24.05.11, 16:51
Bardzo fajny rozkład, wczoraj tu zajrzałam i go znalazłam i widzę, że nie tylko mi sie spodobał, więc chcę coś napisać o nim. Mianowicie ja go wypróbowałam na kartach anielskich Dr Doreen Virtue i uważam, że do tego rozkładu te karty pasują znakomicie, moim zdaniem nawet lepiej niz Tarot, choć Tarota uwielbiam wink
Kart anielskie mają już same w sobie odpowiednio pasujące wibracje do tematu i bardzo szczegółowo, dociekliwie omawiaja temat, krok po kroku... pytanie po pytaniu.
Ten rozkład + karty anielskie to po prostu strzał w dziesiatkę.
Jeśli ich nie macie, to nie możecie mieć porównania, ale jak ktos ma, to spróbujcie smile
Obserwuj wątek
    • nielaik Re: Cel duszy 24.05.11, 18:52
      A jakie karty anielskie tej autorki masz? Którymi wróżyć?
      • ines113 Re: Cel duszy 25.05.11, 16:15
        Mam „Przesłania od Twoich Aniołów”. Domyślałam się, że to ładna talia, ale nie spodziewałam się, że jest tak dopracowana.
        Jak się już oswoiłam z ta talią i wypróbowałam ją w praktyce, zaskoczyła mnie trafnością odpowiedzi. Poza tym, wiadomo, Tarot potrafi być brutalnie szczery. Tu nie ma tej brutalności, jest to jak kojąca rozmowa z przyjacielem. Jak ktoś potrafi pozwolic sobie „popłynąć” przy stosowaniu tych kart, to można się łatwo dostroić do wyższych wibracji, które po prostu z nich emanują. Potrafią dać wrażenie oczyszczenia i odstresowują. To był lepszy zakup, niż się spodziewałam.
        I swietnie nadają się do tego typu rozkładów czy innych pytań o rozwój duchowy itp.
        Ogólnie polecam smile
        • nielaik Re: Cel duszy 01.06.11, 17:20
          Też mam tę talie i jestem zadowolona. Zawsze trafiają w sedno. Pewnie jako osoba doświadczona masz wiele do powiedzenia na temat tych kart. Mnie bardzo podobają się jeszcze syreny, karty archanielskie. Ciekawe są też książki Doreen Vitrue. Zupełnie nowe spojrzenie rzuca na pewne sprawy (przynajmniej dla mnie). W tych kartach nie ma negatywów. Ona sama zachęca do losowania karty-przesłania każdego dzień, twierdzi że wówczs jest on znacznie bardziej pozytywny. Ja nie losuje regularnie anielskiej karty dnia więc nie mam prównania. A książkę o Archaniołach Michale i Rafaelu czytałaś?
          Nie potrfię pracować z energiami anielskimi tak jak ona to opisuje w książkach. Niby wszsytko jest proste, ale mnie nie wychodzi. Nie wiem też jak można usłyszeć przekazy.
          Najlepiej pracuje mi się z kartami i chyba na tym koniec?
          Karta Raguel z tęczą-Harmonia, kiedy ją losuję wiem, że wyprostuje konfliktową sytuację. Tak się jakoś dziwnie składa, że losuję go bardzo często w takich chwilach. Zwyczajnie na drugi dzień dwie strony moga ze sobą normalnie rozmwiać, albo ludzie odpuszczają.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka