie da opisac kartami..w sumie wszystko sie da Odpowiedz Link
free.hugs Re: Dowcipne interpretacje:) 05.07.16, 16:34 Dlaczego Niemcy spóźnili się na mecz? Bo Loew się grzebał. Odpowiedz Link
aprepope Re: Dowcipne interpretacje:) 05.07.16, 18:43 co probuje cos dopasowac, to sie zaczynam tak smiac, ze nie moge.. Odpowiedz Link
free.hugs Re: Dowcipne interpretacje:) 05.07.16, 21:18 Czas nagli, nie grzeb się tak z tym Apre... Odpowiedz Link
aprepope Re: Dowcipne interpretacje:) 09.07.16, 11:53 no to teraz bardzo krotkie i latwe: "Przychodzi baba do lekarza, a lekarz tez baba" no..jakie to beda karty? Odpowiedz Link
free.hugs Re: Dowcipne interpretacje:) 09.07.16, 12:03 Wisielec, Królowa pucharów, Kapłanka Odpowiedz Link
aprepope Re: Dowcipne interpretacje:) 09.07.16, 12:08 mmm, dobre!!! ja myslalam Kaplanka-Kolo Fortuny-Kaplanka Odpowiedz Link
rrozsypana80 Re: Dowcipne interpretacje:) 09.07.16, 12:16 Hmmm a ja mysle ze Cesarzowa bo to najbardziej kobieca karta ze wszystkich no baba pelna geba Odpowiedz Link
aprepope Re: Dowcipne interpretacje:) 09.07.16, 12:22 ale chora..przynajmniej ta pierwsza.. a jak nie wie na co, to to jest jeszcze tajemnica..ale tez tak o tym najpierw myslalam, ze Cesarzowa, ale cos mi tu nie gralo..ale moze wlasnie Cesarzowa, bo haslo "baba", a nie "pacjentka udala sie do lekarki specjalistki" - tez racja Odpowiedz Link
free.hugs Re: Dowcipne interpretacje:) 09.07.16, 12:55 Tez myślałam o cesarzowej ale jakos królowa kielichów mi do kazdej baby pasuje - szczególnie przed okresem a kapłanka jako lekarz, zna wiedze tajemną. A wisielec jako wizyta bo jestes unieruchomiony podczas badania Odpowiedz Link
rrozsypana80 Re: Dowcipne interpretacje:) 09.07.16, 13:04 Hahahaha a jednak cesarzowa u kazdej z Was sie przewinela w myslach Odpowiedz Link
aprepope Re: Dowcipne interpretacje:) 09.07.16, 15:32 albo Wisielec jako "odmienny stan" w sensie choroby - oslabienie, ograniczenie..? ciekawe te Wasze wszystkie wpisy - ile sie czlowiek nauczy Odpowiedz Link
free.hugs Re: Dowcipne interpretacje:) 09.07.16, 14:49 Jest tu jakaś Magdalena? Tym żartem lubię wkurzać swoja koleżankę Magdę, singielke z wolną chatą - Znasz dowcip o Magdzie? Ma gdzie, ale nie ma z kim! Odpowiedz Link
rrozsypana80 Re: Dowcipne interpretacje:) 09.07.16, 15:39 Hahaha diabel bo checi sa i pustelnik bo samotnie a mieszkanie to moze 4 denarow bo wlasne i pewnie wychuchane wydmuchane Odpowiedz Link
free.hugs Re: Dowcipne interpretacje:) 09.07.16, 15:47 O tak mieszkanie wydmuchane, w przeciwieństwie do właścicielki haha Odpowiedz Link
rrozsypana80 Re: Dowcipne interpretacje:) 09.07.16, 15:59 Hahaha no jak wlascicielka nie wydmuchana to choc mieszkanie. Na czyms sie trzeba skupic hahhaha Odpowiedz Link
free.hugs Re: Dowcipne interpretacje:) 09.07.16, 16:17 Dlatego u mnie zazwyczaj porządek Odpowiedz Link
rrozsypana80 Re: Dowcipne interpretacje:) 09.07.16, 16:53 No tak a u mnie balagan.. Teraz to rozumiem czemu? Odpowiedz Link
lilijova Re: Dowcipne interpretacje:) 09.07.16, 23:05 A mi 9 denarów, ma wszystko poza seksem Odpowiedz Link
rrozsypana80 Re: Dowcipne interpretacje:) 09.07.16, 23:10 Tez prawda... 9 to prawie wszystko Odpowiedz Link
aprepope Re: Dowcipne interpretacje:) 13.07.16, 11:49 Czlowiek wraca steskniony, po tylu dniach niebecnosci, a tu nie czeka na niego ani jeden dowcip.. Jakie proponujecie pod to karty??? Odpowiedz Link
rrozsypana80 Re: Dowcipne interpretacje:) 13.07.16, 15:12 Wisielec bo temat sie zawiesill... Odpowiedz Link
rrozsypana80 Re: Dowcipne interpretacje:) 13.07.16, 15:17 Kurczę, no, nikt się do mnie w pracy nie odzywa. Rotacja ludzi w ogóle kosmiczna jak diabli. Żadnej twarzy nie widziałem więcej, niż raz. Robota w prosektorium to jednak jest do bani. A teraz czekam na karty na tego suchara haha Odpowiedz Link
aprepope Re: Dowcipne interpretacje:) 15.07.16, 14:53 Smierc, 9 mieczy dajcie jakis nowy dowcip, na poprawienie nastroju.. Odpowiedz Link
bladamery Re: Dowcipne interpretacje:) 15.07.16, 15:27 A rzucę sucharem.... - Puk, puk! - Kto tam? - Maja. - Jaka Maja? - Maja hi, Maja hu, Maja ha, Maja ha ha! Odpowiedz Link
bladamery Re: Dowcipne interpretacje:) 15.07.16, 15:29 I JESZCZE JEDEN, A CO! Wczoraj wybrałam się na imprezę z moimi koleżankami. Powiedziałam mojemu mężowi, że wrócę o północy. -Obiecuje ci kochanie, nie wrócę ani minuty później - powiedziałam i wybyłam. Ale, impreza była cudowna! Drinki, balety, znów drinki, znów balety, i jeszcze więcej drinków. Było tak fajnie, że zapomniałam o godzinie... Kiedy wróciłam do domu była 3 nad ranem. Wchodzę do domu, po cichutku otwierając drzwi, a tu słyszę tą wściekłą kukułkę w zegarze jak zakukała 3 razy. Kiedy się zorientowałam, że mój mąż się obudzi przy tym kukaniu, dokończyłam sama kukać jeszcze 9 razy... Byłam z siebie bardzo dumna i zadowolona, że chociaż pijana w cztery dupy, nagle taki dobry pomysł przyszedł mi do głowy - po prostu uniknęłam awantury z mężem... Szybciutko położyłam się do łóżka, myśląc, jaka to ja jestem inteligenta! Ha. Rano, podczas śniadania, mąż zapytał, o której wróciłam z imprezy, więc mu powiedziałam, że o samiutkiej północy, tak jak mu obiecałam. On od razu nic nie powiedział, nawet nie wyglądał na podejrzliwego. Oh, jak dobrze, jestem uratowana... - Pomyślałam i prawie otarłam pot z czoła. Mój mąż, po chwili, spojrzał na mnie serio, mówiąc: - Wiesz, musimy zmienić ten nasz zegar z kukułką. Zbladłam ze strachu, ale pytam pokornym głosem: - Taaaak A dlaczego, kochanie? A on na to: - Widzisz, dziś w nocy, kukułka zakukała 3 razy, potem - nie wiem jak to zrobiła - krzyknęła 'O ku*wa!' Znów zakukała 4 razy, zwymiotowała w korytarzu, zakukała jeszcze 3 razy i padła na podłogę ze śmiechu. Kuknęła jeszcze raz, nastąpnęła na kota i rozwaliła stolik w salonie. A potem, powaliła się koło mnie i kukając ostatni raz - puściła se głośnego bąka i szybko zaczęła chrapać... Odpowiedz Link
aprepope Re: Dowcipne interpretacje:) 15.07.16, 15:43 Dzieki Mery - ja narazie nie podejmuje sie dopasowania pod te dowcipy kart, bo sie poplakalam Odpowiedz Link
aprepope Re: Dowcipne interpretacje:) 16.07.16, 12:35 hahaha, ale sie musimy opanowac i cos dobrac Odpowiedz Link
bladamery Re: Dowcipne interpretacje:) 18.07.16, 08:49 Noooo...juz przestałyście się dławić? Kartę więc poproszę ))) Odpowiedz Link
rrozsypana80 Re: Dowcipne interpretacje:) 18.07.16, 09:33 Ekspresowa kolejka do 5 produktów. W kolejce stoi facet, za nim starsza pani. Kobieta skarży się kasjerce: - Dlaczego ten pan ma tyle produktów w koszyku? Kasa jest do 5 a ten pan ma 7. Ja nie będę tego tolerować! Nie po to stoję w tej kasie, żeby mnie ktoś oszukiwał! - Pani, przecież ja mam sześciopak piwa i butelkę wody. Czyli 2 produkty! - Ten pan ma rację, proszę cierpliwie czekać - odpowiedziała kasjerka. - Kto by pomyślał! Jak stoję w kasie do 5 produktów, to wszyscy powinni mieć maksymalnie 5! Na co facet stracił cierpliwość, wyciągnął kobiecie z wózka paczkę landrynek, rozerwał opakowanie i powiedział: - Nooo, teraz to ma pani koło 30 produktów. Proszę przejść do innej kasy. Karty prosze Odpowiedz Link
aprepope Re: Dowcipne interpretacje:) 18.07.16, 11:11 ale pominelysmy jeszcze karty do "Maja hi, Maja hu"...bez Mai ni hu a wiec: 4 bulaw, 0 Glupiec - wiem..ale za trudne bylo Odpowiedz Link
aprepope Re: Dowcipne interpretacje:) 18.07.16, 11:17 bez Mai, bez Maji, ni hu, ni chu Odpowiedz Link
aprepope Re: Dowcipne interpretacje:) 19.07.16, 23:16 Krolowa monet (p.o.) i Rycerz mieczy (p.p.) Odpowiedz Link
rrozsypana80 Re: Dowcipne interpretacje:) 31.07.16, 00:32 Dziadek do Jasia-wiesz że wczoraj wleciały do mnie 4 muchy dwie żeńskie dwie męskie na to Jasiu-a skąd wiesz Dziadek odpowiada-bo dwie usiadły na telefonie a dwie na piwie Odpowiedz Link
aprepope Re: Dowcipne interpretacje:) 31.07.16, 14:42 2 Krolowe i 2 Krole, tylko waham sie miedzy bulawami, a pucharami Odpowiedz Link
rrozsypana80 Re: Dowcipne interpretacje:) 31.07.16, 14:55 Krolowie pucharow bo na piwie usiedli a krolowe bulaw bo pewnie sluchawka od telefonu sie nagrzeje... Odpowiedz Link
rrozsypana80 Re: Dowcipne interpretacje:) 01.08.16, 07:21 Przychodzi Jasiu do mamy. - Mamo? Jak się robi syna? Na brzuchu czy na Boczku? - Precz mi stąd! - krzyknęła mama. Jasiu poszedł do taty. - Tato? Jak się robi Syna? Na brzuchu czy na boczku? - Co ty Mówisz?! Masz szlaban! Jasiu smutny idzie do Dziadka. - Dziadku... jak się robi Syna? Na brzuszku czy na boczku? - Co? - powiedział zdziwiony dziadek. - No bo "W imię Ojca" robi się na główce, a syna gdzie bo zapomniałem? Odpowiedz Link