Dodaj do ulubionych

Wystrój przedpokoju

11.03.11, 16:27
Jak by się wam chciało wyciągnąć karty na wystrój przedpokoju smile
Obserwuj wątek
    • nielaik Re: Wystrój przedpokoju 12.03.11, 17:39
      Dobrze wam idzie meblowanie tarotem, spróbujcie z tą częścią mieszkania smile
      • ivana Re: Wystrój przedpokoju 12.03.11, 17:55
        Nielaiku jutro rano postawie karty ok?
        • 2bieguny Re: Wystrój przedpokoju 12.03.11, 18:46
          jak się pojawią kart to się dorzuce, ale sama nie wyciągne, przepraszam smile
    • ivana Re: Wystrój przedpokoju 13.03.11, 13:52
      1.Ogolny klimat przedpokoju - 5 mieczy
      Gra swiatlocieni lub swiatel punktowych akcentujaca te miejsca w przedpokoju ktore chcesz pokazac...zadne tam jedno wielkie swietlo plynace z gory

2.Co na podlodze? Krol bulaw, 2 denary- Dywan lub terakota w dwoch zdecydowanych kolorach. Przy swiatlach przyciemnonych podloga powinna byc widoczna albo pod wzgledem kolorystyki albo faktury

3.Co na ścianach?-Kapłan, Paż Buław- koniecznie piekne ozdobne lustro a takze obrazy lub reprodukcje juz znanych malarzy ewentualnie obrazki poswiecone tematyce religijnej. Nic awangardowego i krzykliwego

4. Jakie meble?-Wieza, 7 denarow
      Mebloscianka ktora nie zmniejszy przedpokoju i nie zagraci go, taka ktora nie zmniejszy korytarza a stworzy wrazenie wiekszej przestrzeni.

5.Jakie dodatki?- 4 miecze, Rydwan-
      dodatki z miejsc w ktorych wypoczywalas, dodatki z podrozy.

Rada- Sprawiedliwosc
      Urzadzaj korytarz w zgodzie z sama soba, to Tobie ma sie podobac i urzadzaj go pod swoj gust i zmysl estetyczny. Nie daj sie wtracac w urzadzanie innym...

To tyle.
      P.S. Przepraszam .ze nie napisalam rano jak obiecalam a dopiero teraz ale do tej pory walczylam z migreną.
      • 2bieguny Re: Wystrój przedpokoju 13.03.11, 15:21
        To teraz moja kolej, napisze to co ja wyczytuje smile
        1.Ogolny klimat przedpokoju - 5 mieczy
        Chciałabys ten przedpokój urzadic nieomalze 'liksusowo' ale to się nie uda, to jednak bedzie nadal przedpokój, który musi spełnic swoje funkcje, i co najgorsze nie tylko jako miejsce, gdzie się zmienia obuwie i wiesza wierzchnie odzienie, ale mam wrazenie, ze masz takie mieszkanie, ze chcesz w tym przedpokoju takze zmiescic inne rzeczy, zeby on był jednoczesnie funkcjonalny i gustowny i tutaj powiedziałabym, ze jest cos takiego, ze do konca nie da się tego pogodzic, alebo zrobisz z gustem, albo bardziej funkcjonalnie, i niestety bedzie cos za cos.
        2.Co na podlodze? Krol bulaw, 2 denary-
        Na podłodze chciałabys zeby było coś na czy bedzie łatwo utrzymac porzadek wiec nie dywan, raczej cos co można łatwo zmyc, na dodatek w kolorze takim zeby ewebtualnych planek nie było od razu widac i kurzu tez, kolor powiedziałabym ani jasny , ani ciemny.
        3.Co na ścianach?-Kapłan, Paż Buław- Sciany masz zamiar zdobic w sposób ograniczony, nie za duzo ozdów, powiedziałabym, ze jesli lustro to rama raczej konkretna, ale nie nadmiernie ozdobna, powiedziałabym solidna, to jest chyba własciwe słowo, a co do dalszych elementów zdobiacych to albo ma to byc cos zdecydowanie stonowanego, np. gładkie sciany w jednym niekrzykliwym kolarze, albo jeszcze nie masz do konca koncepcji co tam ma byc, powiedziałabym ze to bedzie się jeszcze rozwijac, moze tak byc, że bedziesz z czasem cos tam dowieszac.
        4. Jakie meble?-Wieza, 7 denarow - tutaj wg mnie chcesz wstawic meble, co mają pomoiescic dosłownie wszystko i chciałabyc bardzo ekonomicznie zagospodarowac przestrzeń, wiec bedzie duza zamykana szafa nie tylko na wierzchnie okrycia, ale tez inne rzeczy, i na buty coś, szafka, kufer jakis skrzynia, moze taka z siedziskiem na wierzchu. O cos takiego..

5.Jakie dodatki?- 4 miecze, Rydwan-
        dodatki to przyszłosc, jeszcze nie wiesz co to bedzie o tym jak mi się zdaje nie myslałas.

Rada- Sprawiedliwosc pogodz estetyke z funkcjonalnoscią, to jakby rada do 5 mieczy, nie da sie miec wszystkiego smile
    • coill Re: Wystrój przedpokoju 13.03.11, 19:32
      przedpokojsmile

ogolem 2 monet
      ja tu stawiam na kontrast jakissmile trzeba dwa elementy rozne ze soba polaczycsmile Wiec kontrast moze stanowic sam kolor scian(jedna taka druga taka)albo dobierasz barwe kontasrujaca np podlogi(albo dywanu,lub mebli,zaslony jesli masz tam) do sciany, przykladowo - jesli sciana pomaranczowa, dywanik fioletowy,niebieski,zielony...

dodatki - 4 monet

monetowo wyszlo wiec powinno byc z klimatem moze lekko retro, czy takim trącącym o cos starego? kolory powinny byc cieple sloneczne, a dodatki moze nawet zlote(lub zielone i fioletowe jak na moich kartach)

thot
      • nielaik Re: Wystrój przedpokoju 13.03.11, 21:06
        Podłoga zdecydowane kolory, wzory, to mi odpowiada.
        Ściany, myślałam o dużym obrazie, ale znowu żeby nie przeszkadzał w przestrzeni.
        Meble, zgadza się dobrze, aby pomieściły wiele rzeczy.
        Dodatki również wpadłam na pomysł umieszczenia czegoś z podróży, miejsc gdzie było się na wakacjach. Kiedyś wpadł mi w oko ładnie wyrzeźbiony góral i stwierdziłam, że chciałabym coś takiego mieć.
        Pomysł z kontrastem i klimatem retro jest interesujący.
        Nie wiem jak wam, ale mnie się podoba urządzanie mieszkania tarotem.
        • coill Re: Wystrój przedpokoju 17.03.11, 00:03
          jak zrobisz to sie pochwalbig_grin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka